Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז למזגנים??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא לא למה הגז נגמר במהירות, אם לא ידעת ישנו מחסור ביבוא גז וסוחרים שעדיין נשאר להם גז מהיבוא הקודם ממשיכים להעלות מחירים.

מחירים למילוי גז השנה הם פי כמה מאשר בשנה שעברה.

השאלה היא למה יש מחסור ביבוא גז.

תודה רבה ויום טוב!

פורסם

אין שום מחסור.

יש הגבלות על ייצור ושיווק הפריאון , עקב הנזק הסביבתי שהוא גורם.

מעבר לזה - את הפריאון ניתן פשוט לדחוס לתוך המערכת , עד שרואים בעינית שיש מספיק גז.

את הגז החדש (R134 כמדומני) לא דוחסים סתם.

קודם יש לרוקן את הגז הישן , לבצע יניקה (ואקום) מהמערכת , ואז למלא את המערכת לפי משקל שהוגדר ע"י היצרן , באמצעות משורה (כלי קיבול).

שימו לב - לכל מי שמפקפק בצורך לבצע ריקון ,ואקום ומילוי - מילוי חסר והמערכת לא תקרר. מילוי יתר , וכל הצנרת תתפוצץ לכם.

בנוסף לכל הצרות - הגז החדש יקר יותר מהקודם.

בקיצור - אין מה לעשות . רוצים שיהיה לכם נעים באוטו ? תשלמו.

פורסם
אין שום מחסור.

יש הגבלות על ייצור ושיווק הפריאון , עקב הנזק הסביבתי שהוא גורם.

מעבר לזה - את הפריאון ניתן פשוט לדחוס לתוך המערכת , עד שרואים בעינית שיש מספיק גז.

את הגז החדש (R134 כמדומני) לא דוחסים סתם.

קודם יש לרוקן את הגז הישן , לבצע יניקה (ואקום) מהמערכת , ואז למלא את המערכת לפי משקל שהוגדר ע"י היצרן , באמצעות משורה (כלי קיבול).

שימו לב - לכל מי שמפקפק בצורך לבצע ריקון ,ואקום ומילוי - מילוי חסר והמערכת לא תקרר. מילוי יתר , וכל הצנרת תתפוצץ לכם.

בנוסף לכל הצרות - הגז החדש יקר יותר מהקודם.

בקיצור - אין מה לעשות . רוצים שיהיה לכם נעים באוטו ? תשלמו.

זה לא כ"כ פשוט כמו שתיארת.

המערכות הישנות שעובדות על R12 לרוב אינן מותאמות לגז הנפוץ היום HFC134a כך שביצוע ואקום ומילוי זה לא הדבר היחיד שיש לעשות.

ראשית, השמן בשימוש שונה: מינרלי בישן וסינטטי בחדש. ומיכיוון שכך השמן הסינטטי פוגע באטמים הקיימים במערכת הישנה- לרוב בקומפרסור.

בנוסף לכך, היות והגז החדש יעיל פחות מהישן או יותר נכון דורש דחיסה (ולכן אנרגיה) גבוהה יותר מהישן לרוב יש להחליף גם את המעבה ליעיל יותר.

אני מסייג ואומר שלפי מה שקראתי יש כתבות שאומרות שניתן להשתמש בגז החדש במערכות המיועדות לגז הישן.

אגב. קראתי כמה כתבות על כך שיש גז חדש שמתאים לשתי המערכות ללא צורך בוואקום- כלומר ניתן לערבב אותו עם הקיים.

כרגע אני בשלבים אחרונים של התקנת המזגן באוטו (תמונות בקרוב). עשיתי את השיקול שלי לגבי איזה גז להשתמש והחלטתי ללכת על הR12 מכמה סיבות:

1. את המערכת פירקתי מרכב של חבר וזה לא עלה לי כלום- החלפה של המערכת תעלה הרבה כסף.

2. R12 יעיל יותר ויפעיל פחות עומס על המנוע של הילדה.

3. למרות שR12 נעשה נדיר מיום ליום, הגז החדש עולה פחות או יותר אותו הדבר.

4. אני בנאדם שמאוד מודה לאיכות הסביבה וכאן הייתה לי דילמה רצינית (והאמת שעדיין יש לי התלבטות) ומצאתי אלף ואחד תירוצים למה הבחירה שלי נכונה...

5. אני מניח שאי שם בעתיד אני אחליף את המערכת למשהו יותר ידידותי לסביבה. אגב אם היו מאשרים לי החלפת מנוע למשהו יותר חזק אני מניח שלא הייתה לי ההתלבטות הזו...

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

לי אמר מוסכניק שהרוב מייבאים לארץ גז מהמזרח הרחוק ובמשך כמה שבועות לאחר ה"צונאמי" היתה בעית אספקה שגרמה (או תרמה) לעליית מחירים.

הייתי פוטר את האמירה הזו כעוד קשקוש של מוסכניקים (ובד"כ אני אומר להם רוצה להיות יקרן, בבקשה, רק אל תעשה ממני גם אידיוט)... אבל במקרה זה מדובר בבחור אמין ולא יקרן, מהחבר'ה המוכרים לאלפיסטים במועדון, ולכן אני נותן צ'אנס.

האם עוד מישהו שמע משהו כזה?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה

האם ניתן להשתמש בגז 22 במקום גז 12 ?

המכונית היא מסוג מיצבושי שנת 91

מה ההבדל בין שני סוגי הגז ?

אני יודע כי גז 22 שייך למזגנים ביתיים אך האם קיימת אפשרות שהם אותו גז למעשה רק בשם אחר ?

אולי לחץ הפעולה שלהם שונה ?

• תוכן חדש...