Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NSX נגד קורבט Z06 - השוואה על המסלול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל להיפרד מהשרשור הקודם שנערכה בו תחרות השתנה למרחקים אני מפריד את ההשוואה הזו לרווחת שאר הקוראים (השרשור הקודם, למי שבכל זאת רוצה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=60182&page=1&pp=15)

השרשור הקודם הסתיים עם שאלה של קובי -

בקשר לאמרקאיות אני לא חושב שהספורטיביות מגודלות מידי.

ושוב מי ממכם נהג על רכב ספורט אמרקאי?

ואני לא מתכוון לקאווליר קופה....

והרי תגובתי -

קובי (אני מקווה שאתה לא חושב שאני עוד איזה אחד שחושב את עצמו LOL), דווקא בפעם הקודמת שלי על המסלול יצא לי לנהוג בהפרש של פחות משעה אחת מהשנייה בקורבט Z06 שנת 2004 ובשתי אקורה NSX (נמכרת ברוב העולם כהונדה NSX), שתיהן מאמצע שנות התשעים, כל שלושת המכוניות סטנדרטיות לחלוטין ונועלות צמיגי כביש ולא צמיגי מירוץ.

מה אומר ומה אוסיף, הקורבט היא מפלצת בכל מובן המילה, תאוצה מדהימה שמשאירה אותך בשוק בכל פעם שאתה מסתכל בספידומטר - לא צריך להוריד את העיניים מכביש, יש תצוגה עילית כמו במטוסי קרב - המהירות מוקרנת על החלון הקידמי, אני בספק אם נהגתי על הרבה מכוניות מקוריות שמאיצות ככה מ-100 ל-200 קמ"ש ובאמת שנהגתי על הרבה מכוניות מהירות.

האחיזה גבוהה מאוד אבל ניתן להרגיש את הצמיגים (העצומים יש לומר) נלחמים על שמירת הקו, ובכמה פעמים שהרכב התחיל לסמן שהאחיזה היא כבר לא מה שהייתה פעם זה לא היה לגמרי משעשע, בפעם שזה קרה באמצע פנייה על קרוב למאתיים קמ"ש האינרציה של הרכב הגדול הזה הורגשה היטב.

ההיגוי עצמו קצת מעורפל לטעמי ולא אהבתי את הגיר שדורש יד בריאה והחלטית למדי.

המושבים עצמם מרגישים כאילו תוכננו לאנשים גדולים למדי ולא מספקים תמיכה מספקת לישראלי צנום למדי כמוני :wink:... ניכר ברכב שהוא תוכנן לאמריקאים... מי שלא היה פה עלול שלא להבין - האמריקאים הם אנשים גדולים, לא רק מבעיות של משקל עודף שאחוז לא קטן מהאוכלוסיה אכן סובל ממנה, אבל בכלל - הם אנשים גדולים, גבוהים ורחבים, במשקל עצמי של 70 ק"ג וגובה של 1.75, אני נחשב פה לרבע עוף למרות שבארץ זה די נורמלי.

בחזרה ל-Z06, לרכב יש כל כך הרבה כוח שאפשר להקיף איתו את המסלול בהילוך רביעי בלי להחליף הילוכים בכלל ועדיין להיות יותר מהיר מרוב המכוניות מסביב אבל הוא מרגיש כמו רכב גדול מאוד, אין פה טעות, לא כל כך חד אבל מהיר כמו שד.

נכנסתי ל-NSX.

אחרי הקורבט, המנוע מרגיש אנמי, יש כוח אבל הוא לא קרוב לדחיפה האדירה של הקורבט... ה-Z06 מגיעה עם 405 סוסים מהחברה והסוסים האלה אוכלים בשר, לא עשבים.

אני לא לגמרי בטוח במספר הסוסים ב-NSX שנהגתי בה כי היו בהן שינויים בשנים, אבל אני מוכן להעריך משהו כמו 270.

אז אני מוצא את עצמי מטייל בסל"ד אסטרונומי ומחליף הילוכים ב-8000 כל הזמן (הקו האדום) ואז הפידבק מתחיל לזרום - ואיזה פידבק - מעולה!

ההגה נותן לך שידורים מהכביש בסטריאו, אפשר להרגיש כל קפל וקמט, הבלמים אומרים לך בדיוק איפה הצמיגים מעוניינים למצוא את עצמם והמנוע שש לקרב ומטפס בשמחה במעלה הסל"ד.

למרות שה-NSX היא לא מכונית קטנה במיוחד היא לא מרגישה ככה, היא מרגישה כאילו תפר אותה חייט צמרת, הכל יושב במקום - ההגה, מוט ההילוכים והדוושות הנדסת אנוש מצויינת ואני מרגיש כמו בבית ממש אחרי כמה דקות בודדות (היפנים הם בכל זאת יותר קרובים בגודלם לישראלים מאשר האמריקאים :wink:).

האוטו הזה משחית אותך מהר מאוד עם השילדה המעולה שלו למרות שמעולם לא נהגתי ב-NSX לפני כן... ציפיתי למשהו שיגרום לי להזיע מתי שהאוטו יתחיל להודיע על אובדן אחיזה ובמקום זה קיבלתי את נערת האמצע של פלייבוי צועקת לי "יותר חזק! תן עוד גז!" וכך היה - הזנב עושה את הפסיעה הקלה שלו הצידה, רגל ימין נעה לעבר הריצפה והרכב ממהר לפנייה הבאה ומבקש עוד.

כיף היסטרי.

אין אפשרות להסביר את זה.

הן כל כך שונות שזה מדהים.

ה-NSX מרגישה כמו כפפת משי, הקורבט כמו כפפת איגרוף גדולה במיוחד.

ה-NSX היא לשבת על סושי וצחוקים עם ג'רי סיינפלד, הקורבט היא להסתובב עם מייק טייסון ברחוב ולעשות תנועות מגונות לאנשים ונראה מי יעיז להתעסק.

שתי המכוניות מהירות מסביב למסלול אבל הקורבט יותר... אם הייתי צריך לנהוג בשביל לנצח, הקורבט הייתה הבחירה, אם הייתי רוצה לראות אחת מהן מתחת לבית - ה-NSX בלי ספק.

מוטי.

פורסם

יופי של תיאור. תודה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אין אפשרות להסביר את זה.

הן כל כך שונות שזה מדהים.

ה-NSX מרגישה כמו כפפת משי, הקורבט כמו כפפת איגרוף גדולה במיוחד.

ה-NSX היא לשבת על סושי וצחוקים עם ג'רי סיינפלד, הקורבט היא להסתובב עם מייק טייסון ברחוב ולעשות תנועות מגונות לאנשים ונראה מי יעיז להתעסק.

מוטי.

קבל שאפו ענק!!

זה אחד התאורים היותר יצירתיים ויפים שקראתי לאחרונה!!!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לכבוד

מוטי

פשוט תיאור - מדהים. ממש נהנתי.

מתי יוצא הספר - ' מוטי במסלול ' :wink:

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

מה אתה מתלהב שאתה נוהג בNSX וקורבט.. גם לנו יש כאלה בארץ.. לפחות קורבט.. את הNSX אפשר להזמין אצל הונדה במחיר של כמליון ש"ח :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מה אתה מתלהב שאתה נוהג בNSX וקורבט.. גם לנו יש כאלה בארץ.. לפחות קורבט.. את הNSX אפשר להזמין אצל הונדה במחיר של כמליון ש"ח :roll:

קבל טיפ בחינם, אפילו שניים, בחתימה שלי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מוטי,

כרגיל- קצר, מתומצת ולעניין. הכתיבה שלך, בעיקר המאטפורות (מי אמר קלארקסון?!), לא הייתה מביישת עיתונאי רכב מפורסמים.

מצטרף לאילן בשאלה: מתי יוצא הספר? (אין אייקון של רציני לגמרי).

המשך כך,

צבי.

פורסם

חבר'ה תודה על התגובות! >

באמת שזה נחמד לקרוא את הפידבק שלכם, אני מאוד מעריך את זה!

עריכה - שתי תמונות שכבר צירפתי לשרשור אחר על אותו סופשבוע אבל מתאימות פה יותר -

האחת היא שלי בקורבט במרדף אחרי S2000, השנייה היא של שתי האקורות שנהגתי בהן, אני באמצע עם החולצה האפורה עם אחד הסטודנטים שלי.

מוטי.

Moti-chases-S2000.jpg

NSXs.jpg

פורסם

טוב עכשיו רק נשאר להזמין את ה Z06 מחו"ל....

כמה עולה בארץ ? 140K דולר ? אחרי כל המיסים ? ...

שחושבים על זה, זה לא רע כל כך....

בשביל מה שהיא נותנת.

פורסם

פשששששש.......:mm_yeah:

כל הכבוד מוטי,תגובה לעניין,עכשיו אני יודע מה לקנות אם אני יהיה מליונר או אעזוב לארה"ב

עושה חשק לנהוג בהם ,והכי קרוב שאפשר לנהוג ברכבים מהסוג הזה זה בניד פור ספיד ....:-(

-----------------------------------------------------------------------------

ישראל ...ארץ האפשרויות המוגבלות

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אני רואה שצריך ממש להתאמץ בשביל להכין את המכוניות לעלייה על המסלול... חצאית עור יוקרתית, מדבקות כחולות אופנתיות :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אפשר להבין את החבר'ה האלה, יש הרבה ששמים משהו להגן על הרכב על המסלול, פעם אחת שמישהו יתעופף מהמסלול ממש לפניך תבין את זה... אתה חוטף ספריי של אבנים! אני לא רוצה להזכיר חתיכות (גדולות!) של גומי שעפות מצמיגי מירוץ הרבה פעמים ושלוקח לא מעט זמן להוריד אותם מהצבע...

מוטי שכבר התקלח באבנים לא פעם ולא פעמיים :wink:...

• תוכן חדש...