Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה..

אני נהג חדש, יצאתי בשעה מוקדמת מהבית ליום עבודה בתל אביב ביחד עם אבא שלי (מלווה+בעל הרכב). היה פקק תנועה ושוטר נחמד על אופנוע BMW (שאגב חצה פס הפרדה מול הפרצוף שלי) נסע לאט לאורך הפקק, עצר ליד הרכב שלי וסימן לי לעצור בצד לביקורת.

איך שאבא שלי הוציא את הרישיון של הרכב ופולט "אכלנו אותה, שכחתי לעשות טסט לרכב" נהיה לי חושך בעיניים. בקיצור השוטר ניגש בדק רישיונות והכל ואז ניגש לאופנוע והתחיל לרשום. אבא שלי ניגש אליו בשלב זה ולצערי הרב לא ידעתי שאבא שלי לא יוריד מהגאווה שלו כדי לנסות להסביר לשוטר שזה לא אשמתי אלא יפתח עמו שיחה ידידודית על כך שהרפורטים זה שיטה של המדינה לסחוט מהאזרחים כסף כדי לתת לשוטרים השמנים שרק אוכלים דונאטים.

אם זה היה חבר שלי ולא אבא שלי אני לא הייתי מדבר איתו חודש ומכריח אותו לשלם 70% מהקנס... אבל עדיין אבא זה אבא אז מחליקים והוא אמר שהוא ישלם.

בקיצור השוטר נתן לי קנס של 250 ש"ח (אבא משלם) + 6 נקודות בגלל שאבא שלי לא עשה טסט במשך שלושה חודשים (לטענתו הוא לא קיבל הודעה בדואר).

ב"דבר הנהג" אמרתי לשוטר שאני נהג זהיר שפועל לפי כל חוקי התנועה וששיננתי את ספר התאוריה. השוטר השיב לי שזה אחריות שלי כנהג, אבא שלי שאל אותו את השוטר אם הוא בודק את הרישיונות לפני כל רכב שהוא נכנס עליו והשוטר התחיל לגמגם.

בקיצור, עזבו את כל המסביב. אכלתי אותה בגלל השטות הזאת ואני תמיד נוסע בצורה הכי בטוחה שאני יכול ושומר מרחק והכל.

האם יש אפשרות לבקש מן השופט להמיר את הדו"ח לאזהרה, או להעביר את הנקודות לאבא שלי? הבנתי שזה בד"כ לא קורה... אבל, לשופט אין שיקול דעת פה?

אני יכול להעלות לפה סריקה של הדו"ח עצמו אם זה יעזור במשהו למרות שהכתב יד של השוטר ממש ממש לא ברור.

תודה רבה

אבינועם

פורסם

בעיקרון זו אחריותך לבדוק שהמסמכים בסדר לפני התחלת הנהיגה.

סיכוי לביטול או המרה באזהרה - אין לדעתי.

אפשר לבקש להישפט ולספר לשופט את כל הסיפור, אבל לא ברור לי כ"כ מה זה ישיג.

שים לב שהעבירה הזו לא גוררת סנקציות משרד הרישוי, כך שלמעט 6 נקודות (לא סוף העולם, קורס זה 12, הארכת תקופת צבירה זה 22, ושלילה רצינית זה 36. החוכמה זה לא להגיע ל-22) אתה לא ניזוק.

הצעה שלי:

1. אבא משלם את הקנס.

2. אתה, בלית ברירה, תספוג את ההרשעה והנקודות, מה לעשות.

3. כשיגיע איזה צילום מהירות שלך, תוכל לנגן על רגשי האשם של אבא שלך ולשכנע אותו לקבל את האחריות ולחסוך לך את ההרשעה והנקודות (בד"כ 8 או 10, כך שאתה מורווח)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מצד אחד זו באמת אחריותך לבדוק.. אני גם הייתי סומך על אבי במקרה כזה. אני רק לא מבין למה אבא שלך לא התעקש שהדוח יהיה עליו.. היה יכול לפחות לנסות.

אה, ואין לך מה להאשים את המשטרה כאן.. במקרה הזה זו 100% אשמה של אביך.

פורסם
3. כשיגיע איזה צילום מהירות שלך, תוכל לנגן על רגשי האשם של אבא שלך ולשכנע אותו לקבל את האחריות ולחסוך לך את ההרשעה והנקודות (בד"כ 8 או 10, כך שאתה מורווח)

אל תראה את זה כאינטרס לנסוע מהר. עזוב אותך משטויות, וסע בזהירות.

בכל מקרה, אתה יכול להסביר לשופט שזאת אשמתך, נכון, אבל אתה סמכת על אבא שלך וכו' וכו'. ושאבא שלך יבוא איתך, ויבקש להעביר את הנקודות אליו. ושיאשים את עצמו וכו'. אם יהיה שופט טוב, יכול להיות שהוא יסכים. שווה לנסות.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אתה האשם היחיד, מה זה לסמוך על אבא? אתה בתור נהג אמור להיות מעורב בנעשה ולדעת מתי פג תוקף הטסט וכולי. אל תאשים את אבא שלך, כי אתה האשם היחיד.קיבלת רישיון? אתה אדם בוגר תהיה אחראי למעשים שלך, ולא אבא.

ROOONEEYY

פורסם

פליקס, די עם ההתחסדות.

מדובר בנסיעה ברכב של אבא, עם אבא לידך, וכל אדם נורמאלי היה מניח שאם חברו (ובטח ובטח שאבא שלו) יושב לידו ומניח לו לנהוג ברכב - אז הרכב תקין, ובעל טסט+ביטוח כחוק.

ברור שמבחינת חוק יבש הטיעון הזה די חלש.

לשופט אין אפשרות להעביר את הנקודות למישהו אחר, מי שמורשע בעבירה הוא זה שמקבל נקודות, וזהו.

מה שכן, אני מניח שאם שניכם תגיעו לדיון ותספר לשופט בדיוק מה קרה, הוא ישתדל להקל בעונש.

השאלה היא כמה אפשר להקל בעונש כשנקודת המוצא היא כבר קנס די מסכן של 250 שקלים.

על הניקוד כאמור אין לשופט שליטה, אם הוא מרשיע - יהיה ניקוד.

ול-יאירוס - לא התכוונתי שזה יהיה אינטרס לנסוע מהר. הרי ממילא רוב אכיפת המהירות היא ע"י שוטר שעוצר אותך בזמן אמת, ואז אין לך אפשרות להעביר את הדוח לאבא שלך.

פשוט הרבה אנשים חוטפים צילומי מהירות בכבישים כמו כביש החוף, כביש 4, דרך בגין בי-ם, מנהרת אלוף שדה וכו' וכו' - כשהתנועה זורמת במהירות של כמעט שלילה בשעות מסויימות... פשוט המגבלה לא מחוברת למציאות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אתה האשם היחיד, מה זה לסמוך על אבא? אתה בתור נהג אמור להיות מעורב בנעשה ולדעת מתי פג תוקף הטסט וכולי. אל תאשים את אבא שלך, כי אתה האשם היחיד.קיבלת רישיון? אתה אדם בוגר תהיה אחראי למעשים שלך, ולא אבא.

אני בטוחה שכאשר אתה היית בן 18 ולקחת את המפתחות של הרכב בדקת את הרשיונות.

הרי אף אחד בגיל הזה לא חושב על רישיונות ביטוח, כל נער חושב רק על לקחת את המפתחות ולצאת עם הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כל הויכוח מיותר.

הדו"ח נמסר ביד לנהג - אין אפשרות להעברת אשמה על מישהו אחר (שלא כמו בדו"ח אוט'). הנהג הוא האחראי על תקינות הרכב (כולל רשיונות). END OF STORY.

פורסם
אני בטוחה שכאשר אתה היית בן 18 ולקחת את המפתחות של הרכב בדקת את הרשיונות.

הרי אף אחד בגיל הזה לא חושב על רישיונות ביטוח, כל נער חושב רק על לקחת את המפתחות ולצאת עם הרכב.

ל'

את טועה טעות מרה וחבל ! כאשר קיבלתי רישיון ידעתי טוב מאוד מזה רישיון רכב ומה זה טסט לרכב ואת כל הדברים האלו וכמובן שהקפדתי על רישיון רכב בתוקף !

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

תמיד טענתי שעדיף ליסינג :roll:

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
כל הויכוח מיותר.

הדו"ח נמסר ביד לנהג - אין אפשרות להעברת אשמה על מישהו אחר (שלא כמו בדו"ח אוט'). הנהג הוא האחראי על תקינות הרכב (כולל רשיונות). END OF STORY.

לפותח ההודעה, בקבלך ובמוסרך נשק בדוק אותו...

אחרי הצבא תבין מה זה אומר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ליטל, Guess what???

אני אכן בן 18 היום, ונחשי מה? אני יודע על כל פרט שקורה ברכב, בין אם זה מתי תאריך הטסט או מתי הביטוח תקף או מתי בוצע טיפול אחרון ומי מו כמה ולמה. אם אני עולה לרכב ללא ביטוח אני מודע לכך ולא מנסה להפיל את האשמה על אבא או על סבתא מצד הדודה בטענה שלא ידעתי או לא ראיתי.

ROOONEEYY

פורסם

שיהיה במזל טוב על היום הולדת.

שנית, כבודו אומר שהוא מודע ובודק את תאריך הטסט, ביטוח, ומודע מתי פג תוקפו.

לא קצת סותר את עצמך?

מחד גיסא אתה דואג לבדוק את הפרטים הנ"ל, ומאידך גיסא אתה עולה לרכב ללא טסט או ביטוח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ליטל, אני גם לא מסכים איתך.

יש לי כבר שנתיים וחצי רישיון ואני הייתי בן 20 בשבוע שעבר.

מאז שקיבלתי את הרישיון, ולמרות שהרכב טכנית לא שלי ולא רשום בכלל על שמי, אני דואג להעביר אותו בעצמי טסט כל שנה, לוקח אותו לטיפול במוסך לפני זה ומשגיח על האוטו במשך כל הזמן, משלם את האגרה בדואר וכ'. כך שלא כולם ככה..

• תוכן חדש...