Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו, בבית המודרני יש אזורים מסוימים שמכילים ריבוי גדול מאוד של צרכני חשמל אבל במקרה הטוב ביותר יש בקיר רק 2 שקעים (אזור הטלויזיה והמערכת, המטבח וגם אזור העבודה על המחשב וכו').

יש לי לפחות 3 נקודות בבית שעל שקע אחד יושבים כ 10-14 תקעים שונים.

אני לא יודע עד כמה זה בטיחותי והאמת שזה קצת מדאיג אותי, כרגע בנקודות אלא מתחבר לשקע מאריך עם כבל ו 8 יציאות, ממנו יוצא כבל נוסף עם עוד 8 יציאות.

אז נכון, חלק מהצרכנים הם בעלי צריכת חשמל נמוכה מאוד עד שולית, חלק מהצרכנים לעולם לא יעבדו ביחד אבל עדיין, בעיני זה נראה פרטאצי.

אז נשאלת השאלה, אין איזה פיתרון הולם לעניין? אף אחד עוד לא המציא משהוא לטפל בבעיה?

איך אתם מתמודדים עם הבעיה?

הערה - בבקשה אל תגידו לי "תחבר רק מעט צרכנים וכל פעם שצריך צרכן שלא מחובר, רק להחליף שקעים עם מכשיר אחר", אני לא מעוניין בפתרון הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לדעתי לא הכי בטיחותי (ולצערנו ראינו מה קרה השבוע בשריפה האיומה).

הפתרון לדעתי: העברת/יצירת עוד נקודת חשמל ? כמובן, בצורה תקנית בלוח החשמל של הבית.

אני מניח שהיום בבנית בתים חדשים נלקחים כל השיקולים האלה בחשבון.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
הפתרון לדעתי: העברת/יצירת עוד נקודת חשמל ? כמובן, בצורה תקנית בלוח החשמל של הבית.

מה, אשכרה להביא קונגו ולהתחיל לחצוב תעלות ל 15 שקעים X 3 מיקומים שונים בבית? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן, או תעלות חיצוניות, מה שמכוער טיכו.

אני מבין לגמרי מה אתה אומר...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מאריך של 8 שמשורשר למאריך של 8 זה ביג no no בעבור חשמלאים. יכול להיות שאתה יודע שאסור לחבר למאריך השני תנור אפייה של 2000 וואט אבל בשבוע הבא תבוא העוזרת ותחליט לחבר אותו דווקא לשם.

הדרך הרצויה לפיתרון הבעיה שאתה מתאר היא לסלול חוטים עבים יותר אל הנקודה הבודדת (במידת הצורך, יכול להיות שהחוטים הקיימים עבים מספיק ותקינים) ולהתקין בתוך הקיר שקעים נוספים. בשביל זה לא צריך קונגו, אפשר גם עם פטיש ואיזמל. אם צריך להעביר קו לנקודה אחרת אז אפשר לעשות את זה עם תעלה חיצונית. בדרך כלל אפשר להעביר אותה על הפאנלים ואז היא לא תהיה מורגשת במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה, אשכרה להביא קונגו ולהתחיל לחצוב תעלות ל 15 שקעים X 3 מיקומים שונים בבית? :shock:

כן

כל שאר הפתרונות חאפריים.

ועזוב אותך. העבודה לא תיקח יותר מ8-10 שעות כולל התקנת מאמ"טים (של 10/16, הייתי ממליץ דווקא לשים 10 על צרכנים קטנים), חציבות, השחלות ואפילו עבודת בטון/שפכטל/צבע על הנקודות החדשות.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אפשר ליצור פקק אישי לשקע חשמל שציינת, זה אומנם לא 100 אחוז אך זה יחסית הכי טוב שאפשר במינימום לפני חציבות, אתה יכול לראות מלא מפעלים ובתי מלאכה שעושים את זה.

573222-%D7%9C%D7%95%D7%97%20%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%90145.jpg

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

בעיה של כל הבתים בישראל, בלי יוצא מן הכלל.

יש גם בכל בית ישראלי מצוי "אזור מטענים" שתמיד נראה כמו גיהינום של חוטים תלויים ומשתלשלים.

לבעלי בתים - חציבה ועבודה של חשמלאי, כמו שצריך.

לשוכרים - זהירות ותשומת לב: מיעוט שקעים מכוון במטבח,

שרשור כל המכשירים עם צריכת זרם נמוכה למאריכים של 8 או 10 וכיו"ב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

באיזור הטלויזיה (היכן שיש מכשירים בעלי צריכת זרם נמוכה), לטעמי, אין שום בעיה בטיחותית לשים מפצל של 8-10 שקעים (יש של 10, כן כן). צריכת זרם של DVD, טלויזיה, ממיר, מחשב, סטרימר, מטען וכד' היא צריכה זניחה לגמרי ואין עומס שאמור להדאיג אותך על המפצל. 8 או 10 נקודות על הקיר זה ישים רק אם אתה שם לוח של "גביס" שיש בו כמה שקעים (יש כאלה שיש בהם 6-8) אבל אין ספק שאין צורך להעביר לכל נקודה כבל על הלוח, זה פסיכי ומיותר).

באיזור המטבח, מיותר לציין, עדיף שלכל מכשיר יהיה את הקו הנפרד שלו עד הלוח כולל "פקק" נפרד כמובן.

ב 20 שנה האחרונות לפחות, כל הקבלנים נתנו: נקודה נפרדת למדיח-כלים, נקודה נפרדת למכונת כביסה ונקודה נפרדת לתנור אפיה. בבתים שיש מזגן יש גם נקודה נפרדת למזגן בסלון. בשנים האחרונות זה יותר שכיח לראות שגם בכל חדר יש נקודה נפרדת למזגן וגם שקע נוסף למייבש כביסה וכד'.

אחד הדברים היותר חשובים שצריך לשים עליהם דגש (אם מדובר בדירה ישנה) זה לבצע ביקורת של חשמלאי מוסמך לכל נקודות הביקורת בבית ולוודא שהחיבורים מהודקים היטב ותקינים - הן בשקעים והן בנקודות ביקורת.

בכל מה שקשור לתקלות: בכל מוצר שבעולם (בין אם מדובר במטען מצ'וקמק לסלולארי או מנורת לילה) יכולה לקרות תקלה שתגרום להתלקחות שלו ללא קשר למצב החשמל בבית.

טיפ נוסף: יש לבצע בקורת תקופתית גם למגעים שנמצאים בתוך השקע-תקע של הכבל מאריך האהוב עליכם בבית. אני נתקל בלא מעט בתים שמחזיקים כבל-מאריך שמצבו מזעזע וכל החיבורים רופפים עד כדי סכנת חיים ממשית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכל עניין של כמה צריכה יש על אותו מאמת של השקעים

למשל השקע שמאחורי הטלויזיה משורשור עם עוד שקעים בסלון

בלוח כל אלו מתחברים על כבל 1.5 ומאמת 10 אמפר

אזי אתה יכול לשרשר מכל שקע גם 20 מפצלים, העיקר שהצריכה הכוללת שלהם לא תעלה על 10 אמפר (2300w)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם אני סובל מאותה הבעייה, כל מכשירי החשמל שיש לי בחדר מחוברים לתקע אחד, שעליו מפצל של שניים.

מהמפצל של השניים יציאה אחת זה כבל מאריך עם פיצול ל 6.

רציתי לעשות תעלה בקיר וליצור עוד שקע גם כדי לפצל את העומסים,

גם כי זה נראה חאפר כמו שאתה אומר, וגם לי לא נוח עם זה שזה כך.

זה גם יהיה יותר פרקטי מבחינת פיזור המרחב הפנוי בחדר, כי כרגע זה מאלץ אותי שכל מכשירי החשמל (לרבות המחשב עם הספרייה שלו)

יהיו לאורך קיר אחד ביחד עם מעמד הטלוויזיה וכל השאר וזה "חונק" את כל הצד ההוא.

אמא שלי כמעט נתנה לי סתירה :wink: כשהיא הבינה שלעשות עוד שקע אומר להתחיל לחצוב לה עם קונגו בתוך הבית :lol:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

פתרון לא רע ששמתי לב אליו בבריטניה והונג קונג הוא תקעים עם פיוז. כמעט בכל תקע שהוא לא של מטען יש פיוז (10 או 13 אמפר).

אם ניתן להרכיב כזה תקע (אני מודע לכך שהתקעים הבריטיים גדולים משמעותית) על המפצל, אפשר לישון בשקט ולחבר מה שרוצים. ברגע שעברתם את הצריכה המותרת, ישרף הפיוז במקום הבית.

מישהו יודע על קיומם של תקעים ישראליים עם נתיך? שקעים אולי?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פיוז 10+ לא יהיה רלונטי כי סביר להניח שזה יותר מהחצי אוטומט בלוח

אין משמעות לכמות הפיצולים אלה לצריכה הכוללת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מאריכים סטנטרדיים עם תו תקן מסוגלים לסבול עד 16A סה"כ.

צריך לדואג שלא יהיה צריכת יתר על המפצל.

לבדוק את תקינות הפחת, זה הדבר שיכול מאוד לעזור במקרה של זליגת המתח לאדמה, ויכול למנוע שריפה.

בנוסף על כל מספר שקעים בבית מותקן מספק של כ 16\20A שתפקידו לקפוץ בצריכה זרם גבוה מידי.

• תוכן חדש...