Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב... כמו שכולם פה בטח כבר יודעים, קניתי לפני כחודש וקצת את הסאב המהולל של פירלס (XXLS)...

ועד לפני שבוע נאלצתי להשתמש בתיבה של חבר פה מהפורום (מטעמי פרטיות לא אציין את שמו) שברוב נדיבותו הסכים לתת לי אותה לתקופה של כמעט חודש!

כל הזמן הזה, ניסיתי להשיג עצי MDF דרך איזה נגרייה ליד העבודה של אבא שלי שנסגרה... (הכל בחינם כמובן).

וכל פעם הם חתכו לי את הפלטות במידות לא נכונות!! :x (פעם גדול מדי, פעם קטן מדי, פעם מסיבית ופעם מMDF מצופה פורמייקה...)

ואחרי כל הנסיונות, הצטברה לי חתיכת ערמה של פלטות בבית!

בסופו של דבר, אני והחבר הכי טוב שלי (שבמקרה גם אשף ב"ג'קסון" jacksaw) החלטנו סוף סוף להיפגש ולבנות את התיבה המקוללת!

הכל היה מוכן, השגתי כ50 ברגים של 6 ס"מ בחינם (תנסו להגיע לחנויות כלי בית 5 דקות לפני סגירה ותראו מה קורה כשאתם קונים כל כך מעט!), קניתי טרמינל לחיבור החוטים של הסאב...

והבאתי את כל הפלטות (3.5 ס"מ רוחב) עם כל שאר הציוד לחבר שלישי שלי - שאצלו במקרה יש מוסך שלם של כלי עבודה ומה לא!

התחלנו במלאכת ההתאמה, וההדבקה והניסור... ואז החלטתי שאני רוצה לעשות משהו מיוחד עם הטרמינל... לא רציתי לחתוך בעץ של התיבה, כדי לא לפגום באטימות שלה... אז חלטתי להוסיף עוד עיגול של עץ שעליו ישב הטרמינל ובתיבה אני רק אעשה שני חורים בשביל החוטים (10G).

בקיצור - מפה לשם: החלטתי להפוך את העיגול לאליפסה, ואז חשבתי - אולי אני אעשה שם איזה טרייבל קטן...

וברגע שחשבתי על זה - ישר ניגשתי למלאכת הסרטוט...

כשסיימתי - יצא חתיכת טרייבל ענק שבסופו של דבר תפס כרבע מהקיר האחורי של התיבה...

כרגע התיבה גמורה מבחינת מבנה והסאב כבר יושב בתוכה ומנגן,

אבל עדיין צריך לצפות אותה בלקה, לצבוע את הטרייבל, להוסיף עוד כמה "תוספות" אסתטיות - ולצפות הכל בלבד...

בינתיים אני מביא לכם את שלבי העבודה הראשוניים...

בהמשך אני אעדכן כשתהיה התקדמות (שתצטרך כנראה לחכות בגלל תקופת הבחינות באוניברסיטה)...

תהנו!

15062006(005).jpg

15062006(006).jpg

15062006(007).jpg

15062006(008).jpg

15062006(009).jpg

15062006(010).jpg

בברכה!

יונתן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סוף סוף הסאב יקבל בית קבוע :-D .

כמה ליטר בסוף?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, תודה רבה!

התיבה הייתה מתוכננת להיות קצת יותר מ30 ליטר...

אבל נאלצתי לעשות final touches כדי להתאים את לוחות העצים - והפעולה הזאת צימצמה לי איזה 800 סמ"ק ככה...

כך שעכשיו היא 30 ליטר מדוייק. (+- 100 סמ"ק).

אני לא יודע אם זה סובייקטיבי, אבל הצליל של הסאב השתנה קצת כשהחלפתי תיבה...

הוא נהיה קצת יותר חד, אבל טיפ-טיפה יותר עמום....

כנראה ה35 מ"מ עץ עושים את שלהם באיטום ומניעת בריחת צליל!

התיבה והסאב ביחד חוברו בכ60 ברגים, כל הלוחות עץ חוברו (בנוסף לברגים) בעזרת דבק נגרים, והפינות מבפנים עברו איטום נוסף ע"י סיליקון "אדום" - עמיד בחום של כ600 מעלות פרנהייט, ובעל חוזק מוגבר (בשימוש לאיטום ראשי מנוע וכו').

בקיצור הושקעו מאמצים אדירים בבניית התיבה... ומצפה לה עוד ציפוי לקה (נגד לחות), צביעת חלק מהתיבה, וציפוי בלבד של שאר החלקים.

בתקווה לגמור את התיבה בשבועיים הקרובים... (לעזאזל עם מבחני סוף הסמסטר האלה!!!)

בברכה!

יונתן.

פורסם

100 לא... אולי 25-30... וכולל הסאב - סביב ה35-40...

אני היום כנראה אצפה אותה בלקה - אז אני גם אשקול אותה עם ובלי הסאב...

בברכה!

יונתן.

פורסם

ואם הייתי מדבר איתי על התיבה שלך גם היית מקבל טרמינל לחוטים של הסאב בחינם - במקרה נשאר לי מהתיבה של המוראל 15 אינטש שהיה לי (גם הפורט נשאר)...

בניה יפה - נראה במפגש...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך הגעת ל 35-40 קילו?

ה12W7 לבד שוקל 20 קילו. ועם התיבה הוא בערך 35-40 קילו. והתיבה שלי היא מ 20מ"מ מסביב . וחזית של 25מ"מ.

והיא 1.75 CF

הסאב שלך שוקל? 7-10 קילו.. תיבה של כ -+ 1 CF. עץ של 35 מ"מ?? (לפי התמונות רק חזית)

OK. התיבה מקסימום 20 קילו.!

ואני ילך לשקול אותו במיוחד לך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב...

קודם כל, תודה רבה על המחמאות! (הרבה מהקרדיט שייך גם לחבר שלי, שגם יש לו הרבה נסיון בעבודות כאלה!)

אני מעדכן עוד כמה תמונות:

צילמתי את הסאב לפני תהליך הצביעה והציפוי (כפי שהוא היה מורכב אצלי בשבועיים שלוש האחרונים):

שקלתי את התיבה ד"א - ביחד עם הסאב, כל העסק שוקל כ23-24 קילו... ככה שזה לא כזה נורא.

03072006(001).jpg

03072006(002).jpg

03072006(003).jpg

03072006(004).jpg

03072006(008).jpg

03072006(013).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

עוד תמונות מאתמול והיום בלילה:

שייפתי את הטרייבל, ועיגלתי לו את הפינות קצת...

התחלנו לעבוד על ציפוי ראשוני של כל התיבה בספריי לקה (נגד לחות),

והיום צבענו את הטרייבל ואת התושבות לגריל של הסאב (החלקים היחידים שלא יהיו מכוסים ב-לבד) בצבע כסוף ולקה נוספת למתן מראה חלק ומבריק.

להלן התמונות הראשוניות:

03072006(018).jpg

04072006(005).jpg

04072006.jpg

04072006(007).jpg

04072006(008).jpg

04072006(011).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

עוד תמונות!!! יצא מדהים גבר כל הכבוד...

סוף סוף מישהו שלא מפחד לעבוד עם הידיים ;)

תחושת הסיפוק שאחרי הבניה זה פשוט כיף...

אני עשיתי לבד את הבניה אצלי באוטו, טוב אי אפשר לקרוא לזה בניה, :( זה רק פלטה של המגברים חתוכה יפה ומצופה לבד... אבל אני אוהב אותה :)... תראו בקרוב (אני מקווה)...

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם

...לגריל של הסאב (החלקים היחידים שלא יהיו מכוסים ב-לבד) בצבע כסוף ולקה...

הבנת?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...