Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על הבורות.......

יש לי שאלה שחשבתי עלייה די הרבה זמן..

מה ההבדל בין:

AWD

4WD

4X4

????????????

יש בכלל הבדל?

תודה...... :oops:

ROVER=~~

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל עדיין חברות רכב מרשות לעצמן לירשום את אחד משלושת השמות הנ''ל

יש סיבה לכך

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
AWD=All Wheel Drive

4WD=4 Wheel Drive

ארבע על ארבע=4x4

אם מדובר ברכב עם 4 גלגלים על כל ההגדרות שוות בעצם...

כאשר מדטבר על יותר או פחות(?!) מ-4 גלגלים אז זה ישתנה בהתאם...

רגע רגע רגע.....

נגיד בגי'פ..... שהוא 4X4 אז יש לו גם ידית הילוכים שניה שהוא יכול לקבוע 2X2 או4X4 או משהו כזה.....

אז ברכב חדש לדוגמא האימפרזות שמגיעות AWD יש גם??????? לא נראה לי...

אז בכל זאת משהו שונה!!!

ROVER=~~

פורסם

רוב הג'יפים נעים על הכביש ב-4X2 בדרך כלל הגלגלים האחוריים מניעים, כאשר הנהג יורד לשטח ורוצה לשלב ל-4X4 יש כפתור חשמלי או בידית הילוכים או לוקרים ידניים בגלגלים עצמם. לחלקם יש עוד ידית הילוכים ששולטת על יחסי העברה בתיבה בשטח, LOW ו-HIGH

AWD אם אני לא טועה זה הנעה לכל הגלגלים במידת הצורך, לא כל הזמן כל ה-4 מניעים (תקנו אותי אם אני טועה)

הנעה 4X4 קבועה (כמו שיש ב-LANDROVER) משמעה איך שהיא נקראת, ארבעת הגלגלים מניעים כל הזמן.

פורסם

למה יש רכבים שאתה יכול לשלוט בהנעה ? לעשות אותה 4X4 או 4X2 , הרי במילא 4X4 זה הכי טוב אז רצוי שזה ישאר קבוע

לא ?

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
AWD = הנעה כפולה קבועה

אז בעצם אתה אומר ש 4X4 ו AWD זה אותו דבר

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
למה יש רכבים שאתה יכול לשלוט בהנעה ? לעשות אותה 4X4 או 4X2 , הרי במילא 4X4 זה הכי טוב אז רצוי שזה ישאר קבוע

לא ?

4X4 קבוע גורם לצריכת דלק מוגברת ולבלאי קצת יותר גבוה של המערכות.

פורסם

אני מנסה לקרוא והסתבכתי לגמרי........!!!

מישהו יכול להסביר על כל אחד בדיוק מה זה. ואת ההבדלים בניהם?

ROVER=~~

פורסם

אנשים. זה מאוד פשוט. כמו שכל חברה קוראת לתיבת ההילוכים שלה בשם שונה - טיפטרוניק, סטפטרוניק וכולי, כך גם כל חברה קוראת למערכת ההנעה לכל הגלגלים שלה (או 4X4) בשם שונה - AWD, 4WD, 4MOTION, QUATTRO וכן הלאה.

אין הגדרה מדויקת לכל אחד ואחד. לדוגמא באאודי השם קוואטרו משמש גם למערכות הנעה כפולה קבועה וגם לאלו המפעילות את הגלגלים האחוריים רק במקרה של החלקת הקדמיים בעזרת מצמד האלדקס.

כמו כן, כל חברה משתמשת בטכנולוגיות שונות במערכת ההנעה הכפולה שלה, יש כאלו המתאמות את חלוקת הכוח לפנים ולאחור (ולצדדים...), יש כאלו שבהן חלוקת הכוח קבועה, וכן הלאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ב AWD של סובארו יש דיפרנציאל נוסף.

דיפרנציאל אמצעי, העוזר בחלוקת הכוח לגלגלים.

המערכת עצמה מאוד משוכללת ומפותחת,

לדוג' ברגע שהמערכת מזהה תאוצה מהמקום, היא תעביר את מרבית כוח המנוע לגלגלים האחוריים לתאוצה טובה יותר.

במצב נייטרלי החלוקה הינה 60% לגלגלים האחוריים.

על קצה המזלג.

(אגב, בארץ הציבור לא הבין מה זה ה-AWD הזה שרשום על דגמי סובארו השונים, לכן היבואן השכיל ו"הסביר" לציבור הישראלי שמדובר ב "4X4 לכביש", למרות שיש הרבה מעבר לכך...)

פורסם
אנשים. זה מאוד פשוט. כמו שכל חברה קוראת לתיבת ההילוכים שלה בשם שונה - טיפטרוניק, סטפטרוניק וכולי, כך גם כל חברה קוראת למערכת ההנעה לכל הגלגלים שלה (או 4X4) בשם שונה - AWD, 4WD, 4MOTION, QUATTRO וכן הלאה.

אין הגדרה מדויקת לכל אחד ואחד. לדוגמא באאודי השם קוואטרו משמש גם למערכות הנעה כפולה קבועה וגם לאלו המפעילות את הגלגלים האחוריים רק במקרה של החלקת הקדמיים בעזרת מצמד האלדקס.

כמו כן, כל חברה משתמשת בטכנולוגיות שונות במערכת ההנעה הכפולה שלה, יש כאלו המתאמות את חלוקת הכוח לפנים ולאחור (ולצדדים...), יש כאלו שבהן חלוקת הכוח קבועה, וכן הלאה.

רוני

לא מדוייק, AWD, כמו שאורן אמר, תמיד כל ה-4 גלגלים מופעלים ע"י המנוע.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תוכן חדש...