Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בעקבות "זכיה" באחד מאתרי המכרזים באינטרנט:

המחיר קבוע, אך המוצר שהוזמן- NIKON F-65 "אזל".

הוצע לי תחליף- PHENIX DC303N, מצלמה מכנית, כולל עדשה 50 מ"מ [שלא הייתה כלולה בעסקה המקורית].

אציין רק שהסיבה היחידה שנכנסתי לכל זה היא למעשה המחיר הזול [מאוד זול] שבו נסגרה המכירה. אין לי צורך מיידי במוצר, יש לי מצלמה מכנית מעולה ודיגיטלית לא רעה בכלל.

אני לא יכול להכריח אותם לספק את הניקון, אלא בכוח, וזה מיותר, אך אני כן יכול לדרוש מוצר דומה.

אני וחבר מרעי לא מכירים את החברה הזאת, מצאתי כמה דפים ביפנית עליה.

האם מישהו מכיר את החברה הזאת? את הדגם הספציפי? לתת דעה על המוצר התחליפי שהוצע לי ע"י הספק?

תודה מראש לרואים מבעד לעדשה...

dirty old man

need love too

פורסם

אני מבין שאתה מחפש מצלמת SLR.

מניסיון אני יכול לומר לך שהניקון מצלמה מעולה. אין לי שום היכרות שהיא עם ה"פניקס" שהוצעה לך אבל מחיפוש קצר ברשת זה נראה כמו "זבל סיני".

הפניקס נראית כמו חיקוי של הPENTAX K1000 כך ששלא הייתי תולה בה יותר מידי תקוות.

דף המוצר של הפניקס, מבחינת תכונות היא זהה לפנטקס K1000 משנות ה70:

http://www.phenixoptics.com.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=219

כך נראית הפנטקס K1000:

pentax_k1000.jpg

כך נראית הפניקס:

Phenix-DC303N.jpg

הניקון עדיפה משמעותית בכל היבט מלבד העמידות החריגה של הK1000 שעשויה אלומיניום ושרדה נפילות והגילגולים בארץ ובעולם.

אני לא יודע באיזה מחיר זכית במכרז אבל נראה לי שהמוכר בורח מאחריות. הזבל הסיני לא שווה יותר מ-100 דולר והוא עוד מגיע עם חרא עדשה.

אם אתה מתחיל בתחום הצילום הייתי ממליץ לך ללכת לחנות צילום ולרכוש מצלמת SLR משומשת טובה ורכוש סט עדשות טובות של צ'יס או חברות רציניות אחרות (משומשות מן הסתם) כך תגיע לתוצאות טובות ללא הוצאות גדולות. גוף המצלמה הוא רק הפלטפורה ואיכות התמונה תלויה בעדשה ובפילים יותר מאשר בגוף המצלמה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

להתרחק!

אגב, אם אתה ממש מעוניין ב-SLR מתקדם יותר (ועדיין פילם), הייתה תקופה בה הוצעה

ה-EOS 33 של קאנון במחיר מגוחך. ייתכן והמבצע כבר לא תקף.

אבל זה כבר CANON VS NIKON, ודעתי משוחדת... :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אוקיי...

לאחר הדעות הנחרצות שהעלתם פה, ודעות דומות מכיוונים אחרים, שלחתי לספק תשובה שלילית לגבי ההצעה המגוחכת.

אויי כמה שהיא נראית זולה הפניקס הזאת...

כרגע אני מחכה [כנראה שעוד חודש של :agrue: אקבל הצעה חלופית...] להצעה נוספת מהספק.

כרגע יש לי:

minolta x-300s, עדשה 28-80, עדשה 28-200, פלאש מקצועי- לצרכי הנאה.

fuji E-510- לצרכי עבודה.

MiX300s.JPG

ת'אמת, אין לי צורך כלל במצלמה נוספת, אבל במחיר ש"זכיתי", גם מצלמה חד פעמית משתלמת...

dirty old man

need love too

פורסם

אני יכול להציע לך רעיון אחר:

נסה לקנות עדשה טובה מאוד, או במילים אחרות, עדשת פריים, יענו ללא זום,

מהסוג שיגרום למוכרים בארץ להרים גבה ולהגיד: שו הדה??

אתה ככל הנראה תצטרך להזמין מחו"ל במקרה הזה (נדיר עד בלתי אפשרי למצוא עדשות כאלה בארץ,

הכווול זום). במקרה שלי זו עדשת 50/1.8 של קאנון, שהיום ניתן להשיג אותה במחיר המגוחך

של 70$. אני משוכנע שלמינולטה יש משהו דומה.

אחרי פיתוח של פילם אחד לא תרצה יותר לחזור לעדשות הזום - זה לפחות מה שקרה לי,

ולמעלה מ-2,500 צילומים עברו על העדשה האולטרה-חדה הזו. בנוסף לכל היתרונות האופטיים

של העדשה הקבועה (חדות, קונטרסט, צמצם גדול במיוחד) הרי שהיא מכריחה אותך לעבוד קשה יותר

על הקומפוזיציה - אתה לא עומד במקום ו"חותך" את הנושא בעזרת הזום, אלא בוחר מראש איך

אתה רוצה את התמונה, ומנצל את ה"חיסרון" בצורה הטובה ביותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כן, בהחלט הייתי שם ידי על איזה עדשה קבועה, צילמתי עם פנטקס ישנה של חבר עם עדשות קבועות [55, 24, 18] וזה בהחלט חוייה אחרת, אבל מה שחסר לי באמת זו עדשה רחבה שתשבור את מחסום ה- 90 מעלות.

בארץ אין שוק יד שנייה לעדשות המתאימות למינולטה שלי, היא לא שימשה צלמים מקצועיים. המעט שיש זה בחסד.

ושוב- לא נכנסתי לעסקה הנ"ל כי חסר לי משהו, אלא כי הייתה לי הזדמנות...

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...