Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד נקודה קטנה - חנן, להערכתי אתה נותן יותר מדי קרדיט לחברי הפורום. אני לא בטוח שיותר ממחצית מהם יודעים מה השוני בבלימה בין רכב עם ABS ובלעדיו.

אגב, אתה מוזמן להאיר את עינינו.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הידע של גולשי הפורום, ושל נהגים בכלל, אני מקווה שאתה טועה. במישור האישי אני יכול לספר שביום שקיבלנו לידינו רכב עם ABS לקחתי את אשתי למקום נטוש ונתתי לה לרכוש מיומנות בצורת הבלימה ברכב עם ABS. זה כמובן לא אומר שברגע האמת היא תעשה את זה נכון. מנסיון, היא לא.

לגבי זה שאני אלמד כאן הלכות בלימה, עם או בלי ABS, בקושי מרשים לי כאן להסביר איך להחליף נוזל בלם, אז אתה רוצה שאני אלמד איך לבלום? גדול עליי, הן הלימוד ועוד יותר מזה ההתמודדות עם כל אלה שיחשבו שהסבר אחר הוא הנכון.

פורסם

אתה יודע מה? אני אייצג את עצמי. לא אדבר בשם חברי פורום אחרים.

חבר פורום מעל שנתיים, מבקר בו יותר מפעם ביום, קורא המון, לומד המון , ועדיין לא יכול לומר שאני יודע בבירור את ההבדל.

לרכב שלי יש ABS, ואני יודע שכשיש צורך בבלימת חירום אני פשוט לוחץ בכל הכח על הדוושה ולא עוזב.

האם זה נכון? לא יודע.

האם אני היחיד שלא סגור על עצמו בפורום? לא בטוח.

פורסם

צביקי, ברכב עם ABS, אתה לוחץ בכל הכח על הבלם עד הסוף מהתחלת הבלימה ועד לעצירה מלאה.

ההבדל החשוב (מבחינתך) ? רכב בלי ABS יכול לנעול גלגלים ואז אתה לא יכול לשנות כיוון תוך כדי בלימה,

מה גם שהמיומנות שנדרשת לעשות זאת ברכב בלי ABS היא גבוהה משמעותית מהמיומנות הנדרשת עם ABS.

אם וכאשר תרצה לשנות כיוון במהלך הבלימה (עם ABS), עלייך להפנות את ההגה באותו כיוון, מע' ה- ABS כבר תעזור לרכב לפנות.

אתה נשאר עם הרגל על הבלם בכל מקרה. אלו בדיוק הדברים שמלמדים בקורס נהיגה מתקדמת בסיסי,

וזה בדיוק ההבדל בין מי שלומד דרך קורסים למי שלומד דרך הפורום.

נהיגה לא לומדים "בהתכתבות", מבלי לזלזל חלילה בידע העצום שמועבר מעל דפי הפורום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני הייתי נוכח בקורסים כשהמדריך הראשי הסביר לחניכים בעלי רכב שמצויד בABS שצריך גם ברכב כזה לבלום בפמפומים. :shock:

בכלל, ראיתי דברים מזעזעים שנלמדים בהדרכות מוטוריות במגוון תחומים, כולל בהדרכות מקצועיות למאבחנים.

אז?

אז אני בטח לא פוסל לימוד בהתכתבות, כמעט בכל תחום, ולא פוסל לימוד בהתכתבות גם לגבי נהיגה (אני חייב את ידיעתי, ואת היישום בפועל ביומיום, של נושא ההיגוי ההפוך באופנוע, ל"מוטו". עד הכתבה שלהם שהסבירה את הנושא הפניתי את האופנוע בצורה לא מודעת וכתוצאה מכך לא תמיד בצורה מוצלחת, מה שנגמר לפעמים בצד הדרך. אחרי הכתבה כבר שלטתי בהיגוי בצורה החלטית ומודעת היטב לתהליך שקורה) אבל במקרה הספציפי הזה לא מתאים לי לעשות את זה.

פורסם
אדון אברג'יל צודק, העובד "חופר" ברכב למצוא משהו להכשיל על מנת לקבל שוחד, ואני חושב שאני יודע בדיוק על איזה מכון ירושלמי מדובר, מכון שהתור מכוניות שלו גולש לכביש ציבורי וכבר מראה כמה חובבן הוא, האם אני צודק אברג'יל?

אם זה אותו מכון שאני חושב שזה, זה מכון שמצד אחד מקפיד מאוד להכשיל אנשים רגילים מהשורה ומצד שני מעביר מכוניות של סוחרים/מוסכניקים/מאעכרים וכו', אני מדבר מנסיון אישי.

סליחה על האיחור בתגובתי, רק עכשיו פתחתי את המחשב.

אתה צודק מיליון אחוז. הם מעבירים הרבה רכבים תקולים ביום, בזכות קשרים עם מוסכניקים למיניהם [בעיקר מאיזור גבעת שאול], אבל אנשים תמימים שבאים לבד ללא כל ליווי של אחד מהמקורבים, זוכים שם לבדיקה דקדקנית במיוחד

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
... בקושי מרשים לי כאן להסביר איך להחליף נוזל בלם...

ליכלכת! אתה מקבל יותר קרדיט מרוב הגולשים לגבי תיקוני DIY, כולל במערכות בטיחותיות, אז באמת שלא ציפיתי לזה ממך.

והתירוץ למה ציטטתי רק חלק מהודעה שלך לא יתפוס הפעם :evil:.

פורסם

השרשור הנוכחי מספיק ארוך מבלי שנפתח דיון על זה שוב, אך כפי שכתוב הוא הסתבך קשות עם פעולה פשוטה של ניקוז אויר למרות העיצות הטובות.

אז איך אומרים? לא מספיק לדעת לייעץ נכון צריך גם לברור למי מייעצים.

פורסם
אני הייתי נוכח בקורסים כשהמדריך הראשי הסביר לחניכים בעלי רכב שמצויד בABS שצריך גם ברכב כזה לבלום בפמפומים. :shock:

בכלל, ראיתי דברים מזעזעים שנלמדים בהדרכות מוטוריות במגוון תחומים, כולל בהדרכות מקצועיות למאבחנים.

גם אני הייתי בהדרכות כאלו (של המגזר הביטחוני / צבאי / מוסדי בעיקר, אגב).

היה בהחלט משעשע לבקש הסבר פיזיקלי או מכאני לפמפום הנדרש...

זה עדיין לא פוסל כל הדרכה, אלא כמו כל תחום בחיים - צריך לדעת ממי ללמוד - זה הכל.

אגב, רוצה באמת להיקרע מצחוק ?

שב עם מישהו בעל ידע בנהיגה מתקדמת שניסה לעשות את הקורס של מורי הנהיגה...

מובטח לך ערב שלם של צחוקים על הרצפה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עברה שנה, הרי אמרתי שהמקרים האלה נדירים, והנה נכנסה אלינו היום משאית עם בעייה כפי שהוזכרה כאן:

נורת ABS לא דולקת, אין תקלות עכשוויות או היסטוריות במחשב הABS, אבל המחשב מזהה מדי פעם החלקה, אפילו כשהרכב עומד, בגלגל אחורי שמאלי, ומדליק אתרעה על הצג של "רכב מחליק". כדאי לשים לב: לא מדובר בזיהוי תקלה אלא בזיהוי החלקה, ובמצב כזה המחשב משחרר בלמים. את הבלמים המכניים, אותם בלמים ששותפיי לדיון כאן טענו שהם לא יכולים להיות מופרעים ע"י תקלת ABS. אם מישהו עדיין לא מאמין שזה יכול לקרות הוא מוזמן להגיע לכאן, עכשיו.

סריקה של מצב כל החיישנים מגלה שכשזה קורה, למשל בעמידה, מהירויות שאר הגלגלים הן 0 קמ"ש, ואילו מהירות הגלגל הנדון משתוללת בין 0 ל20 קמ"ש.

פורסם

סיפור שלי על שחיתות והתנהלות מנהל המכון.

מכון הרישוי הוא גם כן בירושלים באזור תלפיות.

בחודש פבואר רכשתי את המיאטה שלי עם צמיגים במידה 205/55/15 והם היו בלויים. מידה זו לא תקנית וידעתי על כך. גם ידעתי שאכשל עליהם בטסט שהתקרב.

הגיע יום הטסט, ניגשתי לטסט עם המון בעיות (בידיעה) והכשילו אותי על שלושה צמיגים ואת הימני קדמי העבירו. הם כלל לא בדקו האם המידה היא תיקנית. הם פשוט העבירו את הצמיג הימני קדמי והם גם ציירו לי על המסמך (שיחקתי אותה לא מבין). אני, שהגדלתי ראש, החלטתי להחליף את כל הרביעה לרביעיה שעוד ניתן לאשר אותה 195/50/15 (מידה זו מגיעה עם המיאטה אך לא בארץ). הרכבתי אך עדיין לא אישרתי את המידה, החלטתי להמר ואולי הם לא ישימו לב. פשוט לא הייתי מוכן להפסיד את החישוקים שלי ולהביא במקומם 14".

חוזר למכון רישוי, אני הראשון בתור, אין אף אחד אחריי. הבוחן אומר לי תן לי 200 ש"ח ואתה עובר את הטסט. אמרתי לו שנשאר לי להעביר רק צמיגים ואני לא מוכן. לפני שאני עולה על המסלול, אותו בוחן החליט שהוא בודק לי את הצמיגים והחליט להכשיל אותי על המידה הלא תיקנית. אמר לי גש לבחור ההוא ונסה לאשר את המידה. ניגשתי, אבל ב-AUTODATA המידה הזו לא הופיעה. הלכתי למכון אחר, גם שם לא.

החלטתי להשיג מחבר (שנתן לי במתנה) רביעיית חישוקי ברזל במידה 14". הלכתי לפנצ'ריה והרכבתי רביעיית צמיגים משומשים אך במצב טוב (לפי מנהל הפנצ'ריה אין סיכוי שהם יכשלו), והכל רק בשביל לעבור את הטסט. עם הצמיגים החדשים אני אסתדר אחר-כך. הגעתי למכון, והמנייק הזה שוב הכשיל אותי. הוא החליט להתלבש עליי. התחיל לומר לי שהוא קצין במשטרה, והוא לא מוכן לקחת אחריות וכו' וכו'.

ניגשתי שוב לפנצ'ריה מרוב יאוש ורכשתי צמיגים פשוטים וחדשים במידה המקורית. הפעם עברתי את הטסט.

ניגשתי למשרד המכון והתלוננתי על המקרה ועל ניסיון קבלת שוחד. מיד הביאו את המנהל והוא ממש התעלם ושיחק אותה שהוא מכיר את הבוחן והוא לעולם לא היה עושה דבר כזה. אמרתי לו שאני הולך להתלונן והבוחן אמר לי שהוא יחזיר לי במטבע אחר (הוא עובד במשטרה, מתנדב שם והוא לא קצין כמו שהוא סיפר). אמרתי להם שהם הכשילו אותי בהתחלה על בלאי ולא על מידה, וכל בן אדם נורמלי אחר היה מחליף את הצמיגים לאותה המידה. מפה לשם ממשיכים בצעקות ובוויכוחים עוד כמה דקות.

נרגעו העניינים החלטתי לא להגיש תלונה כדי שהרוחות ירגעו והלכתי.

אני מודע לזה שהייתי קצת ראש קטן בקטע של הצמיגים, אבל לא הייתה לי ברירה אחרת בגלל חוסר זמן. עכשיו יש לי שמיניית צמיגים, רביעייה שמורכבת ורביעייה שסתם נמצאת בבית. אני אשתמש בהם לצרכים האישיים שלי ואנסה להשיג אישור על המידה "הלא תיקנית" שקיימת במיאטה עכשיו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...