Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבת הנושא האחרון של נזילת נוזל קירור מאזור התרמוסטט עברה לי בראש המחשבה של "אולי נאלתר משהו"

לאחר שעשיתי קצת חושבים עם עצמי ובעטתי לעצמי קצת שכל לראש שאילתור הוא דבר זמני ולרוב אני משתדל כמה שפחות להיות "חאפר".

הלכתי ורכשתי תרמוסטט חדש ובית תרמוסטט שהתפורר ונשבר מרוב קורוזיה והריי לפניכם התמונות.

תמונות:

1: מקום הריקבון ניתן לראות שהתחלתי באילתור מעל הבאנד המזוויע של PVC שעומד בתקן חה"א אך במקרה שלנו לא עזר הרבה.

2: תצלום מרוחק יותר

3: תצלום ברור! ניתן לראות את הנוזל הירוק שהתערבב לו עם הPVC

4: באנד סורר! עד שהוצאנו אותו יצאה לנו הנשמה!

5: בית תרמוסטט רקוב!! הופ! קולטים את החור בין האצבעות?!

6: מבפנים.. הג'יפה הזה נדבק חזק

7: הוצאת התרמוסטט, שימו לב שכל המים הירוקים נשפכים מהמנוע

8: תמונה אומנותית, אבא מסדר את הכיפה תוך כדיי תהיה "WTF?!"

תהנו :)

31102010489.jpg

31102010490.jpg

31102010492.jpg

31102010493.jpg

31102010495.jpg

31102010496.jpg

31102010502.jpg

31102010503.jpg

פורסם

המשך תמונות:

1. בית תרמוסטט חדש לעומת ישן

2. כנ"ל

3. תרמוסטט חדש לעומת ישן

4. התרמוסטט החדש מחייך אחריי שהתיישב במקום.

5. הרכבת בית התרמוסטט הידוק הבאנד החדש

6. החזרה וסינון של נוזל הקירור למצנן.

אחלה המשך יום שיהיה :)

31102010504.jpg

31102010507.jpg

31102010508.jpg

31102010512.jpg

31102010517.jpg

31102010519.jpg

פורסם

נראה טעים המרק שיש בכף הגדולה :-P

שיירבו כמוך לשתף אותנו בפרויקטים עם תמונות , יפה!

הזנחה קשה לתרמוסטט..

פורסם

הנוזל קירור נראה בהיר מידי כאילו יש שם 2כוסות נוזל קירור וכל השאר מים, 2 גלונים (2 מיכלים של 3.75ליטר) נוזל קירור פרסטון יעלו כ65 ש"ח, ומה שווה כל העבודה אם אין נוזל קירור איכותי שישמור על החלקים שהחלפת ושאר חלקי המערכת...

נוזל הקירור בין התפקידים שלו הוא לשמור על חלקי המערכת מקורוזיה ואיכולים, אצלך במנוע יש הרבה משקעים והבית טרמוסטט נאכל וזה משום שהמנוע לא טופל עם נוזל קירור יעודי אלא מים מהברז, או נוזל קירור פשוט של 10 שקלים (עלק נוזל קירור, קצת פטל עם 99% מים).

בקיצור אני מציע לך להחליף נוזל קירור לאיכותי, כדי שהמנוע יאריך ימים ושהמנוע לא יתחמם.

פורסם

נוזל הקירור הוא 100 אחוז רדיאטור פרוטקטור המיוצר ע"י‏ דלקור שמנים. כמוך- גם אבא שלי טען שזה נראה מריח ומרגיש כמו מי ברז עם צבע. השאלה היא כמה אתם צודקים והאם באמת כדאי להחליף לנוזל איכותי בעל שם.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

"pintos" כל הכבוד על הידע היוזמה והאומץ לבצע תיקונים בעצמך!

לאחר שהצטרפתי לפורום הנהדר הזה וקיבלתי חוות דעת על מעללי המוסכניקים ברכבי (שרשור "טרמוסטט לדייהטסו שרייד")

הייתי שמח לקבל הסבר מפורט כיצד להרכיב טרמוסטט לרכבי (דייהטסו שרייד 1997 1300)

היכן הוא בכלל ממוקם?היכן ניתן לרכוש את הטרמוסטט? והאם פשוט צריך (במקרה שלי שאין לי טרמוסטט) להרכיב או שיש צורך באיזה חומר אטימה?

אציין שבחיים לא ניסיתי לתקן משהו ברכב(אפילו את המגבים מרכיבים לי)כך שאשמח אם ההסבר יהיה ממש מפורט

נושא אחר,ישנן אינספור דעות בפורום לגבי סוג השמן,בתור בעל רכב דומה לשלי אשמח לשמוע במה אתה משתמש?אני משתמש בפרסטון 10X40 כבר למעלה מ20K אך עקב הביקורת שהושמעה בפורום עליו חשבתי להחליפו.

תודה מראש!

פורסם
"pintos" כל הכבוד על הידע היוזמה והאומץ לבצע תיקונים בעצמך!

לאחר שהצטרפתי לפורום הנהדר הזה וקיבלתי חוות דעת על מעללי המוסכניקים ברכבי (שרשור "טרמוסטט לדייהטסו שרייד")

הייתי שמח לקבל הסבר מפורט כיצד להרכיב טרמוסטט לרכבי (דייהטסו שרייד 1997 1300)

היכן הוא בכלל ממוקם?היכן ניתן לרכוש את הטרמוסטט? והאם פשוט צריך (במקרה שלי שאין לי טרמוסטט) להרכיב או שיש צורך באיזה חומר אטימה?

אציין שבחיים לא ניסיתי לתקן משהו ברכב(אפילו את המגבים מרכיבים לי)כך שאשמח אם ההסבר יהיה ממש מפורט

נושא אחר,ישנן אינספור דעות בפורום לגבי סוג השמן,בתור בעל רכב דומה לשלי אשמח לשמוע במה אתה משתמש?אני משתמש בפרסטון 10X40 כבר למעלה מ20K אך עקב הביקורת שהושמעה בפורום עליו חשבתי להחליפו.

תודה מראש!

הרחב נא על מעללי המוסכניקים ברכב שלך , מה קרה שם ?

פורסם

לפני כמה חודשים טמפרטורת הרכב עלתה,עצרתי בצד הדרך גררתי את הרכב למוסך ושם אמרו לי שהרדיאטור סתום באבנית ויש צורך להחליפו.

אציין שעד לאותו הרגע בו האוטו התחמם הוא נסע בטמפרטורה רגילה.

יכול להיות שברגע אחד הרדיאטור נסתם ויש צורך להחליפו?

בכל אופן החלפתי את הרדיאטור.

לאחר מס' ימים הבחנתי שהאוטו בהילוכים גבוהים או כשהמזגן דלוק עובד על טמפ' נמוכה.

התקשרתי למוסך והלה אמר לי שזה מכיוון שהם הוציאו את התרמוסטט.

כעסתי מאוד על המוסך שהוציא את התרמוסטט מבלי ידיעתי ויתרה מזאת הוא לא היה מוכן להרכיב לי אותו בחזרה,וטען שברכבים משנתון כזה מפרקים את התרמוסטט שכן יש חשש שהוא יתפס וילך ראש מנוע.

לאחר זמן מה האוטו השמיע שריקה במהלך ההתנעה שנעלמה כעבור מספר שניות ועד שהגעתי לטפל בבעיה כבר הלכו להן משאבת המים והרצועות,כמובן שלאותו מוסך כבר לא חזרתי והלכתי למוסך אחר,שם פירקו לי את משאבת המים והראו לי שהמשאבה ישבה עקום (כנראה חטפה מכה) ונשחקה,על הדרך המליצו לי להחליף טיימינג והחלפתי.

בקשתי מהמוסכניק שירכיב לי תרמוסטט אך הלה סירב בתוקף וטען שברכבים מהסוג הזה המנוע עשוי מאלומיניום והוא מתחמם מהר ורצוי שאסע בלי תרמוסטט,כשהתחלתי להתעקש הוא אמר שרק אם אחתום לו שאני לא יבוא אליו בטענות במקרה שילך ראש מנוע הוא מוכן להרכיב.

פורסם

אשמח לעזור לך!

פנה אליי בפרטי ואני אנסה להסביר לך כיצד להחליף/לשים תרמוסטט.

למרות שבלי להעליב, אם אין לך נסיון בהחלפת מגבים הפרוייקט הזה עלול להיות קשה לביצוע בלי נסיון טכני בסיסי וכלים מתאימים.

• תוכן חדש...