Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סיימתי היום את פרוייקט בניית התיבות למידבאסים של האילייט לטויוטה שלי, אני אעלה שרשור כבד של 12 תמונות ואחרי זה אתחיל לכתוב הסברים - לא להגיב עד שלא סיימתי לכתוב בבקשה.

DSC_0132.JPG

DSC_0133.JPG

DSC_0139.JPG

DSC_0141.JPG

DSC_0143.JPG

DSC_0145.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שרשור תמונת שני ואחרי זה הסברים...

DSC_0188.JPG

DSC_0189.JPG

DSC_0193.JPG

DSC_0205.JPG

DSC_0219.JPG

DSC_0222.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

או קיי - הסברים.

תהליך העבודה לקח לי קרוב לחודשיים שבהם הרכב היה ללא מערכת כלל וכלל, אני חייב לציין שעבדתי בתת-תנאים ובלי זמן פנוי כמעט לעשות את העבודה. הייתי לחוץ, עצבני ומאוד שלילי לגבי תהליך העבודה וחשבתי לא פעם ולפעמיים עם לעצור את הכל ולחזור למצב הקודם.

תהליך העבודה - קניתי 4 מטר רבוע של בד שחור מודבק על ספוג 3 מילימטר.

הפרדתי את הבד מהספוג וגזרתי שתי צורות של בד לפי הצורה והגודל שרציתי לעשות את התיבה על הדלת.

על הדלתות מתחתי סרט נייר (מצקינטייפ) לאורך ולרוחב בשביל שיהיה אפשר לשפוך את נוזל הפוליאסטר על הבד, על הדלתות בשביל שהבד יקבל את הצורה של הדלת.

אני חייב לציין שלהרטיב את הבד הזה כמו שצריך נדרשתי לעבוד עם כמות גדולה מאוד של פיבר - על הבד ישר עשיתי שכבה של פיבר צ'ופ מאט (רסיסים) בעובי 300 והמשכתי להרטיב - על שתי הדלתות כאן כבר הלך לי ליטר.

עוד משהו קטן - את ההרטבה הראשונה של הבד עשיתי כבר ביחד עם שכבת בד פיבר דק רק בשביל שהבד יתייבש כבר עם סיבי זכוכית עליו.

בשכבה השניה של הפיבר בעובי 300 גמרתי כמעט את כל הליטר הראשון של החומר.

לאחר מכן - אחרי ששלושת השכבות הללו התייבשו קיבלתי תחתית מאוד יפה ומאוד מתואמת לדלת. הפרדתי את התחתית מהדלת והשארתי אותה לייבוש בחצר של הבית (ביום כיפור... אל תשאלו איך השכנים התלוננו על הריח).

לקחתי כעבור יומיים - נתתי לריח להתאדות כמה שיותר... את התחתיות של הפיבר לבית של אמא שלי שם יש לי חדר מלאכה קטן והתחלתי לחתוך מהן את הצורה הרצויה לתחתית של התיבות בעזרת דיסק חיתוך זוויתי. (מלטשת זווית)

לקחתי את טבעות העץ שהכנתי למידבאסים ושני מדפים ישנים שניסרתי לאורך המתאים, מוטות במבוק שחתכתי לגובה המתאים ובעזרת דבק חם הדבקתי את הכל למקום ונוצרה לי שילדה.

גרביי ניילון - בגודל אסטרונומי... קצת יותר גדול וכבר הייתי צריך לעבור לשיטה אחרת, אקדח סיכות, סיכות רגילות - ויצרתי מעטפת לפודים.

לאחר מכן עשיתי שלוש שכבות של בד פיבר דק יחסית (אני לא זוכר אם זה 100 או 150 בעובי), חתכתי עודפים עם מלטשת הזווית והפעם גם עם דרמל (מולטי טול), שייפתי עודפים קטנים.

שתי שכבות של בונדו - שיצאו פשוט - ז ו ו ע ה!!! גימור בקנטים.

ואז פניתי לאמא שלי בשביל לעשות את שלב הריפוד, אני חייב להודות שאם אמא שלי לא היתה עושה כזאת עבודה טובה ביחד איתי על הריפוד - זה היה יוצא מכוער כמו שזה היה נראה בלי הריפוד - אבל זה יצא יפה!

אני לא חושב שרפד רכב היה בכלל מוכן לקחת על עצמו כזאת עבודה - אתם לא מתארים לעצמכם עד כמה לא השקעתי בצורה החיצונית של הדבר הזה - אבל הריפוד, מעלים את הכל! פשוט מדהים.

הרכבתי את התיבות לדלתות בעזרת הרבה ברגים מאחורה ובדקתי שהדלתות נסגרות.

הרכבתי את הרמקולים ואת המערכת והכל עובד.

לגבי המערכת עצמה:

נסעתי עד לכרמיאל בשביל לעשות החלפות על ציוד ישן שלי תמורת מגבר של קיקר 600.4 ומה אני אומר לכם - חיה רעה! עובד יפה, צליל נקי וחי, מאוד מדוייק.

רכשתי מגבר ישן של סוני - יד שניה, מגבר לטוויטרים ישן וטוב שמוציא 20 וואט לערוץ - הוא קורע להם את הצורה על המינימום, יכול להיות שאני אשקול החלפה שלו אם כי הוא נותן לי משהו שלא היה לי מזמן ברכב - חדות - וזה לא צורם! הטוויטרים חדים אבל הם מפורטים בצורה יוצאת מן הכלל, הקשבתי לדיסק של מטאליקה ומעולם לא חשבתי שMT22 יהיו מסוגלים לנגן ככה.

לסיכום - המידבאסים נותנים עכשיו את מה שהם אמורים לתת, הם ממש עובדים כמו סאבוופרים קטנים והם נקיים מאוד, מדוייקים מאוד ופשוט עושים את העבודה מעולה.

המידים והטוויטרים משתלבים יפה, יש במה, יש מרכוז אם כי כנראה קצת צריך לכוון שם מחדש אבל סה"כ תיקונים מאוד קטנים.

התוצאה הסופית היא פשוט נהדרת, הסאב וופר משתלב מדהים עם הסט הקדמי שעובד מאוד יפה - מה שהפתיע אותי זה שעד היום תמיד הייתי צריך להפוך פאזה בHU לסאב וופר והפעם כשאני הופך את הפאזה הסאב הולך לאיבוד, כשאני שם אותם על נורמלי הוא מוציא לי ריר מהפה ובא קדימה - צריך לבדוק את החוטים שם - אולי לא שמתי לב למשהו.

אני מרוצה!

שאלות חופשי, לא להתבייש - ביקורת בונה, ביקורת הורסת - הכל מתקבל בברכה.

Pioneer TS-X150

פורסם

הגיע הזמן חביבי :)

מזל טוב על סיום העבודה.

בנוגע ל 20 וואט לטוויטרים , יש כאלה שזה מספיק להם, ויש כאלה שזה לא [הטוויטרים הכוונה]

מתי אפשר להתרשם?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תודה אליקו!

אולי יצא לי השבוע מתישהו בערב או בסופ"ש לעבור דרכך - בכיף. ומי שירצה להתרשם חוץ מאליקו שהוא חולוני וגר שני מטר ממני - במפגש הקרוב אני מתכנן להגיע.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי, נראה באמת אחלה...לפי מה שהבנתי זה SQ ברמה גבוהה..אכן?

ועוד שאלה - למה צריך מגבר נפרד לטוויטרים? אצלי בפולס הם יושבים במקביל עם הוופרים, מה ההבדל?

עריכה: מצטרף לשאלה של קודמי, אם זה לא אישי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

תודה רבה לכולם.

לגבי עלות המערכת - יש אנשים שלא אוהבים לחשוף את הנתון הזה אבל אני לא רואה את הבעייתיות בזה

זה לא סוד - אתם רואים בחתימה מה מותקן אצלי ברכב.

אם כל רכיב כזה הייתי קונה כחדש וגם משלם על התקנה לבעל מקצוע - הייתי עובר את ה15 אלף למערכת הזאת.

אבל... את ה4XS קיבלתי במתנה (כבר ירדו איזה 1700 שקל מהמחיר), את המגבר של הקיקר החלפתי תמורת ציוד ישן שהיה לי שלדעתי הציוד שאני נתתי היה כמו חדש ואילו הקיקר אחרי תיקון אז אולי בגלל זה היה שווה לבעלים של המגבר להחליפו תמורת הציוד שלי - סה"כ שווי הציוד שנתתי עומד כחדש על סביבות ה1200 שקל, הקיקר כחדש לדעתי היה עולה כמה מאות שקלים יותר - כחדש.

נוסיף לזה שאת האקולייזר קניתי מתצוגה - כבר 600 שקל במקום 1200

סט של אילייט עלה בזמנו קרוב לשלוש וחצי אלף שקל (היום קצת יותר מהשלוש שבע מאות) אבל קניתי אותו בחלקים ובלי הקרוס ככה שיצאתי עם הMT22 (שזה לא שייך לאילייט) וCDM והאילייט עצמם בקצת פחות מ2500 שקל שזה זול מאוד!

נוסיף לזה את המונובלוק שעלה לי 1000 שקל במקום כמעט 1400 שקל (תתיחסו למחירים בזמן שקניתי את המערכת כמובן) והוא ממש מציאה. ועוד מגברון של סוני שרכשתי בכמה מאות שקלים בודדים מבעל מקצוע ייחודי ואיש יקר.

בסופו של דבר תוסיף לזה את כל החיווט המטורף שגם את זה עשיתי בעצמי (הלחמות, השחלות בניית כבל RCA וכו' כו') ואת הבידוד האקוסטי בדלתות אני מאמין שהוצאתי על המערכת אפקטיבי משהו כמו 10 עד 11 אלף כולל הכל. שוב - אם הייתי קונה הכל חדש ומשלם לבעלי מקצוע על כל דבר - 15 כמו כלום יכול להיות שהייתי מגרד את העשרים.

ולגבי השאלה על למה להגביר כל רמקול בנפרד - קוראים לזה בי-אמפינג (לא לבלבל עם בי וויירינג שזה מאוד דומה) ואצלי זה בעצם טרי-אמפינג.

להבדיל מלהגביר סט קומפוננט על ערוץ הגברה אחד אני מעדיף להגביר כל רכיב על ערוץ הגברה פרטי משלו וזה למה?

א. אתה יכול לשלוט בנפרד בעוצמה של הטוויטר ובעוצמה של המידבאס (אצלי זה גם בנפרד בעוצמה של המיד אבל אני אתייחס למערכת שני חלקים בשביל לעשות את החיים של כולנו קלים יותר) מה שנותן לך אפשרות להרגיע קצת את הטוויטר עם הוא צועק מידי ובמקביל להגביר את המידבאס עם הוא רגוע מידי.

ב. כשאני מגביר בי-אמפינג אני לא מתשמש בקרוס של הסט אלא בקרוס אקטיבי חיצוני או קרוס פסיבי חיצוני לכל רכיב - הדבר הזה מאפשר לי לשנות את נקודת החיתוך בין הרמקולים. למשל - טוויטר MT22 יכול לנגן בצורה יפה מאוד בתדר של 2 קילוהרץ בעוד בסט של הדוטק הוא חתוך ב3.2 - ע"י זה שאני מוריד את נקודת החיתוך של הטוויטר אני גורם לו לנגן יותר מיד ובכך בעצם מעלה את גובה הבמה בגלל שהטוויטר מנגן יותר תדרים של תחום המיד בעוד המידבאס מנגן פחות.

בקיצור - אפשר לשנות את היחסים בין התחומים שאותם מנגן כל רכיב כמובן לפי מגבלת הרכיב.

ג. אפשר בתצורה כזו להתקין אקולייזר נפרד עבור כל רכיב וגם תיקוני השהייה (טיים קורקשיין) לכל רכיב בנפרד במקום לכל הסט.

בסופו של דבר מה שאני מקבל זה יכולת שליטה מקסימלית בסט.

במקביל הנקודות הרעות הן שהכוון של מערכת כזו הוא סיוט מתמשך וצריך המון נסיון בשביל לאזן כזאת מפלצת וכמובן ריבוי צרכני חשמל וחוסר מקום.

לגבי SQ ברמה גבוהה - לדעתי כן, זה כבר נכנס לקטגוריה הזאת, לדעת רבים אחרים יכול להיות שגם כן, אני מאמין שיש פה כמה אנשים בפורום שגם לא יורקים לכוון של המערכת שלי. בלי שום קשר זה גם עניין של טעם וריח.

מקווה שעניתי.

עריכה: לגבי מתי אפשר לראות - במפגש הקרוב אני מגיע.

Pioneer TS-X150

פורסם

מקווה שעניתי.

כן תודה!

אני רוצה לקנות מערכת בעתיד הקרוב והבנתי (ממה שכתבת) שקצת גדול עליי 3way גם מבחינת תקציב וגם מבחינת כאב ראש.

ד"א...המידבאס מתברג בתחום שבין הוופר לסאב? והאם וופר נקרא גם מיד-ריינג'? או שאני מערבב בין השם של הרמקול עצמו לתחום התדרים..? דברים שאני לא סגור עליהם :?::wink:

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

יפה =) בניה נראה ברמה גבוה :) נקי מאוד , חלקים ברמה גבוה .

אתה תהנה עם זה ב100%.

מקווה לראות ולשמוע במפגש הבאה .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

במערכת שלושה חלקים המידבאס מתפקד יותר כמו וופר, למען האמת אצלי הוא מתפקד כוופר.

המידבאס בא לכסות על תחום התדרים של הוופר ובנוסף לכך חלק מתחום התדרים של המיד (או מידריינג' - אותו הדבר).

בסט שני חלקים המידבאס והטוויטר חולקים בינם את תחום התדרים של המידריינג' משום שהוא אינו קיים והם צריכים לכסות על תחום התדרים שהוא אמור לנגן.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...