Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אשמח לעזרה מהירה, ממומחי הפורום. האוטו כרגע אצל חבר, אני לא רוצה לסוע הביתה במצב של הרכב.

אתמול נסעתי לחיפה (אני חדרתי, רצוי לציין שהאוטו עושה נסיעות כאלה בקלות יתרה בד"כ, לא שאני נוסע כל יום לחיפה אבל עדיין..) ובחזור, בערך קילומטר מהבית של חבר שלי נדלקה נורת סטופ+נורת מפלס מים. החניתי בבית של חבר שלי, פתחתי את המכסה מנוע, שמתי לב שהמים במיכל העיבוי מבעבעים בלחץ, אך לא הצלחתי לשים לב מה הדליק את הנורה. מכיוון שהייתי מאוד עייף כיביתי את המנוע, וחבר שלי הקפיץ אותי הבייתה.

עכשיו אני שוב אצל החבר, הלכתי לרכב וקרה ככה: הנעתי, הרכב הניע אך כמעט וכבה, ממש מקרטע, מעין הרגשה שכמו שמנתקים פלאג מהרכב..

פתחתי את המכסה מנוע, שוב - המים במיכל העיבוי מבעבעים, אך מה שהדאיג אותי זה הרעידות במנוע, פשוט כל המנוע "רוקד" לא מפסיק לזוז באגרסיביות, מחר אגש למוסך על הבוקר, אבל בנתיים יש הצעות?

(נ.ב לא מזמן בטיפול במוסך אמרו לי שחיישן נורת מפלס מים או נורת סטופ לא זוכר לא תקין וניתקו אותו מהרדיאטור, איך נדלקה הנורה שוב? או שהמכונאי פשוט שגה.)

עריכה ** איך שכחתי, הרכב שנת 90, מנוע 1360. (דגם הGR אם זה עוזר)

Hyundai I20 Inspire 2010

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מיכאל שלום רב!

האם מאורר הקירור נכנס לפעולה?

האם נורת הסטופ ממשיכה להדלק?

האם צינור הפליטה פולט עשן לבן ולח?

צור קשר בפרטי או בטלפון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא נסעתי עם הרכב מאז רק הנעתי אותו במקום, ל10 דקות בערך, והנורה לא נדלקה. הרכב גם לא התחמם שוב. אבל כל המנוע רועד, ומקרטע כמו שאמרתי. לא שמתי לב עם המאורר נכנס לפעולה, אבל בכל מקרה, מה גורם לקרטוע\רעידות של המנוע?

נ.ב - אכן יש עשן לבן ולח מהצינור פליטה.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

לא בטוח שהייתה (עדיין) התחממות, אבל פריצה של אטם הראש וחדירה של נוזל קירור לחלל הצילינדר יש גם יש.

מציע לא לנסות להניע יותר, כי אם יש חדירת מים לצילינדר, עלולה להתרחש נעילה הידרוסטטית שתגרום לנזק כבד בהרבה.

פורסם

שמר, תודה על התגובה.

האם יהיה חשוב לציין שלפני שבועיים הוחלף אטם ראש שהיה סדוק וגרם לנזילת שמן, האטם הוחלף באטם מקורי.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

חשוב.

מי שביצע זאת כנראה לא סגר את הראש לפי ההוראות, ועקב כך ישנו (על פי הערכתי, חו"ד סופית תקבל במוסך) מעבר נוזל מהבלוק לצילינדר.

פורסם
שמר, תודה על התגובה.

האם יהיה חשוב לציין שלפני שבועיים הוחלף אטם ראש שהיה סדוק וגרם לנזילת שמן, האטם הוחלף באטם מקורי.

מיכאל שלום רב!

אתה בוודאי מתכוון לאטם מכסה שסתומים, ולא לאטם ראש?!

עניתי לך בפרטי לשאולתיך.

אני מחדד את שאולתי, האם לאחר מנוחה קצרה, האם מפלס מי הקירור במיכל העבוי תקין או יש מחסור במי קירור?

האם המאורר נכנס לפעולה?

האם הרדיאטור חם לכל אורכה ורוחבה של הרשת?

האם נפלט עשן לבן וסמיך מצינור הפליטה?

פרק את חבק הגומי העוטף את מיכל העבוי, והרם אותו באויר, וחפש את פקקי ניקוז האוויר, נקז אוויר מפקקים אלה.

צור קשר טלפוני להדרכה, און ליין.

בברכה

צביקה

פורסם

קיבלתי עדכון בהודעה פרטית, מיכאל בדרך לעבודה עם רכב של חבר, מחר הוא יקח את הרכב למוסך השלושה בחדרה, שהוא במרחק שתי דקות מביתו.

או בגרר בהתאם לנסיבות.

עידכון נוסף יגיע מחר.

בברכה

צביקה

פורסם
מיכאל שלום רב!

פאר את חבק הגומי העוטף את מיכל העבוי, והרפ אותו באויר, וחפש את פקקי מיקוז האוויר.

צור קשר טחפוני להדרכה, און ליין.

בברכה

צביקה

צביקה,

אם שותים, לא מקלידים :idea:

:-P

פורסם

:-D גדול !

עקב פניה בפרטי התגייסתי.

מיכאל, לצערי, כמו שהחבר'ה אמרו, נשמע באמת כמו ראש מנוע.

יש לבדוק במוסך שאתה סומך עליו, בצורה מקצועית, כמה נזק נגרם.

מקווה שתצא מזה כמה שיותר מהר ובכמה שפחות הוצאות.

פורסם

הבוקר ניגשתי לרכב, לבדוק משהו שאבא שלי ביקש ממני טלפונית לבדוק. הוא ביקש שאפתח את המכסה של איפה שממלאים שמן, ואבדוק אם בצדו השני יש כמו טחינה לבנה, ואכן הוא צדק לא יודע למה הוא התכוון.

בכל אופן, הלכתי למוסך ולצערי הרב אכן הם טוענים.. ראש מנוע.

הרכב במוסך, לצורך ביצוע התיקון.

האם יש דברים מסויימים שרצוי שאדע?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
מיכאל שלום רב!

אתה בוודאי מתכוון לאטם מכסה שסתומים, ולא לאטם ראש?!

עניתי לך בפרטי לשאולתיך.

אני מחדד את שאולתי, האם לאחר מנוחה קצרה, האם מפלס מי הקירור במיכל העבוי תקין או יש מחסור במי קירור?

האם המאורר נכנס לפעולה?

האם הרדיאטור חם לכל אורכה ורוחבה של הרשת?

האם נפלט עשן לבן וסמיך מצינור הפליטה?

פרק את חבק הגומי העוטף את מיכל העבוי, והרם אותו באויר, וחפש את פקקי ניקוז האוויר, נקז אוויר מפקקים אלה.

צור קשר טלפוני להדרכה, און ליין.

בברכה

צביקה

שלום רב צביקה,

אכן כן, הכוונה לאטם מכסה שסתומים.

-לאחר מנוחה של לילה, ניגשתי הבוקר לרכב ומיכל העיבוי היה ריק.

-לא נסעתי ברכב מלבד נסיעה של 2 דק' למוסך שהוא מאוד קרוב אליי, אז בנסיעה הקצרה הזו לא נדלקה שום נורה.

-לא בדקתי את הרדיאטור

-אכן עשן לבן וסמיך נפלט מהאגזוז

רב תודות,

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

"טחינה לבנה" מעידה על עירבוב נוזל קירור עם שמן המנוע, אשר נבע מפריצת אטם הראש.

לעיניין הראש - יש לוודא שהראש נשלח לביצוע שטח במקום מקצועי, וכמובן לוודא שהמוסכניק יודע לסגור כמו שצריך את הראש ע"פ הוראות היצרן.

שאר מומחי הפורום יוסיפו לדבריי.

בברכה

רואי

• תוכן חדש...