Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה החלטתי לחזור לאופניים אחרי מס' שנות הפסקה.

האופניים ישמשו בעיקר לרכיבה על אספלט (מושב) אך גם מדי פעם בשדות ובין השדות (לא שטח טכני קשה).

מה ששכב לי במחסן- כבר קצת קטנות עלי- לא נוחות לרכיבה, וגם דורשות יישור קו של כ400 ש"ח.

לכן החלטתי להשתדרג. מסיבוב בחנות אופניים מקצועית, רמת המחירים בכניסה היו 1800 ש"ח ומעלה. כאשר אופניים שאהבתי (בנוחות) עולות 4-5 אלפיות אחרי הנחה קטנה מצד החנות.

החלטתי לברר אצל חברים על יד 2. ומצאתי חבר של חבר קרוב שיש לו אופניים שלא בשימוש.

הוא מציע לי אותן ב2000 ש"ח. מדובר ב: Cannondale Trail SL 29er 2 2012.

האופניים היו בשימוש מועט מאוד, נראות חדשות לגמרי. לטענתו שכבו במחסן הרבה זמן. האופניים נקנו לפני כ10 חודשים.

מסיבוב על האופניים היה לי רושם שהאופניים נוחות במידה, האוכף קצת פחות.

השאלה היא האם המידה מתאימה עבורי? מדובר במידה L וגלגלי 29". אני בגובה 180 ושוקל 72 ק"ג (+- 3 ק"ג).

מה אתם אומרים? ללכת על זה? לדעתי השטח הקשה ביותר מעבר לשבילי עפר יהיה פסי האטה.

רוב תודות.

עריכה: המוכר לא שש לתת לי את האופניים לקחת למקום מקצועי שיבדוק לי אותם. שכן הוא אישית לא יכול לגשת איתי למקום עקב עבודתו. הוא טוען שנסע רק בכביש סלול ולא ירד לשטח, ושהאופניים הוזנחו עקב חוסר התמדה. יש דרך לבדוק את האופניים ותקינותן? ממה שהתרשמתי מנסיעה עליהן, ההילוכים עוברים חלק ומיידית, החישוקים ישרים כמו פלס (נבדק כשהאופניים היו הפוכות וסיבוב הגלגל עם סמן לייזר בציר מסויים) ובאופן כללי נראות חדשות.

מה מומלץ לבדוק? איך בודקים בלמים הידראוליים (את המערכת, לא הבלימה עצמה)?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

האופניים האלה עולים בארץ 5700 ש"ח לחדשים, אז 2000 זה מחיר מציאה, אבל את מערכת הבלימה אין מנוס מלבדוק אצל בעל מקצוע.

מצד שני, בשביל לנסוע על אספלט ומדי פעם עפר כבוש- האופניים האלה מעט "אובר-קוואליפייד". אני הייתי מחפשת אופני "הייבריד" עם בלמי V ולא דיסק, עם מהלך בולם קצר יותר, אפילו כזה שאפשר לנעול (מאפשר להגיע למהירות גבוהה יותר על אספלט), וכזה שמגיע עם כסא נוח ולרוב אפילו מוט כסא "משוכך". הייתי אפילו מבקשת להחליף להם את הצמיגים לצמיגי סמי-סליק, שיהיו נוחים ומהירים יותר על אספלט, וייתנו עבודה טובה גם בעפר כבוש.

רמת המחיר היא סביב ה2000 ש"ח (ופחות) לאופניים כאלה חדשים, והתחזוקה זולה יותר.

דוגמאות:

Merida FreeWay

GT Nomad

סדרת ה Specialized לעיר

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אופניים יד 2, גם אם לא רכבו עליהם לך תדע, בפרט אם אין לך אפשרות לבדוק.

איזה סדר גודל מחיר אתה רוצה להוציא ?, למה אופני כביש ולא אופני שטח ?,אופני כביש לא טובים לשטח ולמקומות בלתי עבירים בכלל, בעוד שאופני שטח מתאימים לרכיבה נעימה בכביש.

מערכת בלימה בדיסק יכולה להיות גם הידראולית או מופעל כבל, מה שחשוב זה עובי הרפידות והכיוון שלהם-שהגלגל לא ירעד בזמן העצירה.

הבלמים היא בעיה משנית, מערכת העברת ההילוכים (קדמי ואחורי), יותר קריטי ויותר יקר באם יש נזק.

פורסם

עדכון:

א. מדובר באופני שטח זנב קשיח, מהדגם canonndale sl 2 29er.

ב. עשיתי בדיקה של האופניים בחנות אופניים. לדברי בעל החנות- או שהאופניים באמת לא נסעו כמעט, או שהם תוחזקו ברמה טובה מאוד עד מצויינת.

רק הסב את תשומת לבי שכנראה יהיה צורך להחליף פנימית (שסתום דפוק), ושהפדלים קצת שרוטים (לדברי בעלי האופניים- כתוצאה מהנחת חפצים במחסן על האופניים) חוץ מזה הכל תקין.

העברות ההילוכים מתבצעות חלק וללא השהיות כלל, בכל קשת ההילוכים (27 הילוכים), בולם קדמי (מבוסס אויר) עובד חלק וללא זיופים כלל, אין רעידות/ שמיניות כלשהן גם בגלגלים וגם בדיסקים ונבדק גם בבלימות איטיות ואגרסיביות, בלמים עובדים מצויין, מערכת הבלמים ההידראולית גם מתפקדת טוב.

עיקר הריג'קטים- קצת שריטת באיזור הפדלים (השלדה נקיה משריטות) והצורך להחליף פנימית.

מחיר האופניים כחדשות הוא 5400 (בהנחה 4900), המוכר רוצה 2000 ש"ח. האופניים בנות 10-11 חודש.

מה אתם אומרים?

פורסם

יוסי, הוא דוקא דיבר על אופני שטח נטו, אני זו ש"ריככתי" אותו קצת, אבל בכל מקרה- הדוגמאות שנתתי הן לא של אופניי כביש, אלא מיקסרים, מה שנקרא "הייבריד"- גם שטח קל, וגם לא מסורבל מדי על אספלט.

אופני שטח לרכיבת עיר/מושב זה בעיניי כמו לקנות לנד קרוזר כדי לטייל בפארק הירקון. הן כבדות יותר, הצמיגים הקרביים מאיטים את התנועה על אספלט, הבולם הקדמי עם מהלך גדול שמבזבז עוד אנרגיה מהתנועה, ואם נועלים אותו באופן קבוע מקצרים את חייו, מה גם שתנוחת הישיבה לרוב תהיה פחות נוחה לנסיעה נינוחה על אספלט.

אם כבר אופני שטח, אז לקחת כאלה של רמת כניסה, להחליף לאוכף רחב ונוח, לצמיגים סמי-סליק, ולקבל מכונה של גם-וגם. המחיר ייצא קרוב עד זהה לרוב אופניי ההייבריד, שבאים מלכתחילה עם דגש על נוחות רכיבה מפנקת על אספלט פלוס יכולות שטח מספקות לחלוטין לסוג הדרך שהשואל הגדיר.

עריכה: ראיתי עכשיו את העדכון לגבי מצב האופניים. על פניו זו מציאה, ומידה L אמורה להיות לך מתאימה. אם מתאים לך- לך על זה. אם לא יתפוס ותרצה למכור, יש מצב שתוכל למכור ביותר ממה שהן עלו לך... :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אופניים יד 2, גם אם לא רכבו עליהם לך תדע, בפרט אם אין לך אפשרות לבדוק.

אין שם בעיה לבדוק. מכנופאן יכול בשתי דקות.

מחיר מציאה וגלגלי 29 עובדים מעולה לכביש ושטחים קלים (לא רק).

אופניים פצצה.

מקסימום מחליפים צמיגים למשהו שמתאים יותר לשטח קל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אין שם בעיה לבדוק. מכנופאן יכול בשתי דקות.

מחיר מציאה וגלגלי 29 עובדים מעולה לכביש ושטחים קלים (לא רק).

אופניים פצצה.

מקסימום מחליפים צמיגים למשהו שמתאים יותר לשטח קל.

השאלה הנשאלת היא אם הוא יכול לקחת אותם לאדם אחר לבדיקה, אם יש סרוב צריך לבדוק למה?.

בתוספת של כמה מאות בודדות של שקלים אפשר לרכוש HARO חדשים לחלוטין.

פורסם

רוב תודות על התשובות,

ליוסיסופר, הסיבה שהמוכר לא רצה למוסרן לבדיקה, היא בגלל שהוא לא מכיר אותי ואני לא מכיר אותו. המקרה הוא שהוא מסר לחבר שלו את האופניים כדי שהחבר יטפל במכירה שלהם (שכן הוא מוסכניק שעובד מ7 בבוקר עד 7 בערב). אותו החבר במקרה גם חבר שלי.

סוף דבר- הוא הסכים שאקח את האופניים לבדיקה מאותו החבר המשותף בתמורה לכך שאפקיד אצל החבר את הערבות בגובה הסכום הרצוי. ושאם לא ימצאו חן בעיניי התוצאות- אחזיר את האופניים ואקבל את הפיקדון חזרה.

האופניים נבדקו אצל פריק אמיתי לאופניים ובעל ידע ונסיון מקיף בתחום (הטכני בעיקר, עם נסיון בשיחזור ושיפוץ אופניים ובניית גלגלים), והממצאים שלו הובאו בהודעתי למעלה.

קניתי את האופניים. ונסעתי עליהם כמה ק"מ.

ההתרשמות היא שהאופניים קלות ומהירות לרכיבה. נוסעות מעולה אך הצמיגים המקוריים לא מציאה גדולה (גם הביקורות באינטרנט אומרות כך) בכל הקשור לאחיזה. אבל הגודל של 29 אינץ' משמעותי מאוד בחוויית הרכיבה- עד היום היו לי אופני 26 של TREK, והייתי אומר שעל כל 2 דיוושים ב29 הייתי מדווש 3 דיוושים ב26. הTREK הוצאו לפנסיה עקב גילם והצורך בהשקעה גדולה יחסית כדי להמשיך איתם- דגם פשוט.

אשמח להמלצות על:

1. תיק קטן שמומלץ לאופניים. מה מומלץ? אלה שיושבים תחת הכיסא? או מקום אחר? ייתכן והתיק יירכש בחו"ל.

2. צמיגים, אשדרג בהמשך, אבל- מה מומלץ? בגבול המחיר הסביר. אמנם האופניים משמשות לרכיבה במושב, אבל אחת לשבוע יש רכיבה בינות השדות ולאורך הכביש (על שבילי עפר) של 6-8 ק"מ עם עוד חברים. זה בגדול אופי הרכיבה.

3. אוכף- המקורי של קאנונדייל אשכרה קורעים את הת**. ואני עם נסיון עם האוכף של TREK (אותה הצורה ממש אך חומר אחר שאיני יודע מהו). אם היה אפשר להעביר אותו- הייתי עושה זאת. רק שהוא לא מתאים (בקוטר החיבור ובצורת המחבר). יש המלצה למשהו נוח? מעדיף משהו לא רחב (כבר היה לי בעבר ולא אהבתי).

שוב תודה.

פורסם
בתוספת של כמה מאות בודדות של שקלים אפשר לרכוש HARO חדשים לחלוטין.

עם בולם אוויר ודיסקים הידראולים באותה רמה?

לפותח השרשור, צמיגים לא משהו בביקורות, צמיגים זה עניין של התאמה לדרישות, יותר מהכל.

אבל.

צמיגים, כמו במכוניות, מתיישנים ומתייבשים גם כשאין שימוש.

אל תחסוך כאן, זו השקעה טובה.

לשימוש של כביש ושטח קל... Maxxis Aspen עובדים לי טוב.

לגבי אוכף, זה מאוד אינדבידואלי. נסה משהו שדומה למה שהיה לך בטרק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הקנונדייל אופנים יחסית קלות, הארו לעומתם מייצרים משקולות ברזל.

אפשר בקלות לחלות במחלת השדרוגים - בולם קל יותר, חישוקי טיובלס קלים. לדעתי חבל להיכנס לזה בכלל

האופניים נשמעים מתאימים. אוכף זה דבר שמתרגלים אליו, תן לזה כמה רכיבות, ואם לא תדאג לקנות אחד שיש לו שקע באמצע

• תוכן חדש...