Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים

בשעה טובה הלכתי לבדוק היום מאזדה 6 שמלבד מכות פחחות פה ושם נראתה בסדר גמור

אקדים ואומר שאיני מבין דבר ולא חצי דבר ברכבים ובמכלוליהם לבד ממה שלמדתי והחכמתי מחברי הפורום הנכבדים :wink:

לקחתי אותה לבדיקה במבדק בפ"ת וצצו כמה עיניינים.

אשמח אם תאמרו לי האם מדובר בדברים שבגללם לא כדאי לקנות את הרכב.

המדובר: מאזדה 6 2004 (עלתה על הכביש אוקטובר 2003), יד שנייה, ראשונה ליסינג, שנייה פרטית

כל הטיפולים במוסך מורשה מאזדה יש ספר טיפולחם מסודר,

בעיקר מטרידים אותי:

א. ההערות במנוע (נזילות שמן קלות - הבוחן אמר שכנראה צריך רק חיזוק ברגים של אגן השמן)

ב. הערות בנוגע לתיבת הילוכים (שמן כהה שחיקה בדיסקיות הלוכים, נקישה בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים)

אבל אשמח להתייחסות בנוגע לכל הסעיפים הלא תקינים

ג. חופש ונקישות בתיבת הגה

ד. צמיגים לא זהים מאחור

בברכה ובתודה גדולה מראש

Picture.jpg

Picture 001.jpg

Picture 002.jpg

פורסם

א. ההערות במנוע (נזילות שמן קלות - הבוחן אמר שכנראה צריך רק חיזוק ברגים של אגן השמן) - תיקון קל ולא יקר.

ב. הערות בנוגע לתיבת הילוכים (שמן כהה שחיקה בדיסקיות הלוכים, נקישה בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים) - בדוק מתי הוחלף שמן תיבת ההילוכים. במידה ולא הוחלף ב60,000-90,000 ק"מ אחרונים - החלף בהקדם. במידה וכן הוחלף - יכולה להיות בעייה חמורה בתיבת ההילוכים.

נקישה בשילוב - מופיע כמעט על כל תיבה אוטומטית - גם אם לאוטו יש 300 ק"מ על המונה - כסת"ח.

ג. חופש ונקישות בתיבת הגה - שווה בדיקה במוסך מורשה.

ד. צמיגים לא זהים מאחור - רשום צמיג אחורי שמאלי פגום. תחליף.

צריך גם להחליף מצבר,

וככל הנראה תצטרך לראות אם הוא 'שורף' שמן. תבדוק את צבע השמן במנוע. מקרה סביר - צריך לעשות החלפת שמן.

פורסם

שלום arnons

ותודה על תגובתך

בקשר לתיבת הילוכים - הרכב עשה 100k קילומטר וטופל את כל הטיפולים בזמן במוסך מורשה דוד בתל אביב

אז לא כל כך הבנתי מה המלצתך - האם מדובר בגיר שעומד לשבוק חיים? מי יכול לתת לי אינדיקציה בעניין?

שוב תודה גדולה

פורסם

לצערי ולצערך, מהטופס הזה אין לדעת, מה באמת לא תקין ומה כסת"ח של המכון, כי המון פעמים כותבים את מה שרשמו לך בקשר לגיר ומנוע, כדי להסיר אחריות מהמכון.

אני כן הייתי בודק במוסך מורשה את עניין הגיר ובקשר לחופש בתיבת ההגה.

עד כמה רציני עניין החלודה על המרכב?

אני חושב שהבדיקה יצאה יחסית טובה (לרכב ממודל 2004 שהיה בעברו בליסינג).

אם במוסך לאחר הבדיקה לא ימצאו משהו, שדורש תיקון מיידי ורציני, תוריד מהמחיר את הירידה בגין ליסינג, זוג צמיגים (צמיגים קונים בזוגות) ותתחדש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אהה - ובעיניין חלודה על המרכב - באמת הבוחן סתם ולא פירש

כמה עניין זה חשוב? יש לאוטו כמה שריטות שהבעלים לא טיפל בגלל כאב הלב של מחיר הפחחות

נשאלה אם לזה התכוון הבוחן או שמרכב יכול להיות גם חלקים נסתרים?

פורסם

בדיקה נראת טוב, סעיפים של כסת"ח רגיל. שריטות וחלודה זהו בעקבות שמזדה משתמשים בצבע ידידותי לסביבה והוא נשרט בקלות.

רעש בתיבת הגה יתכן והוספת חומר סיכה יפתור את הבעיה.

צמיגים לא זהים צריך להחליף כך שעל אותו סרן יהיו זהים.

רצוי מאוד לעשות ישור קו ,טיפול כללי לרכב להחליף מסננים ושמנים, פלגים, בלמים אם צריך.

פורסם

תשמע - שמן שחור בגיר שהוחלף בו שמן באינטרוולים המקובלים יכול להצביע על תקלות חמורות.

עדיף שתבדוק את הקבלות על הטיפולים ותראה אם הוחלף השמן.

במידה ולא, תעשה החלפת שמן גיר (שתעלה מקסימום 600 שקל) בהקדם האפשרי...

הגיר הוא אחד החלקים הרגישים ברכב. שמן שחור הוא שמן ישן ובלוי, ואם תסע הרבה איתו תגלה שתצטרך להחליף את הגיר ב10,000 שקל.

פורסם

רצוי מאוד לעשות ישור קו ,טיפול כללי לרכב להחליף מסננים ושמנים, פלגים, בלמים אם צריך.

יש לרכב ספר טיפולים מלא, אם כל הטיפולים (כולל אחרון) נעשה בזמן, אפשר להמשיך בשיגרת הטיפולים, לפי הוראות היצרון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי הוראת יצרן לא מחליפים שמן גיר ברכבים האלה אלא אם יש תקלה, תבדוק במוסך ואל תסמוך על ה"מומחים" שישלחו אותך עם סיפורי אלף לילה ולילה להחליף חצי אוטו.

הבדיקה יפה ותואמת בלאי סביר לנתוני הרכב.

יש להפחית בין הליקויים שדורשים תיקון כגון צמיגים אך תזכור שהרכב טוב.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

האמת זה לא קשור, אבל בכל זאת.

תמיד מדברים שזה כסת"ח של המכון בדיקה, האמת ככל שעולות לפה יותר ויותר סריקות של בדיקות שבוצעו אני שם לב שזה נכון,

גם לנו יצא לקנות בערך 6 רכבים ב20 שנים ,תמיד רשופ אותו הדבר.

במיוחד לגבי הגיר, הגעתי למסקנה שלמכון אין אפילו 1% ידע לגבי מצב הגיר, " בלאי דיסקיות" גם לרכב שנת 2009 .

אני מאמין שנסיעה של חצי שעה עם קצת רגש שיש לנהג תגלה את מצב הגיר בדיוק כמו שהמכון המומחה יידע לגלות.

בקיצור , הטעם היחיד שאני רואה בבדיקות האלה זה לגלות תאונות שאסי.( שלי לפחות אין מושג בזה ואולי יש פה אנשים שמבינים וגם את זה יוכלו לחסוך).

פשוט מכעיס לשלם 500 שקל על כלום, וסתם הרגשה טובה שלנו הלקוחות שמחפשים לבצע רכישה טובה בכספנו.

אביב8)

פורסם

בלאי דסקיות - נכון, כסת"ח.

צמיגים לא זהים - נכון, כסת"ח.

שמן תמסורת כהה לא אמור להיות!

לא משנה מה תגידו, כל שמן צריך להחליף אחרי כמות זמן\קילומטרז' מסויים. אין שמן שנשאר נקי ברכבים.

נוצר הרבה חום והרבה חיכוך בתיבת ההילוכים - וזה גורם לשמן להתחמצן ולהגיע לצבע שחור. במיוחד בחום בארץ, השמן מגיע לטמפרטורות יותר גבוהות ועל כן צריך תחלופה יותר גבוהה מבמדינות קרות.

בחום של 105 מעלות לדוגמה, אורך החיים של השמן הוא בסה"כ 75,000 ק"מ.

פורסם
בלאי דסקיות - נכון, כסת"ח.

צמיגים לא זהים - נכון, כסת"ח. - אבל כדאי לבדוק את מצבם .

שמן תמסורת כהה לא אמור להיות!

לא משנה מה תגידו, כל שמן צריך להחליף אחרי כמות זמן\קילומטרז' מסויים. אין שמן שנשאר נקי ברכבים.

נוצר הרבה חום והרבה חיכוך בתיבת ההילוכים - וזה גורם לשמן להתחמצן ולהגיע לצבע שחור. במיוחד בחום בארץ, השמן מגיע לטמפרטורות יותר גבוהות ועל כן צריך תחלופה יותר גבוהה מבמדינות קרות.

בחום של 105 מעלות לדוגמה, אורך החיים של השמן הוא בסה"כ 75,000 ק"מ.

אתה צודק - התשובה נכונה .

לפני כ 2-3 שנים , העלתי לפורום הוראות שימוש בנוזלי ממסרה סינטטיים לממסרה אוטומטית .

של יצרני שמנים - נוזלים סינטיים לממסרות מהטובים בעולם.

כל היצרנים טענו להחלפה ולריענון אחת ל תקופת שימוש , ובהתאם לתנאי השימוש .

רק בארץ - כולם נעולים , אין החלפה ממסרה סגורה ונעולה .

איך ההיגיון עובד כאן .

נוזל סינטטי תואם לתקן היצרן , עובד בממסרות של מאזדה , מיצובישי יונדאי וכו'

מיצובישי קאיה ויונדאי - כן להחליף , החלפה חלקית כל 3 שנים או 45,000 ק"מ .

מאזדה , ללא החלפה - ואם תחליף , יהיו בעיות וצרות .

לכל רכבי מאזדה אצלנו , מוחלף נוזל הממסרה באופן שוטף ורגיל ( החלפה חלקית ) אחת ל 3 שנים - במוסך מורשה יבואן .

והממסרות מתפקדות נהדר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אתה צודק - התשובה נכונה .

לפני כ 2-3 שנים , העלתי לפורום הוראות שימוש בנוזלי ממסרה סינטטיים לממסרה אוטומטית .

של יצרני שמנים - נוזלים סינטיים לממסרות מהטובים בעולם.

כל היצרנים טענו להחלפה ולריענון אחת ל תקופת שימוש , ובהתאם לתנאי השימוש .

רק בארץ - כולם נעולים , אין החלפה ממסרה סגורה ונעולה .

איך ההיגיון עובד כאן .

נוזל סינטטי תואם לתקן היצרן , עובד בממסרות של מאזדה , מיצובישי יונדאי וכו'

מיצובישי קאיה ויונדאי - כן להחליף , החלפה חלקית כל 3 שנים או 45,000 ק"מ .

מאזדה , ללא החלפה - ואם תחליף , יהיו בעיות וצרות .

לכל רכבי מאזדה אצלנו , מוחלף נוזל הממסרה באופן שוטף ורגיל ( החלפה חלקית ) אחת ל 3 שנים - במוסך מורשה יבואן .

והממסרות מתפקדות נהדר .

אייל .

אני נכנסתי למוסך ודרשתי שיחליפו.. אמרו לי שזה על אחריותי אם תהיה "החלקת גיר" ושלל בעיות.

אני מוכן לקחת על עצמי החלפה מיותרת של שמן ב600 שקל, מאשר החלפת גיר ב10,000....

• תוכן חדש...