Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שוב שלום,

בהמשך להתייעצויות בפורום זה, חלקכם בוודאי כבר יודעים כי אני מחפש פיז'ו 206 או 306 ידנית.

ברצוני לשמוע את חוות דעתכם לגבי הרכב הבא:

מדובר בפיז'ו 206 שנת 1999, מנוע 1.6 (כלומר TU5 JP 90 PS 88 hp/66 kW), ידנית.

הבעיות הן :

1. קלאצ' מת - צריך להחליף באופן מיידי - משוכלל במחיר.

2. לא בוצע טיפול 10K וטסט - משוכלל במחיר.

3. יש נזילה ניכרת מחלקו העליון של המנוע, מאזור פס הגומי שעוטף את חלקו העליון של המנוע(דומה לזה הקיים גם במנועי 306). לבעלים של הרכב לא היה הסבר במה מדובר(אך התרשמתי שלא ניסה להסתיר ממני דברים).

4. מד סל"ד לא עובד - האם זה יכול להיות משהו משמעותי ?

5. ידית ההילוכים שבורה בראשה(הפלסטיק עצמו) - באיזה סדר גודל של הוצאה מדובר ?

6. בנוסף לכל זה, הרגשתי שהרכב לא מאיץ טוב מספיק, וזאת עוד בהשוואה ל-zx עם מנוע כמעט זהה, המבוגרת ב-6 שנים, שגמעה מרחק כפול!! האם יתכן שטיפול 10K + החלפת הקלאצ' יפתרו את הבעיה...?

* לרכב מכות פח קלות, שריטות, ותופעות לוואי אחרות המאפיינות רכבים בגילו. אי אפשר להגיד ששמור במיוחד. בגדול סביר.

* הקלאצ' גבוה בצורה מחשידה, אבל מעיון בפורום הבנתי שככה זה בפיז'ו -206.

-----------

אני יודע שיש לי הרבה שאלות, אבל אשמח בכל זאת לקבל התייחסות אפילו לחלק מהנקודות. או סתם לשמוע את דעתכם הכללית.

הרבה תודה,

סופ"ש נעים !

פורסם

מד סל"ד לא תקין הוא תופעה נפוצה יחסית ברכבים האלו. עלות התיקון במכוני ספידומטרים לרוב לא יקרה במיוחד, אבל אי אפשר לדעת מה קורה מתחת ללוח השעונים עד שפותחים ובודקים.

ידית הילוכים - לא יודע, מעולם לא טרחתי לברר. אבל תפוח הילוכים לא צריך להיות יקר במיוחד, בוודאי אם רוכשים אחד אוניברסלי "משופר".

לגבי הקלאצ' - קאלצ' מחליק שדורש החלפה בהחלט יכול לגרום לתחושה של חוסר סחיבה. ציינת שהקלאצ' דורש החלפה מיידית אבל לא ציינת מדוע, ולכן קשה לקבוע באופן חד משמעי אם יהיה שיפור והרכב יאיץ טוב יותר לאחר החלפת הקלאצ'. בכל מקרה, ההשוואה לZX לא נכונה היות ומדובר ברכבים שונים עם מנוע שונה.

ה-206 בגרסא הזאת אינה חיית רמזורים אבל לדעתי מושכת יפה מאוד ובצורה סבירה כבר מסל"ד נמוך. היא לא עגלה.

לגבי הנזילה מהחלק העליון של המנוע - האם מדובר בנזילה של שמן או נוזל קירור?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כנראה שאחת הסיבות לאי הסחיבה זה בגלל שהקלאצ מחליק למרות שב206 הדוושא יחסית גבוהה.הנזילת שמן ככל הנראה מאטם מכסה שסתומים עניין של 100 שח ו10 דקות כדי להחליף.התפוח של הידית הילוכים עניין של 150שח לתקן את לוח שעונים עניין של אלפייה. תוודא שהרכב טופל כמו שצריך!! כי שהרכב מטופל לפי הספר הוא יפגין אמינות טובה מאד וסחיבה טובה!אם הרכב לא טופל זה ידבר במוסך.

פורסם

אל תקפוץ למסקנות לגבי אטם מכסה השסתומים.

אתה מוזמן לקפוץ ולהביט בשרשור הזה מהפורום הטכני השכן ולראות שלפעמים מדובר בקצת יותר מאטם מכסה שסתומים.

פורסם

אם אתה מחפש הרפתקאות אז תלך על האוטו הזה. זו רק רשימת הריג'קטים שאתה רואה כרגע, אל תשכח שיכולים לצוץ לך בעתיד עוד מיליון בעיות מדברים שעברו הזמנחה פושעת. לדגומא, יכול להיות שעוד כמה שנים ילך לך מנוע בגלל רקבונות כי בעל הרכב השתמש במי ברז או בשמנים וחלפים זולים ולא איכותיים.

עדיף לקנות רכב מטופל, גם אם הוא יהיה משמעותית יקר יותר. כל ההזנחה שאתה רואה עכשיו זה רק על פני השטח, לך תדע מה הרכב עבר עד היום. אני הייתי ממשיך הלאה ולא מסתכל אחורה, רכב כזה מוזנח צריך להדליק נורה אדומה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על התייחסותכם !

לגבי הנזילה - (ל-Tzvika-Pick), מדובר בנזילת שמן מחלקו העליון של המנוע. אך גם לאחר העיון בקישור שפרסמת אני מבין שרק במוסך ניתן לקבוע האם מדובר בפגם באטם מכסה השסתומים או באטם ראש מנוע, מה שעלול להיות בעל השלכות יקרות בהרבה.

לגבי הקלאצ' - המוכר אמר שהוא לקראת סוף דרכו(זה מה שנאמר לו באחת הבדיקות במוסך).

לגבי מד הס"ד - אם התיקון יכול להגיע לסביבות של 1000 ש"ח(לדברי pizo), אז זה משהו מהותי שיש לשכלל במחיר כתקלה מהותית.. טוב לדעת, כי איכשהו הבנתי מהמוכר שזה כנראה ממש בקטנה..

לגבי ידית ההילוכים השבורה - אומנם רק הראש שבור, אבל זה נראה כמקשה אחת עם מוט ההילוכים עצמו. לא ראיתי שם הברגה, או חלק עליון שניתן לפרק. מי מכם שמכיר את ה-206, האם יתכן שצריך להחליף את כל המוט..?

ל- redroze - מסכים איתך לחלוטין כי ישנן בעיות שכרגע אני לא מודע אליהן, אבל מצד שני, אם כבר עכשיו אני מטפל בקלאצ', אז אני מוריד לפחות דאגה אחת מהראש לשנים הקרובות. כנ"ל לגבי כל תקלה שאני מודע אליה ושמשוכללת במחיר. אני מחזיק בדעה זו כל עוד לא מדובר בתקלות חמורות שאינן ניתנות לתיקון מלא.

* המוכר טוען שהרכב טופל במוסך מורשה של פיז'ו, לפחות בשנים האחרונות מאז שהוא בבעלותו, וכי משם נוציא את היסטוריית הרכב(כי בספר טיפולים הוא לא דאג לעדכן).

שוב תודה :smile:

פורסם

אם אתה מעוניין מאוד ברכב כדאי לגשת למוסך מורשה פ'גו (לא זה בו הבעלים של הרכב טוען שבו הרכב טופל) ולבקש חוות דעת על מיקום נזילת השמן ומשמעותה.

אם זה רק אטם מכסה שסתומים,הרכב לא עבר תאונות מיוחדות וחריגות וזה כל הסיפור עם הקלא'ץ אז זה לא צריך להגיע ליותר מ-2000 ש"ח תיקונים וגם זה במעט הגזמה.

אם הנזילה היא מאטם ראש המנוע, זה עדיין לא פוסל את הרכב אבל כאן תידרוש מהמוכר, שיוריד את עלות שיפוץ הראש (2000-3000) ואת הקלא'ץ-כלומר במקרה כזה אם הוא לא מוריד לך לפחות 4000-5000 ש"ח,שיחפש קונה אחר,לפחות עבורך העיסקה לא תשתלםכיוון שכמובן שיש ריג'קטים קלים ונוספים אולם גם אותם עדיין עולה כסף לתקן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אפשר להחליף את תפוח ידית ההילוכים ב206. לא חייבים להחליף את כל הידית.

תיקון מד הסל"ד בהחלט יכול לעלות 1000 ש"ח, כמו שהוא יכול לעלות גם 400 ש"ח. שוב, צריך לבדוק מה בדיוק התקלה למרות שלרוב זה לא עסק יקר במיוחד.

הקלאצ' ברכב הזה גבוה מטבעו, וקל לחשוב שהוא בסוף דרכו המקצועית למרות שאפשר למשוך איתו עוד לא מעט. תבדוק טוב מה כוונת המשורר, אולי צריך להחליף קלאצ' מסיבה אחרת (מיסב לחץ גמור, למשל) ואולי חוסר הסחיבה מגיע ממקום אחר (למשל אטם ראש מנוע).

פורסם

אם הקלאץ' לפני החלפה, זה לא משנה אם הוא גבוה.

החלפת שעון הטורים עולה בערך 500-600 ש"ח - במכון ספידומטרים (אם אתה עושה זאת לבד - יש להביא את מנגנון השעון המקולקל למכון כי משפצים אותו. כך תחסוך בערך 200 ש"ח (פירוק לו"ש ב-206 הוא בורג אחד וקליפסים. דקה וחצי עבודה. אח"כ יש לקחת בחשבון עוד כשעה (לפעם ראשונה) פו"ה של השעון עצמו).

ידית חדשה עולה 150-200 ש"ח (מקורית). אם לוקחים תחליפית יש לוודא כי אפשר לחזק אותה לידית עם בורג מהצד או משהו דומה (המקורית יוצאת במשיכה).

אם הנזילה היא מפס הגומי ולא מהחיבור בין הראש לבלוק - מדובר על אטם מכסה שסתומים. יש לוודא שאכן הבעייה לא נובעת מאטם הראש (כשני ס"מ נמוך יותר) - הבדלי העלות הם גדולים.

הרכב צריך להאיץ סביר ומעלה. 306 ידנית עם מנוע זהה מאיצה לגמרי לא רע (לא פחות טוב מרוב המשפחתומטיות החדשות). אם היא איטית מה-ZX העגלתית משהו - יש לבדוק (קלאץ' עשוי להיות גורם מכריע אם הוא מחליק, לא משפיע בכלל אם הבעייה היא שהוא קשה ללחיצה).

סה"כ נשמע לא מציאה - אלא אם המחיר מתאים (והבעלים מוכן גם להתחשב בתוצאות הבדיקה, אם יהיו ליקויים משמעותיים).

פורסם

לדעתי הכל תלוי במחיר אבל בגדול שווה לך לבדוק את השילדה והמנוע וגיר מבחינת תיקנות ובמידה והם בסדר לגבי השאר הרכב נשמע ממש ממש מוזנח אם אתה קונה אותו אתה חייב להוריד מהחירון והרבה.

פורסם

תודה רבה לכולכם על ההתייחסות :-)

עושה רושם שהמוכר היה משוכנע לחלוטין כי הרכב שמור במיוחד, ולכן גם חשב שכמעט ולא יצטרך להוריד מהמחירון. לכן כשפירטתי לו את הבעיות הטכניות בהן יש לטפל באופן מיידי, בגינן הוא צריך להוריד את המחיר, אז הוא מאוד הופתע וטען שזה כבר לא כלכלי עבורו...ואלה עוד רק הבעיות שהצלחתי לזהות בבדיקה הסתכלותית. לכן הסברתי שאם הוא לא משכלל במחיר את עלותן של התקלות המכאניות במלואן, וזה רק כדי להביא את הרכב למצב תקין, אז יוצא שאני רוכש את הרכב במחיר שהוא מעל למחירון....וזה עוד מבלי לדבר על השריטות, מכות הפח הקלות ושאר הדברים הקטנים שעולים לאחר הקנייה.

בסיכומו של דבר, כמו שאמרתם, אם המוכר לא יתגמש משמעותית במחיר אז אני מוותר.

שאלה נוספת:

מחיר הרכב ע"פ מחירון לוי יצחק ירד באלפיה מנובמבר לדצמבר. האם אני יכול לצפות לירידה דומה מדצמבר 08 לינואר 09 ?

נ.ב: שמר, לאחר שיצא לי לנהוג על 306 שנתון 98 ועל 206 שנתון 99, שתיהן עם מנוע 1600, אני מתחיל להעריך יותר ויותר את ה-Zx 1.6 מודל 93 שיש לי כרגע..אפילו שהוא עבר יותר מכפול מכל רכב אותו בדקתי, הוא פשוט סוחב טוב יותר, ונוח בהרבה לנהיגה(נו טוב..אולי התרגלתי קצת).

תודה !

פורסם

אל תשווה 206 1600 סמ"ק חבוטה ומקרטעת לZX הישנה (והטובה) שלך.

לגבי ירידת המחיר - עשה טובה, אל תיגע בנקודות שכואבות לי אישית בכיס :wink:

פורסם

נ.ב: שמר, לאחר שיצא לי לנהוג על 306 שנתון 98 ועל 206 שנתון 99, שתיהן עם מנוע 1600, אני מתחיל להעריך יותר ויותר את ה-Zx 1.6 מודל 93 שיש לי כרגע..אפילו שהוא עבר יותר מכפול מכל רכב אותו בדקתי, הוא פשוט סוחב טוב יותר, ונוח בהרבה לנהיגה(נו טוב..אולי התרגלתי קצת).

תודה !

נסעת כנראה על אקזמפלרים מחורבנים.

אתה מוזמן לסיבוב מבחן על ה-306 שלי (לא, לא למכירה :wink:) כדי להבין עד כמה היא יותר טובה מה-ZX (ה-ZX שלי הייתה 1600, והיא גם 93, כך שיש לי בסיס להשוואה).

מנוע ה-TU סוחב טוב יותר מה-XU, וההגה יותר טוב די משמעותית (למרות שב-ZX הוא טוב, הוא לא משתווה לפז'ו, בטח לא ב-1600, שם יש לך 3.2 סיבובים מצד לצד, לעומת 2.8 בפז'ו).

פורסם

ל-Tzvika-Pick, לא הייתה לי כוונה להכאיב :-)

ואני מאוד מקווה שאתה ושמר צודקים, ושכנראה נסעתי על אקסמפלרים ממש מוזנחים...כי כבר התחלתי לחשוב בכיוון של Zx Aura ידנית 1.6 או 1.8 צעירה יותר בכמה שנים מהנוכחית שלי(93)...הבעיה היא שלא מוכרים כאלה! לפחות לא בלוחות באינטרנט. מה גם שהמחיר שלהן מצחיק..לעומת פיז'ו לפחות.

ובהזדמנות אני באמת הייתי רוצה לעשות סיבוב על אקסמפלר טוב לשם השוואה :-D

את האמת, נהגתי על 306 מנוע 1600, שנת 99 שנסעה ממש טוב. הבעיה שם, או יותר נכון התעלומה, היא שלדברי המוכר מדובר במנוע מיוחד..לכן זו לא בדיוק השוואה הוגנת.

נ.ב: ה-206 הנוכחית ירדה מהפרק לאחר שהמוכר היה מוכן לשכלל במחיר רק את עלותן של חלק מהתקלות הידועות. כך שנוצר במצב, שרק כדי להביא את הרכב למצב תקין מבחינה מכאנית(גם מד סל"ד) עלי להשקיע יותר ממחיר מחירון(ולא במאות בודדות)..וזה עוד מבלי לדבר על שריטות, מכות פח, ושאר הדברים שעלולים להתגלות בבדיקה.

תודה על עזרתכם.

• תוכן חדש...