Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה קצרה, מכרתי את הGT בצער שרב עקב שינויים במבנה המשפחתי והתקדמות עסקית, התוכנית הייתה להשאיר אותה כרכב 3, אבל צערי ישנם עדיין דברים חשובים יותר,

הרכב הבא חייב להיות עם קמצוץ של ספורטיביות ומנוע בריא, לא חייב 300 כ"ס אבל עדיין, לא פחות חשוב זה החיסכון בדלק, לא 1/20 אבל גם לא 1/5.

והגזרה הקשה מכול א-ו-ט-ו-מ-ט ...

הרכב אמור לעבור תוך שנה לאישה.

עד עכשיו חשבתי על אודי A-3 1.8T או A-3 2.0T שנייהן DSG, כנ"ל גם הGTI, הבעיה מתחיל בזה שאין סדר בלוחות וכול אחד מבקש משהו אחר, מה אתם אומרים על הדגמים הנ"ל ?

ישנם חלופות מעניינות יותר ? מה לבדוק במכוניות אלו ?

אין לי הרבה ניסיון כבעלים של גרמנייה.

תקציב 130K גג כשמעדיף להשאיר 10K בצד לישור קו.

תודה על הקריאה עד פה

ערב טוב

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עם לאון 1.8TSI חדשה?

נכנסת לך לתקציב, יותר מאובזרת מה A3 וה GTI ואתה מקבל אחריות מלאה ורכב חדש.

מה שבטוח, כוח לא חסר לה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

הלאון 1.8TSI באמת מציעה תאוצות שאמנם לא זהות ל- 2.0T, אבל בהחלט מספקות. גם האבזור שם טוב (לא יודע אם יותר מאשר ב- GTI או A3, אולי שונה היא הגדרה נכונה יותר; לדעתי המושבים והעיצוב שם פחות טובים, אולי זה עניין של טעם). אבל, היא מגיעה רק אם ארבעה כוכבי בטיחות. אצל אשתי זה פסל את העניין. בנוסף, היא מגיעה עם DSG7, לטוב ולרע, כלומר מוסיף לחסכון אך פוגם באמינות לפי ניסיון העבר, בעוד ה- GTI באה עם DSG6 שנחשב לאמין הרבה יותר (למעשה בתור מי שהיה/יש לו DSG6 במשך ארבע שנים לא היתה בעיה,;ב- DSG7 הוחלף מכטרוניק, אחרים מדווחים על החלפת מצמדים). לא זוכר אם האאודי באה עם DSG או רציף.

אם היית מותח את התקציב, אולי היית יכול לרכוש את שלי ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עשיתי נסיעות מבחן על VAGיות למיניהן בעודי בעלים של אלפא (147/156) ואני חושב שמבין אלו שהזכרת, רק ה-GTI תעניק לך הנאה. מצד שני יכול להיות שהאינטיריור של ה-GT הפך אותך למפונק ובמקרה זה ה-A3 עולה משמעותית על ה-GTI/ליאון... בקיצור תחליט פינוק או הנאה בנהיגה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זה באמת תלוי מה יעמוד מול מה, כלומר אם זה GTI מול A3 2.0T רוב הסיכויים שאני ילך על האודי בגלל הפינוק, כי אני גן מסתכל טיפה קדימה כאשר הרכב יעבור לאישה,

יש למשהו המלצות לגבי מנועי ה2.0T וה1.8T מה לבדוק ומה לבדוק בDSG ?

מרווחי טיפולים מחלות כול שהן, מה עלויות הטיפול ? אצל מי לטפל בכלל ?

( עשיתי חיפוש בפורום, המון חומר שחלקו סותר את עצמו ע"י חברי הפורום )

מצחיק אבל אני פשוט לא מכיר כמעט כלום אצל הגרמנים כשלאומתם אצל האיטלקים אני שוחה לכול הכיוונים :|, חבל שהאיטלקים לא טרחו ליישר קו כי נכון לעכשיו פשוט אין מה לקנות אצלהם.

לגבי הלאון הבעיה הגדולה שלה היא הבארדק שהולך הולך איתם בשוק היד שנייה, תוסיף לזה גיר שעל פי כול מהשקראתי עד היום ( וכמה אנשים קרובים עם גיר כזה על מכוניות אחרות ) והיא הופכת להיות ראש בריא למיטה חולה ......

פורסם

בDSG6 ע"פ הוראות יצרן יש לבצע החלפת שמן ופילטר כל 60,000 ק"מ. בDSG7 לא צריך.

לגבי ה2.0TFSI, המחלות שלו הן: פורק לחץ, PCV, כוסית משאבת דלק (לבדוק שלא נפרצה!!), מיכל קניסטר והצטברות פיח בשסתומים. כל אחד מהחלקים הנ"ל עולה בסביבות 650 ש"ח כאשר המיכל קאניסטר עולה בסביבות 1,000 ש"ח.

לבדוק שנעשה טיפול טיימינג (כל 5 שנים או 120,000 ק"מ).

בהצלחה בחיפושים :wink:

פורסם
בDSG6 ע"פ הוראות יצרן יש לבצע החלפת שמן ופילטר כל 60,000 ק"מ. בDSG7 לא צריך.

לגבי ה2.0TFSI, המחלות שלו הן: פורק לחץ, PCV, כוסית משאבת דלק (לבדוק שלא נפרצה!!), מיכל קניסטר והצטברות פיח בשסתומים. כל אחד מהחלקים הנ"ל עולה בסביבות 650 ש"ח כאשר המיכל קאניסטר עולה בסביבות 1,000 ש"ח.

לבדוק שנעשה טיפול טיימינג (כל 5 שנים או 120,000 ק"מ).

בהצלחה בחיפושים :wink:

כול הקללות שקיללת למעלה ניתנו לגילוי בבדיקה ? אני מעדיף לקחת את הרכב למשהו שמתמחה במכוניות האלה מאשר איזה בדיקה בדינמושקר כזה או אחר שיעשו כאסתח על הכול ?

משהו יודע איזה גיר יש לA-3 2.0T DSG או פלנטרי/רציף ?

פורסם

את ה GTI לקחתי בזמנו למוסך רון, עושה בדיקה מקיפה וממצה, נותן לך סדר גודל של התיקונים הנדרשים והוא מאוד מתמצא בדגמים האלה.

לשים לב אבל שהוא בודק רק מכונאות ולא פחחות\מרכב\שילדה.

מה עם ג'ולייטה משושמת? לא נכנסת לתקציב?

ואני עדיין חושב שלמרות החשש מהמאמינות של הגיר, עדיין עדיף מכונית חדשה עם אחריות מאשר להתעסק עם מכונית משומשת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

יש לי ניסיון גדול מאוד עם ג'ולייטה ידנית/אוטומט, מכוון שאני צריך אוטומט והאוטומט שלהם הוא בגדר ביזיון אז היא אפילו לא נכנסת למשוואה,

לגבי חדש אכן ראיתי את המבצע של סיאט על ה1.8T אבל ירידת הערך שלהן והסחירות אחר כך לא ישאיר כנראה כלום מרכב, תוסיף לזה ניהוג די משעמם ודגם שמתחלף והנ"ל הופכת להיות בעייתית ...

קראתי לא מעט על מוסך רון, מה עלות הטיפולים השותפים של GTI/A-3 בכללי ?

איך המנועים הנ"ל מתמודדים על נסועה גבוה של 100K +

תודה לכול העונים עד עכשיו שטרחו להתמודד עם אכילת הראש לי :-D

לילה טוב

פורסם

הניהוג ב A3 עוד יותר משעמם מהלאון, אז שלא יהיה לך ציפיות.

העליות סבירות ביותר, פה ושם יש חלקים שהם טיפה יותר יקרים מהסטנדרט, ממליץ לך לעבור על התרד הנ"ל.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
כול הקללות שקיללת למעלה ניתנו לגילוי בבדיקה ? אני מעדיף לקחת את הרכב למשהו שמתמחה במכוניות האלה מאשר איזה בדיקה בדינמושקר כזה או אחר שיעשו כאסתח על הכול ?

משהו יודע איזה גיר יש לA-3 2.0T DSG או פלנטרי/רציף ?

כל ה2.0TFSI מגיעות עם גיר DSG6.

רוב הדברים ניתנים לגילוי בבדיקה אבל אלו לא דברים קריטיים שהגינם הייתי מוריד מהסכום של הרכב אלא מוסיף ליישור קו במידה ואלו לא הוחלפו.

הדבר היחידי שקצת בעייתי הוא הכוסית של המשאבת דלק, אם תמצא רכב שהכוסית הוחלפה בסביבות 100,000 ק"מ זה קצת מסוכן (זה נזק של עשרות אלפי שקלים), תצטרך שהמוסך יבדוק איכשהו שהיא לא נפרצה.

מי שמכיר את הרכבים האלה ומטפל בהם לפי שעון, אמור היה כבר להחליף את כל הדברים האלה.

לא יצא לי להחזיק מנוע כזה עד 100,000 ק"מ אבל מהנסיון שהיה לי איתו (3 שנים) הוא אמין מאוד.

רק צריך לוודא שטופל כמו שצריך.

פורסם
יש לי ניסיון גדול מאוד עם ג'ולייטה ידנית/אוטומט, מכוון שאני צריך אוטומט והאוטומט שלהם הוא בגדר ביזיון אז היא אפילו לא נכנסת למשוואה,

שששששש! אסור לאמר זאת פה, פן מושבעי אלפא יאכלו אותך חי, כפי שעשו לי כשטענתי את זה. מצד שני, משום שעדיין אין לך רכב VAG, אולי מותר לך לאמר את זה ;-)

קראתי לא מעט על מוסך רון, מה עלות הטיפולים השותפים של GTI/A-3 בכללי ?

פרסמתי עכשיו ב"כללי" פירוט של טיפול דו-שנתי, לעיונך.

איך המנועים הנ"ל מתמודדים על נסועה גבוה של 100K +

בלי בעיה.

תודה לכול העונים עד עכשיו שטרחו להתמודד עם אכילת הראש לי :-D

לילה טוב

בכיף :-)

לגבי האזהרה של daniel18, שים לב שהיא רלבנטית לדור V בלבד למיטב ידיעתי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איזה אודי A-3 ספורטבק 2008 2.0T DSG בכפר שקר כול שהוא בצפון מסוחר, עם קילומטרג' נמוך ויד-1, השאלה מה המקומות האלה שווים ואם בכלל שווה לסוע עד לצפון כדי לבדוק אותה איפשהו שם ?

פורסם

מה הבעיה עם הTCT?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...