Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמנו את הספייר והוא במצב חדש,

אני צריך רק צמיג אחד חדש,

מן הסתם אני מתכוון לרכוש צמיג באותה מידה,

אבל השאלה היא אם זה בסדר לשים צמיג של דנלופ ויחד איתו צמיג ספייר (חדש..!) של פיירסטון (מה שבא במקור עם האיביזה...)? אני לא מדבר על החוק, אני יודע שמותר על אותו סרן שני צמיגים באותה מידה..

אני מתכוון לאיכות הנהיגה והבלימה.

ובכלל, כמה יעלה לי בערך צמיג יחיד? (אומדן מחיר בבקשה..).

אני חושב שיעלה בערך 200, או 250...

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סער, אמרתי לך - קנה צמיג פיירסטון חדש, או שתקנה זוג חדש (מתוצרת אחרת נגיד...) ואת הפיירסטון החדש תאחסן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הפנצ'ריה הקבועה שלי - לא מחזיקה פיירסטון, למיטב ידיעתי.

מניסיון עבר, פעם הוא שם לי זוג דנלופ - והיה שיפור ממש משמעותי באחיזה.

במקרה של היום, הצמיג כנראה פונצ'ר במזיד, כלומר אנשים רעים חתכו לנו אותו (למרות שאני לא סגור על זה). אני מעוניין שעל הסרן הקדמי יהיו 2 צמיגים חדשים. אחד כבר יש (זה הצמיג הרזרבי שהשתמשנו בו) ואחד בע"ה, אני אקנה מחר. את הקדמי שמאלי שהוא תקין (20,500 ק"מ, 2.4 שנים) נהפוך לצמיג רזרבי..

לא נראה לי שיש בעיה עם זה.

או שכן?

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל צמיג בנוי אחרת. רק צמיגים מאותו סוג ודגם יהיו זהים לחלוטין. אם הגלגל הרזרבי אכן תקין וחדש לחלוטין - שווה לקנות עוד אחת כמוהו ולהתקין בצד השני. זה אומנם לא לפי הספר (להחליף זוג צמיגים על אותו סרן) אבל לפחות מתקרב לזה...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הצמיגים שלי במצב מעורר רחמים, הג'אנטים עפים מהאוטו עד הסופ"ש ואת מקומם יתפסו בורבט \ שווה ערך במידה של 14 על 7 או 8 אינצ' [טרם הוחלט]

דרושה המלצה לצמיג ספורט מדרג הכניסה-אמצע [לא קצה עליון] שיהיה אול ראונדר נחמד ולא יקר.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני נוסע על רביעיית יוקוהאמה V500 במידה שצויינה בנושא השירשור (185/60/14). דירוג המהירות שלהם הוא H ו-treadwere 300, ומדובר בצמיג כיווני.

עד כמה שיצא לי לבדוק אותו, מדובר בצמיג מעולה ושקט ביותר. לא יודע איך הוא על רטוב כי פשוט לא ירד ממש גשם השנה והתקנתי אותם לפני פחות מחצי שנה.

המחיר גם הוא סביר: רביעייה ב-1200 ש"ח (באוטודיפו).

ממליץ בחום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כמה עדכונים,

בסוף לא חתכו לנו כלום, מסתבר שהצמיג פשוט חטף מכה, והתפנצ'ר בדופן שלו.

קניתי היום דנלופ SP490 ספורט, במידת 185 60 R 14.

הרבה יותר איכותיים מהפיירסטון שבאים במקור עם האיביזה.

TreadWear 340, שאני לא מבין מה זה אומר

אחיזה A וטמפ' A (אם אני זוכר נכון).

שמנו על הסרן הקדמי את שני האחוריים, כי הם במצב טוב, עם שחיקה מועטה יחסית.

שני החדשים הועברו אחר כבוד לסרן האחורי. כמובן בוצע איזון לכל צמיג,

ואפילו סידרו לי את הטאסות הזולות, שקניתי, ככה שהן יושבות טוב, ללא צורך באזיקונים.

כל העבודה עלתה לי 360 שקל. הצמיג, לפי מה שהבנתי עולה באיזור השלוש מאות שקלים (כולל מע"מ).

בע"ה שיהיה לי כסף אני מתכוון לשים 2 צמיגים חדשים מקדימה (600 שקל בערך). מאותו סוג.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

פעם היה פה שרשור שחלק ממנו דיברו על הצמיג הזה..

לא נמצא לגביו שום מידע באנגלית ורק מידע ממדינות מרוחקות בשפות שלהם.

פורסם
אני נוסע על רביעיית יוקוהאמה V500 במידה שצויינה בנושא השירשור (185/60/14). דירוג המהירות שלהם הוא H ו-treadwere 300, ומדובר בצמיג כיווני.

עד כמה שיצא לי לבדוק אותו, מדובר בצמיג מעולה ושקט ביותר. לא יודע איך הוא על רטוב כי פשוט לא ירד ממש גשם השנה והתקנתי אותם לפני פחות מחצי שנה.

המחיר גם הוא סביר: רביעייה ב-1200 ש"ח (באוטודיפו).

ממליץ בחום.

מצטרך להמלצה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סתם להשכלה כללית

צמיג זה הדבר שמקשר אותך לכביש. או בתרגום חופשי: אתה נוסע בתוך קופסאת פח ששוקלת טון וצפונה ועובר 30 מטר בשנייה (100 קמ"ש), הדבר האחרון שצריך לחסוך בו באותו זה צמיגים.

מי שיצא לו פעם לחוות פנצר ב90 קמ"ש מבין על מה אני מדבר.

מבחינת חשיבות הצמיגים שווי ערך לבלמים...

אמנם סט צמיגים ששווים 2000+ לא ירשימו את בנות המין השני כמו נורות קסנון ורדיו דיסק עם פנל נופל או אגזוז לחץ שעושה רעש של רכבת אך יש לתת על זה את הדעת בתכנון הכלכלי של הוצאות רכב.

ועוד משהו חשוב, אם נקלעת למצב שיש לך זוג צמיגים חדשים וזוג משומש, את החדשים יש להרכיב על הסרן האחורי וזאת משום שאם יתפוצץ לך צמיג קדמי עוד תוכל לשלוט על האוטו בעזרת ההגה, להבדיל מצמיג אחורי שמתפוצץ לך תוך כדי נסיעה ואז אתה בבעייה.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

אני לא מנסה לחסוך או משהו.

הצמיגים האחוריים עשו 20,500 ק"מ, בתקופה של שנתיים וקצת.

שני החדשים אכן הורכבו על הסרן האחורי (שזה הספייר שהוא חדש, והצמיג שנקנה היום).

בעתיד הקרוב (עניין של עבודה שאני אמור לקבל) אני מקווה לקנות זוג צמיגים נוסף.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

דבר ראשון תתחדש על הצמיגים. צמיגים חדשים, אפילו אם הם אליאנס (רחמנא ליצלן), תמיד עדיפים על צמיגים ישנים ועייפים.

מעבר לכך, כשערכתי סקר שוק בזמן שחיפשתי צמיגים, בדקתי גם את ה-SP490 (שזה מה שרוב הפנצ'ריות מחזיקות במידה הזאת), אבל משום מה לא התרשמתי ממנו כל כך. מחוות דעת שקיבלתי מאנשים שנוסעים עליו שמעתי שהוא "סביר", לא יותר מזה.

בכל אופן, כמו שכתבתי למעלה, זה לא משנה, העיקר שיש לך צמיגים דנדשים ועכשיו אתה נוסע הרבה יותר בטוח. אל תשכח לנסוע איתם בזהירות ב-500 הק"מ הראשונים, יש עליהם שכבת הגנה שתרד עם הזמן, רק שכל זמן שהיא על הצמיג, האחיזה שלו לא משהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...