Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ידידי, הייתי מתחיל מללמוד איך לכוון מראות נכון ואז הייתי ממשיך בללמוד איך לעבור נתיבים (לא שיש לנהג ההוא סיבה כלשהיא לחתוך 3 נתיבים במקום הזה, עצלנות גרידא), מיד תראה שאין דבר כזה שטח מת.

בקשר ל"שונא אופנועים", דמיין לעצמך מה יקרה במדינה ביום שלא יהיו בה אופנועים - 150,000 נהגים נוספים על הכביש.

אז או שתפסיק עם השנאה העיוורת או שתתחיל לפתח סטארטאפים לאוריגמי בפקקים.

לא ניתן לכוון מראות כדי לראות 3 נתיבים בזווית שבו נמצא האופנוע.

גם בכיוון נכון של מראות, כדי לראות נתיב אחד הצידה, יש שטח מת. קטן, אבל קיים.

לא מכיר את האיזור ולא את הכביש, לכן אין לי מענה על מעבר שלושת הנתיבים שמאלה. אולי טעה והיה צריך לעבור. אפילו הפעיל וינקר.

ברור שהיה צריך להשקיע קצת ולהעיף מבט מעבר לכתף.

ולא לחתוך מספר נתיבים במכה.

ולא לנסוע מהר.

והפעיל וינקר יותר מוקדם.

ולהפעיל אורות.

ועוד מלא דברים..

אבל היית בשטח המת שלו אז הוא לא ראה אותך..

השנאה שלי אינה עיוורת. רחוק מזה. אני רואה יותר משוגעים על אופנועים מאשר על רכבים. רובם על גבול המתאבדים.

באמת שאני לא מבין איך, איך רוכבים על כלי רכב כל כך מסוכן, כשההגנה היחידה של הרוכב היא קסדה, באופן כל כך חסר אחריות וכל כך לא זהיר??

לעבור בין רכבים בתנועה יחסית מהירה? מאיפה האומץ? מספיק שרכב אחד יסטה טיפה, ממש טיפה, וזהו, נגמר. בחיים לא אבין..

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
פורסם (נערך)

אייל - גם לי שאלה אליך: מדוע היית בנתיב השמאלי? הרושם המתקבל הוא שהכביש הי די פנוי, ולא היתה סיבה מיוחדת לא לשמור על הימין.

גם לגבי הנסיעה ב-70/75 - הנהיגה שלך נראית במקרה הטוב כעודף בטחון עצמי, ולדעתי "פראית" היא תאור יותר מדוייק. העקיפה הצמודה של האוטובוסים (במיוחד השני) מסוכנת ביותר, סטיה קלה שלך או של אחד הרכבים בנתיב הימני ואתה נכנס לסטטיסטיקה, במקרה הטוב של רמב"ם ובמקרה הרע של זק"א.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא ניתן לכוון מראות כדי לראות 3 נתיבים בזווית שבו נמצא האופנוע.

גם בכיוון נכון של מראות, כדי לראות נתיב אחד הצידה, יש שטח מת. קטן, אבל קיים.

התוספת שמעלימה את כלל השטח המת היא הפניית הראש(רשמתי את זה), עם מראות נורמאליות רואים רק נתיב אחד, עם מראות טובות, ~נתיב וחצי.

השנאה שלי אינה עיוורת. רחוק מזה. אני רואה יותר משוגעים על אופנועים מאשר על רכבים. רובם על גבול המתאבדים.

אז אתה גם שונא את כל נהגי הליסינג, את כל בעלי הרכבים הספורטיביים ואת כל הערבים על הכביש?

בחיים לא אבין..

תוציא רשיון על אופנוע ותבין!

ספריאל, בתור רוכב, בסיבוב מועד לפורענות כמו הנ"ל, גם אני הייתי מתרחק, בעצם גם בתור נהג.

אבל מסכים איתך לגבי המעבר ליד האוטובוס, אייל - לא יותר פשוט לרכב בשול? (כנראה שעקב רצונו של אייל לעצור את הברנש הוא עשה מה שעשה, לא הייתה שם סכנה משמעותית אבל בכ"ז...)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תוציא רשיון על אופנוע ותבין!

ספריאל, בתור רוכב, בסיבוב מועד לפורענות כמו הנ"ל, גם אני הייתי מתרחק, בעצם גם בתור נהג.

אבל מסכים איתך לגבי המעבר ליד האוטובוס, אייל - לא יותר פשוט לרכב בשול? (כנראה שעקב רצונו של אייל לעצור את הברנש הוא עשה מה שעשה, לא הייתה שם סכנה משמעותית אבל בכ"ז...)

לא. אני שונא את כל רוכבי הקטנועים/אופנועים. לא צריך להכניס לי מילים לטקסט.

אה, ויש לי רשיון לקטנוע. היה לי קטנוע. אחרי שהבנתי מי נגד מי, מכרתי ומעולם לא נגעתי באחד מאז.

"לא הייתה שם סכנה משמעותית".. מעניין אם זה כל מה שאומרים כל רוכבים, לפני שקורה משהו. והאם זה משהו שאומרים יחד עם המשפט "לי זה לא יקרה", או מקפידים להפריד?

פורסם (נערך)
אייל - גם לי שאלה אליך: מדוע היית בנתיב השמאלי?

עמדתי ברמזור שלפני בשמאלי באור אדום ואז התחלנו את הנסיעה (רואים בסרטון). כשהתחלנו בנסיעה רואים שהתאוצה של שנינו דומה ולאחר שעברנו כחמישים מטר הוא החל לאותת ולעבור לנתיב השמאלי. אין לי כל סיבה לעבור גם לאמצעי לפניו (לפני שהוא החל בסטיה) מכיוון שביציאה מהרמזור היה רכב באמצעי ואילו אני יודע שרוב הסיכויים שהרכב שנוסע בימני יעבור לאמצעי כי זה מה שקורה בשעות אחר הצהריים בכביש הזה.

מבחינת כביש 70 - אין ספק שמעבר בין שני טורי המכוניות הוא תמיד בעייתי אך מדובר בפקק שנוסעים בו בלחץ 20-30 קמ"ש ואילו אני רוכב במהירות נמוכה שגבוהה מהמהירות של שאר הרכבים בכ- 10-15 קמ"ש ותמיד צופה בתנועה ורואה סטיות ואיתותים הרבה לפני שהם קורים.

כשאתה רוכב אופנוע אתה מסגל לעצמך סימני אזהרה קטנים שבגלל שאני רוכב על אופנוע אני יושב גבוה ממרבית הרכבים, קולט את הנהג במראת הרכב ורואה אם הוא עומד לאותת (ע"י ראיה של האצבעות על המנוף), האם הוא מסתכל במראה (רואים זאת במראת הרכב או ע"י תזוזה קלה של הראש של הנהג שמאלה), רואה סטיות קלות של הרכב עצמו מנתיב הנסיעה (עניין של סנטימטרים ספורים) שעשוי להצביע על מעבר נתיב וכו'. הניואנסים הקטנים הללו עוזרים הרבה לזהות סכנות עתידיות. זה חלק מרכיבה דפנסיבית נכונה.

אל תשכח שעדשת המצלמה יוצרת לך תמונה קצת מעוותת כך שמה שאתה חושב שהוא צר הוא למעשה רחב הרבה יותר.

מבחינת השול - כרגע יש עבודות בכביש הזה והשול חציו מחורץ וחציו סלול מה שיוצר מדרגה קלה ואני מעדיף להמנע ממנה. חוץ מזה באופן אישי אני לא אוהב לרכב בשול בעיקר מסיבה שזה עושה פנצ'רים בלי הפסקה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם
צילום מדהים מ- DVR: מטוס נוסעים מתרסק ליד רכב:

http://news.walla.co.il/item/2826256?m=1

וואו. גילח את פרונט המונית.

אם הייתי בסיטואציה הרגל שלי הייתה מביאה את דוושת הבלם לטמבון הקדמי.

והנה מה שנשאר מהמונית (היושבים בה יצאו ללא פגע) - ממש פרסומת ל-VW.

הביטוח מכסה את זה?! :wink:

usFhAMC.jpg

פורסם

זה בגלל שזה רכב גרמני עם פח עבה.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא. אני שונא את כל רוכבי הקטנועים/אופנועים. לא צריך להכניס לי מילים לטקסט.

אה, ויש לי רשיון לקטנוע. היה לי קטנוע. אחרי שהבנתי מי נגד מי, מכרתי ומעולם לא נגעתי באחד מאז.

"לא הייתה שם סכנה משמעותית".. מעניין אם זה כל מה שאומרים כל רוכבים, לפני שקורה משהו. והאם זה משהו שאומרים יחד עם המשפט "לי זה לא יקרה", או מקפידים להפריד?

אם כל הרוכבים היו עוברים לרכב כמוך הפקקים שכולם מתלוננים עליהם עכשיו היו מחריפים פי כמה. אופנוען חכם לא אומר "לי זה לא יקרה" אלא מתכנן מראש התמודדות עם הגרוע ביותר בכל מצב - הצפי שאייל מתאר הוא דוגמה טובה.

לצערי, ישנם רוכבים לא חכמים (בעיקר שליחים על קטנועים) שמוציאים שם רע ליתר. תשלב את זה עם חוסר הבנה של נהגי הרב גלגלי את אחיהם על שניים (ואת אחייהם על שש, שמונה וכך הלאה) ותבין למה לדו גלגלי יצא שם של מתפרעים, ולמה הם חושבים עליך, נהג ה"פחית", אותו דבר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ריבים על הכביש, חסימות או כמו שהנהג מגדיר זאת "ניסיון לרצח":

[video=youtube;PH-i1a1MPog]

מה קורה כשפרארי צהובה בישראל משתפשפת קלות ברכב? אני חושב שהנהג הפוגע יצטער על זה כל החיים שלו...

פורסם

מה יש לטויוטה להצטער?! הוא לא נגע בו.

הוא עמד במקום שהפריע לפרארי לעבור, שבתורו עלה קצת על האי תנועה וכתוצאה מכך שפשף את הג'אנט.

פורסם

תאונה.. בואו לא נסחף. אז נהרס לאדון חייטובסקי היום, זה כמובן לא מונע ממנו להאיץ במהירות ועצבים בתוך שטח עירוני. מקווה שלא קפץ לו ילד לכביש בהמשך.

פורסם
ריבים על הכביש, חסימות או כמו שהנהג מגדיר זאת "ניסיון לרצח":

[video=youtube;PH-i1a1MPog]

פשוט הזוי אם אני הייתי במקומך לא הייתי בכלל משחק איתו אלא בורח ממנו ומתקשר למשטרה ..

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...