Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפניכם תרגום חלקי של מבחן השוואתי מעניין מגיליון אפריל של EVO, תהנו!!

שיבת המלך

לרנו קליאו ספורט 182 יש את סוג הדם הנכון, אבל האם היא יכולה לחסל את מעמידי הפנים, המובלים בידי המיני קופר S?

הצגת המתחרות

היא אמנם לא מוחצנת, אבל הפוקוס ST170 היא האצ'בק מרשימה למראה. כזאת שנראית טוב גם אחרי הרבה זמן. כעת, היישר ממתיחת הפנים האחרונה שלה, שהתמקדה בשינויים למערכת מיפוי המנוע לצורך יותר מומנט בסל"ד נמוך, אנחנו מצפים לגלות האם השינויים יכולים לשפר יותר את מכונת הנהיגה המצוינת הזאת.

focus4.jpg

אחרי הפוקוס נוסעת הסיוויק טייפ R. תמיד היינו קצת מתוסכלים מההונדה. יש לה את אחד המנועים הטובים ביותר בהיסטוריית ההוט האצ' בצירוף שלדה רדומה ולא מתקשרת. אבל, כמו פורד, הונדה בחרו לתת לסיוויק שיפוץ קליל בזמן האחרון. עם היגוי קשה יותר, שיפורים למתלים, קפיצים מכוילים מחדש ומוט גלגול מחוזק, ההיגוי והתגובות של הסיוויק צריכים להשתפר. בנוסף, גלגל תנופה קל יותר וקלאץ' שונה, דבר שלפי החברה תורם לשיפור בשתי עשיריות השניה במיאוץ ל-96 קמ"ש. אם השינויים הזריקו קצת רגש לתוך המכונית, יכול להיות שלהונדה יש מנצחת בידיים.

civic2.jpg

והיא בהחלט תצטרך שינוי רציני בשביל להתמודד מול הרנו קליאו ספורט 182 החדשה. רק הוצגה וכבר הוצהרה בידי בוחן EVO כ"הוט האצ' הטובה ביותר בכל הזמנים". ה-182 היא גרסה מועצמת של הקליאו 172 קאפ המבריקה. עם ABS, ESP ומיזוג אוויר, הדוגלים בטהורות של מכונית הספורט יכולים להאשים את הקליאו 182, השוקלת 69 קילו יותר מה-172 קאפ, בכך שהיא נעשית רכה יותר. אבל על כבישים חלקים כאלו, אני שמח להגיד שהיא מצליחה ליצור איזון מעולה בין אחיזה וכוח. לפחות בינתיים.

clio1.jpg

מיטלטלות במראה האחורית של הקליאו, שתי החתיכות החסרות בפאזל ההוט האצ'ים שלנו. הפז'ו 206GTI 180, והמיני קופר S. הפז'ו מעניינת, מכיוון שהיא צריכה להיות האיום הגדול ביותר של הקליאו. איננו צריכים להזכיר לכם את ההיסטוריה המפוארת של פז'ו בתחום הקטנות החמות. למרות שנכון להגיד כי ה-206GTI המקורית נכשלה בהצתת הדמיון שלנו באותה הצורה שה-306 וה-106 GTI הצליחו, עדיין קשה להודות שפז'ו איבדה את זה לגמרי.

2061.jpg

המיני קופר S, לעומת זאת, היא פייבוריטית של EVO. ה-S המוגדשת היא אולי הכי חלשה כאן, אבל היא אוחזת מדהים והשלדה שלה היא בעלת התלהבות עצומה לפניות. קשה שלא להתאהב בה.

mini3.jpg

לאחר ניקיון

המכוניות הוכנו לצילומים, והקליאו נראית הכי מצודדת, כנראה תודות לפסים הלבנים לכל אורכה, ולצבע הכחול המחשמל. אם אתם מתמצאים בהיסטוריית מירוצים, תיזכרו בוודאי במכוניות רנו מבית גורדיני. הקליאו הזאת היא סדרה מוגבלת בכמות של מכוניות הנותנות כבוד לאותה היסטוריית מירוצים מפוארת. ג'נטים בצבע אפור-פחם מזהים את הקליאו הזאת כבעלת שיפורי ה'קאפ' האופציונליים, שמשמעותם גם צמיגי מישלין אקסלטו ברוחב 235, הנמכה של 3 מ"מ וקפיצים/בולמים קשיחים יותר אף מאלו הנמצאים בקליאו 172 קאפ. בתוספת 200 פאונד בלבד צריך להיות משוגע בשביל לא להזמין את גרסת ה'קאפ'.

clio2.jpg

הפז'ו נראית פחות קשוחה. עם בתי גלגלים גדולים מדי ועיצוב לא מסודר. היא פשוט לא מספקת את אותו הריגוש החזותי. דבר שאינך יכול להגיד על הסיוויק, שהיא בעלת נוכחות אמיתית למרות הפרופורציות הקופסתיות משהו. אם אתה רוצה הוט האצ' אולטרה-מודרנית ומהממת, ההונדה עדיין מובילה.

2062.jpg

civic4.jpg

בחברה כל כך נוטפת טסטוסטרון, המיני לא נראית ממש גברית. האמת, אפילו די נשית. והפוקוס? ובכן, אם הייתה נראית רק קצת יותר כמו גרסת ה-RS ופחות כמו גרסת הדיזל... בחברה הזאת, הפוקוס היא כמעט בלתי נראית.

mini2.jpg

focus1.jpg

ונתחיל בקליאו

עוד בתחילת המבחן היה ברור כי הקליאו הולכת להיות הסטנדרט בשביל האחרות. השאלה היא כמה גבוה הן צריכות לכוון...

בכניסה ל-182 מגלים מיד שתנוחת הישיבה איננה מוצלחת. נהגי קליאו מנוסים מיד מורידים את המושב עד כמה שניתן, ולא ניתן מספיק. אבל עם קצת כיוון של ההגה ותקופת הסתגלות מסוימת, מתחילים להרגיש 'אחד עם המכונית'.

אמנם מבחינה ארגונומית היא מפספסת מעט, אך מבחינה דינמית היא מפצה על כך בהחלט. היא מרגישה מהודקת ומוכנה לקרב באופן מיידי. כל דבר מתחבר בדיוק כמו שצריך: הדוושות, ידית ההילוכים וההיגוי, כולם מהודקים יחדיו לתת הרגשה מוקדמת של בהירות דינמית.

אמנם חסרה לה תיבת 6 הילוכים, אבל היא משתמשת באופן מבריק במה שיש לה. המנוע הנפלא הוא שרירי ומטיס אותך החוצה מפניות חדות ללא כל מאמץ, כשהוא מושך חזק עד 7000 סל"ד. הוא גם נשמע מצוין. כזה מנוע אדיר חייב שלדה מתאימה, וה-182 קאפ מרגישה מתוחה באופן נפלא אבל עם שיכוך מספק. זווית הגלגול מתונה מאוד והצמיגים מרגישים בהרמוניה עם תגובות המכונית. ההיגוי משנה משקלו באופן עקבי ומספק תחושה טובה של מה שמתרחש בחלק הקדמי.

לאורך פניות במהירות ממוצעת אפשר ממש לעבוד חזק עם החלק הקדמי, להוסיף כוח בצורה פרוגרסיבית עד שהקלה במשקל ההגה מראה את תחילתו של תת היגוי. הורדת הרגל מהגז צריכה להיות בזהירות מספקת ולא במיידיות, שכן הקליאו לא צריכה פרובוקציה ברוטלית בשביל להוציא את זנבה החוצה, עם ESP או בלי. עם איזון טבעי הנע בין ניטרליות להיגוי יתר, לוקח קצת זמן להתרגל אליה. בפעם הראשונה שאתה מרגיש את הזנב יוצא, הפה שלך מתייבש, אבל כשהאדרנלין קצת יורד אתה מבין שה-182 היא נשלטת באופן מושלם, כל עוד אתה קולט את סימני האזהרה ומגיב בהתאם.

ה-182 אוחזת מעולה גם על כבישים חלקים או משובשים. נכון, השפעת המומנט על ההיגוי מורגשת, במיוחד בשלושת ההילוכים הראשונים, אבל הוא ניתן לשליטה ולא מוציא את האף של המכונית החוצה יותר מכמה אינצים מחוץ לקו.

באופן מרשים, למרות הקשחה של המתלים והצמיגים, הקליאו מצליחה לשלב אחידות במהירות גבוהה ונוחות נסיעה נסבלת במהירות נמוכה. הבלמים מצוינים גם הם, ורגישים בדיוק במידה. העבד אותם חזק והם ממשיכים לעצור באותה המידה ללא הרעה בתחושה או דעיכה בעוצמה.

אל תטעו, צריך להיות מנוסה ומרוכז מאוד בשביל לנהוג בקליאו חזק. אבל התנהגו אליה בכבוד, והתגמול יהיה מהגדולים שניתן לקבל על ארבעה גלגלים.

clio3.jpg

clio4.jpg

הרף הוצב

ואנו עוברים למיני. נכנסים פנימה ומרגישים הרבה יותר בבית. תא הנוסעים נראה טוב ובנוי טוב, למרות שהמושבים שטוחים מדי וחסרי אחיזה צידית.

ההיגוי מרגיש כבד בדיוק במידה, והעברת ההילוכים מרגישה מהודקת ומוגדרת יותר מבקליאו בעלת התיבה המשוחררת מדי, אך מהירה. זה אמנם נשמע מגניב בתיאוריה, אבל במציאות מנוע הסופרצ'ארג'ר של המיני נשמע יבבני ומספק כוח יותר מדי לינארי. הוא מרגיש שטוח לאחר הקליאו. אבל ברגע שלומדים לעבוד איתו ומתעלמים מהפסקול, מגלים את הקלף המנצח של ה-S. הוא מספק ביצועים טובים יותר בהילוכים גבוהים יותר – המנוע נושם עמוק ובכביש מהיר למדי אתה מוצא שההילוכים הרביעי, חמישי ושישי, מאפשרים לך להשאר באותו קו עם שאר החבורה.

משהו שהמיני חולקת עם האב הקדמון שלה, הוא היכולת לשמור על מומנטום. עם חישוקי ה-17 אינץ' הפופולריים וצמיגי ה-205/45 מבית דנלופ, ל-S יש רזרבות אחיזה אדירות. בצירוף עם בקרת אחיזה מאוד דיסקרטית, אתה יכול להוסיף גז מוקדם בידיעה כי כל האחיזה עומדת לרשותך.

הבלמים מרגישים מגיבים מספיק, אבל הם עובדים קשה יותר ממה שאתה חושב. המשך בקצב מהיר לכחצי שעה והדוושה מתחילה להתרכך והעוצמה לדעוך.

מלבד הבלמים, התחושה שנשארת מהמיני היא של נינוחות. אפשר לבקש ממנה לעשות הכל והיא פשוט תעשה. אין קפיצות בתוך הסיבוב, אין רגעי חרדה. רק התקדמות ניטרלית ובטוחה. למרות שהיא לא מספקת את אותם הריגושים מלביני הפרקים של הקליאו, המיני מאפשרת לך לנצל אותה עד למקסימום. נהגים לא מנוסים יאהבו את הדרך שבה היא שומרת עליהם, ונהגים מנוסים יהנו מאוד לחקור את המגבלות שלה וכן ישמחו מהיכולת שלה לצלוח מרחקים במהירות מרשימה. למרות שהיא מציגה תדמית של אביזר אופנה, אם תשכילו להביט מעבר לכך, תמצאו מכונת נהיגה מרשימה ביותר.

mini4.jpg

mini5.jpg

מהחלש לחזק

אם קיימת הוט האצ' עם תחושת מטרה מדויקת כמו סכין – זו ההונדה. חומרת היי-טק משולבת עם מיצוב הסמל היפני, הסיוויק היא שיעור בכיצד ליצור את האשליה של מכונית מירוץ לכביש.

הרבה מחשבה הושקעה בדברים שבהם אתה נוגע. הגה נעים מאוד למגע – הטוב בקבוצה – ביחד עם ידית הילוכים מצוינת וזוג מושבים פשוט נפלא. לא פלא שאתה מתלהב עוד לפני שאתה מתניע. התנע והמנוע נשמע חרישי ומעודן. לא מרשים באופן מיידי כמו של הקליאו, אבל ממש אפשר להרגיש שאין אינרציה. המנוע הזה נועד לסל"ד גבוה.

תיבת ההילוכים פשוט מופלאה. אתה מעביר הילוכים מהר כפי שהיד שלך יכולה לנוע. הורדות ההילוכים מהירות וחלקות באותה הצורה. ביחד עם תגובת המנוע התזזיתית זו פשוט הנאה אדירה.

הרבה דובר על המשיכה החזקה של מנוע ה-VTEC כאשר השסתומים נכנסים לפעולה המהירה שלהם. ב-CTR החדשה זה פחות מורגש כאשר המחט עוברת את ה-6000 סל"ד. זאת תודות ליותר מומנט בסל"ד נמוך יותר. מצד אחד זה אומר שחלק מהקסם נעלם, אבל מצד שני זה מאפשר לך לצאת מפניות חדות הרבה יותר מהר.

זו עדיין מכונית שדורשת הרבה עבודה. גורמת לך להשאיר אותה מעל 6000 סל"ד אם אתה באמת רוצה להשיג את הטוב ביותר ממנה. היא מהירה מאוד, אבל תצטרך להעמיס עליה ועל עצמך הרבה בכדי להשיג את ה-10% האחרונים של הביצועים בקו ישר. הרבה נהגים יאהבו את זה. אחרים יתחילו להתעייף לאחר זמן.

מהירה או לא, זה הכל אקדמי כשמדובר במה שאפשר להתייחס אליו רק בתואר "איום ונורא" - ההיגוי. זה מורגש במיוחד כשעוברים אליו מהקליאו או המיני. חסר תחושה כמו בזמן של הרדמה כללית, ומרגיש דביק בקו ישר, כאילו נמרח בחומר צמיגי. אפשר רק להניח שהונדה תכננה את זה כדי למנוע הפרעות של המומנט על ההיגוי, אבל זה תכנון לקוי ביותר, מכיוון ששיבוש כלשהו בכביש גורם לתחושה מאוד שלילית. היגוי מת ומלאכותי הוא משהו שאתה תקוע איתו תמיד. זהו לא שיפור - זהו צעד אחורה.

עוד ביקורת שהייתה לנו על הסיוויק היא המחסור בזרימה. המכונית המשודרגת היא שיפור מסוים שכן היא מקבלת עוד נינוחות ויציבות עם המהירות, אבל עדיין חסרה לה הנינוחות מתחת ל-100 קמ"ש. אין מספיק פידבק, דבר שגורם לקשיים בניחוש מה הסיוויק תעשה הלאה, בייחוד בכביש רטוב.

כל אלו הופכים אותה ליותר דורשת תגובות ופחות אינטואיטיבית מהמיני או הקליאו. דיפרנציאל מוגבל החלקה, כמו שיש באינטגרה למשל, יעזור לה רבות, ובמיוחד להיגוי שלה. אבל הוא בוודאי גם ישפיע לרעה על המחיר התחרותי שלה.

civic1.jpg

civic3.jpg

ונעבור לפז'ו

למרות מעט גבות מורמות של עמיתי, התחושה הראשונה שלי מה-180 היא טובה. המנוע מרגיש חזק, מגיב, וכנראה הקרוב ביותר לזה של הקליאו מבחינת אופי. היא גם מהירה, אבל אם לוחצים על המנוע יותר מדי, הוא מרגיש קצת מחוספס וגס. לכל מי שזוכר את יחידת הכוח של ה-205 GTI 1.9, מנוע ה-206 הוא אכזבה. ויותר מזה – שילוב ההילוכים משוחרר ומרעיש והקלאץ' לא מדויק מספיק.

הבט מסביב בתא הנוסעים ותראה משהו שהיה טוב לפני 3 שנים וכעת מראה את גילו. הפנים מאובזר מספיק, אבל נראה מיושן, וכך גם השלדה. היא קשיחה, לא ידידותית וחסרת הבעה. יש הרבה אחיזה אבל ההתנהגות לא מבריקה. היא שומרת על מהירות גבוהה בסיבובים אבל מזעיפה פנים ולא מושפעת באופן אחיד מהקלט שהיא מקבלת מהנהג – בהחלט פשע חמור בשביל פז'ו ספורטיבית. בסופו של דבר הבעייתיות הדינמית הזאת רק גורמת לך לנהוג אותה חזק מדי, דבר שבתורו גורם לדברים להפוך להיות מאוד מחוספסים. זהו מצב עצוב מאוד שבו ההוט האצ' הטובה ביותר של יצרן ספורטיביות עם עבר כה נפלא, היא המפסידה הברורה כאן.

2063.jpg

2065.jpg

ולאחרונה

אני נכנס לפוקוס ומרגיש מיד בנוח. אבל כמו כמעט כל פורד, היא גורמת לך להתבאס שאין בה קצת יותר חיות מבפנים. בהתחשב בכך שהמנוע הוא כריזמטי בערך כמו שעון מדבר, זה מדהים כמה מהר אתה נכנס לקצב, נסחף בעזרת כמות המידע שעובר אליך מההגה ומהמושבים. במושגים דינמיים טהורים לפוקוס יש את השילוב הטוב ביותר של נייטרליות וביטחון, עם כיוון מדויק של עוצמת הגז בעזרת הדוושה אפשר ממש לנהוג אותה עד למגבלות כשלעולם אינך מרגיש שאתה מנסה את מזלך קצת יותר מדי. היא כמעט כמו לוטוס בתחום הזה, עם תחושה מאוד נדירה של המגבלות. אתה יכול לשחק עם המכונית בקלילות בתוך הפניות אבל אתה יודע בלבך כי אתה רק מוריד קצת מהירות.

אם היה לה מנוע שיכול להתמודד מול זה של הקליאו, ה-ST בוודאי הייתה זוכה ביותר קולות. במקום זאת היעילות הרגועה של היכולות הדינמיות שלה גורמת להרגשת כבוד והערכה, במקום ההתרגשות הגולמית שמקבלים מהקליאו או המיני.

focus2.jpg

focus3.jpg

ולסיכום

הפוקוס יוצאת המפסידה אל מול הקליאו והמיני, אבל היא כל כך קרובה אל הסיוויק המהירה ממנה, עד כי זה חסר טעם לבחור מביניהן. אם תדמית וקצב יותר חשובים לך – לך על ההונדה. אם הקסם של שלדה מדויקת והיגוי נפלא עובד עליך – הפוקוס האפקטיבית באופן נהדר תיתן לך סיפוק גדול יותר.

אבל, מה שרנו (ואנחנו) יודעים, זה כי לקטנות החמות הטובות ביותר יש edge. משהו קצת מעבר שמוסיף לחוויה. הרנו 5 טורבו, הפז'ו 205 GTI והקליאו וויליאמס – לכולן היה את זה. ועכשיו גם ל-182. ההוט האצ' הטובה ביותר מעולם? לא תמצאו אותי מתווכח עם הטענה הזאת.

magazine2.jpg

magazine1.jpg

תוספת:

מגזין CAR ערך באותו החודש קרב דומה למדי. במקום הסיוויק והפוקוס הופיעה הסיאט לאון קופרה. שם הסדר היה – 206 במקום האחרון. תנוחת נהיגה רעה, שילוב הילוכים בעייתי, פנים זול ונוחות גרועה למדי הכשילו אותה.

הלאון במקום השלישי. היא מוכשרת – מהירה, מעודנת ומאתגרת – אבל לא ברמה של המיני והקליאו.

שתי אלו יכולות להיות הגדרות מילוניות של "גן עדן להוט האצ'ים". שריריות ואינטואיטיביות, בעלות יכולת וזריזות. הן מוציאות את הטוב ביותר מהכביש ומהנהג. המיני תגרום לך לחייך בהתחלה, באמצע ובסוף כל מסע, אבל הקליאו מוסיפה בדיוק מספיק זעה בכפות הידיים וקצב לב מהיר יותר. וזה מדוע היא ההוט האצ' הטובה ביותר בשביל המחיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סקירה מ-ד-ה-י-מ-ה! וואלה תודה רוני עכשיו אני מבין לאן נעלמת ביום יומיים אחרונים :twisted:

אחחח איזה מכונית הקליאו הזאת פשוט מדהימה! והמחירים גורמים לי כל פעם להתרגז!

את האמת חשבתי הפוקוס תקבל ציון טוב מכתבות שהיו לפני בחינה בשטח המכונית נשמע מצויינת... :roll:

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם
סקירה מ-ד-ה-י-מ-ה! וואלה תודה רוני עכשיו אני מבין לאן נעלמת ביום יומיים אחרונים :twisted:

לא נעלמתי, האמת. זה גם לא לוקח הרבה זמן כמו שנדמה. אני מתרגם בזמן שאני קורא, מוריד כמה תמונות מהרשת (תודה רועי :D ) ו...זהו.

בקרוב מתוכנן תרגום כתבה אף יותר מעניינת (וגם יותר ארוכה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא נעלמתי, האמת. זה גם לא לוקח הרבה זמן כמו שנדמה. אני מתרגם בזמן שאני קורא, מוריד כמה תמונות מהרשת (תודה רועי :D ) ו...זהו.

בקרוב מתוכנן תרגום כתבה אף יותר מעניינת (וגם יותר ארוכה).

רוני

כל סקירה מתורגמת רק מבורכת... כיף לראות מאמץ כזה לשפר את הקהילה...

בלי קשר רציתי לשאול האם תוכל לסרוק את כל הכתבה ברזולוציה גבוהה כדי שאני יוכל לקרוא?

עוד דבר תגיד במגזינים האלה יש בהתחלה חדשות רכב כמו במגזינים בארץ? [תוכל במקרה גם לסרוק את זה? :oops: ]

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם
כל סקירה מתורגמת רק מבורכת... כיף לראות מאמץ כזה לשפר את הקהילה...

בלי קשר רציתי לשאול האם תוכל לסרוק את כל הכתבה ברזולוציה גבוהה כדי שאני יוכל לקרוא?

עוד דבר תגיד במגזינים האלה יש בהתחלה חדשות רכב כמו במגזינים בארץ? [תוכל במקרה גם לסרוק את זה? :oops: ]

אין שום טעם לסרוק אותה, היא ארוכה ומעייפת לקריאה. הסיבה שאני מתרגם ולא סורק (למרות שקל יותר לסרוק, מן הסתם) היא בכדי להקל על הקריאה, ולהוריד את החלקים המיותרים (התרגום הזה הוא בערך חצי-שני שליש כתבה).

מן הסתם יש במגזינים האלו גם חדשות, אבל אתה לא מצפה ממני שאסרוק חצי מגזין. אני מביא לכאן את החלקים הטובים ביותר, תסתפקו בזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תגיד, מאיפה התמונות אם הם לא סרוקות...? התמונות באיכות מדהימה ויפות!

מהאינטרנט. קצת מאמץ ועזרה מחברים ומוצאים הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אהבתי. תודה רוני.

כמה שאלות:

והקלאץ' לא מדויק מספיק

מה זה אומר בדיוק? הסבר בבקשה...

מהירה או לא, זה הכל אקדמי כשמדובר במה שאפשר להתייחס אליו רק בתואר "איום ונורא" - ההיגוי

מוזר. בארץ היא קיבלה ציונים מעולים. הגה, למרות היותו חשמלי, קיבל ציון מעולה. ואפילו לאחר שיחה עם 2 אנשים בכירים ממגזין כלשהו בארץ שמעתי עליה בעיקר תשבוחות. 1 מהם טען שזוהי ההוט האץ' שהוא היה לוקח - תזיזתית, אנרגטית, מדהימה ואפילו הגה טוב (לא כמו הקליאו..אבל טוב). השני, אחד מהנהגים היותר טובים בארץ, טען שהיא מעולה וממש טובה. הוא לא אומר בהחלטיות שזוהי הבחירה שלו, אבל עדיין נתן לה בעיקר תשבוחות ואמר שהיא ראויה ומעולה.

?

בתוספת 200 פאונד בלבד צריך להיות משוגע בשביל לא להזמין את גרסת ה'קאפ'.

אני מנחש שגירסת ה"קאפ" לא תגיע לארץ, נכון?

עד כמה התוספות של גירסת ה"קאפ" מוסיפות לה? האם גם בלי התוספות הזאת היא הייתה נחשבת כזאת מדהימה?

Back to the original - NC again.

פורסם

עכשיו אני רוצה 182 :).....

לעזאזל , אני יסתפק ב 172 שלי ... היא עדיין לא מנוצלת ב 10% אני בטוח, אני חייב ללכת לקורס !!!

פשוט כיף לקרוא כל פעם מחדש שהרכב שאתה הבעלים שלו נחשב למוביל בקטגוריה :).

פשוט תענוג :D.

תודה רבה על הכתבה, ח"ח על ההשקעה.

פורסם

אחחח איזה מכונית הקליאו הזאת פשוט מדהימה! והמחירים גורמים לי כל פעם להתרגז!

את האמת חשבתי הפוקוס תקבל ציון טוב מכתבות שהיו לפני בחינה בשטח המכונית נשמע מצויינת... :roll:

רוני קבל ח"ח מטורף! אתה מעלה כתבות מעניינות ביותר - המשך כך :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פשששש

רוני אחלה כתבה...(תירגום והשקעה)

תודה...

שאלה-

למה לא לקחו אם כבר את הדגמים החזקים של כל אחד..

כמו-

פיז'ו 206 RC

פורד פוקוס RS

רנו קליאו V6

ראיתי איך ענייך היפות דיברו בלי קול,במבטך בחיוך סיפרת לי את הכל,בכל מילה היכול צחוקך עולם אחר לא שלך!!!

רצית לדעת מדוע נישארתי טוב ונחמד איתך!!!

שלאא תעצביי עודד,לאא תכאביי עודדד,לא תהיה לבד יושבת בעולם אכזררר

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

206 GTI 180 לא מקבילה ל RC מבחינת הכוח ?

אני חושב שהם דיי זהות .... או שאני טועה איפה שהוא, ככה שזה לא כזאת תחרות.

חוץ מזה ההנעות שונות.. ה V6 הנעה אחורית וזה דיי משנה את כל עניין התחרות מהנעה קידמית.

יש גם שיקולים כספיים וכו' כאשר ה V6 עולה פי שתיים מהגירסא הרגילה למיטב ידעתי.

פורסם

שוב תודה על ההשקעה!

חזרתי כרגע מיום עבודה קשה,זה בדיוק מה שהייתי צריך כדי להרגיע את עצמי.....

איפה האייקון של האליל???

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

• תוכן חדש...