Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959

אחרי שאני כבר יותר משנתיים קורא וקורא ובקושי מגיב ולא שם כלום באוטו..

עשיתי קפיצה דיי משמעותית עם קניית הרכב החדש...

קניתי קיקר s12L5 בתיבה אטומה (קצת מבואס מהתיבה )

ומגבר אינפיניטי 611

מה שקורה זה שהרבה פעמים מופיע לי קליפינג במגבר כשאני שומע ברמה מפנקת (שמרגישים "בעיטות" כמו שצריך..)

וזה מוזר כי הבנתי שהסאב הזה אמור לתת יותר...

התחלתי לשחק עם ההגדרות של המגבר (טעות ראשונה ) עם ה HP, LP, Bass Boost, input

בקיצור שניה התלהבתי שניה התבאסתי וכולי מבולבל מה לעשות

אני ממש אשמח אם תוכלו להסביר איך לכוון את המגבר כי לא מספיק לי לסמוך על האוזן שלי ולהבין מה צריך להוסיף.. אני צריך לדעת איך מוסיפים...

המגבר אצלי על אינפוט יחסית נמוך וזה מוזר שיש קליפינג אם המגבר ב2 אום נותן 660RMS והסאב נותן 600RMS

בקיצור, אני אשמח להסברון קצרצר על אפשרויות המגבר.. ואיך אפשר להדגיש בעיקר "בעיטות" ולא למרכז את הסאב על חירחורים..

תודה לעוזרים ישר ולעניין..

המגבר-

http://www.infinitysystems.com/caraudio/product.aspx?ProdId='REF611A'&Ser=REF&Cat=AMP

never drive faster than your guardian angel can fly..

פורסם

כבעל נסיון עם מונו אינפיניטי ref1211a שהוא מוציא הספק יותר חזק משלך.

הנורה של הקליפינג היא בולשיט במגבר הזה

היא לא מדוייקת ולא קשורה לכלום

כמובן גם שה L5 לא ישמע חזק בתיבה אטומה כמו שישמע בתיבה פתוחה

אבל בתיבה פתוחה הוא לא ישמע מדוייק כמו בתיבה אטומה.

אשמח להסביר לך על כל אפשרויות המגבר, שלח לי ה"פ

יום טוב.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

גש למקום מקצועי לכיוונים.

שווה את ההשקעה ,שממילא אינה יקרה (בתנאי שההתקנה טובה ואיכותית ולא צריך לעבור עליה מחדש)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כבר כיוונו לי במקום מקצועי, אני משנה את ההעדפות המוסיקליות שלי כל יום שני

לכל סגנון מוסיקה העדפה משלו...

ככה שאחרי 2 כיוונים החלטתי שאני רוצה ללמוד לבד איךלעשות את זה

במקום שכל יום אני אצטרך לשלם כסף בשביל להגדיר את ההדגשים החדשים והסטיות החדשות שצצות לי בראש להדגיש בסאב

אין מישהו שיוכל לתת לי הסבר מפורט על מה כל פונקציה במגבר שלי משנה בסאב?

פורסם

אמרת שאתה קורא כאן כבר שנתיים...אתה אמור לדעת.

בכל מקרה, אני לא מכיר את המגבר הזה ולכן לא אוכל לעזור לך ספציפית עליו.

אני יכול להגיד לך דברים שגם אתה יכול ללמוד רק מלקרוא MANUAL של כל מגבר לבד.

ובלי כל קשר, אי אפשר בשלט רחוק להסביר לך איך לכוון מגבר לכל סאב וכו'.

עשה טובה לעצמך, אם אתה באמת רוצה ללמוד. כנס לאתרים של החברות השונות, תפתח MANUAL-ים ותקרא. רוב החברות מסבירות בדיוק מה כל כפתור ואיך לכוון. תתחיל מ HIFONICS למשל, סתם עלה לי בראש. או JL שמסבירים קצת יותר מידי אפילו.

בכל מקרה אם אתה לא מבין בזה, כדאי רק שתיזהר. אני לא אומר אל תגע. כי אם לא תגע איך תלמד?

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם
אמרת שאתה קורא כאן כבר שנתיים...אתה אמור לדעת.

בכל מקרה, אני לא מכיר את המגבר הזה ולכן לא אוכל לעזור לך ספציפית עליו.

אני יכול להגיד לך דברים שגם אתה יכול ללמוד רק מלקרוא MANUAL של כל מגבר לבד.

ובלי כל קשר, אי אפשר בשלט רחוק להסביר לך איך לכוון מגבר לכל סאב וכו'.

עשה טובה לעצמך, אם אתה באמת רוצה ללמוד. כנס לאתרים של החברות השונות, תפתח MANUAL-ים ותקרא. רוב החברות מסבירות בדיוק מה כל כפתור ואיך לכוון. תתחיל מ HIFONICS למשל, סתם עלה לי בראש. או JL שמסבירים קצת יותר מידי אפילו.

בכל מקרה אם אתה לא מבין בזה, כדאי רק שתיזהר. אני לא אומר אל תגע. כי אם לא תגע איך תלמד?

תיארתי לעצמי שכפתורים כמו high pass freq (hp) ו low pass ו bass boost ו input

אלו כפתורים אוניברסלים.

רציתי להבין מה מגביר בעצם כל כפתור, כי בלי הבנה קשה לשים לב להבדלים ולהבין מה מוגבר בכל אחת מהפונקציות

קשה לי להאמין שכזאת שאלה פשוטה יחסית עדיין לא זכתה לתשובה קצת יותר מקצועית :)

פורסם

ככה.

על המגבר יש ארבעה פוטנציומטרים

gain - אחרי שנתיים קריאה אתה אמור לדעת

low pass - קביעת סף התדרים הגבוה שהסאבוופר שלך יקבל [נאמר תבחר 50 , הסאב לא יקבל תדרים מעל 50 באותה אמפליטודה \ סלופ , כמו התדרים מתחת ]

ועכשיו יש לך את הקטע של ה DBO

high pass - קביעת ה Q [תדר מרכזי] שאתה רוצה להדגיש בשילוב עם גלגל ה DBO.

ה high pass במגבר הזה מתפקד גם כ subsonic כאשר אתה משתמש בתיבה פתוחה וקובע את ה high pass לערך נמוך יותר מה low pass.

תקרא את ההודעה פעמיים

אתה תבין :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

ככה.

על המגבר יש ארבעה פוטנציומטרים

gain - אחרי שנתיים קריאה אתה אמור לדעת

low pass - קביעת סף התדרים הגבוה שהסאבוופר שלך יקבל [נאמר תבחר 50 , הסאב לא יקבל תדרים מעל 50 באותה אמפליטודה \ סלופ , כמו התדרים מתחת ]

ועכשיו יש לך את הקטע של ה DBO

high pass - קביעת ה Q [תדר מרכזי] שאתה רוצה להדגיש בשילוב עם גלגל ה DBO.

ה high pass במגבר הזה מתפקד גם כ subsonic כאשר אתה משתמש בתיבה פתוחה וקובע את ה high pass לערך נמוך יותר מה low pass.

תקרא את ההודעה פעמיים

אתה תבין :)אפילו לא היית צריך לציין שאני צריך לקרוא פעמיים.. :)

מה שמוזר זה שדווקא כשהעליתי את ה LP הבאס התחזק ולפי מה שאתה אומר הוא אמור יחסית להתחלש כי הוא אמור להדגיש יותר בעיטות ותדרים קצת יותר ברומו של עולם מחירחורים.. (ולמה הכוונה באותה אמפילטודה?)

או שזה בגלל שבאותו זמן גם צריך לכוון את הHP לתדר יותר גבוה כי אם הוא נמוך לא משנה כמה הLP יהיה גבוה.. הHP נמוך ממנו והוא מדגיש את הנמוך

ומה ההבדל באין האינפוט לבין הבאס בוסט?

המון שאלות על מה שכתבת מקווה שתענה על כולם ולא על האחרונה רק:)

סוף סוף מישהו שעונה לעניין!

פורסם

כשהעלית את ה LP מה שעשית בעצם זה הגדלת את קשת התדרים שהסאב ינגן , אם אני זוכר נכון הטווח במגבר הזה הוא 20 - 80. תדרי באס הם תדרים שלא אמורים לשמוע אלא אמורים להרגיש [ככה אני רואה את זה] וכשאתה מעלה את ה LP , כלומר מאפשר לסאבוופר לנגן תדרים הניתנים לשמיעה [40,50,60...] אתה בעצם מכניס את ה"בעיטה" לבאס.

תנסה לשמוע צליל של גיטרה באס שיוצא מהסאב וצליל באס "בועט" של מוזיקה שחורה.

הצליל של הגיטרה הוא יותר טבעי ולכן נכנס ברכות לשיר\מנגינה והוא באס נקי ללא צלילים מוספים.

מכת באס של מוזיקה שחורה\אלקטרונית מורכבת מצליל שמתחיל בתדר גבוה בד"כ [50] ומייד יורד לאיזור ה 35 עלמנת לתת את אפקט הרעידה של הבאס כלומר הבעיטה נוצרת מהתדר הגבוה , והרטט מהתדר הנמוך ולכן אתה מקבל "בעיטה" ורטט ;)

אני לא מסביר את זה בצורה מקצועית , אלא רק בצורה הגיונית [וגם בצורה של יוצר מוזיקה אלקטרונית חובבנית] בבית אז אני מכין איך צליל בנוי בד"כ לסגנונות מוזיקה שונים.

הנצילות של מגברי class D מתאפיינת בכך שמתלכתחילה הם מתוננים לנגן טווח תדרים קצר [15-400] ברוב המקרים , ולכן הנצילות שלהם עולה אך הם לא נחשבים איכותיים כמו מגברי class ab. [דיון אחר]

מה שקורה עם חיתוכי באנד-פאס bandpass , הוא זה שבעזרת ה hp וה lp אתה מצמצם את טווח התדרים שהמגבר אמור להגביר בצורה יעילה , ובכך אתה מעלה את יעילות המגבר .

לגבי כפתור ה INPUT, תתיחס אליו כאל GAIN לכל דבר.

לגבי ה bass boost , תתיחס אליו כאל LOUDNESS של המגבר לגבי התדר שאתה קובע ב HP.

כלומר , כל תדר מתחת ל HP ישמע בסלופ שאתה תקבע ב bassboost במגבר הספציפי הזה.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

כשהעלית את ה LP מה שעשית בעצם זה הגדלת את קשת התדרים שהסאב ינגן , אם אני זוכר נכון הטווח במגבר הזה הוא 20 - 80. תדרי באס הם תדרים שלא אמורים לשמוע אלא אמורים להרגיש [ככה אני רואה את זה] וכשאתה מעלה את ה LP , כלומר מאפשר לסאבוופר לנגן תדרים הניתנים לשמיעה [40,50,60...] אתה בעצם מכניס את ה"בעיטה" לבאס.

תנסה לשמוע צליל של גיטרה באס שיוצא מהסאב וצליל באס "בועט" של מוזיקה שחורה.

הצליל של הגיטרה הוא יותר טבעי ולכן נכנס ברכות לשיר\מנגינה והוא באס נקי ללא צלילים מוספים.

מכת באס של מוזיקה שחורה\אלקטרונית מורכבת מצליל שמתחיל בתדר גבוה בד"כ [50] ומייד יורד לאיזור ה 35 עלמנת לתת את אפקט הרעידה של הבאס כלומר הבעיטה נוצרת מהתדר הגבוה , והרטט מהתדר הנמוך ולכן אתה מקבל "בעיטה" ורטט ;)

אני לא מסביר את זה בצורה מקצועית , אלא רק בצורה הגיונית [וגם בצורה של יוצר מוזיקה אלקטרונית חובבנית] בבית אז אני מכין איך צליל בנוי בד"כ לסגנונות מוזיקה שונים.

הנצילות של מגברי class D מתאפיינת בכך שמתלכתחילה הם מתוננים לנגן טווח תדרים קצר [15-400] ברוב המקרים , ולכן הנצילות שלהם עולה אך הם לא נחשבים איכותיים כמו מגברי class ab. [דיון אחר]

מה שקורה עם חיתוכי באנד-פאס bandpass , הוא זה שבעזרת ה hp וה lp אתה מצמצם את טווח התדרים שהמגבר אמור להגביר בצורה יעילה , ובכך אתה מעלה את יעילות המגבר .

לגבי כפתור ה INPUT, תתיחס אליו כאל GAIN לכל דבר.

לגבי ה bass boost , תתיחס אליו כאל LOUDNESS של המגבר לגבי התדר שאתה קובע ב HP.

כלומר , כל תדר מתחת ל HP ישמע בסלופ שאתה תקבע ב bassboost במגבר הספציפי הזה.

א.אז הבאס בוסט בעצם גביר רק את התדר הספיציפי שהגדרתי בHP או כל דבר מתחת?

בהתחלה הבנתי ממך שHP מדגיש תדר ספציפי ולא כל תדר מתחת .

ב. אם תפקיד הHP הוא להדגיש תדר ספיציפי בטווח הLP משמע שאם HP>LP אז בעצם אין הדגשה?

פורסם

כל דבר מעל ה hp

כל מה שמתחת ל HP ישמע בסלופ שתקבע ע"י כפתור ה boost.

מערכת מוזרה אינפיניטי פיתחו.

תעשה כזה דבר.

תכוון את ה INPUT להכי נמוך

ותשמע מוזיקה

תתחיל לכוון את ה LP \ HP לפי אין שאתה חושב שהכי מתאים לך לאוזן [תזיז את הפוטנציומטרים לאט, הם רגישים]

כשתגיע לבאס שאתה רוצה , תתחיל לשחק עם הגיין כדי להשוות אותו לעצמת המוזיקה ללא עיוות.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

זה באמת מה שחשבתי לעשות - לכוון על נמוך ואז לראות איזה ווליום מתאים שאני יוכל ליהנות ממנו כשבHU הבאס יישב לי על אפס

מה שלא הבנתי זה את התשובה לשאלות שלי... :)

ענית ממש בבלבול,

LP - ככל שאני יכוון יותר גבוה אני יגדיל את טווח ההיענות של הממברנה (מ-רק חירחורים לבעיטות {להעלות הרצים})

HP - מה אמרת שהוא עושה? מדגיש את התדר שעליו הוא יושב? מדגיש מעל? מדגיש מתחת?

כנל הבאס בוסט ...

תנסה לענות לי מסודר זה ממש יקל עלי :)

פורסם

יש כאן הרבה נושאים ואני לא רוצה להתייחס לכולם. בחלק אני מסכים ובחלק פחות.

מה שאני כן בוחר להתייחס הוא לעניין תיחום התדרים:

שתבין, תיחום התדרים גם משפיע על מיקום הבאס שתקבל ברכב או יותר נכון אתה בוחר אילו תדרי באס "יודגשו" (בכוונה במרכאות כי זו לא הפעולה האלקטרונית שמבוצעת, אלא יותר התוצאה המדומת לאוזן). הדבר ישפיע על מיקום הבאס הווירטואלי כביכול ברכב.

פשוט תנסה ותרגיש שכשאתה מגביל את הסאב לתדר נמוך יותר ב HP אתה תרגיש באס גבוה רק או יותר, ברמקולים הקדמיים, מה שיגרום להרגשה של באס מקדימה. ובו בזמן, הסאב ינגן תדרים נמוכים יותר שיותר "יורגשו" ופחות יישמעו, וההרגשה תדמה "קידום הבאס" לקידמת הרכב (כמובן שאתה גם צריך לתחום את הקומפ' מקדימה בהתאם... אם/בלי חפיפה - זה כבר תלוי באקוסטיה, ביכולות המערכת והרכיבים ובטעם האישי).

עכשיו, קח את כל מה שכתבתי ברמת חשדנות מסויימת, לא כי אני לא מבין או לא מאמין בידע שלי, פשוט כי הדבר מאוד תלוי ביכולות של הרכיבים עצמם (המגברים, הHU והרמקולים כולל הסאב) ובאקוסטיקה. כל כיוון בכל רכב שונה ממשנהו!!

אני מציע פשוט שתנסה. אל תהיה מופתע עם בחודשיים הראשונים שתשמע ברכב, תשנה דעתך ותשנה כיוונים. עם הזמן אתה תבחין בהבדלים השונים בין הכיוונים ותתאים אותם לטעמך.

אין חוק אצבע, אני אצלי ברכב, משנה כיוונים כל הזמן...אולי בגלל שאני מחליף רכיבים כמו גרביים.... אבל לא משנה, זו כבר בעייה אחרת :-D

מקווה שעזרתי

בהצלחה

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

אתה מתייחס לזה כאילו העמדת אותנו במבחן.

מידריינג Hybrid Audio L4

• תוכן חדש...