Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת CHEK ENGINE

fixxxer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מופיע לי מדי פעם נורת CHEK ENGINE בזמן הנסיעה. הרכב נוסע נהדר, לא מגמגם וסוחב טוב.

הרכב הוא אסטרה GSI 2.0 16V בנזין

עשיתי סריקת תקלות (כמו דיאגנוסטיקה) וקיבלתי תקלה מס 38. צירפתי לכם את קודי התקלה.

כמו שאני מבין התקלה באגזוז/ פליטה. חיישן הלמדה חדש תחליפי נקנה לפני 4-5 חודשים אז כניראה שלא בו הבעיה.

יש אולי גם המלצות למעבדות רכב ממוחשבות כמה שיותר קרוב לקרית גת?

1.JPG

2.JPG

פורסם

קוד תקלה 38 באסטרא אומר קצר חוטים לגוף בחישן חמצן או מחשב פגום. בדוק בשקע של הלמבדה כאשר תפס הקונקטור כלפי מעלה והקונקטור מנותק א. בצד של הלמבדה בפין השמאלי והאמצאי חייב להיות התנגדות של 1-15 אום נקרא להם לשם זיהוי פין A ו B (את הבדיקה בצע עם מנוע קר, כאשר סוויץ' סגור נתק את הקונקטור של הלמבדה ולאחר הניתוק פתח סווייץ' ) בנגדי של הקונקטור שמגיע מהמחשב חייב להיות מתח מצבר בשקע A ו B (זה קו חימום למבדה). בשקע C (השלישי קו סיגנל) מנוע קר סווייץ' פתוח עם וולטמטר בין השקע לגוף המנוע תקבל 0.35V ל 0.55 V , בפין השלישי C כאשר אתה מחבר וולטמטר בינו לגוף הרכב (מנוע חם ועובד) אתה צריך לקבל בין 0.1V ל 0.9 V כל זה כאשר הכל תקין . אך התקלה שלך היא קצר לגוף בדוק את הקו בין הלמבדה למחשב באים אין צביטה או פציעה והכל תקין, כנירא הבעיה במחשב.:evil:

לאיפוס מחשב . נתק מצבר ל דקה

עדכן לאחר פיתרון הבעייה.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יש שתי חוטים לבנים ואחד שחור. אם הבנתי נכון פין A ו B הם הלבנים.

פירקו לי את הסעפת ואת כל המנוע לחלקים (אוברול), שיפצו והחזירו. במשך כמעט שבועיים לא הופיע התקלה הזאת ורק ביומיים האחרונים הופיע.

אולי בילבלו לי את החוטים הלבנים בינהם? האם חשוב איזה חוט לבן מתחבר לאיזה לבן, או שהעיקר שהשחור יתחבר לשחור?

מחר אני אשתדל לעשות את הבדיקה.

פורסם
יש שתי חוטים לבנים ואחד שחור. אם הבנתי נכון פין A ו B הם הלבנים.

פירקו לי את הסעפת ואת כל המנוע לחלקים (אוברול), שיפצו והחזירו. במשך כמעט שבועיים לא הופיע התקלה הזאת ורק ביומיים האחרונים הופיע.

אולי בילבלו לי את החוטים הלבנים בינהם? האם חשוב איזה חוט לבן מתחבר לאיזה לבן, או שהעיקר שהשחור יתחבר לשחור?

מחר אני אשתדל לעשות את הבדיקה.

כן שני חוטים זהים הם לחימום של הלמבדה מכיוון המחשב כאשר הסויץ' פתוח מתח מצבר (12V)

ובלמבדה התנגדות כפי שצויין. והשלישי זה הסיגנל נותן אותות למחשב 0.1 V תערובת עניה ו 0.9 V תערובת עשירה. כאשר מנוע חם ואתה בודק בלמבדה אתה תקבל את הערכים הרשומים . עבוד רק עם וולטמטר ונורת ביקורת LED כידי לא לגרום נזק למחשב. AUTODATA מגדירים תקלה 38 כתקלת קצר או תקלת מחשב. ולא תקלת חיישן

אשמח לעזו יצחק.

פורסם

התקלה יכולה להיות גם תערובת ענייה במנוע, שגורמת לחיישן חמצן להראות מתח נמוך רוב הזמן.

לכן יש לבדוק את שאר רכיבי מערכת ההזרקה ומצב המנוע.

בדיקת סורק ו4 גזים יאפשרו איבחון יותר מדוייק לסיבה לתקלה.

פורסם
התקלה יכולה להיות גם תערובת ענייה במנוע, שגורמת לחיישן חמצן להראות מתח נמוך רוב הזמן.

לכן יש לבדוק את שאר רכיבי מערכת ההזרקה ומצב המנוע.

בדיקת סורק ו4 גזים יאפשרו איבחון יותר מדוייק לסיבה לתקלה.

הרכב כבר אחרי סריקה ויש קוד תקלה.
פורסם

אחרי סריקה....הממ...אם ככה התקלה אמורה הייתה להסתדר:? .

קוד תקלה קבוע, סריקת מחשב על ידי בעל מקצוע שיודע לקרוא ולהבין את הנתונים השונים שמוצגים, בדיקת 4 גזים - רב מודד (או סקופ) וקומנסנס ואין דבר כזה, שאין פתרון לתקלה.

פורסם

קיצור פינים בשקע אבחון לקבלת הבהוב נורת תקלות - לא נקרא סריקה. אלה חילוץ קוד תקלה בלבד.

אין תחליף לסורק תקלות.

פורסם

צריך לבדוק לגבי החווט שמגיע לחיישן הלמבדה.

אם יש רק שלשה חוטים אז או שהחימום מגיע בחוט אחד+גוף או שהסיגנל מגיע עם חוט אחד+גוף (מה שנראה פחות סביר).

אולי אין מגע טוב בין הסעפת לגוף, בדוק התנגדות במקום בלי חלודה, צריך להיות 0.1 אום מאכ'

יתכן שהחימום לא תקין.

בכל אופן, אין לבדוק עם מודד אנלוגי את מתח החיישן אלא רק עם דיגיטאלי (התנגדות הכניסה שלו גבוהה ולא יגרום להרס החיישן).

פורסם

קניתי מודד דיגיטלי חדש. :-P אני קצת מסתבך איתו ואולי לא יודע ממש איך משתמשים אבל זה מה שקיבלתי.

הבדיקות נעשו כשתקע הלמדה מנותק מהרכב.

בחיישן הלמדה

A + B מנוע קר 1.5 אום

A + B מנוע חם 5.2- 6.0 אום

ניסיתי לחבר בין שני הלבנים במצב BUZZER והוא ציפצף. זה נורמאלי (האם הם מחוברים בינהם)?

בשקע שהולך לכיוון המחשב

C עם גוף הרכב מנוע לא עובד 0.43 V

C עם גוף הרכב מנוע עובד 0.43 V

A + B מנוע חם ללא סוויץ 3.0 אום

A + B מנוע חם עם סוויץ' 3.5 אום

פורסם

עידכון:

חיבור בין שני הלבנים עם סוויץ (A + B) מכיוון המחשב 0 VOLT :?

בטוח שאמור להיות מתח מצבר כשהתקע של הלמדה מנותק?

פורסם

ראה הערותיי בכחול:

קניתי מודד דיגיטלי חדש. תתחדש

בחיישן הלמדה

A + B מנוע קר 1.5 אום לדעתי קצת נמוך - אמור להיות מעל 8 אוהם

A + B מנוע חם 5.2- 6.0 אום

ניסיתי לחבר בין שני הלבנים במצב BUZZER והוא ציפצף. זה נורמאלי (האם הם מחוברים בינהם)?

בשקע שהולך לכיוון המחשב

C עם גוף הרכב מנוע לא עובד 0.43 V תקין - זה אומר שהחווט עד המחשב והמחשה תקין!

C עם גוף הרכב מנוע עובד 0.43 V תקין - זה אומר שהחווט עד המחשב והמחשב תקין!

A + B מנוע חם ללא סוויץ 3.0 אום בדיקה שגוייה- יש לבדוק מתח בין שני החוטים לנגד החימום, עם מנוע עובד, צריך להיות מתח מצבר 13-14 וולט.

A + B מנוע חם עם סוויץ' 3.5 אום כנ"ל

הבדיקה הטובה ביותר היא כאשר המנוע עובד ב2000 סל"ד ובטמפ' עבודה (מאוור מנוע עבד), חיישן חמצן מחובר- בדיקת מתח לחוט הסיגנל C אמור להיות מתח מחזורי ומשתנה בין 100-800 מיליווולט.
  • תוכן חדש...