Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטוביאנקי A112 אבארט - עצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לא אספנות עדיין אבל מאמין שזהו הפורום המתאים.

מאחר ואני חדש בתחום האספנות מבקש עצתכם בעניין הרכב איתו בחרתי להתחיל, אוטוביאנקי A112 אבארט, 1984.

להתרשמותי הרכב במצב טוב כאשר הריג'קט העיקרי נכון לעכשיו - נזילה בינונית ממשאבת המים.

שאלותי:

1. בחיפושי ברשת לא מצאתי מידע טכני כלשהו. האתרים שמצאתי עוסקים במידע כללי בלבד. אני מחפש ספר טיפולים וכו' - אשמח לעצות/הכוונות בנושא. בנתיים הוחלפו כל המסננים והנוזלים (מלבד שמן גיר ובלמים שיבוצע בהמשך).

2. הרכב עמד במשך 5 השנים האחרונות (בתנאים לא רעים דווקא - סככה עם רצפת בטון). לצערי הרשיונות לא הופקדו. אשמח לשמוע האם ישנה דרך לבצע העברת בעלות בלא לבצע טסט שעלותו צפויה להיות גבוהה ביחס לערך הרכב (5 אגרות רישוי+בדיקת מעבדה). כוונתי לעת עתה היא לבצע העברת בעלות רק בעוד 9 שנים, כשהרכב יכנס לקטגוריית 'רכב אספנות' וחובות אגרות העבר ימחקו. בעל הרכב הקודם הוא חבר ילדות והוא מסכים לתהליך. דעתכם?

3. לרכב מספר נקודות חלודה שטחיות, שתיים הנראות כעמוקות ואזור חלוד למדי בתא המנוע מתחת למיכל המתזים. מלבד זאת הצבע נראה סביר. אין בכוונתי לצבוע את הרכב בעתיד הקרוב. כיצד נכון לעצור את תהליך החלודה (חולשה קריטית ב A112) באמצעים עצמיים?

4. חסרים מספר פריטים קוסמטיים כלליים ל A112 (מסגרת פנס קדמי שמאלי, מראה פנימית) ופריטים יחודיים לאבארט (סמל 70HP למכסה המנוע, פלסטיק מחבר בין הפנסים האחוריים). מניח שקל הרבה יותר למצוא פריטים כלליים ל A112 ואשמח להכוונות/עצות.

מצרף תמונה להתרשמותכם, מייד לאחר השטיפה.

תודה

שי

HPIM0743te.JPG

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכבים הנ"ל נדירים וקשים להשגה בארץ, אני מניח שברגע שחברי הפורום יתעשתו ויצאו מההלם תקבל המון תגובות.... עצתי לך למרות המחיר שאתה נידרש, שלם את האגרות החסרות העבר את הרכב טסט וטפל בו כמו שצריך, אל תזניח חלודה כולל הקטנה ביותר... רכב כזה דורש שיפוץ מקצועי ואמין ושווה כל גרוש שתשקיע בו....על פי התמונה מחיר השיפוץ יגיע לכמה אלפים בלבד סכום שווה לכל הדעות ואין סיבה אמיתית לחכות עד שיהפוך לאספנות....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שלום

אני דווקא חולק על רן - להערכתי מחיר האגרות החסרות יעבור את ה-4 אלפים ש"ח ולזה יש להוסיף בדיקת מכון תקנים !!! ואין בשום אופן כל דרך להתגבר וגם/או לקצר את התהליך שצויין לעיל.

הרכב הנ"ל אומנם מאד מיוחד ואמנם עושה רושם שהינו במצב סביר ביותר - ואולם להערכתי, כרכב אספנות, מחירו לא ירקיע שחקים.

באם יש לך מקום איחסון יבש אזי תוכל לאגור את החלקים החסרים ובמשך הזמן עד להפיכתו לרכב אספנות תוכל להשמישו.

בכדי לעצור את המשך החלודה - תצבע את המקומות הנגועים בממיר חלודה (יש לחזור על פעולה זו מידי זמן).

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יש לך סבלנות לחכות 9 שנים? מאיפה אתה יודע מה יהיה עוד 9 שנים?

אני אומר חיה את הרגע,אם יש לך עצבים תעלה אותו כמה שיותר מהר לכביש!

הכדאיות לתשלום ארבעת האגרות תלויה בסכום הרכישה ובמידת ההשקעה שאתה מוכן לתת.

אני לא מכיר אותך,אבל אם זה היה במקרה שלי לא היה לי סבלנות לחכות אפילו חודש,ישר הייתי מתחיל לטפל בה.

בהצלחה בכל מקרה,נפל לידך רכב מיוחד,בסגנון שאני אוהב!

פורסם

רישום רכב במשרד הרישוי אינו מעיד בהכרח על הבעלות בו.

כלומר, אפילו הרכב רשום על שם החבר, אבל אתה יכול להוכיח שהחבר מכר לך אותו - הרכב שלך.

מסקנה - אתה יכול לקנות את האוטו מהחבר, לקבל ממנו יפוי כח בלתי חוזר להעברת הבעלות ברכב על שמך, ולקחת את האוטו אליך. מרגע זה - המכונית שלך מבחינה משפטית.

מה שאני לא יודע, זה באמת אם שווה לך לחכות...

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
מסקנה - אתה יכול לקנות את האוטו מהחבר, לקבל ממנו יפוי כח בלתי חוזר להעברת הבעלות ברכב על שמך, ולקחת את האוטו אליך. מרגע זה - המכונית שלך מבחינה משפטית.

מה שאני לא יודע, זה באמת אם שווה לך לחכות...

מסקנה לגמרי לא נכונה - אם החבר יסתבך עם רשויות המס או סתם לא ישלם אגרת טלוויזיה בהחלט יתכן שהרכב יעוקל ולא יהיה ניתן להעביר בעלות כלל ולא יעזרו ייפוי הכח למיניהם כמו גם אם חס וחלילה הוא ילך לעולם שכולו טוב - גם תהיה בעיה. זאת מעבר לעובדה שהנזק שיגרם לרכב כתוצאה מעמידה של 9 שנים (אפילו בתנאים טובים) יהיה הרבה יותר מ-5000 ש"ח הנדרשים להעלאת הרכב חזרה לכביש.

המלצתי - שלם אגרות, בצע בדיקת מעבדה - העברת בעלות, וסע לשלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שי.קודם כל ברוך הבא!

טוב לראות שיש אבראט במצב כל כך יפה.וברוך הבא לחבורה..כרגע בפורום ישנם שני חברים בעלי הA112

אנוכי{יוני} מחזיק שתיים {86',83'} ורועי צוקרמן{82'}.לגבי החלקים שציינת,אני אוכל לעזור לך-פנה אלי בפרטי..

ביי בנתיים.

פורסם

I would agree - it makes no sense to buy the car and let it stand for 9 more years. By the time you are ready to enjoy it reviving it would be a lot more expensive.

If it is not worth it at the moment to bring it back to regular use - it is probably not worth waiting for it. I could understand if this was a grade A investment car - but an Autobianchi Abarth, as cute as they are - is probably not the going to ever be worth enough for that. Just my $0.02

FWIW - Please do not take it as something against these cars - I think they are great - and back in the early 90s when I was looking for my first sport car one was very high on my wish list. I would still love to own one today.

פורסם

אם יתמזל מזלך, יתכן שלא תצטרך לעבור בדיקת מעבדה, כמו שקרה לי בזמנו עם האלפאסוד.

ברר עם המענה האנושי של משרד הרישוי (תכין מראש את מספר הרכב ומספר ת.ז. של המוכר).

No worries 8)

פורסם
שלום

אני דווקא חולק על רן - להערכתי מחיר האגרות החסרות יעבור את ה-4 אלפים ש"ח ולזה יש להוסיף בדיקת מכון תקנים !!! ואין בשום אופן כל דרך להתגבר וגם/או לקצר את התהליך שצויין לעיל.

הרכב הנ"ל אומנם מאד מיוחד ואמנם עושה רושם שהינו במצב סביר ביותר - ואולם להערכתי, כרכב אספנות, מחירו לא ירקיע שחקים.

באם יש לך מקום איחסון יבש אזי תוכל לאגור את החלקים החסרים ובמשך הזמן עד להפיכתו לרכב אספנות תוכל להשמישו.

בכדי לעצור את המשך החלודה - תצבע את המקומות הנגועים בממיר חלודה (יש לחזור על פעולה זו מידי זמן).

בהצלחה.

ירון ידידי

כניראה מזמן לא ניפגשנו לכן...... האדם מאוהב, יש לו ביד רכב שנגדיר אותו כלא נפוץ במיוחד, בטח לא במצבו הנוכחי. נכון שהערך הכספי לא בהכרך יכסה את העלות של ההחזרה לכביש... אז מה?

כל הרכבים שלך ניקנו ושופצו בצורה ראלית כספית? ציפור קטנה, (טוב, בינונית) לחשה לי את התשובה.....שנגיד אותה בקול? ביום שישי נפגשים! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני עדיין עומד על דעתי ממספר סיבות שלדעתי לא הועלו - 1. הרכב הנ"ל כבר עומד 5 שנים - נזק נוסף לא ייגרם מעמידה, במיוחד באם יקפידו על התנעתו פעם בחודש עד למצב של טמפרטורת עבודה.

2. בכדי לעבור מכון תקנים - בכל מקרה נדרשים להחלפת כל הגומיות ברכב, בלמים ועוד...

3. ומכאן שבכדי לעבור מכון תקנים - יאלץ הרוכש החדש להוציא מכיסו סכום רב מעבר לאגרות שצויינו לעיל.

4. לאוטוביאנקי אברט שילדה לא סלחנית ורובן היו מעורבות בתאונות חזית - לכן בכל מקרה יש לבדוק את הרכב היטב בטרם משקיעים בו ממון רב (רמז - הוא לא יעבור בדיקה באם הדיאגונלים שלו נפגעו).

5. באם נצא מנקודת הנחה שהרכב אומנם עבר בדיקת מכון תקנים - מעתה ועד לשנת 2014 על הבעלים לשלם את מלוא האגרות + ביטוח מלא בגינו - או לאפסנו בכל מקרה. אני איני ממליץ להשתמש ברכב כנ"ל לנסיעות יומיומיות!!

בכל מקרה בהצלחה - ושוב אני חוזר אכן מדובר ברכב מעניין ומיוחד שראוי לשמרו.

פורסם
מהר, לשלם הכל, להעביר בעלות, ואז, אחרי שהאוטו שלך, תחליט מה לשפץ ואם בכלל או להעמיד אותו עד 2014. תתיחס לאגרות כחלק ממחיר האוטו.

יובל - בכדי להעביר בעלות בכל מקרה הוא נדרש לשיפוץ הרכב!!!

פורסם
יובל - בכדי להעביר בעלות בכל מקרה הוא נדרש לשיפוץ הרכב!!!

ממש לא

צריך לשלם את האגרות ולהוציא אגרה חדשה לטסט, לשלם אותה ואז לעשות העברת בעלות.

בשבוע הראשון של האגרה החדשה ניתן להעביר בעלות גם אם לרכב אין טסט.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

כלכלית:

עלות העלאה מיידית לכביש כ-7000 שח (טסטים + מעבדה + תיקונים נדרשים עבור המעבדה). כלומר העלות בגין כל שנת "המתנה" (9 שנים) היא 780 שח לשנה. בהנחה שתשתמש ברכב כדי להגיע ל-30 מפגשי מועדון, 2 תצוגות/טיולים, 2 טסטים בשנה ועוד כמה נסיעות קטנות הרי שצפוי שתעשה כ-1000 ק"מ בשנה.

המשמעות היא עלות של כ-0.78 שח לק"מ (עלות ההחזרה המיידית לכביש).

האם שווה שלך עבור התענוג של לנסוע ולא רק להחזיק ? תלוי רק בך.

בכל מקרה תתחדש ותהנה !

• תוכן חדש...