Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להביא לידיעתכם מבחן צמיגים השוואתי של יצרנים מוכרים לבין יצרנים סיניים שמציפים את השוק. בעיקר לאלה שמחפשים לחסוך עוד כמה גרושים ובסופו של דבר לא מבינים למה הרכב מתנהג חר%. המבחן נערך ע''י מגזין רכב רוסי Autoreview לצמיגים של דגמים בונוניים (לא פרימיום ולא ספורטיביים) של יצרנים המובילים במידה הנפוצה 205/55/16 מול הדגמים של חברות הבת שלהן ומול יצרנים סיניים. אחסוך ממכם את התרגום של כל המבחן, תוכלו לעיין בתמונות כאן >>, אביא רק את הסיכומים לגבי צמיגים סיניים. אציין מיד שהם כשלו כשלון מוחלט וצברו הכי פחות ניקוד.

Wanli_200.jpg

WANLI S-1088

כשלון: היגוי, אחיזה נמוכה באספלט רטוב, התנגדות נמוכה לציפה, רעש

ציטוטים: "בבלימה ב-80 קמ''ש באספלט רטוב מרחק הבלימה גדל ב-10 מטר", "עבירת מכשול על אספלט רטוב - הכי גרועים WANLI"

Goodride_200.jpg

GOODRIDE SA-05

כשלון: היגוי, אחיזה באספט יבש ורטוב, התנגדות נמוכה לציפה, רמת נוחות נמוכה

חיובי: לא נמצא

ציטוטים: "צמיגים סיניים ניתן לחלק לשתי קטגוריות: רועשים (GOODRIDE) ורועשים מאוד (WANLI),

ובראש הרשימה צמיגים מן השורה הראשונה:

CONTINENTAL CONTIPREMIUMCONTACT2

GOODYEAR OPTIGRIP

NOKIAN HAKKA

MICHELIN ENERGY SAVER

BRIDGESTONE TURANZA ER300

לאחר מכן צמיגים בינוניים פלוס, כגון

KLEBER DYNAXER

VREDESTEIN HI-TRAC

BARUM BRAVURIS

KUMHO ECSTA HM

צמיגים נחותים יותר הם:

HANKOOK VENTUS PRIME

DAYTON D210

SAVA INTENSA, כאשר SAVA מגרדת את תחתית הרשימה וכמעט מגיעה לרשימה השחורה, שהיא:

GOODRIDE

WANLI

שתהיה לכם נסיעה בטוחה!

Summertyre17_750.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

נקודה מעניינת בכל המבחן הזה היא שכל הצמיגים שעברו אותו היו בדירוג מהירות H, לעומת השניים שנכשלו שהיו בדירוג W.

ככל שידוע לי, מרבית כלי הרכב שדורשים מידה שכזאת באמת גם זקוקים לדירוג W.

אני מניח שהקשר בין העובדה הזאת לבין תוצאות המבחן קלוש מאוד אם בכלל, ועדיין, לדעתי היה מן הראוי לבדוק צמיגים הזהים בתכונותיהם עד כמה שניתן.

בכל אופן, תודה רבה על שהבאת את הכתבה הזאת. גם בהתעלם מכל מה שכתבתי, אין ספק שהמבחן הזה מלמד שיעור חשוב אודות החשיבות שבבחירת צמיג עם מוניטין, גם אם פירוש הדבר שהלקוח ייאלץ לשלם עוד כמה גרושים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מבחן מעניין. שמתי לב שבמגזיני רכב רוסיים הם עושים הרבה מבחנים מעניינים בסגנון בכל מה שקשור לרכבים (שמנים/צמיגים וכו').

המבחנים ברמה גבוהה מאוד והם משתמשים בציוד בדיקה יקר. כנראה שיש להם אחלה תפוצה אם יש להם תקציבים כאלה :roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לא מפתיע בכלל. את ההבדל באיכות הצמיגים בין צמיג סיני לצמיג מחברה מוכרת, מרגישים גם בלי מבחנים מתוחכמים. אני לא מבין איך אנשים מוכנים בשביל כמה מאוד שקלים בשנה, לפגוע ככה בבטיחות שלהם.

emotion of motion

פורסם

המבחן הזה מבוסס על מבחן שערך Automotor Und Sport והמסקנות דומות (במפתיע).

אין לחסוך בצמיגים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מעניין ביותר. חבל שעמישראל לעולם לא ישמע על תוצאות המבחן. (ידיעות אחרונות מרים את הכפפה?)

אגב הנה קטע שגוגל תרגם מהאתר הרוסי לעברית. כמו שאומרים, "לא נגענו":

בשנת בעקבות הגלובליזציה, החלש הקליטה של חזקה, כמעט כל מענקי התעשייה הגלגל המשיך בדרך דומה.

מכנסי שחיה של מה שנקרא שורה ראשונה, שהם מפיקים תחת השמות המקוריים שלהם, המותגים, ואלה שהם זולים - א «אחותך». לדוגמה, קונטיננטל מחזיק המשרד בצד ו Barum המותג Gislaved, מישלן - Kleber ו BFGoodrich, Goodyear - Fulda סבא ו ... ככלל, כל טכנולוגיה מתקדמת, וחומרים מתבצע הציג את המהדורה הראשונה של השורה הראשונה של הצמיגים, ואחרי כמה שנים, בכפוף להוראות פשוטות מוצרים. עם זאת, לפעמים יותר רווחית ליישם את הטכנולוגיה החדשה מיד ויקר, ועל התקציב הצמיגים - למשל, כאשר שניהם נמצאים המיוצר על קו אחד. אבל זה לא רוצה שיווק: אם הרוכש לנשוך כי בין הצמיגים של טווחי מחיר שונים, ואכן אין כל הבדל, בנושא תהיה פיננסיים ותמונה הפסדים. מדוע, למשל, יהיה לקנות הצמיגים קונטיננטל, צמיגים Barum אם הם בשום אופן נחותים? מצד שני, את קו הייצור השני הוא גם צורך להתקדם בשוק וכן להתמודד עם מתחרים, גם לא את המחיר קטע, וזה מחייב אותו Advanced Technology ... שיווק - נראה רזה!

מה אני אגיד- בהחלט נראה רזה! רזה ביותר אפילו. שלא להזכיר את א אחותך> :shock:

האמת שסגנון הכתיבה הזה מזכיר לי כמה כותבים שמסתננים לפורום מדי פעם עם שאלות הזויות

פורסם

אמנם לא הצלחתי להבין יותר מדי מהקישור שנתת (אוצר המילים שלי ברוסית מסתכם בעשר מילים, רובם שמות של ירקות) ובכל זאת תודה על הקישור.

דבר אחד משך את תשומת ליבי כמעט מיד. הצמיגים הזולים נראים טוב והסוליה שלהם מודרנית ביותר. כבר לא מדובר בצמיגים עם סולייה בסגנון "קוביות" אלא בצמיגים שנראים בדיוק כמו המקור האיכותי היקר. מעניין שלמרות כל זאת הם עדיין נחותים מהמקור, מה שאומר שעיצוב הסוליה הוא רק חלק מתכנון הצמיג כולו.

כדוגמא מייצגת:

זה Wanli:

Wanli_1024.jpg

זה Toyo T1R:

lpid18966jpg.gif

מצא את ההבדלים :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין איך מוכרים כל כך הרבה זבל סיני בארץי?רבאק זה מה שמחבר את הרכב לכביש, הבדל של כמה שקלים יכול להיות הבדל בין חיים למוות!.

פורסם

מאוד פשוט, נניח שאתה קצין רכב בארגון גדול או בחב' ליסינג, נניח שמציעים לך צמיג כזה בהנחה של 40% ביחס למקור האיכותי, נניח גם שהמנכ"ל לוחץ עליך לחסוך בהוצאות כי הזמנים (כידוע לכולנו) קשים, בהינתן כל זה מה תעשה כשהחיקוי הסיני ניראה כ"כ דומה למקור וגם השם של הצמיג נשמע כמו משהו ממשפחת Good year ?

נכון שפתאום Good ride נראת כמו הבחירה הנכונה להייטקיסט שאיננו חובב רכב?

פורסם
מאוד פשוט, נניח שאתה קצין רכב בארגון גדול או בחב' ליסינג, נניח שמציעים לך צמיג כזה בהנחה של 40% ביחס למקור האיכותי, נניח גם שהמנכ"ל לוחץ עליך לחסוך בהוצאות כי הזמנים (כידוע לכולנו) קשים, בהינתן כל זה מה תעשה כשהחיקוי הסיני ניראה כ"כ דומה למקור וגם השם של הצמיג נשמע כמו משהו ממשפחת Good year ?

נכון שפתאום Good ride נראת כמו הבחירה הנכונה להייטקיסט שאיננו חובב רכב?

אתה צודק ב100%.המחשבה שלי היא על אותם כל כך הרבה אנשים פרטיים שכדי לחסוך מעט מאד כסף מתפשרים מאד על איכות הצמיג ורוכשים צמיג סיני,את זה אני לעולם לא יבין.

פורסם
דבר אחד משך את תשומת ליבי כמעט מיד. הצמיגים הזולים נראים טוב והסוליה שלהם מודרנית ביותר. כבר לא מדובר בצמיגים עם סולייה בסגנון "קוביות" אלא בצמיגים שנראים בדיוק כמו המקור האיכותי היקר. מעניין שלמרות כל זאת הם עדיין נחותים מהמקור, מה שאומר שעיצוב הסוליה הוא רק חלק מתכנון הצמיג כולו.

כדוגמא מייצגת:

זה Wanli:

Wanli_1024.jpg

זה Toyo T1R:

lpid18966jpg.gif

מצא את ההבדלים :roll:

אכן נקודה מעניינת, אם כי דווקא בהקשר זה יש לציין שקדם לשני הצמיגים האלה הדאנלופ SP9000

du_sp9000.jpg

אז מה היה? מי העתיק ממי? פתרונים לאלוהים.

כשאני מתבונן על צידי הסוליה ב-SP וב-WANLI, אני רואה דימיון ברור וחזק יותר מאשר הדימיון שקיים בין ה-T1R ל-WANLI.

אגב, אני זוכר שבפעם הראשונה שראיתי את ה-WANLI הזה במציאות, הייתי בטוח שהוא SP9000. כשהחמאתי לבעל הרכב על כל שהוא פינק את עצמו עם SP9000, הוא בכלל לא הבין על מה אני מדבר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

להעתיק את הסוליה זה הכי קל בעולם. לוקחים צמיג אחד מקורי של טויו ועושים ממנו דוגמת סוליה בגבס או משהו כזה, ואח"כ יוצקים לשמה מסטיק בזוקה משומש.

חבל שלא בחנו גם מרניוני (marangoni), ולגבי התרגום כל מה שאפשר לומר זה שמכונה תרגום = שליתה!!1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה שהצמיגים נראים זהים לא אומר שתרכובת הגומי שלהם זהה.

הרי צמיגי סליקס נראים אצל כולם אותו הדבר ובכל זאת יש הבדלים בין הצמיגים השונים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...