Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר לרכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש שמן גיר לרכב ישן (אלפא רומיאו ישנה, במקרה שלי) מסוג 90W GL-1.

זהו שמן חד דרגתי (90W) שעומד בתקן GL-1 (ולא GL-4 או GL-5, כמו היום). ההבדל העיקרי הוא שבתקן GL-1 אין תוספים מסוג Extreme Pressue- EP. כמובן שזה שמן מינרלי, ולא סינטטי.

מישהו יודע היכן אפשר למצוא?

תודה!

נפתלי

פורסם

נפתלי , זה רלוונטי רק לתיבות ישנות שיש בהם מתכות שנפגעות מחלק מהתוספים האלו.

למיטב ידיעתי סוג של פליז או נחושת שהשתמשו בה פעם.

דבר ראשון - ברר האם עדיין יש רלוונטיות בקביעה שלך ש"חייב" GL-1, כי ברוב המקרים סתם מדובר על דרישה עתיקה בספר הרכב.

דבר שני - אתה יכול להשתמש בשמן מנוע מינרלי ולהחליף מוקדם מהכתוב בספר הרכב, לשמני המנוע המינרלי אין תוספי EP כמו של הגיר משום שהם הרבה יותר יקרים( התוספים - מבוססי בורון ודומיו ).

פורסם

נתקלתי באותה בעיה בספיידר שלי. התוספים פוגעים בחלקי פליז שבגיר ומומלץ להשתמש בשמן "נטול" תקן GL-1. פניתי למיטב המומחים בחברות הדלק ובסופו של דבר ולאחר שלא נמצא שמן גיר שכזה,עשיתי שימוש בשמן בשם "שדול-350" של סונול אם איני טועה. נסעתי בשבילו מחיפה לחדרה כי גם אותו לא פשוט להשיג. מדובר בשמן מנוע מינרלי. הגיר בספיידר מתפקד עימו מצויין.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אני לא מצילח להבין מה הבעיה להשתמש בשמן 90 רגיל,לא סינטטי?

מה זה "רגיל"? ככל שידוע לי, היום שמן כזה הוא שמן גיר בתקן GL-4 או GL-5, שלא מתאים לגיר ישן. אתה יודע היכן למצוא שמן 90 אחר?

תודה

נפתלי

פורסם
נפתלי , זה רלוונטי רק לתיבות ישנות שיש בהם מתכות שנפגעות מחלק מהתוספים האלו.

למיטב ידיעתי סוג של פליז או נחושת שהשתמשו בה פעם.

דבר ראשון - ברר האם עדיין יש רלוונטיות בקביעה שלך ש"חייב" GL-1, כי ברוב המקרים סתם מדובר על דרישה עתיקה בספר הרכב.

דבר שני - אתה יכול להשתמש בשמן מנוע מינרלי ולהחליף מוקדם מהכתוב בספר הרכב, לשמני המנוע המינרלי אין תוספי EP כמו של הגיר משום שהם הרבה יותר יקרים( התוספים - מבוססי בורון ודומיו ).

לגבי הדבר הראשון, היה שרשור שלם על זה באתר Alfa BB:

http://www.alfabb.com/bb/forums/showthread.php?t=47882

עד עכשיו השתמשתי בשמן גיר "מודרני" (GL-4), ואני רוצה לנסות את ה"ישן".

לגבי שימוש בשמן מנוע בגיר- הוא הרבה פחות צמיג (אין צמיגות 90), ואולי יש גם שם תוספים אחרים שלא מתאימים לגיר...

נפתלי

פורסם
נתקלתי באותה בעיה בספיידר שלי. התוספים פוגעים בחלקי פליז שבגיר ומומלץ להשתמש בשמן "נטול" תקן GL-1. פניתי למיטב המומחים בחברות הדלק ובסופו של דבר ולאחר שלא נמצא שמן גיר שכזה,עשיתי שימוש בשמן בשם "שדול-350" של סונול אם איני טועה. נסעתי בשבילו מחיפה לחדרה כי גם אותו לא פשוט להשיג. מדובר בשמן מנוע מינרלי. הגיר בספיידר מתפקד עימו מצויין.

מעניין מאוד...

בדקתי באתר של סונול, ומדובר בשמן מנוע למנועי דיזל של משאיות!

באיזו צמיגות השגת? תוכל לאמר לי היכן בחדרה?

תודה

נפתלי

פורסם

יש תיבות המשתמשות בשמן מנוע רגיל.

צמיגות שמן מנוע מופיע ביחידות שונות אך יש צמיגות "90" בשמן מנוע גם , רק מופיע ביחידות אחרות.

פורסם

naftaly

i am in paris i have found the adpters for the tubes and i will help you with the oil but s350 is the right oil

david nameri

פורסם
naftaly

i am in paris i have found the adpters for the tubes and i will help you with the oil but s350 is the right oil

david nameri

היי נמרי!

חיפשתיך בטלפון, ואכן אמרו שאתה בחו"ל.

תודה תודה על המתאמים!

אשמח אם תשיג אינפורמציה לגבי השמן.

תתקשר כשתחזור!

ביי

נפתלי

פורסם

הנה דוד נמרי מאשר כי השדול 350 מתאים. לשאלתך נפתלי,השמן בצמיגות 50 אך מתפקד מצויין.

אני רכשתי במחסן שמנים שנמצא בתוך מתחם מפעל גרנות מכיוון חדרה לפרדס חנה קצת לפני המרכז המסחרי הגדול שיש ממול .

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
הנה דוד נמרי מאשר כי השדול 350 מתאים. לשאלתך נפתלי,השמן בצמיגות 50 אך מתפקד מצויין.

אני רכשתי במחסן שמנים שנמצא בתוך מתחם מפעל גרנות מכיוון חדרה לפרדס חנה קצת לפני המרכז המסחרי הגדול שיש ממול .

תודה על האינפורמציה!

קצת מדאיג אותי שהוא הרבה יותר דליל מהמקורי... למשל, האם "הזעה" לא תהפוך ל"נזילה"? האם גלגלי השיניים לא נשחקות יותר בגלל שכבת השמן הדקה?

אני חושב שאתעמק בזה עוד קצת, לפני שאחליף.

ביי

נפתלי

פורסם
תודה על האינפורמציה!

קצת מדאיג אותי שהוא הרבה יותר דליל מהמקורי... למשל, האם "הזעה" לא תהפוך ל"נזילה"? האם גלגלי השיניים לא נשחקות יותר בגלל שכבת השמן הדקה?

אני חושב שאתעמק בזה עוד קצת, לפני שאחליף.

ביי

נפתלי

naftaly

motor oil 50 is the same as gear oil 90

iwill get you the oil be patient until i come back

david nameri at the equipauto in paris

• תוכן חדש...