Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

השאלה פשוטה - למה בכל מוסך מפורסם על שלט גדול מחיר של שעת עבודה במוסך... אם זה לא נלקח בחשבון אף פעם??

עבודות של דקות מחויבות כ"טיפול 10K" ולכן מחושבות כ 250 ש"ח. (לדוגמא)

או החלפת גומיות מייצב - חוייבתי על כך 450 ש"ח (!! - ללא חלקים. רק עבודה) - עבודה אשר ארכה כחצי שעה.

יש מה לעשות בנידון? זה חוקי? אני מניח שזו פרצה מסוימת בחוק, המאפשרת לגבות תשלום על עבודה ספציפית ולא על הזמן אשר היא לוקחת. אני צודק?

It's a golf GENERATION...

like no other!

פורסם

בודאי שזה חוקי ולגיטימי וזמן תקן לפעולת תיקון זה משהו בסיסי מאוד בענף.

יצרן הרכב מבצע שיקלול זמן שנדרש לכל החלפה או תיקון מכלול ברכב ומחליט על זמן תקן. בזמן הזה נכללים פקטורים שונים כגון הרמת הרכב על ליפט, הכנת כלים דרושים, זמן לשירותים של המכונאי ועוד. עוד נכלל בזמן זה שהעובד הוא מכונאי מיומן ואת העבודה הספציפית שנמדדת הוא ביצע יותר מפעם אחת.

לרוב זמנים אלו די מתאימים בפועל לעבודה שהתבצעה אך יש רמות שונות של מיומנות בין המכונאים ויש שיעשו אותה בפחות זמן ויש שיותר אך הזמן שמותר לחייב הוא אחיד, גם המכונאי הסתבך עם העבודה והזמן שלקח לו לסיים את הפעולה היה כפול הלקוח יחוייב בזמן התקן בלבד.

בזמן תקן משתמשים גם להעריך מקצועיות/ מהירות של עובדים ולשלם פרמייות. מכונאי מיומן שיסיים עבודה בפחות מהזמן שהוקצב, למעשה המוסך ירוויח יותר ובכך יאפשר לתגמל חזרה את העובד הזריז והיעיל.

עכשיו נותרה השאלה האם המכונאי כלכך זריז או שפשוט ויתר על כמה פעולות שהיה נדרש להן, כי בטיפול של רכב נכללות מספר פעולות לביצוע, שמסתכמות לפרק זמן אחיד .

פורסם

danniel, תודה על תשובתך.

אכן כך הערכתי את המצב... אך עם זאת - לא לגמרי הוגן כלפי הצרכן.

ברשותך, אחזור למקרה שלי -

החלפתי גומיות מייצב ושמן. כל הסיפור ביחד לקח משהו כמו 45 דקות.

חויבתי 450 ש"ח על עבודת הגומיות ועוד 150 ש"ח על ה"טיפול".

סה"כ 600 ש"ח על פחות משעה. אפילו והמוסכניק היה מיומן ועשה עבודה זריזה... 600??

like no other!

פורסם

במוסכים השייכים לרשתות השירות של היבואנים יש שעתון ספציפי לכל עבודה ועבודה ברכב.

השעתונים האלו נקבעים כשהרכב מגיע לישראל או בשלב מוקדם יותר בו לומדים אותו (יש יבואנים שלומדים את הרכב אחרי שהוא כבר נוסע על הכבישים, אבל זו כבר בעיה אחרת...)

שעתונים אלו הם לפי דגם ודגם ולעיתים לפי תת דגם. הם לפעמים גם מבוססים על שעתון היצרן.

כך שלכל טיפול יש את הזמן המוגדר שהוא אמור להמשך, בין אם זה לקח פחות זמן ובין אם זה לקח יותר זמן. לפעמים אתה "מפסיד" ולפעמים "מרוויח".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם הטיפול לקח פחות זמן, עדיין גם אני בתור לקוח מרוויח. שבמקום לחכות לדוגמא שעתיים לרכב עד שיצא מעבודה הוא יוצא תוך שעה.

שהרי אם המוסכניק יתמזמז לי ליד האוטו, ולו רק כדי לעמוד במקסימום הזמן שנקבע. אני ארגיש יותר טוב?

חישוב לפי שעתון קבוע מראש, מקובל לא רק במוסכים. אבל מה לעשות ועיניינו תמיד צרות במוסכניקים.

פורסם

השאלה הנה אכן במקום ויש לה היבט נוסך שאינו גלוי וידוע והאם המוסך אכן חייב הלקוח לפי שעתון היצרן או לא.

למוסכים כלליים אין, בדרך כלל, את שעתוני כל ימרני הרכב לכל הדגמים ולכן בהרבה מקרים החיוב אינו נעשה לפי שעתון יצרן אמיתי.

במוסכים מורשי יבואן מחייבים הלקוח לפי שעתון היצרן אבל יש מוסכים שמוסיפים עוד פעולות שונות שלא אמורים להוסיפן כי הן כלולות כבר בשעתון העיקרי ולמשל חיובים נוספים בעת טיפול כגון בדיקת מע' בלמים, החלפת שמן מנוע וכו'.

ברצוני להדגיש שיש שעתונים של יצרנים שהפעולה הראשית כוללת את כל הפעולות הנלוות בתוכה ויש שעתונים שהפעולות הנלוות אכן לא כלולות ויש לחייבן בתשלום נוסף, אם הן בוצעו.

הקושי לבעל הרכב הוא לראות את השעתון עצמו ומה הפעולות שכלולות בכל עבודה שהיא.

לדוגמא פעולות אפשריות (וחוקיות) לחיוב לקוח שהגיע למוסך כשהרכב לא מניע וזמניהן (0.1 שעה = 6 דקות):

בדיקת מצבר - 0.15 שעה

בדיקת טעינת אלטרנטור - 0.15 שעה

החלפת מצבר וניקוי תא מצבר - 0.20 שעה

סה"כ זמן לחיוב - 0.50 שעה (לפי 200 ש"ח לשעה זה יהיה 100 ש"ח לפני מע"מ)

ברור שבהרבה מקרים לא מחייבם הלקוח בכלל על עבודות אלו בהחלפת מצבר לחדש או רק בסכום עבודה סמלי וכל מוסך נוהג לפי שיקוליו ותחשיביו.

רציתי להראות שחיוב לקוח בסכום שנראה גבוהה הנו חוקי והוגן (ברור שכל הבדיקות והחלפת המצבר היו בפחות מחצי שעה, בפועל).

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

רפי,

תודה על התשובה המפורטת.

אם כך הדבר - האם יש אפשרות לבקש מהמוסך, שהעבודה תחושב לפי השעתון? האם זה מקובל? אפשרי?

ברור לי שאיש מקצוע אמור לקבל שכר על כל עבודה אותה הוא מבצע -

אך השאלה היא האם ישנה אפשרות למדוד את הזמן (לחיוב) לפי הזמן בפועל ולא הפעולות שבוצעו? במקום לפרט: נעשה א', ב', ג' - העבודה נמשכה 45 דקות (75% שעה) ולחייב בהתאם?

like no other!

פורסם

מחיר המכסימלי של העבודה אמור להיות מחושב לפי השעתון בלבד במכפלת מחיר שעת העבודה הרשומה על השלט שבמוסך.

יש פעולות שאינן מופיעות בשעתון ועבורן רשאי המוסך לגבות את מחיר שעת העבודה מוכפל בזמן שעבדו בפועל.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם
רפי,

תודה על התשובה המפורטת.

אם כך הדבר - האם יש אפשרות לבקש מהמוסך, שהעבודה תחושב לפי השעתון? האם זה מקובל? אפשרי?

ברור לי שאיש מקצוע אמור לקבל שכר על כל עבודה אותה הוא מבצע -

אך השאלה היא האם ישנה אפשרות למדוד את הזמן (לחיוב) לפי הזמן בפועל ולא הפעולות שבוצעו? במקום לפרט: נעשה א', ב', ג' - העבודה נמשכה 45 דקות (75% שעה) ולחייב בהתאם?

מוסכים אינם עובדים בשיטת "הפעל מונה בבקשה.." אך נוטים להתחשב אם זמן העבודה בפועל היה נמוך משמעותית מהשעתון. צריך רק לבקש יפה ובדר"כ מקבלים הנחה על העבודה.

• תוכן חדש...