Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהוא יכול להסביר מה זה בדיוק נשם מנוע ?

מה בדיוק הוא עושה ? עשיתי חיפוש פה בפורום, וכן מדברים על זה. אבל מציאים אותו בתור פיתרון. אף אחד לא בדיוק מסביר מה זה עושה, איפה הוא בדיוק יושב, במה הוא עוזר\מזיק.

אני ישמח אם מישהוא יתפוס יוזמה ויסביר. עדי

פורסם

הנשם יש לו כמה תפקידים.

1. לאוורר את גל הארובה(קראנקשאפט)

2.החזרת אדי השמן לתא השריפה כדי למנוע זיהום אוויר וריח של שמן.

3.שחרור לחצים שנוצרים מפעולת המנוע שחרור לחצים מעוקת השמן.

יש לו עוד כמה תפקידים אני לא זוכר..

פורסם

מתי נשם מנוע עלול להזיק?

אם הוא ניסתם, "הלך עליך" ,יחולו רעידות בצידי הדלתות והרכב "יסחוב" פחות טוב תוך ביזבוז דלק.

עדיף לנקות אותו מידי פעם.

פורסם
מתי נשם מנוע עלול להזיק?

אם הוא ניסתם, "הלך עליך" ,יחולו רעידות בצידי הדלתות והרכב "יסחוב" פחות טוב תוך ביזבוז דלק.

עדיף לנקות אותו מידי פעם.

מה קשר לרעידות בצירי הדלתות?!

נשם סתום מניסיון ,תוכל לנסוע כמה קילומטרים ספורים ,עד שיעוף המדיד, וביחד איתו רוב השמן שבמנוע.

אני חיברתי צינור שהיה לי בבית (לא ידעתי שהיה סתום) ולאחר כ5 קילומטר יש עשן מהמכסה מנוע ,נחש מה? כל השמן התפזר בכביש ובכל סביבת המנוע, לאחר בדיקה התגלה כי נשאר בערך חצי ליטר(!)במנוע .

כמובן שמילאתי 5 קילו ובבית רוקנתי לכמות המתאימה .

ראה קישור לשירשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172694

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ומה שאני מנסה לומר לכם זה - אל תחפשו מה לא בסדר ,כמעט הלך לי מנוע בגלל שניסיתי לעשות קומנבינה זמנית.

תקשיב לי ואל תיגע בנשם אין סיבה שהוא יסתם אלה עם כן המנוע מנפח(יש לחץ בעוקה).

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

נשם מנוע כן מתחבר לבית פילטר אוויר.

הצד השני יוצא או ממכסה שסתומים או מבית קרנקשפט, תלוי ברכב.

לגבי מה מצבו - אין יותר מידי מה לבדוק, זה צינור פשוט, לפעמים יש לו קולט אדי שמן, לפעמים לא. לבדוק שהוא לא סתום.

פורסם
אוקיי, תודה.

שכותבים בבדיקה של רכב לחץ עוקה גבוה למשל, איך אני אמור להפחית או להעלים את אותו הלחץ?

לחץ עוקה גבוה = חדירת גזים מוגזמת מתאי השרפה לחלל, שמתחת לבוכנות, כלומר לבית גל הארכובה (קרנקשפט).

החדירה היא דרך טבעות (רינגים) דחיסה שחוקות.

במנוע עם נשם סתום, גם יהיה לחף עוקה גבוה, מן הסתם.

פורסם

לא מומלץ בכלל לנסוע ללא צינור הנשם בחלק מהמכוניות החיבור הוא בחלק התחתון של המנוע ואם לא יהיה צינור יכנס אבק ,מים ובוץ לאגן השמן ומשם הדרך להרס המנוע קצרה ביותר. וגם במכוניות שהיציאה היא גבוהה יחסית עדיין יכולים להכנס גופים זרים ולגרום לנזק.

פורסם

שלום.

אני אנסה לתת תשובה קצת יותר רצינית לשאלה החשובה והטובה שנישאלה.

וכל זה לאחר שנהנתי לקרוא כול כך הרבה קישקושים בשרשור אחד.

תפקיד הנשם?

כשר מנוע עובד בצורה תקינה לחלוטין כמו שצריך יש לנו בעיה חריפה מאוד של שיחרור לחץ דחיסה הפוך שנוצר בבית גל-הארכובה. הסיבה פשוטה ביותר. במנוע נורמלי הרי כולנו יודעים שעקרון פעולת המנוע הוא דחיסה. אשר נוצרת בזמן עלית הבוכנה במהלך דחיסה. באותו יחס בדיוק כאשר הבוכנה יורדת בצילנדר נוצר לחץ דחיסה הפוך מיתחת לבוכנה ומיצתבר בחלל אגן השמן רק

שה בצורה חריפה יותר מהסיבה הפשוטה, במנוע 4 פעימות רק בכול עליה שניה של הבוכנה יש לנו מצב דחיסה [שסטומים סגורים]

לאומת זה בירידת הבוכנה בכול ירידה גם בדחיסה וגם בפליטה נוצר לחץ מיתחת לבוכנה, כלומר כפול מאשר על הבוכנה.

את הלחץ הזה חייבים לשחרר מהרבה מאוד סיבות. שיטת השחרור היא דרך נשם . בכול המנועי יש מערכת נשם יש פשוטות ופרמטויות שמזהמות את הסביבה ויש מתוחכמות יותר שמונעות זהום סביבתי. בשיטה הישנה והפרמטיבית שהיום היא בניגוד לחוק ובצדק, היה פשוט פתח בחלק העליון ביותר של המנוע לדוגמא במכסה שסטומים ועלו מסננת קטנה ,או פקק מילוי השמו גם היה פקק מאוורר כמו בפורדים ישנים ואמרקאיות ישנות. היום העסק של הנשם מורכב יותר והשיטה היא לנסות לשרוף את אדי השמן שחלל גל הארכוה צובר. ואז הנשם מחובר בצורה כזו שחלק מהלחץ מהנשם חוזר לשעפת היניקה ולחלל השריפה וחלק לבית מסנן האויר.

למערכת הזו קוראים מערכת נשם מסוג EGR .

בברכה בני ל.

אגב זה על קצה המזלג כי העסק מורכב הרבה יותר

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, ומה ההגדרה הנכונה של "לחץ עוקה גבוה?

ועוד שאלה, יוצא עשן לבן עם ריח של שמן מצינור הנשם, אבל מצינור הפליטה אין שום עשן. פילטר אוויר נשאר נקי וצריכת השמן זניחה. איך אפשר להסביר את התופעה ? (אופל קדט 86)

• תוכן חדש...