Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כאן ב "מדריך לשימור הצבע ..." על איך צריך לבצע פוליש ווקס.

קראתי גם המלצות לחומרים איכותיים יותר.

באיזור שלי (קרית שמונה), לא תאמינו כמה חאפרים קיימים, ולרוב, אם אינך מבין, מוכרים לך את הסחורה הכי זבל שיש (ככה זה לפחות במערכות סטריאו לרכב).

רציתי לברר איפה אפשר לקנות חומרים איכותיים ?

ווקס

פוליש

שמפו לרכב

ג'ילדה

אין כאן אוטו-דיפו, יש הום סנטר (אם זה עוזר במשהו)

יש איזה מקום אחד שניראה רציני לאביזרים (יש הרבה קטנים) אבל גם שם ראיתי שאין להם מוצר אחד נורמלי בתצוגה של הסטריאו, כך שאני בספק אם הם מביאים סחורה טובה.

אם תעזרו לי לדעת מה לחפש, אני אעשה סקר קטן כאן ואראה אם אני יכול להשיג את המוצרים האלה כאן או שאצטרך "יבוא" (מחיפה)

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

טרטל ירוק, נחמד ביותר, עושה עבודה טובה גם אם אני משתמש במכונת פוליש זולה שיש לי בבית.

 

עריכה:

בזמנו עשיתי את זה לסיויק ממודל 2002,

באותו ערב יצאתי למלא דלק, מפה לשם בן דוד שלנו שאל אותי איזה מודל האוטו, הוא התפלא כל כך איך היא כל כך נוצצת!!

בן דודינו המתדלק: "וואלה נראית חדשה!!!"

אני: " :-) "

Polo 2012

פורסם

תקנה של חברת טרטל הכי טוב. הירוק זה למכונית צבע רגיל, כחול זה צבע מטאלי.

יש גם ווקסים יותר טובים עם ציפויי טפלון אבל זה איפה יותר יקר (30 ש"ח יותר) אבל זה לא שימושי אם אתה מיתכוון לעשות ווקס כול חודשיים.

פורסם

תודה רבה.

קראתי כאן בפורום שאנשים די קוטלים את הטרטל. הייתי מעוניין בעוד המלצות.

האם מכונה היא הכרחית ?

כמה יכולה לעלות מכונה כזו ?

האם אפשר לקנות רק את הרוטור ולחבר אותו למכשיר מסתובב כלשהו (מקדחה, דיסק ...)

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

אני משתמש בווקס של קארפלן (הטפלון השחור). התוצאות שלו מעולות. ממליץ בחום.

אפשרי להזמין אותו מהאתר שלהם בארץ. המחירים הוגנים מאוד והמשלוח מהיר.

!AWDSOME

פורסם

ומה לגבי מכונה ?

האם מומלץ לעשות פוליש באופן ידני או באמצעות מכונה.

אם עדיף מכונה, אז איך קונים את הכי זול וטוב ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

פוליש ידני עושה עבודה לא רעה אם אתה יודע איך לעשות אותו. לא חסרים מדריכים באינטרנט ואפילו כאן באתר. לגבי מכונות פוליש יש כמה בחנויות כמו אייס והום סנטר אבל מחיפושים כאן בפורום הבנתי שהם לא משהו.

 

לגבי הווקס, חייב להצטרף להמלצות על קארפלן. האוטופיניש שלהם הוא ווקס מעולה, נוח לעבודה ויש לו תוצאות מדהימות.

פורסם

רוב מי שקוטל את טרטל משתייך לקבוצת אנשים שנוהגת לעשות זאת גם בתחומים אחרים , לקטול כדי חס וחלילה לא להודות שהם משתייכים למיין סטרים , אבל אם תשל אותה למה הם לא יוכלו לנמק ויותר מזה הם משתמשים בתחליפים באותה הרמה .

הווקסים של החברות ה-"עממיות" , בינהן Turtle , עושים היטב את העבודה שהם נועדו לעשות - להגן על צבע המכונית ולהקנות לה ברק (מראה רטוב) .

הווקסים ברמה הבאה מעליהם (ונחש מה , גם מעליהם יש ווקסים ברמות גבוהות יותר) עולים החל מפי 3 , תצטרך להביאם בעצמך מחו"ל (מומלץ כמובן עם עוד כמה חומרים כדי להכין את הצבע לפני הווקס) , וההבדלים יהיו של עוד חודש עמידות במקום הכמה חודשים שכבר יש לווקס "רגיל" ומעט יותר ברק (שאגב , בהרבה ממוצרי הווקס היקרים ודווקא אלה שנחשבים מוצרי פרימיום וותיקים בשוק , הברק ידעך יותר מהר מהברק שתקבל עם ווקס "רגיל") .

 

אז מה כן צריך לשנות לך אם תחליט להישאר עם ווקסים "רגילים"?

כמו שאמרתי כל הווקסים של החברות העממיות מבצעים את העבודה שהם מצהירים , ככה שהבדלי ברק ועמידות לא יהיו משמעותיים .

מה שצריך לשנות הוא דווקא עד כמה נוח לעבוד עם המוצר , בייחוד בשלב ההסרה שלו מהמכונית .

אני אקצר את הסיפור ואומר שמבחינת נוחות עבודה , ודווקא גם ברק לא רע לווקסים "רגילים" , הווקסי קרנאובה של The Treatment (הכי קל לעבוד עם הנוזלי שמגיע בבקבוק , ולא עם המשחה שמגיע בקופסא) ושל Formula 1 .

אם באמת אין מוצרים באזור שלך ותצטרך לבצע משלוח , גם ה-Auto Finish של CarPlan לא רע ולא קשה לעבוד איתו .

טיפ? אל תהיה לחוץ , הזמן עובר מהר יותר ממה שאתה חושב , וביחד איתו אתה תלמד לבחור לעצמך את הווקס שמתאים לך .

 

עריכה : שכחתי את הפוליש , וזה חשוב .

בפוליש משתמשים לתיקוני צבע , התיקונים הם נקודתיים (למשל במקרה של שפשופי חניה) או כלליים (למשל במקרה של השריטות השטחיות שלא ניתן למנוע את הצטברותן על צבע המכונית במשך הזמן) .

אם מדובר במקרה הראשון , תוכל לקנות לעצמך פוליש עדין וללמוד איך לעבוד איתו על הפגמים הנקודתיים (לאט ובזהירות!) .

אם מדובר במקרה השני , תשכח מזה .

לפולישים , כמעט לכולם ובטח לכל הנפוצים , קיים נתון שנקרא שבירה .

מדובר בשבירה של החלקיקים הקטנים שנמצאים בפוליש , ושמטרתם היא להסיר את שכבת הלכה או הצבע .

לולא השבירה , החלקיקים היו נשארים שלמים והפוליש היה גס מידי לכל אורך העבודה איתו , כתוצאה מכך בסיום העבודה איתו היו מתקבלים פני שטח פגומים (מלאי שריטות , שאו שיראו פשוט יותר גרוע משהיו מלפני הפוליש , או שיקבלו טקסטורת הולגרמה , תוכל לראות הרבה מאוד מכוניות יוקרה שבעליהן לוקחים אותן לסדנאות הדיטיילינג ה-"מקצועיות" וחוזרים עם טקסטורת הולגרמה) .

בעבודה ידנית נדרשת מיומנות רבה כדי לעבוד נכון עם הפוליש , ולהגיע לשבירה מלאה שלו (עזוב את המיומנות , אתה לא יכול לדמיין כמה עבודה זה דורש , מאות מעברים על קטעים של עשרות ס"מ רבועים) .

אני לא אומר שזה בלתי אפשרי , זה מאוד אפשרי , אבל לא קל להגיע לתוצאה מושלמת (והרי אין טעם לעשות פוליש כללי אם התוצאה לא מושלמת) .

אם תתעקש לעשות פוליש ידני לכל המכונית , ואני מאחל לך שהיא בצבע לבן , תקנה את העדין ביותר שתמצא .

עם זאת , אם אתה מעוניין ללמוד לעשות את זה עם מכונה - זה גם לא פשוט , אבל אני מפרגן .

אל תקנה כריות פוליש ותשדך אותן למברגות , דיסקים ומה לא .

או שתקנה את המכונות המקצועיות , ומדובר במכונות שעולות סביב האלפייה ויותר .

או שתקנה את המכונות הפשוטות , בכמה מאות שקלים (אין לי ניסיון אמיתי איתן , על שמועות בלבד אני מסתמך שהם מתקלקלות מהר) .

 

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תודה רבה, זה הכיוון מחשבה שהתחלתי לגבש ועזרת לי מאוד.

נקודה שלא התייחסת אלי היא השמפו לרכב. מה דעתכם על השמפו שבתמונה(מהום סנטר) ?

 

אני בהחלט לא חושב שאני צריך פוליש לכל הרכב, פשוט לאחר שהוחלפה לי כנף לאחרונה באוטו, הפחח המליץ לי על פוליש והראה לי דוגמא על חלק מהמכסה מנוע ואין ספק שרואים את ההבדל.

אם ווקס טוב יעניק לאוטו מראה רענן ומבריק, ללא השיפשופים שנראים כמו ממכונת שטיפה, אז אני ממש לא צריך פוליש, וכן הרכב שלי לבן, אבל אחרי הכל מדובר במודל 97. מה כבר אפשר לבקש ממנו, אם עד היום הצבע לא טופל כהלכה.

קניתי את הווקס שבתמונה, יש בו גם איזה ליפסטיק למילוי שריטות.

האם החומר הזה מומלץ עבורי ?

 

נשאר לי מפעם עוד קצת פוליש של טרטל, אני אשתמש בו לחלקים הבעייתיים.

אני מתכוון לעבוד באופן ידני. האם זה חשוב באיזה סמרטוטים אני משתמש ?

carShampo.jpg

carWaks.jpg

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם
קניתי את הווקס שבתמונה, יש בו גם איזה ליפסטיק למילוי שריטות.

יש לי את הוקס הנ"ל, אתה יכול לזרוק את הליפסטיק הזה לפח.

פורסם

לגבי השמפו , לא אני לא מכיר את השמפו של דלקול .

יש חשיבות גבוהה לשמפו איכותי , אבל גם כאן השמפויים של החברות ה-"עממיות" עושים את עבודתם , כגון : ה-Zip Wax Car Wash של Turtle (יכולות ניקוי סבירות והרבה סיכוך והקצפה , אם תמצא את המרוכז "Concentrate" שמגיע במיכל הגדול , הוא עדיף גם מבחינת החומציות הנטראלית יותר) , ה-Wash & Wax של Formula 1 (בין המרשימים מבחינת שמפויים מתוספים בווקס) וכדומה (מה שתמצא , Dupont , Carplan ושאר המותגים העממיים) .

 

הווקס שקנית , ה-Color Magic , אגרסיבי מעט שכן הוא מכיל גם חומרי ניקוי ושחיקה (פוליש) .

אני יודע שבסדרות החדשות הם מגדירים את המוצר כפוליש , ואני לא יודע אם הם שינוי את ההרכב שלו .

אתה יכול להשתמש בו בלי לחשוש , אבל תהיה עדין - שוב , זה לא רק ווקס , זה גם פוליש .

תמרח בתנועות ישרות בלבד , באמצעות מטלית רכה (כותנה או מיקרופיבר , ביננו כשמדובר בצבע לבן גם ספוג וכמעט כל דבר אחר יתאים , רק שמור על עדינות) .

את המריחה תבצע בכל פעם על קטעים קטנים (למשל 20 ס"מ על 20 ס"מ , אפשר פי 2 גם) , תפעיל לחץ מינימאלי ותעשה חזרות רבות (כל עוד החומר רטוב ועדיין לא התייבש , שזה מצב שאתה רוצה להמנע ממנו גם כן , עליו להגיע לשלב שבו הוא נעשה שקוף עד כמה שניתן להגיע עם אותו החומר , ואז אתה עושה עוד 2-4 חזרות עדינות אחרונות ואתה יכול לעבור לקטע הבא) .

את ההסרה תבצע באמצעות מטלית מיקרופיבר (אפשר גם לחסוך ולהשתמש בכותנה) , גם כן בעדינות ובתנועות ישרות בלבד באותו הכיוון של המריחה .

 

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

היום התחלתי את העבודה, ואני חייב לציין שלא הקפדתי על כל ההנחיות שלך.

בהמשך ובעתיד אני אקפיד, כי עכשיו אני יודע.

גם מטלית מיקרופיבר להסרת הווקס (זה בטח לא סיפור רציני), אני אקנה עד הפעם הבאה.

לשמפו הזה ייקח הרבה זמן להסתיים,אבל, בפעם הבאה אני אדאג לשפר את החומרים.

באופן כללי אני די מרוצה מהתוצאה, וזה עוד בלי להקפיד ממש על כל הכללים.

יש איזורים, בדלתות למשל, שבהם יש סימנים מפתיחת דלתות, שעל מנת להסירם אני מניח שאצטרך להשתמש במעט פוליש.

האם זאת השיטה להעלים אותם. ניסיתי באיזור קטן וזה עבד ?

 

האם ישנן מטליות איכותיות בהום סנטר ?

 

תודה וחג שמח

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

לא נורא שלא הקפדת , אבל תתחיל להקפיד .

יש לך מזל שיש לך צבע לבן , הוא יאפשר לך מרווח טעויות רב .

לא שהוא יותר עמיד מצבעים אחרים , הוא זהה להם , אבל הנזקים שנגרמים לו בולטים בהרבה פחות מעל צבעים אחרים .

 

לגבי סימני השפשוף , כן פוליש הוא הכלי המתאים לטפל בהם .

זאת בתנאי שפני השטח של השכבה העליונה אינם סדוקים\שבורים , ושהפגם (השפשוף או השריטה שתרצה לתקן) לא חדר מתחת להם אלא רק למעט מעומקם .

תעבוד בצורה שהוסברה לגבי ה-Color Magic , זה אותו הדבר (תקפיד במיוחד על מה שהוסבר עם נקודת השקיפות) , ואל תגזים .

כאמור , על צבע לבן הפגמים בולטים בהרבה פחות , ואתה בקלות יכול להסיר כמות מוגזמת של לכה ו\או צבע מבלי לגלות את זה מבעוד מועד .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

הב"ליפסטיק" שמצורף עזר מאוד לגרכב של בני במקומות בהם היו כתמים קשים, צבענו כמו בגיר צביע את המקום ושיפשפנו בכוח והצבע חזר. לכן לא כדאי לזרוק את הליפסטיק, רשום שהוא טוב לשריטות ואכן לא עושה את העבודה טוב אבל מכאן ועד לזרוק לדעתי חבל.

פורסם

אומר לך מניסיון שלי, פוליש עושים עם מכונה בלבד.

ולא סתם מכונה אלא מקצועית עם בורר מהירויות...אל תנסה לעשות פוליש ללא מכונה כי התוצאות יהיו הרסניות!!

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

×
×
  • תוכן חדש...