Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכב מאסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי הערב בוינט לעניין תוצאת מבחן הריסוק המזעזעת של לנד-ווינד ואני שואל את עצמי למה יבואנים בארץ רוצים (לפחות ע"פ כתבות ומאמרים זוהי המגמה כיום) ללכת כל כך רחוק ולחפש אך ורק דגמים זולים (תרתי משמע) שידוע ליבואנים שזה סיכון גדול לייבא אותן כאשר ישנן כל מיני חברות איכותיות אנונימיות שבהחלט יש להן מה להציע ושעל אף שמחירן בטח אינו זול (אך הגיוני להניח כי לא יקר מהמתחרות) יש סיכוי סביר שהציבור (ובארץ גם חברות הליסינג) יעריכן וישקול בחיוב לפתוח את הארנק ולנהוג באחת (מן הסתם בהתחלה כשהמותג יוחדר לארץ אז ספק אם בעניין הSM7 היקרה, אך כנראה שכן כשיהיה מדובר בSM5 ואולי אף בSM3 אם התצורה שלה בדור הבא תהיה סבירה).

לדוגמא, רכבים מבית SAMSUNG. מותג חזק עם גב יציב כך שלא יהיה צורך בהשקעה מאסיבית בפרסום המותג, מגיע מקוריאה כך שהישראלים לא יחששו יותר מידי (לאחר הניסיון עם הקוריאניות בארץ) והמוצר עצמו נראה נאה ואיכותי. יבואן כגון קרסו כנראה שלא יתקשה לספק מערך חלפים ולטפל ברכבים שקשורים לרנו וניסן והוא יוכל לייצג את המותג בכבוד עם המערך הארצי הקיים. עם זאת כמובן שבסופו של דבר הכל תלוי במחיר... (מצ"ב לינק http://www.renaultsamsungm.com/index.jsp)

SM7

1102015280SM7-01.jpg

1102015309SM7-02.jpg

8756_HD_ren2004samsungsm705.jpg

1102015250SM7-03.jpg

SM5

2005_sm5_2.jpg

SM3 (שכנראה אינה ריאלית בשלב זה בשל האלמרה הנוכחית שנמכרת בארצנו)

samsungc1.GIF

האם גם אתם מכירים חברות שכאלה שלדעתכם עשויות להצליח בארץ?, אם כן פרסמו לינקים ותמונות (הדבר יעשיר את חברי הפורום מבחינת מידע והכרת דגמים חדשים וגם יכול לעודד יזמים, ויבואנים שגולשים בפורום).

פורסם

יבוא רכב מאסיה?

אתה הבן אדם בראשון שחשב על זה.

סאמסונג מוטורס פשטו את הרגל.

רנו קנו אותם.

הרכבים שיצאו עכשיו הם מבוססי ניסן.

מישהו שרוצה רכב יוקרה,חצי מהסיבה שהוא קונה את הרכב זה בשביל הרושם.

אין רושם בסמסונג.

תראה איזה הבדל במכירות של לדייהו בארץ מאז שהחליפו את המדבקות לשברולט

אייל

פורסם

בעייה נוספת שאני יכול לחשוב עליה - תקינה.

הרכבים הנמכרים בארץ באופן סדיר צריכים לקבל תקינה אירופאית. לרוב הרכבים מהמזרח אין תקינה כזאת, וגם אין שום כוונה "לסדר" להם תקינה שכזאת רק בעבור השוק הישראלי, שהוא קטן מאוד במונחים גלובליים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יבוא רכב מאסיה?

אתה הבן אדם בראשון שחשב על זה.

סאמסונג מוטורס פשטו את הרגל.

רנו קנו אותם.

הרכבים שיצאו עכשיו הם מבוססי ניסן.

מישהו שרוצה רכב יוקרה,חצי מהסיבה שהוא קונה את הרכב זה בשביל הרושם.

אין רושם בסמסונג.

תראה איזה הבדל במכירות של לדייהו בארץ מאז שהחליפו את המדבקות לשברולט

1. למה ציינתי במפורש רנו ניסן...(כמו כן תראה את הכתובת של האתר בלינק...)?

2. אם ישנו סיכוי שהרכבים של סמסונג יהיו זולים מהרכבים של ניסן וימכרו במיצוב שמתחת לניסן) והציבור יאמין בהם בשל הגב של רנו וניסן אז למה לא לייבאן? אם הSM3 הבאה תהיה הגיונית אני מאמין שיוכלו לשווקה מול הקוריאניות האחרות (גם ככה האלמרה אף פעם לא הייתה להיט במכירות ודווקא תחום השטח של המותג ניסן הוא זה שנראה כיום חזק אצל היבואן בארץ).

3. לדייהו אין ולא היה שם טוב כמו שיש לניסן ורנו ואף סמסונג ואם הציבור ידע מה הוא קונה ובייחוד כשלא מדובר ברכבים גרועים אז יש מקום לאופטימיות.

4. אם תקרא את דברי בעניין ייבוא רכב מאסיה (תודה על הציניות ברישא דבריך) תבין שאני טוען שעדין נותרו יצרנים סבירים שניתן ליבא את תוצרתם ארצה ושלאו-דווקא חייבים לחפש משהו זול (תרתי משמע). אינני נגד זה שייבאו רכבים מסין (להפך, אני דווקא אשמח מאד אם יגיעו רכבים מסין) אך אינני חושב שיש צורך לרדת לזנות ומטרת השרשור היא לעודד חברים להציג אלטרנטיבות לתוצרים הזולים כך שבמידה ויש ייזמים וחברות ששוקלות לייבא רכבים מאסיה (בייחוד כעת אחרי הגל שהסינים עוררו) שגולשים בפורום הם יוכלו להתעניין בכיוון (סיכוי קטן אך לא אפסי). בנוסף אני בטוח שיש חברי פורום שישמחו למידע על חברות ודגמים שלא יצא להם לשמוע עליהם עדין.

נ.ב.

לצביקה, אם לרכבים הסינים והקוריאנים עושים תקינה, אז למה שדווקא במקרה הזה תהיה בעיה? (הבעיה הגדולה שאני יכול לחשוב עליה בעניין סמסונג, במידה שלא תהיה בעיה מבחינת היבואן, זה לחץ מצד רנו וניסן על היבואן שלא לייבאן).

פורסם

מי שמעביר תקינה לרכבים הוא היצרן ולא יבואן הרכב.

במקרה הזה, סביר להניח שניסאן לא תרצה להעביר תקינה אירופאית למכוניות הנ"ל בדיוק בגלל הסיבה שתיארת. למה למכור את אותו הרכב ב1000 דולר פחות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מי שמעביר תקינה לרכבים הוא היצרן ולא יבואן הרכב.

במקרה הזה, סביר להניח שניסאן לא תרצה להעביר תקינה אירופאית למכוניות הנ"ל בדיוק בגלל הסיבה שתיארת. למה למכור את אותו הזבל ב1000 דולר פחות?

אינני יודע לעניין המחיר לאחר כל ההוצאות ולכן בסיפא דברי בהודעתי הראשונה ציינתי שבסופו של דבר זה אכן תלוי במחיר. בעניין ה- 1000$, אומנם זהו סכום קטן (ואני מסכים שאם הפרש המחירים באמת יהיה כזה קטן אזי כפי שאתה טוען אף אחד לא יזיז אצבע בעניין היבוא ) אך לא ניתן להתעלם מכך שבארצנו לא אחת 5000 ש"ח זה מה שמנע מאנשים לרכוש רכבים מסויימים (כגון לעלות מפונטו ליאריס וכו'. לא חסרים דיונים שכאלה בפורומים).

קיצקץ, לעקצץ בעניין סמסונג לא ממש יעיל שכן אינני טוען שמשתלם ליבאה (ציינתי שבסופו של דבר המחיר ישפיע באופן מהותי על ההחלטה אם לייבאה) אלא רק שהיא עשוייה להצליח להימכר בארץ מבחינת יתר הפנים לאחר שהתגברנו (תיאורתית) על בעיית התמחור. בנוסף לא אחת דיברנו על בעיות הייבוא בפורום ורובן כבר ידועות.

לעניין התקינה, אני יוצא מנקודת הנחה שאם לסיניות יעשו תקינה (בארץ ובאירופה) ואם כבר יש חברות קוריאניות בארץ הרי שמן הסתם כנראה שהתקינה לא תהיה המכשול בפני סמסונג וחברות דומות אחרות (כמו כן כבר בתגובתי הקודמת ציינתי את בעיית היבוא בשל היצרן).

פורסם

סאמסונג שייכת כבר כמה שנים לרנו-ניסאן. מכוניותיה מיועדות לשוק האסיאתי ואני בספק אם יש להן בכלל תקינה אירופית. בכל מקרה, המותג הזה כבר תפוס, לפחות בתיאוריה, בידי יבואנית רנו ניסאן, חברת קרסו.

חוץ מהסינים אין עוד כמעט יצרנים שאינם מיוצגים בארץ והיו יכולים למכור כאן ברצינות (ולא, TVR לא שייכת לרשימה הזאת). היחידים שאני יכול לחשוב עליהם הם לאדה הרוסית, שיבואנית הטרקטרונים מפרם מפריחה בכל כמה חודשים הצהרות שהיא עומדת לייבא את מכוניותיה; טאטא, שגם היא התקשרה אלוהים יודע למה עם מפרם; ופרוטון ממאלזיה, שמשרד התחבורה אסר בזמנו על אוטו סנטר לייבא את דגמיה לארץ, משום שלישראל ולמאלזיה אין יחסים דיפלומטים.

פורסם

עוד שני יצרנים (הפעם סינים) מענינים הם HARBIN HAFEI (שאם ירצו לשווקה בארץ תצטרך החלפת שם באופן דחוף :?. אם כי אני מבין שבתערוכת ג'נבה 2005 שם החברה היה תחת AVICHINA) שיש להם מכונית (שנראית סבירה יחסית לרוב הסיניות) בשם SAIBAO.

av2005saibaobypininfarin1776808.jpg

AvichinaSaibao.jpg

(הקרדיט לתמונה הראשונה שייך לVelocity Automotive Journal).

וBYD, שיש להם את הF3 (שדומה לSAIBAO)

pcauto1123bidiyaf304_thumb.jpg.

pcauto1123bidiyaf303_thumb.jpg

הבעיה היא שמדובר כאן במראה עיניים ולכן לא ידוע לי מה טיבן. בנוסף בהחלט אפשרי שתוצאות מבחני הריסוק שלהן יהיו דומות לשל הלנד-ווינד...אך בכל זאת אם כבר מדברים על סיניות (מכוניות :wink:) אז הן נראות לי אופציות סבירות ביחס להיצע.

פורסם

אני אישית נגד יבוא המכוניות האלה, במיוחד מסין.

בסין וקוריאה פורחת כל תעשיית הזיופים(מותגי הלבשה,הנעלה וכד'), וכך גם ניראות המכוניות שלהם.

הן נראות פשוט זיופים של מכוניות אחרות בשוק וזה פשוט מגעיל, גם אם זה יעלה בארץ 10,000 מתחת למקור, לדעתי לא כדאי לגעת בזה, כי כמו במקרה של זיופים אחרים, סיכוי גבוה שגם הזיוף הזה יתפרק במהרה.

• תוכן חדש...