Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב,

נדודי שינה קצת, מה לעשות.. מסתבר שהחיבור האינפיוזטיבי [מלשון אינפוזיה] לפורום, לאורך רוב שעות היום בין, ותוך כדי, מיליון דברים אחרים , כבר לא מספק. אז עברתי והוספתי לחומרים מסוכנים יותר - לילות.. למעשה אני חייב לציין שאכן התמכרתי קשות, אולי נקים עמותת CFA- Cars Forum Anonymous. תרגישו חופשי לשרשר את מועמדותכם. אך הכללים להצטרפות די נוקשים, קחו זאת בחשבון..

טוב,

היה פה איזה ת'רד בשאלה האם שילוב של רמקולים אחוריים עם רמקולים קדמיים מאותה חברה יהיה מוצלח, ואחד החברים טען שרמקולים קדמיים בלבד אינם רצויים, אלא עדיף תוספת רמקולים אחוריים, והביא הוכחה ממערכות ביתיות. הוא טען לעדיפות כזו על פני "במה יותר מדי קידמית", כדבריו.

אז ראשית, הלוואי על כולנו "במה יותר מדי קידמית". אנשים כאן יורקים דם להגיע לזה.

שנית, נקודת הייחוס הזו, בכל מקרה איננה נכונה. וזה מדוע? משום שלו היה ניתן לשים את הרמקולים ברכב "מול הפנים", היינו עושים זאת, אך מה לעשות שצריך לראות את הכביש מול הפנים? כך שבכל מקרה לבוא ולהשוות מערכת ביתית למערכת ברכב, זו טעות. ואני לא מדבר כרגע על אקוסטיקה, מבחינת חלל החדר/רכב, על המשמעויות הנלוות ועל הנובע מכך. אני מדבר בעיקר על מיקום הרמקולים העצוב בדלת הצדדית לנו, שנכפה עלינו מכורח הנסיבות הנ"ל.

אז אנו מנסים ע"י זוויות של הרמקולים בתוך הדלת, כווני פאזות ומניפולציות שונות, "לעבוד" על המח שלנו, ולשוות לו "מראה" שמיקום הרמקולים אכן פרונטאלי - הווה אומר "שיושבים לנו מול הפנים" כמו בסלון אצלנו בבית. מזל שישנם תדרים, שאין כמעט משמעות לכיוון ולזוית מהם הם מופקים, אחרת היינו צריכים לשים גם את הסאב שלנו "מול הפנים". ואז לא רק את הכביש לא נראה, גם לא נראה את האוטו..

ומדוע באמת הרמקולים הקדמיים בבית אינם נמצאים מצידי האוזניים , הרי האוזניים בצידי הגוף, ולא מכוונות ישר [כמו עיניים], מדוע אפוא מיקום בדלתות הרכב - בצידנו, נחשב לנחות ביחס לאפשרות הפוטנציאלית להתקינו מול הפנים כמו בבית? ומדוע אנו מוציאים דם, יזע, מעות ודמעות כדי לגרום להם להתנהג "כאילו" שהם מול הפנים שלך?

התשובה פשוטה. אם תיגש למראה ותבחן את מבנה האוזן החיצונית שלך, אתה תבין לבד שמבחינה אנטומית האוזן מיועדת לקלוט בצורה הטובה והרבה ביותר צלילים המופקים "מול הפנים" ולרוחב הפנים [בצורה פנורמית], ולכן היא בצורת "משפך" המכוון החוצה ולפנים. אחרת היו קיימים במקום האוזן החיצונית, זוג חורים בדומה לנחיריים - ותו לא.

למען האמת זה קצת יותר מורכב. למשל יש שמדברים על סט אחורי "מוחלש" מאחור. מטבע כך שהוא מאחור, הוא כבר מוחלש יותר, כי "לוקח לו זמן" גדול יותר "לעשות את הדרך" ולהגיע לאוזן מקדימה [לאחר ההסבר הנ"ל על מבנה האוזן החיצונית], כך שלמעשה, כדי לקבל את האפקט המדובר על אלו המצדדים בכך, היינו לשבת "בתוך הצליל" וליצור באלאנס בין החלק הקדמי לחלק האחורי, בהכרח היה צריך להגביר את החלק האחורי דווקא, ולא להחלישו.

יתרה מזו, כשאתה מתיימר לנגן את אותם תדרים ממקורות שונים ומרוחקים כ"כ, אתה יכול לגרום לעירבול גלי קול בצורה שתפגע בגלי קול אחרים, מה שיפגע בסופו של דבר בדיוק הסאונד, אותו אנו כה שואפים ומתאמצים לקבל. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, זה פחות טוב.

ניחא במערכות ביתיות ממוקדות HT [קולנוע ביתי], שם, משמעות "הצליל ההיקפי" היא ממדרגה ראשונה, שם "לשבת בתוך" הצליל והתמונה, זו החוויה האמיתית. אך היא מבוצעת הלכה למעשה ע"י שיחזור מס' רב - או כמה ערוצים, שבמקור כך הוקלטו. באמצעות מעבדים ומפענחים ייעודים לפורמטים הללו. לא כן בסטריאו, שם מוקלטים זוג ערוצים. ימין ושמאל. זהו. אין ימין אחורה או שמאל קדימה.

יש המדברים על ה"עדפה אישית" המעדיפה את התחושה אותה מקבלים מרמקולים נוספים אחוריים. ברם, זה נכון באופי הסאונד, בגוון הסאונד ובצבע הסאונד - שם אכן הכל עניין של העדפה אישית, אבל להשוות מסעדת גורמה למסעדת פועלים, רק משום שהחומוס אצל ששון טעים לך וערב לך, יותר מהקלאמרי של אלפרדו רוסו, להניח הנחות על פי זה ולהסיק מסקנות מכך, זה לא "נכון" לעשות. זה לא הופך את מסעדת הגורמה לפחות מסעדת גורמה, למרות שבאמת ובתמים החומוס יותר טעים לך.

משום כך לגבי דברים מהותיים כל כך, המשקפים במישרין את איך שזה "נכון" להיעשות. כלומר, מהו הבסיס האופייני, שלא נומר הנחוץ, כדי לבנות מערכת שואפת SQ, לא ניתן לדעתי לפתור כלאחר יד אמירה כזו, של "העדפה אישית", בדיוק כשם שאינך יכול לומר שהעדפה האישית שלך הינה ניגון תדרי 150-200HZ מהסאב. אתה לא יכול "לאהוב" דבר כזה, גם אם הסאב שלך באמת מנגן אותם ואתה באמת אוהב את זה.

מדוע כמעט ואין [או אין בכלל] מתחרים בתחרויות SQ בחו"ל, בכל הרמות, מה"עממיות" ועד המקצועיות באמת, המשלבים בסטאפים שלהם רמקולים מאחור? מדוע כשאתה באולפן אתה עם מוניטוריים בלבד "מול הפנים"? התשובה אחת, רבותיי:

כי כך זה צריך להיות.

זהו, עכשיו כבר לא כדאי ללכת לישון כי עוד שעה צריך לקום לעבודה..

תרגישו חופשי להגיב..

בוקר אור,

צביקה.

פורסם

סחטיין על ההשקעה .

בסך הכל , פשוט צריך לזכור ש SQ זה דבר מסוים שאין בו מקום לטעם אישי. טעם אישי זה משהו אחר. לתחרות SQ יש מדידות ב RTA שזה דבר חד משמעי , יש ניקוד על תמונה במה וכו שזה דברים חד משמעים. עושים כיוונים למדידת RTA וכיוונים לדברים אחרים. אתה מקבל ניקוד על כך שהמערכת שלך מסוגלת להציג מצב אמיתי של FLAT ואתה מקבל ניקוד על גובה מיקום רוחב וכו של הבמה ונכונות ופירוט התמונה , זה הכל דברים ברורים.

לגבי איך כל אחד מעדיף לשמוע , זה כבר עניין אחר . אם אתה מציג מערכת שעונה על כללי ה SQ זה מראה על יכולת גבוהה מאוד שתאפשר לך לשמוע בדיוק לפי איך שאתה אוהב לאחר כיוונים לטעם.

אני אישית כשאני מתכנן בונה ומכוון מערכות אני מתחיל מכללי ה SQ - מכוון לשם. אחרי שאני שם אני נותן את הטאץ האישי לכיוונים לפי איך שנשמע לי ואיך שכיף לי לשמוע.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

We love you shorlak...

ככה בדרך כלל מתחילה שיחה בAA (ולא, אני לא מדבר על אסנדנט אודיו...) :-P

מאמר יפה, תודה.

האוזניים שלי הן בגודל של שופל - אז ככה שלא ברור לי מה אני שומע...

לגבי להשוות מערכת ביתית לרכב, תנסה בסלון שלך לשבת במרחק 75 ס"מ מהטלוויזיה, ביחס של 1:5 לטובת רמקול שמאל מבחינת קרבה אליו לעומת רמקול ימין - ואז אתה תבין בכמה שנות אור אתה רחוק מלשבת 2 עד שלוש מטר מהטלוויזיה בסוויט ספוט של הרמקולים.

לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה באותו הרגע...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ת'רד מבורך,כל הכבוד שורלאק.

אולי עם תחסיר עוד כמה שעות שינה הקוראים פה יחכימו טיפה יותר.

בקשר למה שנאמר על כך שב-SQ אין מקום לטעם אישי זה לא מדויק לפי עניות דעתי.

נכון שמיקום הרמקולים ומיקום הישיבה וכיוונם של הרמקולים וכו' נקבעו ע"י סטנדרטים מסויימים ומאוד מדוייקים לרוב ופה הקביעה שאין מקום לטעם אישי נכונה.

אבל מבחינת גוון הצליל יש מקום לקביעה שיש מקום "לטעם אישי" ב-SQ, מכיוון שיכול להיות רמקול מסויים שמפיק גוון סאונד שאני אישית לא אוהב אבל הוא מוגדר כרמקול היי-אנד והוא מעולה לצורכי והגדרת מערכת SQ ואתה כן תאהב אותו וכאן נכנס העניין של הטעם האישי במערכות סאונד.

פורסם

צביקה מספיק מסטול באופן טבעי גם ככה - לך לישון!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מכל חובבי ה SQ שבפורום, מי פה משתמש בסטריאו הביתי שלו במוניטורים ייעודיים (כמו TANOY REVEAL וה JBL STUDIO) ?

אם הייתם מחפשים דיוק, שחזור המקור ושילוב עם הקדמיים, עם כל הכבוד, לא הייתם מאובזרים בסאב-וופר של 1000 וואט בבגאז' ששם דגש מוגזם על תדרי הבאס.

נכון, קשה מאוד להגיע לדיוק ברמה תחרותית כאשר יש סט אחורי בעל אקוסטיקה ונפח שונים, אבל לי זה נשמע יותר טוב, זה עניין סובייקטיבי לגמרי (זה בדיוק כמו לנסות ולשכנע עיוור צבעים לקנות פלזמה KURU - הוא רואה (או במקרה שלנו, שומע) אחרת לגמרי.

מעבר לכך יש את נושא הגוון של הרמקולים המסויימים, אז מה ? מי שאוהב לשמוע צליל מתוק כמו של KEF או צליל עמום יותר כמו של B&W, אז הוא לא מכוון ל SQ ?

אי אפשר לקבוע למישהו מה זה SQ, אחרת למה אנחנו שומעים רמקולים, נקנה אותם על פי הגרפים...

חגי

...CASKA for life

פורסם

ice_man וקיפוד. אהלן,

SQ, אין פירושו בהכרח מה שנעים באוזן לי, לך או למישהו אחר. אמנם על פי רוב, מערכת עם רכיבי, כווני והתקנת SQ, תשמע מאד נעים לאוזן. אך בבואך לפרשן את המושג SQ - משמעותו, וכשמו כן הוא, איכות צליל. בתרגום חופשי - ומילולי. פשוט sound quality.

איכות זה מושג אבסולוטי ובלתי-תלוי. העדפה האישית והטעם אלו אכן דברים סוביקטיביים, ומשתנים מאיש לרעהו, אך אין להם ולא כלום עם איכות, במובנה המוחלט. אתה יכול לא לאהוב קוויאר בלוגה. אינך יכול לומר שהוא איננו איכותי, וכן הלאה..

טעם אישי יכול להתבטאות באופי הסאונד, בגוון הסאונד ובצבע הסאונד, בלבד.

לא סתם מתחרים בתחרויות SQ, נוהגים להשתמש בשני סוגי כוונים. האחד - לתחרות. השני - בכדי לשמוע את המוסיקה האהובה עליהם בצורה האהובה עליהם בדרך לסופרמרקט - הגם שהם כביכול פוגעים באיכות הסאונד עם אותו כוון.

למשל, צבע הסאונד. מן מושג סמי-עלום שבכדי לשנות אותו כפי שאנו אוהבים אותו, נצטרך לפעמים להשתמש באקולייזר בצורה מאסיבית, דבר שיתרום לטעם האישי שלנו, אך יפגע באיכות הצליל.

המטרה שלנו כמובן לשלב בין שני הדברים, במגבלות שלנו, במינימום פגיעה בכל אחת מהנ"ל.

יש בפורום חובבי SPL שאכן אוהבים תחום תדרים מסויים, דומיננטי במיוחד. אף פעם מי מהם לא חשב שהוא מדבר על איכות סאונד, אלא הדגיש שוב ושוב, שזוהי העדפה אישית שלו.

העדפה של צליל מתוק על פני צליל עמום היא שוב העדפה אישית, אשר איננה נוגעת כלל לSQ. SQ כאמור, איננו שם קוד למשהו שנעים במיוחד לכולם, אלא משהו שהוא איכותי בצורה אובייקטיבית. כמו יהלום. אני מכיר מישהי ששונאת יהלומים. פשוט שונאת. אז מה? אז היהלום פחות איכותי משום כך?

לגבי גרפים, אמנם לפי גרף לא נדע איך הרמקול יישמע באוטו, אמנם לא נדע מה השוני שלו בתנאים שונים ואחרים, בהגברה שונה ואחת, אך כן נדע את הפוטנציאל הגלום בו ואת איכותו. גרף שטוח בתחום תדרים ייעודי לרמקול, כן מצביע על איכותו, ולפי כך נעדיף רכישת רמקול כזה לצרכי בניית מערכת SQ.

פורסם
מכל חובבי ה SQ שבפורום, מי פה משתמש בסטריאו הביתי שלו במוניטורים ייעודיים (כמו TANOY REVEAL וה JBL STUDIO) ?

אם הייתם מחפשים דיוק, שחזור המקור ושילוב עם הקדמיים, עם כל הכבוד, לא הייתם מאובזרים בסאב-וופר של 1000 וואט בבגאז' ששם דגש מוגזם על תדרי הבאס.

נכון, קשה מאוד להגיע לדיוק ברמה תחרותית כאשר יש סט אחורי בעל אקוסטיקה ונפח שונים, אבל לי זה נשמע יותר טוב, זה עניין סובייקטיבי לגמרי (זה בדיוק כמו לנסות ולשכנע עיוור צבעים לקנות פלזמה KURU - הוא רואה (או במקרה שלנו, שומע) אחרת לגמרי.

מעבר לכך יש את נושא הגוון של הרמקולים המסויימים, אז מה ? מי שאוהב לשמוע צליל מתוק כמו של KEF או צליל עמום יותר כמו של B&W, אז הוא לא מכוון ל SQ ?

אי אפשר לקבוע למישהו מה זה SQ, אחרת למה אנחנו שומעים רמקולים, נקנה אותם על פי הגרפים...

חגי

יש פה כמה עם מערכות טובות בבית...

אם פירלס דנמרק וקרל נחשב טוב אז אני בניהם......

אגב , כל יצרני המערכות ממליצים על רמקולים מאחורה... קחו לדוגמא את מילה של הרץ ..... F1 אלפיין ועוד ...

פורסם

הרעיון עצמו של מתחרים בקטגורית SQ בוחרים בין מצבי השמעה שונים - אחד לתחרויות ואחד להעדפה הפרטית שלהם, פשוט מצחיק אותי.

עם מי הם מתחרים בדיוק ? עם מיקרופון או מחשב שבודק את שיחזור התדרים ברכב ?

...CASKA for life

פורסם

בסופו של דבר אתה יושב באוטו ומקשיב ומחליט "זה איכותי בעיני" או "זה זוועה בעיני"

ככה שזה די לא נכון להגיד שיש כללים נוקשים וברורים איך צריך להשמע SQ

זה באמת לא משהו שקונים כמו שנאמר פה לפי גרפים בסופו של דבר מקשיבים לזה ושומעים את האיכות

יש מי שיאהב סאונד מסויים שיחשוב שהוא איכותי ויש מי שיאהב סאונד אחר ויחשוב שהוא איכותי.

זה לא שיש נקודה מסויימת שממנה והלאה כל הרמקולים של ה SQ של כל החברות נשמעים אותו דבר באיכות מסויימת ובלי אפשרות לערעור יש פה דעה.

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

אולי זה נשמע מצחיק אבל SQ כמונח המקצועי שמתקשר לאודיו לרכב הוא ממש לא עניין של טעם אישי ו/או העדפה אישית.

הוא מדיד לחלוטין ע"י לא מעט פרמטרים שמודדים את כל אחד מהפרמטרים ואף ניתן לנקד את העניין.

עובדה כזאת היא לדוגמא הרכב של ארל מחברת "MILBERT AMPLIFIERS" שהרכב שלו זה בטווח של 10 שנים ב97% מהתחרויות הSQ , ב3% הנותרים של התחרויות הוא פשוט לא השתתף.

ואצלו ברכב מותקנים זוג רמקולים של B&W מסדרת ה800 + זוג סאבים 15 אינטש, כמובן הכל מוגבר ע"י המגברים שלו + הHU של הסוני XES.

הרמקולים הנ"ל ששמעתי אותם עשרות פעמים בחיי פשוט לא קרובים למשהו שלדעתי הוא מצדיק רבע ממחירם, אבל עובדתית המערכת שלו מתוכננת כלכך טוב שבמה אצלו היא פשוט משורטטת ותמונה מושלמת מבחינת כל הפרמטרים.

אני לא הייתי שם את האלמנטים הללו ברכב כי הם רחוקים מהטעם שלי, אבל אחרים היו מוכנים לתרום גם כליה על מנת לקבל כזו מערכת.

לכן, עניין הטעם האישי וההעדפה הוא פשוט לא רלוונטי.

מצד שני, אם אתה לא אוהב את זה , אז מה זה כבר שווה?

בקיצור, כפי שעופר אמר בתחילת התרד', רצוי לכוון לסטנדרטים של SQ תחרותי ולבסוף לתת את הטאצ' האישי שמתאים יותר לכל אחד.

under construction..

פורסם

ככה בדרך כלל מתחילה שיחה בAA (ולא, אני לא מדבר על אסנדנט אודיו...)

כמה סימבולי זה שAA כמו AA- Alcoholics Anonymous, זה גם אחד ממועדוני הרכב הגדולים בעולם AA- Automobile Association...

עזבו אותכם SQ שמSQ

איפה נרשמים לעמותה ? :p

PM me :-D

בסופו של דבר אתה יושב באוטו ומקשיב ומחליט "זה איכותי בעיני" או "זה זוועה בעיני"

זהו שלא. וזה בדיוק הענין. אני טוען שוב ושוב, שאתה ממש לא יכול לשבת ברכב ולומר לעצמך זה איכותי. אתה כן יכול לשבת ברכב ולומר זה נשמע לי זוועה. איכות, זהו ערך מהותי מוחלט, בעל ערך גבוה. ולכן זה שבעינך זה נראה טוב, או באזניך נשמע טוב - לא עושה את זה איכותי.

אם כבר איכות במערכת, קח למשל את נושא ההתקנה. שם באמת מדובר על ערכים מוחלטים. כמו גימורים, כמו מקצועיות, כמו חומרי התקנה איכותיים במהותם. ושוב, לא מדובר על יופי ההתקנה. כי "יפה" זהו ערך לא-מוחלט, שנוגע כבר לטעם אישי. התקנה בתא מטען עם בניית צפורים צפות או הולוגרמות של פו הדב ייראה לאחד יפה מאד, והשני - יקיא.

וניר, אתה צודק שאם אתה לא אוהב את זה אז מה זה שווה, אבל בנאדם צריך להיות לפחות מודע לכך, שלמרות שזה איכותי יותר, זה לא הטעם שלו. ולא להשלות את עצמו ולתרץ שהדבר הפחות איכותי שיש לו - איכותי יותר כי הוא אוהב את זה יותר. זה פשוט לא נכון.

פורסם

קודם כל , כל הכבוד על ההשקעה.

שנית, לדעתי הרמקולים האחוריים מוסיפים את הפרמטר של "מילוי" הסאונד בחלל (בין אם זה רכב ובין אם זה חדר...)

ובתחילה כאשר שמתי רמקולים אחוריים והגברתי אותם אני חייב לציין שהייתה לי במה אחורית וזאת מאחר והמגש נמצא בגובה האוזן ובניגוד למה שאמרתם האיזומטריה של האפרקסת אינה מספיקה על מנת שהרמקולים שנמצאים ברגלינו יגברו על המרחק שישנו מהמגש האחורי, הרמקולים האחוריים בדרך כלל נשמעים יותר (ללא מגע באיזון - אחורה קדימה או ג'יין )

וגם לדעתי למרות כל הכבוד שיש לתחרויות של SQ, אנו בונים מערכת לפי הצרכים שלנו, האוזן, והתקציב שלנו.

ומעונינים לבנות מערכת שתישמע הכי נקי והכי קרוב לדבר האמיתי...

ואיכות היא אמת מידה למדוד את המוצר ביחס למושלם, אך המושלם הוא בהתאם לצרכים האישיים של כול אחד.

וכן יש מקום לטעם כל שכן באוכל או סאונד.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

• תוכן חדש...