Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך ידיעות אחרונות- ע"מ 12-13.

המועמדים:

-ביואיק לוצרן/קאדילאק CTS.

-סקודה סופרב- אוודי A6

-וולבו S80

-ב.מ.וו סדרה 5

-קרייזלר 300C

-אולי לקסוס GS300 וסיטרואן C6.

כחלק ממפרט הדרישות חובה שיהיה ברכב:

-מנוע 2400 סמ"ק ומעלה

-הספק מינימלי של 160 כ"ס

-מחליף דיסקים

-כוונון חשמלי למושבים וחימום מושבים

עכשיו אני תוהה:

למה באמת חשוב לציין במפרט הדרישה חימום למושב? התחת של השר חייב להיות מחומם בחורף המקפיא של מינוס 10 מעלות?

עד כמה באמת חשוב ההספק ונפח המנוע? בריחה ממתנקשים בזמן מרדף?

מחליף דיסקים? כדי שיהיו גם דיסקים של שלמה ארצי וגם של ריטה ורמי קליינשטיין?

מושבים חשמלייים מקדימה? הרי גם ככה השרים יושבים לרוב מאחור ומקדימה יושבים הנהג ושומר הראש.. (כנ"ל לגבי חימום מושבים קדמיים).

בכל מקרה, במפרט רשומים גם דברים בעלי היגיון (צמיגי "רנפלט", מערכות בטיחות, מרחק סרנים מינימלי, סוג מרכב).

עוד דבר שאני לא מבין- איך אפשר לשקול קנייה של רכבים כמו הסדרה 5/ A6 במדינה שגרים בה ניצולי שואה (למשפחתי למשל זה לא מפריע, למרות שמשפחתי ניצולת שואה, אבל יש כאלה שכן).

תתפלאו אבל אפילו כיום מכרים של המשפחה שהם ניצולי שואה לא יכולים לחשוב על קניית תוצרת גרמנית מובהקת.

גם אם לוקחים בחשבון הנחות גדולות מהיצרנים, אני עדיין לא רואה שום דבר הגיוני בהעדפת המתחרים על משהו אמרקאי וסולידי כמו הלוצרן (שלבטח תהיה זולה מהמתחרות אחרי הנחה וקנייה שלה תהיה נוחה יותר תקציבית).

האם הלוצרן, שהיא פחות מתוחכמת מהמתחרות הגרמניות למשל, לא טובה מספיק לשר הישראלי?

לשיפוטכם.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוב שלא רצו רדיו דיסק קורא MP3 כדי שהשר יוכל לשמוע את הדיסקים שצרב באימיול.

הסיבה למפרט הזה היא לפסול מתחרות. זה טריק ידוע שמכניסים כמה דרישות לא חשובות שאין למתחרה הזול כדי שלא יוכל להציע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קיים רכב בסגמנט הזה שאין לו להציע (בתוספת איבזור על הבסיס) את הדברים האלו?

מפליא אגב שלא דרשו גם סאן-רוף. 8)

פורסם

עוד דבר שאני לא מבין- איך אפשר לשקול קנייה של רכבים כמו הסדרה 5/ A6 במדינה שגרים בה ניצולי שואה (למשפחתי למשל זה לא מפריע, למרות שמשפחתי ניצולת שואה, אבל יש כאלה שכן).

תתפלאו אבל אפילו כיום מכרים של המשפחה שהם ניצולי שואה לא יכולים לחשוב על קניית תוצרת גרמנית מובהקת.

אמר זה שהכינוי שלו הוא BMW ויש לו גם אחת כזאת בסימלון.

תעשה טובה עם השטויות האלה, מה הקשר בין סדרה 5 שנת 2007 לגרמניה הנאצית?

היפנים עשו עלינו חרם כלכלי, אולי לא נקנה תוצרת שלהם?

חלק לא קטן מהעם שונאים את הערבים אבל משתמשים במילים מהשפה שלהם.

מי שרוצה לחיות בחושך, שיחיה בחושך - נא לא להפיץ את תאורית הגזענות הזאת בפורום.

בקשר לשרים? הייתי דוחס את כולם בפאסאט דיזל ושלום על ישראל, למה שר צריך לנסוע בוולוו? אולי אם יהיה להם רכבים פחות טובים הם יסעו פחות ואשכרה יהיו בכנסת לפעמים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לזה אני קורה מחשבה חמורית.

אין לך בבית(או לרוב הניצולי שואה) שום מוצר תוצרת גרמניה ?

מה ההבדל בין ליקנות רכב גרמני או תנור גרמני או אפילו מייבש שיער, מכונת גילוח, מקדחה וכו' ?

לרשות השרים והממשלה ישנו מבחר עצום של כלים תוצרת גקמניה, אבל מכוניות זה מחוץ לתחום, למה !?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

.

ומה עם תוצרת איטלקית ויפאנית? הם היו בני ברית של הגרמנים.

הבריטים והאמריקאים סגרו את שעריהם בפני הפליטים היהודים ולמעשה החזירו אותם לכיבשנים.

לפי התפיסה הנ"ל המכונית הבאה של השרים צריכה להיות איראנית. שם מתיחסים יפה ליהודים שחיים במדינה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כך נראה מכרז תפור. תכיר. כותבים אותו תוך עיון במפרט הרכב שמעוניינים שיזכה.

ולרכב הזה יש, ככל הנראה, חימום למושבים ומושבים קדמיים חשמליים.

פורסם
מתוך ידיעות אחרונות- ע"מ 12-13.

המועמדים:

-ביואיק לוצרן/קאדילאק CTS.לדעתי הכי מתאים לשרינו המפונקים/מושחתים , הרי לנהוג הם לא יודעים ולא מבינים, אז למה להם משהו אחר?

-סקודה סופרב- אוודי A6

-וולבו S80

-ב.מ.וו סדרה 5

-קרייזלר 300C כנ"ל . למרות שלדעתי היא יותר מתאימה

-אולי לקסוס GS300 וסיטרואן C6. סיטרואן ממש מתאימה כאן . היא גם יפה וגם מגהצת את הכבישים ולכן לא יוכלו לסבול מהאיכות הגרועה של מע"ץ . וכך יוכלו לומר שלא צריך לשפץ את הכבישים

כחלק ממפרט הדרישות חובה שיהיה ברכב:

-מנוע 2400 סמ"ק ומעלה

-הספק מינימלי של 160 כ"ס הספק שיא למנועים כאלו

-מחליף דיסקים חשוב מאוד שניבחרינו יהנו ממוסיקה מגוונת ושיחשפו לטעמים חדשים , שמא ישאלו אותם על זמר/להקה ויתברר שהם לא יודעים עליהם , ואז תהיה מבוכה למדינה

-כוונון חשמלי למושבים וחימום מושבים

עכשיו אני תוהה:

למה באמת חשוב לציין במפרט הדרישה חימום למושב? התחת של השר חייב להיות מחומם בחורף המקפיא של מינוס 10 מעלות? בחורף הירושלמי כן .

לשיפוטכם.

לגבי הנאצים , אני בהחלט חושב שאתה צודק . נכון הוא שאני קונה ולא אכפת לי , אבל באופן ייצוגי לא צריך לעשות את זה במדינה שקמה על רוב של יוצאי גטאות , ולרובם יש עדיין בעיות נפשיות שהם הורישו לנכדים (זו עובדה ואני מבקש לא להכנס להתפלמסות/ווכוחים על זה אם אפשר ).

נכון שהמדינה לקחה את השילומים כדי שתוכל לבנות את התעשיה שלה ובזה בגדה בחלק לא קטן של הניצולים (שד"א עד היום לא מקבלים את חלקם וחיים בתנאים מזוויעים כשבכספם בנו את המדינה הכפוית טובה הזו ) אבל לירוק להם בפרצוף ככה זה כבר מוגזם לדעתי

בברכה יהודה

פורסם

כניראה הבאת את הנתונים מהכתבה שכתבו בידיעות(שאני מניח האמת שגם כתבו על זה במעריב).בידיעות אמרו משהו אמנם בהומור,אבל בחוכמה"לא נאה להגיע עם רכב כזה לטקס השואה ביד ושם"...

זה עיקרון כלשהו.

זה לא שאין לנו קשרי מסחר עם גרמניה,אבל מכונית זה משהו גדול ומרכזי..יצוגי אולי אפילו.

לדעתי הטיעון של ידיעות מצויין..

ד.א

ההימור שלי,הוא כמו של ידיעות,הם בסוף ילכו על הביואיק מכיוון ש"קונדוליזה תאהב את זה",כלומר,אמריקה(+זה גם זול יחסית)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אני הייתי קונה לשרים קאייה ריו, זאתי שזכתה ל0 כוכבי בטיחות או משהו כזה.

או את הדצ'ה המתהפכת.

פורסם

לפי דעתי השרים בישראל צריכים לחיות את החיים של האזרח הישראלי הממוצע בשביל להבין את צרכיו ורצונותיו.

לכן אני מציע לאנטיס 323 עם מקסימום מחליף קסטות

:lol:

פורסם
זה לא שאין לנו קשרי מסחר עם גרמניה,אבל מכונית זה משהו גדול ומרכזי..יצוגי אולי אפילו.

לדעתי הטיעון של ידיעות מצויין..

שטויות במיץ עגבניות.

מכוניות לא, אבל צוללות וציוד צבאי כן?

הלוואי שהיו לנו עוד כמה ידידים בעולם הזה כמו גרמניה.

התגובה שלך היא צביעות והתחסדות לשמה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
שטויות במיץ עגבניות.

מכוניות לא, אבל צוללות וציוד צבאי כן?

הלוואי שהיו לנו עוד כמה ידידים בעולם הזה כמו גרמניה.היום הם מתחילים לא להיות ידידים שלך . מה נעשה אי אפשר לחיות עם אשמה כ"כ גדולה על המצפון , ובד"כ מבחינה פסיכולוגית אתה הופך את זה שזה שגרם לך להרגיש אשם הוא לא בסדר ולכן הוא אוייב שלך

התגובה שלך היא צביעות והתחסדות לשמה.

אני לא הייתי בונה על ידידות גרמנית לטווח הבינוני/ארוך

בברכה יהודה

• תוכן חדש...