Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה קורולה 2001, והוא "אוכל" שמן - חצי קילו לכל 1000 ק"מ.

השאלה היא האם אפשר להמשיך לנסוע כך? או צריך לתקן? ואם צריך תיקון,

האם שווה להשקיע בתיקון או להחליף מנוע

תודה

פורסם

באיזה סוג שמן אתה מישתמש ?

כמה ק"מ עבר הרכב ?

הנסיעות בעלייות , בפקקים , מיחוץ לעיר , משולב ?

יש נזילות שמן לרכב ?

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

התצרוכת שמן גבוהה מידי כדי להמשיך לנסוע בצורה שלווה, כמה ק"מ יש לרכב והאם בוצעו בדיקות למנוע (דחיסה, נפילות לחץ) כלשהם לאחרונה?

פורסם

אני מציע לך את הבדיקה הבאה.

אני לא יודע מהיכן אתה בארץ אבל אם אתה גר באזור הררי תמצא עליה ארוכה רחבה ותלולה שאפשר לפתח עליה מהירות כמו העליות לירושלים (הקסטל או משהוא דומה), תתחיל את העליה במהירות אפס או עמידה ותתחיל להאיץ בכל הגז.

אם הקומפרסיה טובה האוטו צריך לתת לך תחושה שהוא מסתער על העליה ולהביא אותך תוך זמן לא ארוך ל 90 100 קמש.

אם צבירת המהירות היא איטית והמהירות הסופית נמוכה אז השילוב של זה עם צריכת השמן מעידים שהקומפרסיה חלשה ואתה צריך לשקול שיפוץ מנוע או החלפה. אין טעם להמשיך לסוע עם מנוע במצב כזה, המצב רק יחמיר ובמהירות.

אם האוטו כן יתן לך תחושה של הסתערות ויגיע למהירות סופית גבוה למרות העליה התלולה אז הקומפרסיה טובה ויתכן ואכילת השמן היא ממחזירי השסתומים או סתם נזילה וזה כבר יכול להיות משהו שאפשר לתקן בעלות יותר "סבירה".

אל תבצע את הבדיקה במישור, במישור השמן שהאוטו אוכל עשוי דווקא לשפר את הקופרסיה ולאטום דליפות דרך הרינגים ולתת תחושה של ביצועים טובים. בעליה עם שיפוע רציני מרגישים את הקומפרסיה האמיתית.

פורסם

הבדיקה לא רלוונטית, תצרוכת השמן יכולה להיות גם מטבעות בוכנה עקב טבעות שימון תפוסות, זה לא ממש ישפיע על הדחיסה במנוע או הסחיבה שלו, לא במישור ולא בעליה.

פורסם

אתה צודק שגם זו יכולה להיות סיבה לאכילת שמן אבל לא כל כך מהר הייתי נכנס לאוברול או החלפת מנוע על מנוע עם קומפרסיה טובה שנותן סחיבה טובה בעליות, במקרה כזה הייתי מנסה להישאר עם המנוע כל עוד קצב אכילת השמן יציב ונסבל.

הבדיקה הזו אמורה לתת אינדקציה לגבי הקומפרסיה, ומצב הקומפרסיה מהווה שיקול משמעותי לגבי מה עושים כעת עם הרכב.

פורסם

יש הרבה רכבים ישנים שאוכלים קצת שמן , נכון שמנוע תקין לא צריך לאכול שמן .

אבל חצי ק"ג שמן ל 1000 ק"מ זה לא הרבה , במידה והרכב נוסע בסדר ולא מעשן והפלגים לא מוצפים שמן לא ממליץ לגעת במנוע.

יש יצרנים ברכבים כמו יונדאי אקסנט שבספר רשום שמותר שהמנוע יוכל X שמן עלY ק"מ .

וישנם גם מנועים שאוכלים שמן במאמץ , ובנסיעה רגילה לא .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

שלא תבלבל לנו את הגולשים, חצי קילו שמן ל 1000 ק"מ זה הרבה! גם למנוע ישן וזה תקלה שיש לפתור מכוון שהמנוע מזהם אויר, ידרשו כ 2000 ק"מ נסיעה מבלי לשם שמן, מחוסר צומת לב, לגרימת נזק מנוע ממשי עקב חוסר שימון, הממיר הקטליטי ינזק ויש סיכוי סביר שבמבחן הרישוי תכשל על זיהום אויר, המשך נסיעה במצב זה תביא להגדלת נזק לצילינדרים ואז תיקון שיכול היה להיות יחסית זול, כמו החלפת גומיות מובילי שסתומים או טבעות בוכנה, עלול להסתכם בהחלפת מנוע או שיפוצו.

להעריך דחיסה במנוע לפי נסיעה זה בדיקה לא רצינית ואם רוצים קצת רצינות ודיוק ניגשים למוסך, מחברים שעון ועושים מדידה אמיתית של דחיסה ולחץ הפוך כדי לקבל אומדן אמיתי ומדויק, שניתן להתייחס לפיו, קביעת מצבו של המנוע באופן כללי. למי שלא יודע, מנוע, במצבים מסויימים רגע לפני שהוא "שופך", נוסע חזק כמו שמעולם לא נסע...

• תוכן חדש...