Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

סוף סוף מצאתי את הרכב שחיפשתי.

על הרכב שיעבוד של הבנק בגובה 70% (לדבריו) מהסכום שאני אמור לשלם.

ברישיון מצוין שיש שעבוד.

הקונה מסתמך על כספי לשחרור השיעבוד.

אני קצת חושש (בצורה טבעית) שעלול להתרחש מצב קיצוני שאחרי העברת הכסף למוכר בצ'ק בנקאי - יסרב המוכר להעביר בעלות.

האם אני מגזים בחששות שלי ?

או שעלי לסמוך על יושרו של המוכר ?

פורסם

בגדול, הרבה אנשים משעבדים את הרכב כדי לקבל הלוואה מהבנק, אין מה לדאוג, זה אומנם מפחיד לראות את המילה "שעבוד" על רשיון הרכב אבל זה דבר נפוץ.

קודם כל תחושת בטן, המוכר נראה לך אדם אמין? עושה רושם של אדם מכובד? למרות שגם הרמאים הגדולים ביותר יכולים להטעות אני בעד תחושת בטן. דבר שני, תכתוב טופס "זכרון דברים" בינך ובין המוכר ותפרט בו שתמורת הסרת השעבוד מכספך הוא מתחייב להעברת בעלות, כמובן שיש להוסיף סעיפים נוספים כדי לכסות את עצמך מכל הכיוונים, בזה אני כבר סומך עליך.

פורסם

בקש מהמוכר שימציא לך מכתב כוונות מהבנק בו הבנק יאשר שעם הפקדת סכום X לחשבון Y הוא יסיר את השעבוד. זה מחייב את הבנק. בנוסף ערוך חוזה עם בעל הרכב ותפקיד את הכסף ישירות לבנק.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

אל תעשה מה שאמרו לך חברי הפורום אתה מסתכן , המוכר רוצה להסתמך על ההון העצמי שלך.

תגיד למוכר שיקח הלוואת גישור ליומיים, ואז עם התשלום שלך שיחזיר את ההלואה, בשיטות האחרות שהציעו חברי הפורום אין דרך חזרה אם תקרה טעות תצטרך לתבוע אותו.

פורסם
אל תעשה מה שאמרו לך חברי הפורום אתה מסתכן , המוכר רוצה להסתמך על ההון העצמי שלך.

תגיד למוכר שיקח הלוואת גישור ליומיים, ואז עם התשלום שלך שיחזיר את ההלואה, בשיטות האחרות שהציעו חברי הפורום אין דרך חזרה אם תקרה טעות תצטרך לתבוע אותו.

...נו באמת, הלוואת גישור ליומיים? איזה שטויות. אם הכל נראה בסדר, אז אין שום בעיה. גם הרכב שלי היה משועבד. עם המוכר ניגשתי לבנק, ויחד שיחררנו השיעבוד שלי, עם התחייבות על הסכום החסר. עשינו זיכרון דברים מסודר לכל התהליך, וכל מה שחייםש אומר נכון, ומעשי בהחלט.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מספר שאלות ורעיונות :

האם תהליך הסרת השיעבוד הוא ONLINE עם משרד הרישוי ורשם המשכונות ?

וניתן להעביר בעלות בצורה מיידית ?

התכוונתי ללכת עם המוכר לבנק ומשם ודואר - אך הסיכוי והסיכון שמשהו ישתבש , גם אם הוא נמוך יהיה "כואב"

חשבתי על מספר דרכים לאבטח את התהליך:

1. צ'ק רגיל - במידה ואתן צ'ק רגיל- האם הבנק יסכים להסיר את השעבוד תמורת צ'ק רגיל ולא בנקאי ?

וכך יהיה לי זמן לבטל את הצ'ק במידה ולא יתבצע תהליך העברת בעלות.

2. להראות לבנק אשל המוכר את הצ'ק הבנקאי - ולהפקידו בתמורה להעברת בעלות.

מעבר לכך - חבל לי לפספס את הרכב

אבל לא בתמורה לסיכון של הכסף

פורסם

תהליך הסרת השיעבוד הוא לא on line אלא יכול לקחת עד חודש, כשתיגש לדואר להעביר בעלות ותבקש לעשות בדיקת שיעבוד עדיין תראה שהרכב משועבד."המוכר לקח הלוואה והוא מסתמך עליך שתוציא אותו מהחובות" :evil:

כמו שכתבתי קודם קצת זהירות לא תזיק (החכמים פה השמיצו אותי)

פורסם
תהליך הסרת השיעבוד הוא לא on line אלא יכול לקחת עד חודש, כשתיגש לדואר להעביר בעלות ותבקש לעשות בדיקת שיעבוד עדיין תראה שהרכב משועבד."המוכר לקח הלוואה והוא מסתמך עליך שתוציא אותו מהחובות" :evil:

כמו שכתבתי קודם קצת זהירות לא תזיק (החכמים פה השמיצו אותי)

קשה לי להחליט אם מדובר על רשלנות או טמטום או סתם חוסר ידע, אבל אתה פשוט טועה ומטעה (הינה, הדגשתי כמוך). התהליך אורך כדקה. הכסף מועבר (שיק בנקאי, למשל, לפעמים אפשר גם בהעברה בנקאית) ישירות מהמוכר לגורם המשעבד, והוא באותן שניות מסיר את השעבוד במחשב מול משרד הרישוי. 2 דקות אח"כ אתה בדואר ומחליף בעלות. אתה עוד תגרום לו לסגת מעסקה על רכב שהוא רוצה.

תודה לעונים -

באמת סיכון הכסף גדול מדי , אנסה למצא פיתרון

ותודה למישהו העורך הלשוני של הכותרת

הוא שאמרתי. בא לשאול שאלה, יצא עם מידע לא נכון, וביטל את העסקה. סחטיין d300, על בקיאותך בעולם הפיננסים והרכב.

לsharons, כל מה שיש לי להגיד זה, אם סוף סוף מצאת את הרכב (ככה עולה מהודעתך), אז מה שכתבו לך למעלה חברי הפורום הוא שנכון. ברור שאין אחריות. תראה מי הבן-אדם, צלם ת"ז שלו אם אתה חושש, פגוש אותו במקום עבודתו/ביתו - ובהצלחה. וכמובן, בדוק מי הגורם המשעבד (בנק, חב' ביטוח וכו', ולא איזה גורם מפוקפק).

ולמנהלי הפורום: משגע אותי שמידע שגוי מפורסם פה, ונשאר לעולם על דפי הגוגל והפורום. מה שכתב d300 הוא פשוט שגיאה גסה. גם אם תשלחו את זה בדואר (מה שלא קורה כאן, כי זה מבוצע במחשב) זה לא יקח חודש. אולי למחוק? פשוט חבל. אחד כבר נפל קורבן, מי יודע כמה בעתיד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אחרי בירור עם משרד הרישוי - הסרת השעבוד מתרחשת ONLINE !

תצלום ת.ז + רישיון רכב של המוכר - יש.

אדווח אחרי הקנייה - אם הכל עבר כשורה.

ושאלה קצרה : אם הרכב ממושכן לבנק , האם אני צריך בעוד מקום אם יש עוד הגבלים על הרכב ?

שוב תודה לכולם

פורסם

כן - רשם המשכונות (גוף של משרד המשפטים). איני יודע מה תהליך הסרת המשכון וכמה זמן הוא אורך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדואר תמורת תשלום אפשר לבדוק אם יש משכון על הרכב.

אחרי בירור עם משרד הרישוי - הסרת השעבוד מתרחשת ONLINE !

תצלום ת.ז + רישיון רכב של המוכר - יש.

אדווח אחרי הקנייה - אם הכל עבר כשורה.

ושאלה קצרה : אם הרכב ממושכן לבנק , האם אני צריך בעוד מקום אם יש עוד הגבלים על הרכב ?

שוב תודה לכולם

פורסם

בד"כ גם פוליסת הביטח משועבדת לבנק, אבל זה חסר משמעות עבורך, משום שאתה מבטח בעצמך.

רק שאלה קטנה: לא סיפרת לנו באיזה רכב מדובר. אנחנו סקרנים. שתף :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
תודה לעונים -

באמת סיכון הכסף גדול מדי , אנסה למצא פיתרון

ותודה למישהו העורך הלשוני של הכותרת

זה גם לי קרה..

הכי טוב הוא להגיד לבנק שלך שידבר עם הבנק של הבחור שיוצאו מיסמך ''מישפטי'' שבוא הבנק של המוכר מיתחייב להוריד את השיעבוד כאשר אתה מעביר את הכסף לחשבון שלו,בנוסף (במידה ועשיתה את זה) תיקבע עם הבחור שהוא נותן לך את האוטו כבר ואת המפתחות (כיוון שיכול לקחת בין יום ליומים העידכון בדואר אבל זה גם יכול לקחת כמה שעות) ואתה משאיר אותו אצלך (את האוטו) ומחתים אותו על מיסמך שבוא הוא מתחייב לעשות איתך את העברת הבעלות אחרי יום יומים...

בהצלחה אחי.

n3gml2mji3nv.jpg"]n3gml2mji3nv.jpg[/url]
פורסם

חבל באמת שמטעים את הבן אדם כאן בכל מיני דברים לא מבוססים. קודם כל שתדע שזה ששעבוד על רכב זה מצב שדיי שכיח כאן בארץ מכל מיני סיבות שלא נכנס אליהם. בכל עסקה יש סיכונים וצריך לדעת איך למזער אותם. הרי אתה יודע שישנם הרבה נוכלים שהיו יכולים לעבוד עליך גם אם הרכב לא ממושכן.

מה שצריך לעשות זה קודם כל להתרשם מהבן אדם, לפגוש אותו ליד הבית שלו, האם הרכב רשום על שמו, לבדוק את השעבוד לפני כן באתר של רשם המשכנות(אם יש עוד), וכו'.

אחרי שהשתכנעת שזה בסדר אתה עושה חוזה ביניכם שבים היתר מסדיר שאת התשלום אתה משלם ישירות לבנק ומשם לדואר להעברת בעלות וברגע התשלום לבנק המפתחות עוברים אליך(!).

להגיע בשעה מוקדמת לבנק ולודא מראש היכן הסניף דואר שניתן להעביר בעלות או/ומשרד רישוי הכי קרוב לבנק וכמובן לצלם תעודת זהות. לודא עם הבנק לפני התשלום את הסכום המדוייק, שזה אכן עבור השעבוד ושהם מסירים את השעבוד אחרי התשלום.

הולכים לדואר ומעבירים בעלות.

אנחנו קנינו ככה רכב והכל היה טוב, להגיד לך שלא היה חשש לא יהיה נכון אבל מבחינתינו עשינו הכל כדי לצמצם את הסיכונים. שים לב לעניין קבלת הרכב לאחר התשלום לבנק, זה עניין מאוד משמעותי. אם משהו משתבש בדרך מהבנק לדואר למוחרת אתה מגיש תביעה אבל יש לך לפחות את הרכב ביד ומה שאתה תובע זה את ההעברה בפועל במשרד הרישוי ולא את הכסף עצמו. אם הוא לא מסכים לכך אל תעשה עסקה!!!

כל החיים זה סיכון אחד גדול...

• תוכן חדש...