Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מאז שרכשתי את הרכב (גולף שנת 2000) שמתי לב שהתאורה הפנימית + זמזם האורות + התאורה הקטנה בתחתית הדלת אינם עובדים.

רון (מוסך רון) אבחן כי מדובר במנגנון מנעול דלת נהג תקול ואכן, היום הוחלף המנגנון והכל עובד אבל...

מרגע הוצאת המפתח מהסוויץ' עוברות כ-2-3 שניות עד שהזמזם מתחיל לפעול. גם התאורה הפנימית, אשר אמורה להידלק מיד עם הוצאת המפתח מהסוויץ' ועד לנעילת הרכב מבחוץ משתהה פרק זמן זהה לזמזם.

האם ההשהייה הזאת תקינה? האם משך ההשהייה ניתן לכוונון כלשהו?

השאלה עולה משום ש-2-3 שניות נראה לי זמן ארוך יחסית אשר במהלכו, אני יכול לשלוף מפתח ולצאת מהרכב ולא לשים לב כלל שהזמזם עובד. מהיכרות עם רכבים אחרים, הזמזם מתחיל לפעול מיד עם הוצאת המפתח.

אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין.

תודה מראש ושבת שלום,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

חברים, יש למישהו מושג?

אולי השאלה נוסחה באופן לא ברור?

ממתין לעזרתכם.

רפי.

פורסם

כשאתה פותח את הדלת (בכל מצב אחר) האורות נדלקים מייד או שגם בהשהיה?

ברכב שלך יש עמעום לאורות (אפקט Fade-in , Fade-out) או שהאורות נדלקים ונכבים מיידית (ברכב תקין)?

פורסם

עוד שאלות:

ברכב תקין כאשר נניח הסוויץ' סגור לגמרי ופותחים את אחת הדלתות הקדמיות, האור מתחיל להידלק? האם הדבר כך גם ברכב הנ"ל או שלא?

מרק אם יש לך שרטוטים של מעגל האורות ואתה יכול לעלות ננסה לעזור לו.

בכל מקרה אני חודש במנגנון נעילה תקול (עדיין), במעגל שעושה את העמעום או בדש-בורד.

היה שרשור גדול עם ההוא שהזמזם לא עבד לו (נדמה לי גולף). תחפש את השרשור ותנסה להיעזר בו.

אגב מה נסגר עם המגב?

פורסם

אביב שלום.

אני חושש שאולי שאלתי לא היתה ברורה לחלוטין, אנסה לחדד אותה.

הבעיה כאמור הינה בתגובה מושהית של זמזם האורות להוצאת המפתח מן הסוויץ'.

חשוב לקחת בחשבון את הנקודה הבאה: בעת הוצאת המפתח מהסוויץ' גם התאורה הפנימית של הרכב נדלקת!

זה חשוב משום שעוד לפני שהחלפתי את המנעול התקול בחדש, התאורה הפנימית היתה נדלקת רק לאחר כ-3 שניות מרגע הוצאת המפתח.

עכשיו, משהחלפתי את המנעול, זמזם האורות עובד אך גם הוא מתחיל לזמזם כ-3 שניות לאחר הוצאת המפתח (בתיאום מושלם עם התאורה הפנימית).

אינני חושב שההשהייה קשורה באופן ישיר למנעול משום שדברים רבים שלא עבדו עם המנעול התקול, עובדים יפה עם החדש (הזמזם חזר לעבוד, התאורה הפנימית נדלקת וכבית ביחס ישיר למצב הדלת, התאורה בתחתית הדלת חזרה לעבוד...).

למיטב זכרוני, בעבר התאורה הפנימית היתה נדלקת מיד עם הוצאת המפתח וללא כל השהייה. בשלב כלשהו החלה התאורה לפעול בהשהייה מסויימת וזאת הרבה לפני שבכלל התעסקנו במנעול.

מאחר ואני די משוכנע כי ישנו קשר הדוק בין מועד תגובת התאורה והזמזם ביחס להוצאת המפתח, ומאחר והתאורה היתה מגיבה מיידית ועכשיו מגיבה בהשהייה קלה... אני נוטה לחשוב שאולי ההשהייה ניתנת לכוונון כלשהו ומתישהו עשיתי משהו (לא במודע) שגרם לשינוי הכוונון הנ"ל.

אני מקווה שפתרתי אי בהירויות משאלתי הראשונה, אם היו.

תודה,

רפי.

נ.ב. - ויתרתי בשלב זה על תיקון המגב. רון טוען כי מדובר במנוע תקול.

בינתיים, מאחר והוא צולע אך עובד, אני משאיר אותו כך ומפנה משאבים לתקלות חמורות יותר.

פורסם

אביב,

יש ברשותיי את השרטוט, לאחר שעברתי על השרטוט החשמלי לא ראיתי שום רכיב שיכול לגרום להשהייה בתאורה/זמזם בזמן פתיחת הדלת.

הפיקוד לזמזם מתקבל מיחידת הפיקוד של לוח השעונים ושרטוט לזה לא קיים בשום מקום. (רק ליצרן)

ייתכן שלא קיימת בעיה בכלל !

איזה כייף לי :)

פורסם
אביב,

יש ברשותיי את השרטוט, לאחר שעברתי על השרטוט החשמלי לא ראיתי שום רכיב שיכול לגרום להשהייה בתאורה/זמזם בזמן פתיחת הדלת.

מרק מה לגבי המעגל שעושה את העמעום? ראית אותו?

למרות שרפי (פותח השרשור) רשם: "מהיכרות עם רכבים אחרים, הזמזם מתחיל לפעול מיד עם הוצאת המפתח" אני שואל האם השווה לאותו רכב בדיוק? בהחלט ישנה אפשרות שכך תוכננה המערכת. מעבר לזה מה קורה אם אתה פותח את הדלתות לפני סוף ה-3 שניות? הזמזם מתחיל מייד או שלא? מה לגבי האורות?

אם בפתיחת הדלת האור לא מתחיל להדלק מייד נראה לי שזו תקלה.

בכל מקרה לא יזיק אם תרים טלפון לצ'מפיון ותברר את העניין, לא שתשובתם אחראית מי יודע מה אבל בכל מקרה שווה לשמוע.

פורסם
מרק מה לגבי המעגל שעושה את העמעום? ראית אותו?

למרות שרפי (פותח השרשור) רשם: "מהיכרות עם רכבים אחרים, הזמזם מתחיל לפעול מיד עם הוצאת המפתח" אני שואל האם השווה לאותו רכב בדיוק? בהחלט ישנה אפשרות שכך תוכננה המערכת. מעבר לזה מה קורה אם אתה פותח את הדלתות לפני סוף ה-3 שניות? הזמזם מתחיל מייד או שלא? מה לגבי האורות?

אם בפתיחת הדלת האור לא מתחיל להדלק מייד נראה לי שזו תקלה.

בכל מקרה לא יזיק אם תרים טלפון לצ'מפיון ותברר את העניין, לא שתשובתם אחראית מי יודע מה אבל בכל מקרה שווה לשמוע.

אביב,

בדקתי לפני שעה ב-2 רכבים (גולף דור 4) והזמזם עובד מיד עם פתיחת הדלת ללא השהייה בכלל.

מעגל העמעום זו יחידה אלקטרונית שמופיעה בצורה סכמטית בשרטוט החשמלי ללא פירוט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה מחזיק דוגמה של כל VAG שנוצר אי פעם בחצר?! :-)

כרגע לא משנה לנו מה יש בתוך מעגל ההשהיה, השאלה היא אם ברמת החיבור שלו הוא מסוגל לגרום לתופעה הנ"ל. אני מנחש שכן אבל בלי סכמות לא אוכל להגיד בוודאות.

בקיצור רפי זה הכיוון כרגע. תצטרך לראות מה עלותו ואם שווה לך להחליף על עיוור או אם תוכל להחליף עם מישהו לצורך הבדיקה. אם היו לי הסכמות והרכב כנראה שהייתי מבצע מעקף למעגל כדי לבדוק אם הבעיה משם.

פורסם

חברים,

ההשהייה אינה מרגע פתיחת הדלת אלא מרגע הוצאת המפתח מהסוויץ'.

להלן מס' תרחישים ותוצאותיהם:

- אני חונה, סוגר סוויץ' ומוציא מפתח, לאחר כ-3 שניות נדלק האור הפנימי. אם אני פותח מנקודה זו והלאה את הדלת, זמזם האורות מגיב מיידית.

- אני חונה, סוגר סוויץ', מוציא מפתח ופותח דלת במקביל, זמזם האורות יחל לזמזם בעוד כ-3 שניות.

- אני חונה, סוגר סוויץ' אך לא מוציא מפתח, פותח דלת. זמזם האורות יחל לפעול 3 שניות לאחר שאוציא את המפתח גם אם הדלת פתוחה כבר שעה.

אנסה לחדד את העניין עוד קצת.

בואו נתעלם לרגע מהדלת משום שלהערכתי אין לה כל קשר לעניין.

קיים איזשהו מעגל ברכב אשר מזהה שהמפתח הוצא מהסוויץ' ובו ברגע מפעיל את התאורה הפנימית (שיהיה נחמד לאסוף חפצים לפני היציאה מהרכב) ואת המעגל שמזהה אורות דולקים ומפעיל את הזמזם.

המעגל הזה כנראה תקול קלות ו/או ניתן לכוונון. אצלי, ברגע שהוצא המפתח, לוקח לתאורה ולזמזם כ-3 שניות להגיב וזאת ללא כל תלות במצב הדלת.

ברכבים אחרים, הן מקבוצת VAG והן אחרים, נסיוני הוא כי ברגע הוצאת המפתח המעגלים הללו מופעלים מיידית (נבדק גם על איביזה אצל רון במוסך).

אם אצלם וידאו קצר שממחיש את הבעיה, האם זה יעזור להבהיר את העניין?

מרק, האם תוכל לבדוק שוב בגולף 4 שבדקת מה קורה אם אתה מכבה מנוע ומשאיר אורות דולקים, פותח דלת ורק אז מוציא את המפתח מהסויץ'. האם הזמזם מזמזם מיד או בהשהייה קלה?

כמו כן, אותו ניסוי אך עם דלת סגורה (פתיחתה תגרום להדלקת התאורה באופן מיידי), האם התאורה הפנימית נדלקת מיד עם הוצאת המפתח או בהשהייה?

פורסם

עברתי על שרטוטים בחסות מרק :-) עדיין חסר לי שרטוט אחד כדי להשלים את התמונה אבל בינתיים דבר אחד אני יכול להגיד:

(הנאמר הוא על סמך השרטוטים בלבד, ברכב לא ביקרתי מעולם):

לנורה המרכזית 3 מצבים: 1-כבוי; 2-דולק קבוע; 3-אחר. אחר מתייחס להדלקה ע"י מפסקי הדלת, מעגל השהיה או מערכת הנעילה המרכזית. ממה שרואים בשרטוט כאשר אחת הדלתות נפתחות האור אמור להדלק מייד! אם אין כך הדבר משם צריך להתחיל.

במעגל יש רכיב שנקרא Blocking Diode שקשור בחיבור לדש-בורד. מאחר וכל הדשבור מוצג כיחידה סכימטית לא ניתן לקבוע בוודאות את הקשר אבל הייתי בודק את הדיודה הזו בכל מקרה. במידה והיא מנותקת/מקוצרת בהחלט זה יכול לגרום למערכת להשתגע. היכן מיקומה הפיזי אינני יודע, אוליי מרק או מישהו אחר יוכלו לעזור.

כמה עצות פרקטיות לפני שהסיפור ממשיך:

1. מנסיון עם עבודה עם סכמות רכב, גם של היינס וגם של AutodataCD אני יכול להגיד שלעיתים הן לא מדוייקות ולכן זה מקשה את מלאכת הבדיקה.
  2. המשך פתרון הבעיה דורש ידע בסיסי בחשמל, עבודה עם מולטימטר והרבה זמן. תכין את עצמך לזה שהשטות הזאת תעלה לך בכל אלו. אם אתה מוכן ויש לך את הידע הדרוש אפשר להמשיך. כמובן שמישהו שכבר נתקל בבעיה כזו או במידה וישנו פרסום של היצרן זה היה מקצר ב-99 אחוז את העבודה אבל לנו אין את הכלים האלו (וזה בהגדרה הופך אותנו ללא מקצוענים).

ההמשך לשיקולך, לגבי הבדיקות במידה ואתה רוצה לבצע לבד תציין מה הרקע שלך בחשמל. אם אתה לא יודע להפעיל רב-מודד תחסוך ממני את ההסברים הארוכים והנסיון הבלתי-אפשרי לעזור.

בהצלחה!

• ספונסר פורום
פורסם

רפי תנסה לנתק את התקע החשמלי שמתחבר לרדיו ותראה אם זה משתנה .

הרדיו והאור הפנימי מקבלים אות מהסויטש מאותו יציאה ,ויכול להיות שהרדיו

מחזיק מתח על הקו לשניה או שתיים וכך מעכב את הסיגנל לפתיחת האור .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...