Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה אתה בדיוק אומר בזה? :roll:

גם לי יש "חרא" (לדעתי מדהים)של רכב והוא בן 43...

ציינתי עובדות (ולא ממקור ראשון)!

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעטים מאיתנו קונים רכב בגלל הביצועים שלו, ומעטים יותר יודעים גם לנצל אותם עד תום... וברכב קלאסי ישן, לביצועי הרכב, או ליכולות שלו, יש משמעות נמוכה עוד פחות...רוב הקונים הפוטנציאלים, מחפשים ברכב דברים אחרים, בעיקר מראה, (פוזה) נוכחות, סטייל, נדירות...ומכיוון שהסברה התברכה ברוב התכונות הנ"ל....וסביר שתיראה יותר מפגשי קפה, מאשר ראלי קורס, או תחרויות אחרות, היא בדיוק הרכב שחובב הקלאסיות והאספנות יחפוץ בה...המנוע הפשוט לאחזקה, הבודי שאנו מרקיב, הנקודה הישראלית, עושה את הסברה לבחירה טבעית...הנדירות והיחודיות שלה עושה אותה גם להשקעה טובה ובטוחה...במילים אחרות מי שיכול להרשות לעצמו, זו הזדמנות קלאסית......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
כן - צריך לשלם מכס, משום שהוא יוצר לייצוא ולא קיבל כלל רישוי ישראלי. כאשר מייצרים בארץ מוצרים לייצוא היצרן מקבל פטור ממכס על הרכיבים אותם הוא מייבא לצורך הייצור (למשל - מנוע הפורד של הסברה), וזאת על-תנאי שהמוצר ייוצא בעתיד.

אם לסברה הזו היה רישוי ישראלי ואח"כ היא יצאה לארה"ב - יתכן שלא תצטרך לשלם מכס, אבל לצורך כך צריך את מספר הרישוי הישראלי שלה והניירות.

לפני שנתיים בערך הייתה סברה יפה למכירה בשוודיה או משהו בסגנון

דרך eBay.

פניתי למכס ושאלתי מה דין תשלום המכס על רכב שיוצר בישראל, שהרי כל תכלית החיוב במכס היא הגנה על ייצור מקומי מייבוא...

אמרו שיחזרו אלי (ולא בניתי על זה..)

להפתעתי לאחר כיומיים חזרו אלי מהמכס, והשיבו שרכב ש י ו צ ר בישראל (בלי קשר לרישוי), יהיה פטור ממכס אך חייב במע"מ ומס קנייה.

תשובה לא בכתב, ולא בהכרח מחייבת, אבל בהחלט הגיונית...

HFturbo

פורסם

למיטב ידיעתי, שולם מכס על הסברה האדומה היפיפיה שיובאה לפני מספר חודשים מבלגיה.

מי שמעוניין לוודא זאת יכול לברר עם בעל הרכב - הוא מגיע באופן סדיר למדי למפגשי שישי בתל-אביב.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

יש לי עוד שישה ימים להחליט מה אני הולך לעשות, עלתה בי המחשבה למכור את הפורד אנגליה, לקנות את הסברה ולאחסן אותה עד שאסע לארה"ב לתקופה של כמה חודשים על מנת לשפץ אותה קומפלט או רק כדי להעביר אותה טסט ולהביא אותה לארץ לשפץ אותה. מחר אני אצור קשר עם המוכר ואבקש פרטים נוספים.

עכשיו, כמה דברים חשובים:

1. מאיפה אני משיג חלקים לרכב הזה? לדוגמא הטסה והטמבון הקדמי שחסרים לפי דבריו של המוכר, ופנסים ובקליות למקרה שישברו והסמל שלא ראיתי משום מה בתמונות.

2. יש מישהו שיש לו נסיון בקניית רכב ללא ניירות בארה"ב ובהחזרתו לכביש?

3. למי יש עוד סברות בארץ שאני יכול להתייעץ איתו? אם אפשר טלפונים בה"פ אני אשמח.

תודה,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

קודם כל- יש את הבחור, שהביא את הסברה לא מזמן, ובא איתה כל הזמן למפגשים- אני בטוח, שישמח לעזור לך בעצות. דבר שני- יש את הסברה, שעומדת בדרום ת"א במיגרש של מישהו, לא רחוק מהבניין המרכזים, שנשרף- דובר עליה כבר רבות כאן, לפי מה שהבנתי- אין לה ניירות. אולי ימכרו לחלקים.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
יש לי עוד שישה ימים להחליט מה אני הולך לעשות, עלתה בי המחשבה למכור את הפורד אנגליה, לקנות את הסברה ולאחסן אותה עד שאסע לארה"ב לתקופה של כמה חודשים על מנת לשפץ אותה קומפלט או רק כדי להעביר אותה טסט ולהביא אותה לארץ לשפץ אותה. מחר אני אצור קשר עם המוכר ואבקש פרטים נוספים.
לפני שאתה מבצע צעד חפוז, האם בדקת מה פשר עניין הרשיונות?

נאמר בתוכן ההודעה שהם אבדו/לא נמצאים.

המדובר הוא בסברה MK1 (כן, קיים דבר כזה), דגם שיוצר עד לחודש אוגוסט (כולל) של שנת 1963.

ניתן להבדיל את הדגם הזה מהדור השני של הסברה בייחוד:

• על-ידי הצורה הריבועית של בתי-הגלגל האחוריים, לעומת בתי-גלגל קשתיים בדור השני.
  • על-ידי שטח צר ללוחית-הרישוי האחורית, לעומת שטח רחב יותר בדור השני.
  • על-ידי פנסים+בקליות אחוריים של דגם כלשהוא של אלפא-רומיאו, לעומת פנסים+בקליות של Austin A40 בדור השני.
  • על-ידי גלגלים "מלאים", לעומת גלגלי-חישורים ("שפיצים") בדור השני.

ישנם הבדלים נוספים, אך הם לא ניתנים לזיהוי מיידי כמו הנ"ל.

הדור השני (MK2) שונה מהדור הראשון בעיצוב האחוריים. הם הועתקו מה-Sabra GT שייצורה החל באמצע שנת 1962 בעיר תומוורת' שבאנגליה.

בשנת 1963 יוצרו בעיר חיפה 33 רכבי סברה (תחת חסותה של חברת אוטוקרס), לעומת 34 רכבים שיוצרו בעיר תומוורת' שבאנגליה (תחת חסותה של חברת Reliant) באותה השנה.

יש לציין שלא ניתן לדעת אלו רכבים יוצרו לפני-בזמן/אחרי חודש אוגוסט של שנת 1963, ולכן לא ניתן להבדיל בין המודל הראשון לבין המודל השני על-פי הנתונים הללו (מי יוצר היכן וכו'...).

לפני כל הדיבורים על המכס, הדבר החשוב ביותר שיש לבדוק הוא המספר הסידורי של השלדה (בכדי להבחין האם הרכב הוא מתוצרת מקומית, או שמא מתוצרת-חוץ).

יש לאמת שהוא באחת מן התצורות הבאות: 47XY/48XY/49XY (כאשר X ו-Y משתנים, כמובן, מרכב לרכב).

סדרת המספרים הזאת היא ייחודית לייצור רכבי הסברה באוטוקרס שבעיר חיפה, אחרת הרכב יוצר בעיר תומוורת' שבאנגליה (והמספר הסידורי של השלדה יהיה בתצורה הבאה: S200XYZ), ואינו "ישראלי".

לפני המספר (בתצורה הישראלית) תהיה תוספת, אחת מן הבאות, בהתאם למבנה הרכב:

• HT = Hard Top.
  • ST = Soft Top.
  • GT = Grand Turismo.

סתם לידע כללי:

ישנה בארץ אוטוקרס סברה (ללא רשיונות) שעלתה לכבישי-ישראל בתאריך ה-20.8.1962, אך המוזר הוא שתצורת המספר הסידורי שלה היא על-פי האופן הבריטי. ההשערה היא שעד שהייצור בארץ הוסדר סופית, הובאו למפעל קיטים מוכנים של רכבי סברה ורק ההרכבה בוצעה בארץ.

בקש מהמוכר שישלח לך תצלום של הלוחית הנושאת את פרטי הרכב.

היא אמורה להיראות כך (או דומה לכך, עקב שינויים שנעשו עם השנים) ולכלול את הכיתוב שנוגע לאוטוקרס, לחיפה ולישראל (מן הסתם):

identifplaatjegt4870mf9.jpg

דגם ה-MK1 יוצר תחילה באנגליה (תחת השם Sabra), אך היה גם ייצור בהיקף מאוד מצומצם בישראל (למשל, הסברה-ספורט בה נהג יצחק שובינסקי, שצולמה לשער המגאזין "ברכב" בתאריך ה-20.8.1961, היא מהדור הראשון והראשונה שהורכבה בישראל. ניתן להבחין בתיאורים שהזכרתי בתחילת ההודעה. המספר הסידורי של השלדה שלה הינו ST4701...).

לכן, יש לבדוק בייחוד את ה-MK1 כדי לדעת בוודאות האם יוצר בישראל או לא - כך תידע האם היא "ישראלית עד תום" והאם משתלם לייבא אותה או לא (מבחינתי, למשל, היא לא תיכנס לקטגוריית "תושבת חוזרת", אם היא מתוצרת אנגלית).

יש לציין שה-Sabre (של חברת Reliant) זהה באופן מוחלט מבחינה עיצובית לדור הראשון של ה-Sabra, למעט קדמת הרכב (מכוערת הרבה יותר מה-Sabra) ושינויים מינוריים נוספים.

מאיפה אני משיג חלקים לרכב הזה? לדוגמא הטסה והטמבון הקדמי שחסרים לפי דבריו של המוכר, ופנסים ובקליות למקרה שישברו והסמל שלא ראיתי משום מה בתמונות.
המנוע שהותקן במקור ברכבי הסברה הינו מנוע בנפח של 1,703 סמ"ק.

קוד הדגם של המנוע הינו 204E.

מדובר במנוע של המכונית Ford Consul MK2, שיוצרה בין השנים 1956-1962, ואותה החליפה ה-Granada עם מנוע בנפח שונה (גדול יותר). הדור הראשון של הפורד קונסול גם הוא בעל נפח שונה (קטן יותר).

חלקי-חילוף מכאניים תוכל למצוא באנגליה.

לא ניתן כמעט כלל למצוא חלקים קוסמטיים לסברה, אך לעיתים רחוקות מתפרסמים כאלה ואחרים, כמו כסאות (וזה מקרה נדיר שזכור לי).

ייצור של חיפוי לגלגל יהיה אתגר לא-קטן... :roll:

הפנסים (והבקליות) לקוחים מדגם כלשהוא של אלפא-רומיאו, כמו שציינתי לעיל.

לנושא הפגושים הקדמיים: לא ברור לי מדוע זהו הפריט היחיד שאנשים לא משחזרים ברכבם, מפני שבעצם מדובר במן פס מתכתי (כנראה) שמודבק/שמוברג למכסה-המנוע. "שן-הכריש" בעצם עשוייה כולה מגוש פיברגלאס שמוברג לאותו פס. על המבנה הזה מולבש ותפוס בעזרת ברגים חיפוי מתכתי (הזהה לחיפוי הפגוש האחורי, שבנוי מ-4 חלקים) המצופה בניקל.

האתגר חוזר על עצמו עם יצירת החיפויים המתכתיים...

הסמל האחורי הוא, ככל הנראה, יציקה מתכתית של פ??ל?יז.

את הסמלים ניתן לייצר בייצור מקומי על-פי תמונה (או דוגמא, אם יש): בעבר ייצרתי שני סמלים קדמיים (אצל בעל-מקצוע/אומן) על-פי תמונות וסדרי-גודל, כאשר אחד מהם הגיע לגימור הסופי שלו (עבר ליטוש, ציפוי וצביעה מיוחדת שעד היום אין לי מושג כיצד מבצעים אותה) וזהה לגמרי למקור. יש לי גם תבנית קטנה מפלסטיק, אך היא נשברה בזמן ייצורו של אחד מהסמלים.

אני מתנצל על האיכות הירודה של התמונות:

14ho7.th.jpg 12wb9.th.jpg 11kq0.th.jpg6ea0.th.jpg 1wo8.th.jpg 4fg5.th.jpg

ניתן לשחזר/לייצר הכל במסגרת התקציב והזמן הנכונים.

למי יש עוד סברות בארץ שאני יכול להתייעץ איתו? אם אפשר טלפונים בה"פ אני אשמח.

ישנם מספר רכבים בארץ.

ניתן לפנות למזכירות של מועדון-החמש (באם אתה חבר-מועדון) ולקבל את פרטי הבעלים (בהסכמתם) על-מנת ליצור עימם קשר.

דבר שני- יש את הסברה, שעומדת בדרום ת"א במיגרש של מישהו, לא רחוק מהבניין המרכזים, שנשרף- דובר עליה כבר רבות כאן, לפי מה שהבנתי- אין לה ניירות. אולי ימכרו לחלקים.
לא ידוע לי האם באמת לרכב אין רישוי, אך בפעם האחרונה (והיחידה) ששאלתי את בעל-המוסך האם הרכב/הגרוטאה למכירה, הוא ענה בחיוב והוסיף את המחיר הבדיוני של 25,000$. כן, בדולרים.

מדובר ב-MK2 (על-פי כל ההסברים הנ"ל) ומצבה לא-רחוק כלל מזו המוצעת למכירה ב-eBay. אפילו זהה.

נ.ב.

לפותח השירשור - אם תניח לרגע את בעיית הרישוי בצד, זכור שהמכירה ידועה לא רק לך ושהמחיר הנוכחי לא מחכה להעלאה הפרטית שלך. המריבות (והעלאות-המחיר) הגדולות מתחילות בדקות (ואפילו בשניות) האחרונות לקיום המכרז. :idea:

פורסם

שחר,

אני חושב שאחרי ההסבר המפורט והמאלף שקיבלת מהחולה,

אי אפשר שלא תקנה את הרכב.

חתיכת מאמר לעניין ... :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

תודה - אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

To those like BARAK who are unaware of California law

A missing title means nothing, All you have to do is fill a statment of facts, writing in that the title is lost, show a bill of sale (KABALA)....pay the fees ($)

and a new title will be issued in your name.

Am I an expert on CA DMV?....not realy, I only been liecensed for being a Car dealer and for emmission inspection by them....so I know alittle bit.

Hope it helps!

פורסם

למי שלא שם לב- המחיר כבר עלה ל-1000 +, והיום רק עוד 5 ימים לפני סיום המכירה! אז, שלא תחשבו, שאפשר ליקנות אותה ממש בזול...:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...