Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום שישי החלפתי (בעזרתו האדיבה של tzahico) משאבת בלם ראשית באלפא סוד (מודל 83) שלי.

היא מתחברת בצידה האחורי לבוסטר (ללא אטם כלשהו) ויש לה שלוש יציאות (שתיים לקליפרים קדמיים ואחת שהולכת לאחור).

לאחר ההרכבה נשמע בזמן שהמנוע פועל רעש די חזק וברור של בריחת ואקום מאיזור הבוסטר, והמנוע מזייף בסל"ד נמוך עד כיבוי בהאטה לפני רמזור.

חמי טוען שלא יכול לברוח ואקום בחיבור בין הבוסטר למשאבה כי שם אין ואקום (הדיאפרגמה מפרידה), אז בהכרח הואקום בורח מהצינור המחבר בין סעפת היניקה לבוסטר עצמו, זה ייתכן כי בכל זאת התעסקתי באיזור הזה ויכול להיות שהזזתי את הצינור.

האם הוא אכן צודק ?

האם אכן אין ואקום בצד הבוסטר שמתחבר למשאבת הבלם ?

אני מניח שהבוסטר בסדר, כיוון שהוא פעל באופן תקין קודם להחלפה, האם במידה ובכל זאת נקרעה לו הדיאפרגמה הסימפטומים יהיו דומים ? הבלימה אגב מצויינת אם כי הדוושה כמובן קשה מעט, אני מניח שזה בגלל שהבוסטר לא מקבל ואקום כמו שצריך.

מצ"ב תמונה להמחשה של משאבה דומה עם בוסטר מחובר אליה, החץ מראה על המקום שאני שואל עליו:

3762754.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שלום תותח.

תגיד לחם החם והחמוד שלך שבדרך כלל הוא צודק אבל הפעם לא.

יש סוגים של בוסטרים [לדוגמא אלפא] שכן מגיע וקום לחיבור ביין משאבת הבלם המרכזית לביין הבוסטר.

ביין המשאבה לבוסטר צריך להיות מורכב אתם מגומי 0 רינג פרק ותיבדוק.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כמובטח - דיווח תוצאות.

נו, מה חשבתם ? כמובן שבני ל' צודק ובגדול :-D

הפרדתי את המשאבה מהבוסטר, אטמתי את החיבור והמנוע עובד כמו פנתר בלי שום בריחות ואקום.

בני - תודה רבה לך, עצה טובה ומקצועית שלך חסכה לי הרבה התעסקות עם איתור הדליפה, וחשוב מכך - נתנה לי חומר לעקוץ את החם שלי בארוחת שישי :twisted:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מה מרגישים בדוושת בלמים אם יש בריחת ואקום משסתום של הבוסטר?

אם יש לי מקדימה רפידות חדשות שעברו רק 2000 ק"מ בנהיגה מנהלתית

ובבלימה מרגישים שהרפידות מחליקות על הדיסק והדוושה כבר במצב די קשה

אפשר להגיד שהבעיה היא מהשסתום בבוסטר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם יש בריחת ואקום בדרך כלל שומעים אותה טוב מאוד בתא המנוע - שריקה של אויר.

עוד אפשרות היא לדומם מנוע, לשים רגל על דוושת הבלם ולהניע, אם הדוושה שוקעת מעט - זה תקין והבוסטר עובד, אם לא - יש בו בעיה.

פורסם

הדוושה שוקעת כן, שוב אני אומר יכול להיות דליפה קטנה, המנוע יכול לעבוד רגיל, ופתאום לקבל רעידות כאלה והסלד יציב.

מה שכן הטורים יחסית גבוהים בסרק (לפעמים 1200 סלד)

וכשאני נוסע על 3 אלף סלד ופתאום לוחץ על המצמד כדי לגלוש, לפעמים הסלד נופל ל 500 וחוזר חזרה ל900. ולפעמים ברמזור הסלד יכול ליפול ל 500 ולפעמים הוא נופל ונכבה ולפעמים הוא חוזר למעלה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אם יש בריחת ואקום בדרך כלל שומעים אותה טוב מאוד בתא המנוע - שריקה של אויר.

עוד אפשרות היא לדומם מנוע, לשים רגל על דוושת הבלם ולהניע, אם הדוושה שוקעת מעט - זה תקין והבוסטר עובד, אם לא - יש בו בעיה.

שלום יש לי בעיה כזאת אבל אני לא יודע מאיפה הבריחה...יש מאין שריקה כשלוחצים על הברקסאבל אם לוחצים עד הסוף השריקה נעלמת.וכאשר אני פותח את המחסה מנוע אני שומע בריחה בלי שלוחצים על הברקס .

יכול להיות הצינור וואקום?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

וזה יכול להשפיעה על הכוחות סוס,צריכת דלק ועוד..?

חיפושיות 73-74

פורסם

מקפיץ..

ציטוט:

"שלום יש לי בעיה כזאת אבל אני לא יודע מאיפה הבריחה...יש מאין שריקה כשלוחצים על הברקסאבל אם לוחצים עד הסוף השריקה נעלמת.וכאשר אני פותח את המחסה מנוע אני שומע בריחה בלי שלוחצים על הברקס .

יכול להיות הצינור וואקום? "

חיפושיות 73-74

פורסם

יתכן וקיימת בריחת וואקום מצינור וואקום כלשהו, לאו דווקא ממגבר הבלם.

אם אתה מרגיש שדוושת הבלם קשה מהרגיל בלחיצה, יתכן ובאמת זהו מקור הדליפה.

גש למוסך אם הינך מתקשה באיתור ותיקון מקור הדליפה.

פורסם

היא קצת קשה לא משהו מיוחד ,אבל יש לי משאבה + בוסטר חדשים בבית..(לא מורכבים)

כדאי להחליף את הצנור?

אם אני יוציא את הצינור מהבוסטר ויסתום אותו עם האצבע אמור לקרות משהו?

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...