Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר הפורום חנן גיפולוג גרר אלי את הרכב של אחותו , לאחר שניתקעה בירושלים.הרכב הוא דיהצו 98 מנוע 1.5 הזרקה. 4 צילינדרים.

הבעיה היא רכב לא מניע ובסטרטר, מעיף את המים מהרדיאטור ומהאגזוז.

לאחר שהורדתי את הראש בדקתי גם את האטם, וקבעתי שהראש לא העביר מים.

ומשום כך יש סדק במקום כל שהוא.

חנן לא קיבל את הקביעה, וביקש שאמסור לחרט ליישור ולהחלפת גומיות שסתומים וארכיב. סירבתי.

היום הגענו לחרט המנועים "סמוך" מרש"לצ, שהוא מהנדס מכונות. איתו עבדתי שנים רבות.

בדק את הראש וקבע שהבעיה לא בראש. והמקסימום שצריך לעשות לראש זה יישור.נידברנו לקנות ממנו מנוע מיבוא ביום ראשון.

חנן שאל אותי, איך הטענתי את המצבר ?, הראתי לו את המטען שלי, אלטרנטור שמונע ע"י המנוע של הקומפרסור.

התחיל ביננו ויכוח שנמשך שעה על מטענים ומצברים. חנן אמר אני מהנדס אלקטרוניקה ואני אומר לך, שכל טעינה של מצבר דרך אלטרנטור ברכב גורמת לנזק למצבר ללא קשר לבלאי הטבעי. ולא חשוב מה מידת המתח/הזרם במצבר. אפילו אם הוא התרוקן מעט.

טענתי שזה לא נכון, מפני שווסט המתח לא יתן יותר ממה שהמצבר מסוגל לקלוט. וחוץ מיזה המצבר כל הזמן בטעינה, בגלל ההצתה והמערכות צורכות זרם.

בסוף השלמנו וקבענו שנעלה את זה לקביעה של חברי הפורום.(חנן אמר במיוחד דניאל.)

השאלה, האם נגרם נזק למצבר בנסיעה, (המדובר לא רק,במצבר ריק לחלוטין).

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אתה אכן צודק, מבלי לפגוע באף אחד, ווסט המתח לא ייתן יותר ממה שהצבר מסוגל לקלוט...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

יש כאן כמה אי דיוקים "קלים" :-P

אבל מה שחשוב מבחינתי לתקן זה:

א. אני לא נוהג להשתמש בתואר שלי כטיעון בויכוח ובוודאי שלא עשיתי את זה בדיון הזה. זה נוהג פסול בעיניי. מה שכן אמרתי זה שטעינה בזרם של יותר מעשר אחוז מקיבולת המצבר מקצרת את חייו וזה "ע"פ הוראות היצרן".

ב. הדיון לא היה על מצבר שהתרוקן מעט אלא על המצבר שהגיע לרמת פריקה כזו שהוא כבר לא מסוגל לסובב את מנוע הדייהטסו והסיכום היה שדוד שואל כאן על מצבר שהתרוקן 50 אחוז ומעלה מהקיבולת שלו.

פורסם

"אני לא נוהג להשתמש בתואר שלי כטיעון בויכוח ובוודאי שלא עשיתי את זה בדיון הזה" נכון, זה אני שאמרתי את זה.

אני מוכן להתגמש ולהסב את הדיון ,על מצבר שהתרוקן 50 אחוז מהקיבולת שלו.להזכירך, שאלתי אותך אם אתה מתכוון גם למקרה שבחור ישב ברכב במנוע כבוי, וישמע מוזיקה ברכב.

ולאחר מכן יניע וינסע. האם בזמן הנסיעה כאשר האלטרנטור הטעין את החסר, נגרם נזק למצבר ?, אמרת כן.

אשר או הכחיש.

הויכוח אינו מי יודע יותר. אלא האם נגרם נזק למצבר בשעת הטענת אלטרנטור בנסיעה.

מה לא נסעת לקיבוץ ?. :-P

דוד.

פורסם

לדעתי חנן צודק.

ככל שהטעינה בזרם ומתח גבוהים יותר, כך הנזק שנגרם גדול יותר.

מתח של מצבר הוא 2.1 *6 תאים = 12.6V במצב מנוחה.

כדי לטעון מצבר, צריך מתח גבוה יותר,

כך שבמצב נסיעה האלטרנטור מוציא בין 13.8 ל14.4 .

ככל שמתח הטעינה גבוה מ12.6V => הטעינה תהיה יותר מהירה => לאורך זמן, חיי המצבר יתקצרו,

מכיוון שטעינה מהירה פירושה פגיעה בתאי המצבר.

-

פורסם

בכדי לנהל דיון בנושא חייבים לציין את מתח הקטבים של המצבר בכדי לדעת האם המצבר היא פרוק באופן חלקי/או 3/4/ או פריקה מלאה.

נהוג להתייחס לנתון של מתח המצבר כאינדקציה למצב הטעינה של המצבר S.O.C כאשר אינו מחובר לרכב ולאחר מנוחה של שעתיים לפחות.

מתח (וולט) ---------מצב טעינה

12.7----------------100 אחוז

12.35----------------65 אחוז

12.20----------------50 אחוז

11.7-------------------0 אחוז

מצבר אשר הגיע למתח קטבים מתחת ל-11.7 וולט אסור להטעין בעזרת אלטרנטור של הרכב משתי סיבות:

1. מתח מצבר נמוך=צריכת זרם גבוהה מאוד מהאלטרנטור שלא מתוכנן לספק זרם גבוה לאורך זמן כלומר סכנה שריפת האלטרנטור או קיצור חיי הדיודות/ווסת המתח

2. במקרה כזה גם זרם הטעינה הינו גבוה מאוד מה שיגרום בהחלט לקיצור אורך חיי המצבר ולפליטת אלקטרוליט מהמצבר.

הדבר נכון במיוחד במצברים אטומים או ללא טיפול שקיים בהם שסתום הקלה (וונטיל) שתפקידו למנוע היווצרות לחץ גבוה במצבר בזמן טעינה מצברים אלה אסור להטעין בטעינה מהירה בשום מצב.

3. מצבר פרוק כאשר מתח הקטבים נפל מתחת ל- 12.0 וולט מומלץ להטעין בעזרת מטען חכם כלומר בזרם טעינה נמוך של עד 4-5 אמפר ובסוף הטעינה במתח קבוע צף בכדי לשמור על מקסימום ביצועי המצבר.

קיימים מטענים חכמים שיודעים לבצע אנליזה של המצבר ולהחליט על אלוגריתם הטעינה.

אומנם אני לא דניאל אבל...

איזה כייף לי :)

פורסם

לדוד שבת שלום.

לצערי אני חייב להסכים עם חנן. ואני אענה לך בשאלות. 1: למה אחריות למצבר במונית מקוצר ל שלושה חודשים ? :evil: 2: למה מומלצ עלידי יצרני המצברים לבצע טעינה איתית למצבר פרוק לגמרי ? :idea: 3: למה מצבר שלא עובד קשה ובסביבה קיצונית חי יותר זמן? :mm_yeah: 4: למה מצבר שקיבל טעינת יתר חייב מתקצרים בצורה משמעותית? :brickwall: כאשר תענה על התשובות הנ''ל תגיע למסקנה שחנן צודק. :sissies: ברכב יש וסת טעיה שאמור לשמור במידה מסוימת על המצבר אך מפלי מתח משבשים את עבודתו.

שבת שלום יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי שבת שלום גם לך.

אענה לך אחת לאחת.

1. לא יודע על מוניות מזמן זרקתי אותם מעלי.

2. אנחנו לא מדברים על מצבר פרוק לגמרי, קרא שוב את מה שכתבתי על "הבחור ששמע מוזיקה ברכב".

"אני מכיר אותו", הוא ישב עם מנוע כבוי ושמע מוזיקה עד שחברתו תרד. :razz:

3. משום שהוא נפרק ונטען פחות מס' פעמים.

4. טעינת יתר לא קשורה לנושא, לא מדובר בתקלה.

לצערי עניתי ולא השתכנעתי שטעינה רגילה ברכב, כשמדובר במצבר טוב ואלטרנטור תקין יגרמו נזק למצבר.

אני מבדיל בין בלאי טיבעי מוגבר לנזק.

קרא שוב את מה שמרק כתב, אולי לא הספקת.

אם חנן היה מדבר על בלאי, לא הייתי נכנס לויכוח. נזק לא מקובל עלי.

אלא אם תגיד לי שזו "אותה הגברת בשינוי אדרת". :razz:

דוד.

פורסם
לדוד שבת שלום.

לצערי אני חייב להסכים עם חנן. ואני אענה לך בשאלות. 1: למה אחריות למצבר במונית מקוצר ל שלושה חודשים ? - לכול מצבר יש אורך חיים מסויים ומספר נתון של מחזורי פריקה/טעינה לכן האחריות שניתנת למצברי מוניות קצרה יותר מתוך הנחה שמצבר מונית עובר יותר מחזורים של טעינה/פריקה.

ברכב יש וסת טעיה שאמור לשמור במידה מסוימת על המצבר אך מפלי מתח משבשים את עבודתו. - מפלי המתח לא משבשים את פעולת מייצב המתח (או שאני לא הבנתי את כוונתך).

שבת שלום יצחק.

היום ברוב הרכבים המודרנים ואפילו בהגזמה רכבים פחות מודרניים מפל המתח שואף לאפס והינו זניח.

בצע את הניסוי הבא על רכב מסוג גולף דור 4 או 3 שלא עשו עליו קומבינות/אילתורים חשמליים ועם מערכת שמע סטנדרטית.

חבר צרכן של 10A לשקע המצית ובדוק את המתח על קטבי המצבר ובשקע המצית ותקלה שהמתח הינו כמעט שווה מכסימום הפרש של 100 מיליוולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

שורה תחתונה, אלטרנטור הוא ספק הזרם לצרכני החשמל ברכב וגם משמש כמטען למצבר וכמטען הוא מתפקד כמטען מהיר מאוד.

זה טוב כי לאחר התנעה במיוחד בטמפ' נמוכה פריקת המצבר מהירה מאוד ונדרשת טעינה מהירה מאוד.

אורך חיי המצבר לא יפגעו ממש כי פריקה מהירה דורשת טעינה מהירה ובדיוק אותו הכלל בפריקה איטית.

מצבר שהינו פרוק יותר מ 50% רצוי לתת לו טעינה סטנדרטית או איטית דרך מטען איטי. השיטה הזו עם אלטרנטור לטעינת מצבר לא מתאימה ותקצר את חייו של מצבר אם נטען ממצב פרוק או פרוק חלקית.

פורסם

לאחר שדניאל ומרק הגדולים פסקו את דינם ואמרו...

מתנגן לי השיר בראש, " פרצה מריבה בין שלושה נחלים... לרגלי החרמון הלבן חצבני ובניאס ודן.

הייתה המריבה כה קשה ומרה ודין ודברים הידהדו ברמה. מי מהם הגדול מכולם... אז פנו הם לריבון העולם". :razz:

מקובלת עלי הקביעה של דניאל ומרק.

יחד עם זה רציתי לציין שחנן ואני הסכמנו מראש, שבמציאות הדברים מתנהלים אחרת.

אמרתי שאני אמשיך להטעין כך מצברים. וחנן אמר שגם אצלו בעבודה, כאשר מצבר מתרוקן במשאית, חנן מניע עם מצבר עזר

והמשך הטעינה מתבצע בנסיעה.

דוד.

פורסם

אני גם הייתי מחייך אם היתי מחליף את זו שלמטה...:twisted:

דוד, מטען מצברים איטי עולה כמה מאות שקלים, הזמן שהשקעת לחבר את האלטרנטור על ציר המדחס אויר יותר יקר מזה, מה הסיפור לקנות מטען חדש או משומש ולהשתמש בו?

פורסם
חנן אמר שגם אצלו בעבודה, כאשר מצבר מתרוקן במשאית, חנן מניע עם מצבר עזר

והמשך הטעינה מתבצע בנסיעה.

לא מדויק.

אמרתי שכשאין ברירה ורכב חייב לצאת עכשיו לעבודה אז אני אתניע אותו עם מצברי עזר ואתן לו להיטען בנסיעה.

כשיש לי את הברירה והזמן אני תמיד אטען לו את המצברים בטעינה איטית.

באותה מידה גם אמרתי שכשאני עם רכב השטח שלי בחניון לילה והאורות בחניון והמקרר בלילה מפרקים לו מצבר אחד, אז אני אתניע אותו בבוקר מהמצבר השני, ובמהלך יום הטיול שלאחר מכן אני אתן למצבר המפורק להיטען מהאלטרנטור, כי זה מה יש, תוך כדי ידיעה שזה לא מוסיף למצבר בריאות. לעומת זאת, כשאני אגיע הביתה אני אחבר את המצברים למטען חכם ואיטי.

פורסם

חנן הפתעת אותי, חשבתי שאתה בקיבוץ ולא יכול להגיב, לכן הבמה לרשותי ואני יכול להמשיך ולקשקש. :-P

למה לא מדוייק ?. העקרון שגם במוסך עושים כך, מסיבה זאת או אחרת.

הבנתי שגם המילה "סירבתי" בהודעה הראשונה שלי קוממה אותך. תרשה לי לתקן ולכתוב, שדעתי היתה שונה.

דניאל, אין לי בעיה לקנות כל כלי שארצה. אבל המטען עליו אתה מדבר מצריך שעות של הטענה, ולא תמיד יש את הזמן.

לא תמיד יש מצבר להחלפה כאשר הרכב מגיע עם מצבר פרוק, כשצריך לבצע בדיקה אין זמן להטענה איטית.

חוץ מזה יש לי מטען איטי שהוא כמעט לא בשימוש.

דוד.

• תוכן חדש...