Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל המזג אוויר הקר, בנסיעה עירונית החום בבמוצע על 80, ובנסיעה בין עירונית החום בממוצע על 70, ולפעמים כשממש קר הוא יכול להגיע ל68.

במצב עמידה אין לו בעיה להגיע ל90.

כמו שהבנתי, בגלל זה הצריכה של הדלק עולה, מה אפשר לעשות עם זה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרמוסטט מורכב אצלך ברכב? עם כן אז יכול להיות שהוא תפוס על מצב פתוח

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ב BX שלי הייתה בעיה דומה. (המחוג הראה 60 קבוע, גם אחרי לילה חורפי, כשהמנוע קר לפני התנעה).

טרמוסטט חדש + UNIT חום פתרו אותה.

בהתחלה הוחלף ה UNIT, אבל בנסיעה בין עירונית המחוג הראה 65 מעלות, רק בפקקים המחוג עלה ל 85.

ואז הוחלף טרמוסטט והמחוג נע קבוע 80 - 85 כשהמנוע בטמפרטורת עבודה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

טרמוסטט במצב פתוח גורם למאורר לעבוד קבוע, לא?

אם כן, זה לא קורה אצלי.

ואם לא, למה הוא גורם?

והאם יהיה בעייתי אם ארכיב טרמוסטט חלופי? או שכמה עולה מקורי? כי אני יודע שחלופי עולה לי 30 ש"ח.

פורסם

תרמוסטט תפוס במצב פתוח יגרום לחום מנוע להיות כמו שהוא אצלך, לא קשור למאווררים (אתה מתכוון ליוניט).

הבדיקה פשוטה יחסית (למרות שגם הפירוק לוקח דקה לכל היותר), תוך כמה זמן המנוע מתחמם לטמפרטורת עבודה?

אגב, מעבר לצריכת הדלק, גם הבלאי של המנוע מתגבר בצורה מאוד משמעותית כתוצאה מחום מנוע נמוך מידי.

פורסם

שלום רב !

אתה מחפש בעיות מתחת לאדמה.

חום המנוע תקין, בהתחשב במזג האוויר ,ובכך שאנו בעונת החורף.

תרמוסטט פתוח, מאפשר מעבר מים חופשי מהמנוע לקדיאטור וחוזר חלילה, בכך סרוקולציית המים תקינה, אין כל סיבה שהמאוור יכנס לפעולה במצב כזה.

אם תתעקש על החלפת תרמוסט, קנה את הטוב ביותר במחיר היקר ביותר, או אל תחליף בכלל, בתרמוסטט, לא מנסים לחסוך.

אתה רוצה לחסוך, העמד את הרכב ואל תסע בו.

משיכת צוק מעל שלושים שניות במצב עמידה מסבה נזק יותר מתועלת, וגורמת נזק למנוע, לדלול שמן המנוע, ולבזבוז דלק, אין צורך לחממם מנוע בעמידה, גם החורף, תוך שלושים שניות מהתנעה, תוכל להתחיל בנסיעה, עם צוק משוך למחצה, והחזר אותו למקומו, תוך מקסיצום שתי דקות ממהתנעת מנוע קר.

הנושא של שימוש בצוק, וחמום מנוע קר, נטחן כבר אלפי פעמים בפורום, ערוך חיפוש בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, חום מנוע של פחות מ-70C בפיג'ו אינו תקין למיטב ידיעתי. טמפ' עבודה אידיאלית למנועי פיג'ו עומדת על 85-95 מעלות.

פורסם
צביקה, חום מנוע של פחות מ-70C בפיג'ו אינו תקין למיטב ידיעתי. טמפ' עבודה אידיאלית למנועי פיג'ו עומדת על 85-95 מעלות.

אדי שלום רב !

אם כך יש להחליף תרמוסטט איכותי רצוי מקורי, ולא זבל תוצרת סין, להחליף בהזדמנות מי קירור איכותיים( כמדומני שקראתי בעבר , שמי קירור פרפלו, המומלצים לפיאט, מתאימים גם לרכבי פזו), וכמובן לנקז אוויר, מממערכת הקירור, לפי ההוראות

המומלצות, לאחר עריכת חיפוש.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לי יש טרמוסטת מקורי נמוך של 83 מעלות והחום מנוע גם בבין עירוני לא יורד מזה מים אני משתמש בפרסטון ולא מזמן החלפתי את הרדיאטור חימום ועוד איזה צינור ויצאו לי הרבה מים מהמערכת והמים נקיים לחלוטין בצבע ירוק כמו מהבקבוק לדעתי פרסטון גם מתאים לפזיו לפחות הוא לא גורם לקורוזיה.

חום מנוע לא אמור לרדת מתחת ל 80 גם בבין עירוני לפחות כך זה אצלי.

פורסם

משיכת צוק מעל שלושים שניות במצב עמידה מסבה נזק יותר מתועלת, וגורמת נזק למנוע, לדלול שמן המנוע, ולבזבוז דלק, אין

צביקה

בנוסף לדבריו הנכונים של ידידי צביקה המקצוען, הנזק הניגרם למנוע הוא, בגלל שעודף הדלק משנה את יחס התערובת.

וגורם לשטיפת השמן מהרינגים והם עובדים ללא שימון, ונשחקים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
עדי שלום רב !

אם כך יש להחליף תרמוסטט איכותי רצוי מקורי, ולא זבל תוצרת סין, להחליף בהזדמנות מי קירור איכותיים( כמדומני שקראתי בעבר , שמי קירור פרפלו, המומלצים לפיאט, מתאימים גם לרכבי פזו), וכמובן לנקז אוויר, מממערכת הקירור, לפי ההוראות

המומלצות, לאחר עריכת חיפוש.

בברכה

צביקה

מסכים לחלוטין צביקה.

CartMan2oo5, שים לב שיש לנקז אוויר משלושה מקומות. לגבי התרמוסטט, אין בעייה להשיג כאלו מלובינסקי או ז'אן.

• תוכן חדש...