Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לתותחי המידג'ט MG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידעתי שהיא יפה, ידעתי שהיא מיוחדת, ידעתי שהיא קטנה, אבל עד שלא ראיתי אחת במצב מושלם מול עיני לא האמנתי כמה .

אז מי שיכול לתת כאן מידע וקצת פרטים על האוטו המקסים הזה, מוזמן.

קלאסיקה אמיתית.

פורסם

שלום שלומי

אכן רכב יפה לעין ומאד מהנה לנהיגה (לא יודע אם נהגת על דגם זה). לטעמי האישי הרכב יפה יותר מהאחות הגדולה ה-MGB!! (אבל על טעם וריח אסור להתווכח).

הרכב מבוסס על האוסטין קטנה משנות החמישים שנקראת FROGEYE (כן כן עיני צפרדע - היות ופנסיה הראשיים מצויים במרכז מכסה המנוע ומזכירים צפרדע).

דרך אגב ל- מידגט אחות כמעט תאומה שנקראת אוסטין הילי SPRITE (ההבדלים נמצאים בעיקר בסמלים, גריל, ניקלים וריפודים).

הרכב מבוסס בעיקרו על מכללי מוריס/אוסטין.

במידה ויש שאלות יותר ספציפיות הינך מוזמן לשאול.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שלום שלומי

אכן רכב יפה לעין ומאד מהנה לנהיגה (לא יודע אם נהגת על דגם זה). לטעמי האישי הרכב יפה יותר מהאחות הגדולה ה-MGB!! (אבל על טעם וריח אסור להתווכח).

הרכב מבוסס על האוסטין קטנה משנות החמישים שנקראת FROGEYE (כן כן עיני צפרדע - היות ופנסיה הראשיים מצויים במרכז מכסה המנוע ומזכירים צפרדע).

דרך אגב ל- מידגט אחות כמעט תאומה שנקראת אוסטין הילי SPRITE (ההבדלים נמצאים בעיקר בסמלים, גריל, ניקלים וריפודים).

הרכב מבוסס בעיקרו על מכללי מוריס/אוסטין.

במידה ויש שאלות יותר ספציפיות הינך מוזמן לשאול.

אני רואה שיש לך בארסנל אחת כזו ואני מבין שאתה מתל אביב .

אז אם מה שראיתי שייכת לך, מגיע לך כל הכבוד !

יש לך מושג כמה כאלה יש בארץ ?

פורסם

למידגט ישנן מספר וריאציות של מרכב ומגוון של מנועים - החל ב-948 סמ"ק וכלה ב-1500 סמ"ק. המידגט (והספרייט) יוצרה בין השנים 1961-1980 ויוצרו ממנה כ-250,000 מכוניות מכל הדגמים.

המידגט שלי לשם דוגמא היא יחודית ואין בארץ רכב זהה לשלי מבחינת זהות במנוע+מרכב.

בארץ להערכתי ישנן מידגט+ספרייט (האחות התאומה) כ-20 פרטים מכל השנתונים הדגמים.

אה.. וסביר שלא ראית את שלי - ראית במקרה אחת בצבע ירוק ??

פורסם

עוד קצת פרטים בנוסף למה שכתב ירון:

היסטוריה של הדגם תוכל למצוא כאן:

http://www.mgcarclub.com/cny/midget_history.htm

המידג'ט היא Roadster קטנה ובסיסית במובן הטהור של המילה. כיף נטו, מתלים קשים, בלי הרבה שטויות מסביב. ההיגוי חד ומדויק, כמעט בסיגנון של קרטינג, והמנוע (עד שנת 1975) הוא מסידרה A המפורסמת שהיה מותקן גם במיני. נפח המנוע התחיל ב- 948 סמ"ק והגיע ל- 1,275, זהה למיני קופר. בשנת 75 הותקן מנוע 1,500 שהגיע מהטריומף ספיטפייר (כדי לעמוד בחקיקה נגד זיהום האוויר). אז גם הגיעו פגושים שחורים שנתנו למכונית מראה יותר מודרני (ופחות יפה לטעמי - סליחה אלון...).

המגרעת העיקרית של המידג'ט היא הגודל (בעצם הקוטן...) - מצד אחד הוא נותן זריזות ותחושה שהמכונית "מתלבשת" על הגוף, אבל מצד שני אנשים מגודלים כמוני צריך לשלוף מהאוטו עם חולץ פקקים. האוטו בנוי לכבישי נהיגה מתפתלים, אבל לגמיעת מרחקים עדיפה ה-B עם הרבה יותר מרחב פנימי ומנוע חזק יותר.

נהגתי על ארבע מכוניות: Frogeye; Mk1 1100; Mk3 1275; Mk4 1500. המכנה המשותף - כיף אמיתי בכולן.

לקינוח, תמונות של Frogeye 59, ו- Midget 67.

1967-mg.jpg

Frogeye59.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ואם נחדד עוד יותר (מצטער לא עומד בזה) עד לשנת 1964 המיתלים האחוריים היו זהים ל-FROGEYE ומכאן מאד קשים ובעלי אחיזה מעולה עד ... לרגע בו היה הזנב מכשכש ולעיתים קרובות (בידיים לא מיומנות מאד) גורם לסיבסוב של הרכב או במקרה הגרוע לתאונה.

מ-1964 המיתלה האחורי שונה (גם המרכב), הוא רך יותר (ונעים יותר לנסיעה) ובעל אחיזת כביש גבולית יותר, אך ניתן לשליטה בקלות (להבדיל מהדגם הקודם).

פורסם
ואם נחדד עוד יותר (מצטער לא עומד בזה) עד לשנת 1964 המיתלים האחוריים היו זהים ל-FROGEYE ומכאן מאד קשים ובעלי אחיזה מעולה עד ... לרגע בו היה הזנב מכשכש ולעיתים קרובות (בידיים לא מיומנות מאד) גורם לסיבסוב של הרכב או במקרה הגרוע לתאונה.

מ-1964 המיתלה האחורי שונה (גם המרכב), הוא רך יותר (ונעים יותר לנסיעה) ובעל אחיזת כביש גבולית יותר, אך ניתן לשליטה בקלות (להבדיל מהדגם הקודם).

Shit, גם אני לא עומד בזה...

המתלים המקוריים היו מסוג quarter elliptic, שזה בעצם חצי קפיץ עלים רגיל (שנקרא באנגלית half elliptic - כמו אלו שיש בג'יפים). הקפיץ עובד למעשה כמו קורת-כפיפה (cantilever). בצד אחד הוא מחובר לשלדה, ובצד השני לגלגל (תמונה מצורפת). היתרון שלו על פני ה-half elliptic היה במחירו הזול, אבל כפי שציין ירון הוא גורם לנסיעה קשה והתנהגות עצבנית, ולכן הוחלף ב-64 ל-half elliptic, כמו ב-MGB.

Quarter elliptics.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

חברה ,

ממש תענוג לקרוא ולחוש את הידע והמקצועיות :-)

איזה יופי .

חברה , תמשיכו כך , גם "קישקושים " מקצועיים לא יזיקו

ומוסיפים גוון מעניין לפורום .

נהנתי לקרוא .

דרור.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

דרור - סתם ניחוש המנוע שלך (אני מעריך שבכל מקרה באם גי הרכיבו שני קרבורטורים והגדילו את השסתומים!!) מצוי אולי ב- אם גי TC ?

לקובי - מנוע של מיני מורכב יחדיו עם תיבת ההילוכים (השמן משותף) - וגל הארכובה בכל מקרה שונה - אני כמובן מסכים שבלוק המנוע כמעט זהה.

מעבר לכך איני בטוח שהמיתלים המקוריים (רבע קוורטר) אומנם הורכבו עקב חיסכון בכסף (מה גם שמבחינת כמות חומר גלם - מצויים בהם הרבה עלים קצרים שיקרים יותר לייצור מ-2 ארוכים), אני חושב שהתכנון המקורי לקח בחשבון מיתלים קשיחים ואחיזה גבוהה ככל האפשר (שהתבררה כמסוכנת לנהגים לא מיומנים).

פורסם
ואם כבר במקצועיות עסקינן ,

למוריס 10 סידרה M שלי יש מנוע שנמצא גם באחד מדגמי ה - MG

www.sitebuilder.co.il/morris10

אתם יודעים באיזה MG הוא קיים ?

תודה .

דרור .

אין כמו אתגר קטן לארוחת הערב:

למוריס שלך יש מנוע שנמצא בתשעה דגמי MG, לא רק באחד, אם כי לא באותו הנפח.

למוריס שלך יש כנראה מנוע XPJM בנפח 1140 סמ"ק.

MG TA - מנוע MPJG בנפח 1292 סמ"ק.

MG TB,TC,TD,TF,YA,YB,YT - מנוע XPAG בנפח 1250 סמ"ק.

MG TF1500 - מנוע XPEG בנפח 1488 סמ"ק.

כל המנועים היו עם שני קרבורטורים מסוג SU, למעט אלו שהותקנו ב- YA,YB, שהיו יותר מכוניות "ספורט סלון" ולא דגמי ספורט דו-מושביים (טהורים) - הן הסתפקו בקרבורטור אחד.

אם תרצה שהמוריס שלך לא תיסע כמו עגלה, אתה יכול להתקין לה סעפת כזו עם שני קרבורטורים. לפחות יהיה במקום כלשהו באוטו סמל אקזוטי של MG...

לקינוח, תמונות של TC, TF ו- YB

MG-TC.jpg

MG-TF.jpg

MG-YB.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אכן - במוריס שלי יש מנוע 1140 CC וקרבורטור אחד .

נראה שהיה מצוי בכמה דגמים של MG .

טוב לדעת . יש לי עוד מנוע כזה , אבל קודם נראה מה מצבו של הנכחי שלי ואז נראה מה לעשות עם אחד נוסף .

סעפת כפולה למוריס , נראה לי ממש אתגר רציני , והאוטו ודאי יטוס .

וואוו ........ אבל גם ככה הוא אמור לנסוע לא רע .

תודה על המידע ,

והMG הירוקה - ממש מקסימה בעיני . איזה דגם הירוקה ? זה YB ?

ממש מדהים , ידוע על רכב כזה בארץ ?

תודה

ביי

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אמנם אני לא מגדיר את עצמי כתותח mg midget אבל בכל זאת רציתי לתקן מס' אי דיוקים שנכתבו כאן:

למידגט ישנן מספר וריאציות של מרכב ומגוון של מנועים - החל ב-948 סמ"ק וכלה ב-1500 סמ"ק. המידגט (והספרייט) יוצרה בין השנים 1961-1980 ויוצרו ממנה כ-250,000 מכוניות מכל הדגמים.

האוסטין הילי ספרייט יוצרה רק עד שנת 1971 וזו האחרונה קיבלה את הסימון MK IV .

- ראית במקרה אחת בצבע ירוק ??
יש שתי מידג'ט ירוקות בארץ האחת במצב לא כל כך טוב נמצאת באשדוד והשניה שעברה החלפת בודי קומפלט בת"א .

והמנוע (עד שנת 1975) הוא מסידרה A המפורסמת שהיה מותקן גם במיני. נפח המנוע התחיל ב- 948 סמ"ק והגיע ל- 1,275, זהה למיני קופר. בשנת 75 הותקן מנוע 1,500 שהגיע מהטריומף ספיטפייר (כדי לעמוד בחקיקה נגד זיהום האוויר). .
כל המנועים של המידג'ט נחשבים לסידרה A כולל מנוע ה - 1500cc שהותקן החל משנת 1975. והראיה היא שמס' השילדה של של המידג'ט, עד האחרונה שיוצרה מתחיל ב - GAN , כאשר G מסמל MG (בניגוד ל A שמסמן AUSTIN), ה - A מסמל את המנוע מסדרה A וה -N מסמל את היות הרכב בעל שני מושבים בלבד.

נהגתי על ארבע מכוניות: Frogeye; Mk1 1100; Mk3 1275; Mk4 1500. .
החל משנת 1967 ועד תום הייצור של המידג'ט לא שונה הבודי שקיבל את הסימון MK III. אני יודע שיש טעות נפוצה מאד ואף מקומות בספרות שניתן למצוא בטעות את הסימון MK IV למידג'ט עם הראבר באמפר.

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם

אה.. וסביר שלא ראית את שלי - ראית במקרה אחת בצבע ירוק ??

אכן ירוק כהה , אין הרבה מה להגיד עליה, פשוט מושלמת , כאילו יצאה מאולם תצוגה.

פורסם

הירוקה שראית בת"א היא משנת המודל 1964 - והיא עברה החלפת מרכב (בשלמותו) בחו"ל - דרך אגב זוהי פעולה די שגרתית באנגליה.

והיא אכן מדהימה - פשוט כי היא חדשה לחלוטין!!!

• תוכן חדש...