Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני קופר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער על התגובה המאוחרת. אני בדרך כלל נמנע מדיונים על רכבי כביש, אבל אשמח לשתף בניסיון שלי עם הקופר S (שנת 2003).

רכשתי את המכונית בזמנו מבלי שהייתה לה יריבה אחת וזאת בשל הדרישות להן הייתי מחוייב:

1) מכונית ספורטיבית קטנה (חנייה קטנה).

2) לפחות 4 מושבים.

3) איכותית עד כמה שניתן.

מבחינת הגודל רק הרנו קליאו והפזו 206 יכלו להתחרות, אבל למיטב זכרוני פזו לא רצו למכור בכלל את ה 206 הספורטיבית והרנו לא עמדה בדרישת האיכות. למרות זאת, כאשר קיבלתי את המחיר בקמור נאלצתי לצאת לנשום ועד שנרגעתי הגעתי לאולם התצוגה של סובארו בו בדיוק הציגו את ה STI האחרונה דאז עם המנוע המשופר ואליפות עולם לנהגים.

בכל אופן הדרישות שלי לא אפשרו לי בחירה אחרת והפור נפל. הזמנתי את הקופר S עם תוספות שונות כאשר כל שטות עולה אלפי שקלים. המכונית אולי אינה במוו בשם, אבל המחירים בארץ על כל דבר הם של במוו לחלוטין. פשוט הרגשתי איך קמור גוזרים עלי קופון, אבל לפחות קיבלתי איזה מושב בטיחות לילד במתנה שאני משתמש בו עד עכשיו.

ועכשיו לשאלות של אילון:

תחזוקה, חלפים וטיפולים:

אם אתה מטפל במוסך המרכזי של קמור תתכונן. הם תפסו אותי כמה פעמים לא מוכן לחשבון. שוב, המוסך גובה מחיר כמוסך במוו וכך גם עלויות החלפים. אני חייב להודות שלרב איכות הטיפול שלהם הייתה מעולה, אבל בהחלט הייתי שוקל טיפול במוסך מורשה בכדי לחסוך.

איכות הרכב:

עד כמה שיורשה לי, מדובר ברכב מהמם. לפחות בגרסת ה S. אולי הוא לא מפחיד או מרגש כמו מכוניות יותר חזקות או ספורטיביות, אבל ככל שמדובר במכונית עם הנעה קדמית, טרם נתקלתי במכונית יותר מהנה מבחינת התנהגות המכונית והניהוג. חלק גדול מזה נובע דווקא מהתכנון של המכונית שעליו ארחיב תכף.

המנוע הוא החלק החלש של המכונית. מדובר במנוע שלפי מיטב זכרוני הוא פיתוח של קרייזלר!!! לפני שהם התאחדו דווקא עם מרצדס. הביצועים שלו טובים, אבל עיקר העניין שלו הוא כיצד הוא משתלב בחבילה הכוללת של המכונית ומה הוא מעניק לה. אין לו כוח ברוטלי כמו לחלק ממנועי ה 2 ליטר שמתרוצצים במכוניות קטנות ספורטיביות כיום, אבל מה שיש לו הוא שני דברים: גודל פיזי קטן ומשקל נמוך. התוצאה היא תרומה אדירה לאופן בו המכונית מתנהגת על חשבון הכוח שהמנוע מפיק. מסיבה זאת המנוע הינו בנפח 1.6 ליטר בלבד ועם מגדש על קטנציק. מצחיק להשוות את מנוע הטורבו של הפיאט קופה למנוע של הקופר S. אני לא צוחק שהוא חצי גודל.

אם התחלנו לדבר על התכנון, הרי שתחילת המכונית הייתה בידי רובר עד כמה שאני זוכר. הם מכרו את הזכויות לבמוו, אבל המכונית התעכבה במשך כמה שנים נוספות כי במוו פשוט התפלצו מהתוכניות שקיבלו מרובר. הם עשו רביזיה מוחלטת. אני לא זוכר בדיוק מה הם עשו, אבל זכור לי שהם הכניסו חלק ממערכת המתלים של ה 3 הקודמת למיני, הקשיחו מאד את השלדה, כיוונו את המתלים ואת ההיגוי לשימוש בצמיגי אל תקר (המיני למעשה הייתה הראשונה אצל במוו ולאחריה כל הדגמים עברו לזה).

התוצאה של התכנון החדש של במוו הייתה לדעתי מדהימה. עד כמה שאני יכול לשפוט, יש מכוניות קטנות עם יותר כוח ו/או יותר אחיזה, אבל החדות של הניהוג וההתנהגות של המיני היא משהו אחר. מהירות ההשפעה של שינוי זוית ההגה על התנהגות המכונית מדהימה ולא מדובר פה בסתם יחס היגוי נמוך, אלא במעין תחושה שדומה להיגוי של קארטינג. תחושה מצויינת. עוזר לזה מאד המשקל הנמוך (תרתי משמע) של המנוע מקדימה וכך המכונית לא סובלת מתת היגוי מעצבן יחסית למכוניות הנעה קדמית.

אמינות:

אפס תקלות עד עכשיו. מישהו חורר לי צמיג אחורי, אבל מלבד ערעורים פילוסופיים על אופיו של האדם ולגבי המחיר של צמיגי האל תקר בישראל קודם להפיכתם לחוקיים, אין טענות. ולמי שלא הבין - המיני נמכרה בישראל עם צמיגי אל תקר הרבה זמן לפני שהתקנות אפשרו אותם.

מהבחינה הזאת המכונית לא דרשה דבר מלבד הטיפולים ההכרחיים, אבל כאמור, כל דבר כזה עלה לי בהתאם אצל קמור.

האם אני מבכה משהו?

ממש לא. לא יודע על סמך מה נאמר שאני מבכה את המעבר. אני מודה שלולא בעיית החנייה כנראה שלא הייתי מחליף את הקופה, אבל בהשוואה בין המכוניות הכף נוטה חד משעמית לטובת המיני. לא רק שהיא נוחה יותר מבחינת שיכוך המתלים ופרקטית הרבה יותר, אלא שגם ההתנהגות שלה לטעמי הרבה יותר נשלטת ומאפשרת בחינת מגבלות בצורה בטוחה יותר. אין גם הפתעות. כפי שכתבתי למעלה, הפיאט שייכת למכוניות יותר ברוטאליות עם הרבה יותר כוח ובהתאם ריגושים והפתעות, אבל ההתנהגות של המיני היא עולם אחר לעומת הפיאט. עולם שהרבה יותר קל להנות ממנו ביום יום.

סיכום והמלצות:

מדובר במכונית מעולה לטעמי. בדרישות שהצבתי לא הייתה לה תחרות ולפי דעתי עדיין אין. אני נשבעתי לעצמי שהמכונית הבאה שלי תהיה מכונית הנעה אחורית חזקה, פשוט בגלל שלדעתי אלה המכוניות האמיתיות, אבל בהנחה שיש דרך לעקוף את עלויות הטיפול הגבוהות, מיני משומשת הינה הקטנה הטובה ביותר לדעתי האישית. יש לציין שכל מה שכתבתי התייחס לקופר S. נהגתי על קופר רגילה ידנית. היא התנהגה נחמד מאד והיה לה מנוע גמיש, אבל אני לא בטוח שמבחינת חוזק המנוע ניתן לקרא לה ספורטיבית אמיתית. מהנה כן. ספורטיבית - בסימן שאלה שהתשובה תלויה במה סדר העדיפויות.

• תוכן חדש...