Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש מידע לגבי S80 2.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אני זקוק ליעוץ דחוף (מאוד!) לגבי S80 שנת 2001 / 2003 מנוע 2.4 (אטמוספרי).

בקשותי:

צריכת דלק - חייב לדעת

ביטוח - לא כל כך משנה לי

בטיחות - כאחד שהיתה לו וולוו מס' שנים, אין צורך ביותר מדי מידע, אבל אשמח לדעת מהן המערכות שיש ברכב (ABS וכו'..), הבנתי שיש 6 כריות אוויר.

שוק - אני לא קונה בשביל למכור, פעם וולוו תמיד וולוו, אני קונה את הרכב לבערך 4 שנים, כמה לשלם בכל מקרה? כמה אני אפסיד? מאיפה מומלץ לקנות?

מחלות - החיפושים רק בלבלו אותי עוד ועוד, למי יש בעיות עם הגיר? לדגם הטורבו ? מה בקשר למנוע שעבר 200K? כמה עולה שיפוץ? מה עם המחשבים שיש שם ? (הבנתי שהם בעייתים)

ביצועים - כמה הרכב מזנק למאה? מה הסופית? האם המנוע (2.4) מעיף את הרכב קדימה או מתנהג בעצלתיים (בשונה מאחיו T6)? האם הרכב זריז או כמו ה-940 סובל מחוסר כח בסל"ד נמוך ורק מעל 4K מתעורר?

נוחות - כפי שהבנתי יש לרכב מערכת עם צ'נג'ר 20 דיסקים (מובנת) ו12 רמקולים, מה שנקרא - פאר עד הסוף, מה עוד? האם בכל הדגמים המושב של הנהג חשמלי? איזה עוד פינוקים?

שאלת השאלות: כמה לשלם על רכב שנת 2001 שעבר מעל 200K מנוע 2.4? וכמה לשלם על שנת 2003 מנוע 2.4 שעבר 82K מהסוכנות (+בדיקה, הסוכנות מוכנה לסדר לי את כל התקלות הקטנות) ?

אני זקוק לתשובה מדוייקת, אציין שוב שהחיפושים רק בלבלו אותי, וב99% מהם מדובר על T6 שאלי זה לא רלוונטי, בבקשה תעזרו לי, משה.

*לפני כ-4 שנים, כשרכשתי את ה-940, אני זוכר שהקלדתי את מס' הרישוי שלה באיזה אתר וקיבלתי מידע על הרכב (באיזה דגם מדובר ומה הוא מכיל), חיפשתי אתמול, ואני לא מצליח לאתר את הלינק הזה, אשמח אם מישהו יעזור לי (מס' הרישוי ברשותי).

פורסם

מבחינת נתונים, אתה יכול להסתכל כאן: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=76417

ומחירון אתה יכול להסתכל ביד 2.

מבחינת ירידת ערך וכד', אנחנו לא נבאים. קניית מכונית זה לא דבר משתלם מבחינה כלכלית. מעבר לזה, אני מניח שאתה קונה רכב בודד ולא צי רכבים, לכן ירידת ערך אמורה היות פחות משמעותית מבחינתך.

מאיפה מומלץ לקנות? יותר נכון ממי. עדיף מאדם פרטי. אתה יכול למצוא מכוניות כאלה למכירה ביד 2.

מדוע T6 לא רלוונטית בעיניך. מדובר על רכב משמעותית חזק יותר. מומנט מעולה על טורים נמוכים, מנוע גודש:

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=106634

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך בדיוק יד 2 הוא מחירון מייצג? אם תפרסם עכשיו S80 2001 ותרשום שמכרת ב-200K, זה נראה לך ראלי?

המחירון שעל פיו נערכות עסקאות רשמיות בישראל כיום (וכך גם הערכת שווי רכב בביטוח) הוא לוי יצחק.

כמובן עם תוספת או הורדת מחיר לפי המאפיינים השונים.

משה,

אם אתה הולך לכיוון של 2.4 תחפש עוד קצת, יש כאלה שמורות עם ק"מ נמוך יחסית (יותר קל למצוא מאשר T6).

הרכב לא חזק. יש לו מספיק כוח כדי לזוז לא רע, אבל אל תצפה לחורכת אספלט מטורפת, פשוט מפני של-T6 יש 272 כ"ס, מול 170 כ"ס ב-2.4 (אם אני זוכר נכון אותו מנוע מה-S70).

בעיקרון בעיות בגיר יהיו נפוצות יותר בדגמים החזקים, בגלל שהוא צריך להתמודד עם הרבה יותר כוח, בדגמים האלה מדובר בהספקים סבירים, אם כי גם לאופי השימוש יש חלק בדבר.

שוק - לא משהו . הרכבים האלה נמכרים במחירים רחוקים מהמחירון, אם כי זה תלוי במצב הרכב, ובדר"כ רכבים שמורים מצליחים להשיג מחירים מכובדים למדי ביחס למחירון.

כמו כן מרבית הרכבים שמבקשים עליהם מחיר נמוך הם עם ק"מ גבוה, על השמורות מבקשים מחירים קרובים יותר למחירון.

אני לא בטוח שהנתונים שמצויינים באתר שצירפו נכונים.

למיטב ידיעתי נתון ההאצה שואף יותר לכיוון ה-10 שניות.

בנוגע לאבזרי בטיחות - אכן ABS היה סטנדרט, ESP היה אופציונלי (וכמדומני היה סטנדרטי ב-T6).

בכל מקרה - הייתי מציע אולי לחפש 2.9 אטמוספרי במקום. קצת יותר חזק, גיר 5 הילוכים, רוב הסיכויים שיהיה גם יותר מאובזר.

ב-2003 הייתה מתיחת פנים, שבה גם השתפרה האמינות. אם הרכב בתקציב, כדאי לשקול להעדיפה.

בהצלחה.

אגב,

מכרת את ה-940 או שאתה קונה אותה בנוסף?

פורסם
איך בדיוק יד 2 הוא מחירון מייצג?

המחירון שעל פיו נערכות עסקאות רשמיות בישראל כיום (וכך גם הערכת שווי רכב בביטוח) הוא לוי יצחק.

not for long my friend...

הפעם (יש לקוות) ההגמוניה של מר יצחק בסכנה ממשית מאיי פעם.

ולעניין ההמלצה ל2.9, אני נאלץ לחלוק עלייך לצערי. ככל הידוע לי, מנועי ה2.9 (מוגדש או לא) סובלים מבעיות אמינות לא מעטות ולעומתם מנועי הדיזל וה2.4 בהם מצויידות הS80 באותן שנים מפגינים אמינות גבוהה בהרבה. לטעמי S80 מאותן שנים קונים עם מנוע 2.4 או דיזל או לא קונים בכלל...

HFturbo

פורסם

תודה רבה חברה, אבל אם שמתם לב - אף אחד פה לא עזר לי כמעט בכלום, לא בדלק אלה רק באמינות, כמובן שאשמח לשמוע עוד על האמינות אך לא לשכוח את השאלות הנוספת ו"שאלת השאלות" ..

חברי VOLVO 240 - ה-S80 נקניית בנוסף ל940, שוודית אחת ליום, השניה ללילה ..

דרך אגב סוכן המכירות אמר לי שלS80 אצלו (2003) יש 140 כ"ס, היתכן ?

אשמח לעוד תשובות ולתשובות על השאלות ששאלתי למעלה, משה.

פורסם

בעניין המחירון - זה פשוט לא נראה ראלי במתכונת הנוכחית.

כשהמחירון מבוסס על מחיר שנכתב באופן עצמי ללא שום בדיקה מעבר, אתה יכול רק לצפות למחירים מגוכחים שלא בהכרח יוכלו להוות אמת מידה אמיתית (וכנה) לרכבים השונים.

אם תהיה התערבות אנושית בנושא והמחירים יהיו בפיקוח, או אז אפשר באמת לומר שאולי מדובר בתחליף עתידי.

בעניין המנוע - מדובר במנוע שנלקח מה-S90 אם אני זוכר נכון, הוא לא נחשב ללא אמין במיוחד.

על אילו בעיות אמינות מדובר?

משה, יכול להיות שלרכב יש 140 כ"ס.

כנראה מדובר במנוע 2.4 מה-S70 גם כן עם 140 כ"ס.

ב-S70 הגיע בדגם SE.

אם כך - כדאי שפשוט תגש ותקח את הרכב לנסיעת מבחן.

מדובר בהפרש לא קטן מ-272 כ"ס, ל-140.

אם האופי של הרכב מתאים לך, תתחדש :)

אם לא - חפש לך אחת חזקה יותר.

בנוגע לאבזור - קח בחשבון שמדובר כנראה ברמת הגימור הכי נמוכה,

ויש רכבים כאלה שהגיעו גם ללא ריפודי עור.

לדעתי, אם כבר אתה קונה S80 - קח אותה מאובזרת ככל שניתן (ואם אפשר גם חזקה ;)).

פורסם

נסעתי על S60\S80 של וולוו ועל שלל המנועים שלהם.

ה2.4 מאוד עצל אכן בעל 140 כ''ס.

הרכב שוקל לא מעט ולכן מרגיש חסר נמרצות,הוסף לזה את האופי של רכבי וולוו ותקבל רכב מאוד שקט ללא מחץ.

צריכת הדלק שלה לא מזהירה במיוחד גם כתוצאה של מאמץ,לרוב הגיע רמת גימור בסיסית.

הT6 אכן מאוד חזקה אך ניתנת לניצול אך ורק בקו ישר,ההתנהגות שלה בפיתולים,פניות,סיבובים פשוט לא מתאימה לנהג חובב ההגה.

אחזקת המנוע המוגדש לא זולה במיוחד כאשר הולך אחד מהשבלולים (ישנם 2).

רכבים בטיחותיים,מחשבים שמשתגעים מדי פעם.

אני מבין שאתה חובב וולוו מושבע.

מה אתה מחפש ברכב בדיוק?,מה מקווה למצוא?

למה שלא תרכוש את הS60?

פורסם

שמע אני מחפש רכב (וולוו בלבד) חזק וגם אם יציעו לי S80 חלשה ועצלנית ב5 אלף אני ממש לא אתכוון לקנות אותה, נמאס לי מרכבים איטיים (כפי שהבנת - היתה לי 940, אחד הרכבים הכי לא זריזים שאפשר למצוא, מנגד בשיוטים ומהיריות גבוהות הוא מעולה, הבנתי שאני מעדיף רכב זריז ונמרץ מאשר אחד שאני אהנה ממנו בבין עירוני, מהסיבה הפשוטה שאני לא נוסע הרבה בבין עירוני, 90% מהנסיעות שלי הן בעיר).

אני חייב לציין שאת ה-940 קיבלתי מאבי, כך שהוא הגורם לאהבתי לוולוו עוד מיימים ימימה ומי שיודע מה זה וולוו מבין למה אי אפשר לרדת מהרכב הזה,אני מעדיף וולוו שנת 90 על מאזדה 6 שנת 2009 (כן כן 2009), וולוו זה וולוו, ואני לא מתכוון להתווכח על זה.

אז GTI33 אמרת שהS80 2.4 עצלן? 10 שניות למאה נשמע די טוב לא? (יחסית), האם הרכב מרגיש זריז ?

אני חייב לציין שהרכב יקנה ע"י אבי, כך שאת המילה האחרונה הוא זה שיגיד, אני זה שאסע, אך הוא הקובע. מפחיד אותי לשכנע אותו לרכב T6 (שמאוד מאוד הייתי רוצה - פשוט חלום ילדות בתור אחד שגדל על 940), אני מפחד ליפול לבור עמוק על הטורבו והגיר, מה גם שירידת הערך והשוק כה מזעזעים, שפשוט לא כיף להכניס את הרכב לטיפול, ובטח שלשפוך עליו 20 אלף על טורבו וכאלה,מנגד אסור לשכוח שזה הרכב הכי טוב שוולוו יכלו לפני כמה שנים להציע.

אז מה אתם אומרים? 2.4 ולהסתפק בו ? כנראה שאעסה היום נסיעת מבחן עליו, אני מקווה לא להתאכזב (הבנתי שהוא זולג יותר לכיוון החלש מאשר חזק, מקווה שלא עד כדי כך, התבאסתי ..)

אשמח לעוד תשובות חברה, משה.

(אשמח לשמוע על הפינוקים שיש לרכב להציע, אולי זה יכול לפצות על המנוע העייף :-))

*אני חייב לציין שבזמן האחרון (3 שבועות בערך) אני נוסע על גטס, שמעו, הגעתי למצב שאני "חושב" שגטס היא מטוס, זה רק ממחיש עד כמה ה940 רחוקה מלהיקרה זריזה / נמרצת, אבל בעקיפות חזקות במהירויות 60 - 130 אין ספק שאני מתגעגע למכה בגב של ה940, את זה רק רציתי להדגיש :idea:

פורסם

דרך אגב הרכבים שאני הסתכלתי היו ללא ריפודי עור ועם מושבים חשמליים ואני חושב (ואת זה בבקשה תבהרו לי באופן מדוייק) שהיה לו צ'נג'ר (מובנה) של 20 דיסקים מאחור וכו'.. הדגם שאני רוצה הוא הפשוט כנראה - S80 2.4 A01 (זה הדגם המדוייק של הרכב הספציפי)

פורסם

משה - הרכב בסה"כ די מוצלח, וגם בגרסת ה-2.4. לדעתי אין סיכוי שהביאו אותו עם המנוע המוחלש (זה שמופיע היום ב-S60 ה"זולה") אלא עם 170 כ"ס כמינימום. נצל את זה שסוכן המכירות לא מבין, ותוריד במחיר...

מבחינה טכנית הרכב למיטב ידיעתי אמין למדי, צריכת הדלק תהיה בסביבות 1-7/8 בממוצע (תלוי כמובן באיזו עיר אתה גר, כמה אתה "לוחץ", מה מצב המערכות המכאניות וכו').

אני הייתי מעדיף בכל דרך את החדשה יותר - גם יותר מעודכנת, ק"מ נמוך יחסית ואחריות של סוכנות (בהנחה שזו סוכנות רשמית ולא חאפר מנתניה...). אם הרכב טוב, אזי ניתן להגיע למחירון פחות 10-15 אחוז - היום רוב הסוכנויות "תקועות" עם מלאי לא קטן ויקר לאחזקה, ושווה להם להעיף מכונית גם במחיר נמוך מהמחירון. אגב, בדוק האם המחיר לא ירד הלילה... (ללוי יצחק היה לילה קשה! - אתם יודעים מה זה לרשום מחירון כשאתה שיכור משמפניה על עוד שנת מונופול שהסתיימה?)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הסוכנות היא רשמית כמובן וולוו - הונדה - מחלקת יד שנייה.

את הטיפולים לפני הקניה הרכב יעבור במוסך וולוו הונדה יגואר מורשה.

אשמח לעוד מידע ..

פורסם

משה,

כמה אנשים הולכים לנסוע ברכב בדר"כ?

אם אתם מוכנים לוותר מעט על מרחב פנים, S60 T5 או GLT יכולה להיות אופציה לא רעה.

הדגם נחשב בבסיסו לאמין יותר (מנועים שהופיעו עוד ב-850 בזמנו), ה-T5 חזקה מאוד (250 כ"ס, אם כי יותר מעודן ופחות ברוטאלי מה-S70).

ה-GLT היא אופציה סבירה בין ה-SE עם ה-140 כ"ס לבין ה-T5 עם 250.

עם 170 כ"ס לרכב יש מספיק כוח, אין טורבו לדאוג לו, ופחות או יותר ההספק לא כזה מטורף כדי שיגרום נזקים לגיר.

מבחינת תוספות, ה-T5 היא המאובזרת ביותר עם חלון בגג, ריפודי עור וכד'.

אם אתה רוצה יותר מרווח פנים ומוכן להתפשר קצת על השנתון - S70. קצת יותר מרווחת מה-S60 שהחליפה אותה, וזמינה עם אותו היצע מנועים.

קח רק בחשבון שעיצוב הפנים קצת יותר מיושן מה-S60 (שווקה לראשונה אי שם ב- 1997, לעומת ה-S60 ששיווקה החל ב-2001).

פורסם

לא S70 ולא S60 באות בחשבון ... שום מצב בעולם .. אם וולוו אז S80, עכשיו אנחנו בתמיהה ענקית לגבי איזה מודל ספציפי אם בכלל.

פורסם

הדרך היחידה שבה תוכל להחליט זה אם תיקח את אותה 2.4 לנסיעת מבחן.

אם היא תספיק לך (מה שלא נראה לי שיקרה, אתה עובר אליה מרכב שלפחות על הנייר אמור להיות חזק יותר).

אם לא - שקול 2.9 אטמ'.

או שפשוט תחפש T6 מהדגם שאחרי מתיחת הפנים, השאלה אם הרכב נכנס לך בתקציב.

במידה וכל אלה לא מתאימים, הייתי מציע לבדוק כמה מהמתחרות - שמציעות הספקים גבוהים ממנועים אטמוספריים,

מרצדס E320 אוונגרד מהדגם הקודם, או ב.מ.וו 530 מהדגם הקודם גם כן.

שתיהן מציעות מנועים חזקים למדי.

מעבר לכך מדובר בגרסאות הבכירות כך שהרכבים גם אמורים להיות מאובזרים.

פורסם

אין מצב למרין ולא לבימר ..

בימים הקרובים אעשה סיבוב על ה2.4, לא יודע כבר למה לצפות ..כל שאר הרכבים (S80 למיניהם) כל כך מפחידים באמינותם הגרועה ומחירי הטיפולים העצומים, כנראה ש-או 2.4 (במידה ויספק אותי) או לא וולוו ..

*אבי גם בודק על הרכב הנ"ל ומה אני אגיד .. כל חבר שמיעץ (או מוסכניק) רק אומר לברוח .. ומצד שני לנסוע על רכב יפני זה פשוט ללכת אחורה באיזה שהוא מובן.. בעיה גדולה :idea:

• תוכן חדש...