Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצרכים לטיפול :

6 ליטר שמן גיר XADO ATF - סינטטי מלא, מתאים לתקן SP3 של יונדאי מיצובישי וקיה, מתאים גם לעוד תקנים, יש תמונה בהמשך.

4 ליטר שמן מנוע 10-40 חצי סינטטי XADO 10W-40 בדירוג SL

פילטר אויר - תחליפי

פילטר שמן מנוע - איכותי בלבד- במקרה שלי חברה גרמנית בשם MAHLE

פולטר שמן גיר - מקורי של יונדאי - מיצובישי- קיה

פלאגים - DENSO K20PRU-11

פלאשינג - + XADO -ABSOLUTE MOTOR CLEANER על בסיס שמן

תוסף דלק - XADO MAXIFLUSH

dscn4257r.jpg

התחלתי בפלאשינג- בגלל שנכתב כאן רבות על הנזק שיכול להגרם לגומיות שסתומים משימוש בתכשיר פלאשינג, בחרתי בתכשיר על בסיס שמן, שאינו אגרסיבי כמו תכשירים אחרים, ולא פוגע בגומיות, לאחר השימוש בחומר ראיתי דרך פתח מילוי השמן את ההבדל בצבע, הוא ניקה את השמן שהיה על ראש המנוע, ורואים עכשיו את המתכת מבריקה.

אפשר לראות בתמונה שהפלאשינג הזה סמיך ונראה כמו שמן, ולא דליל כמו חומרים אחרים.

dscn4254r.jpg

dscn4256e.jpg

לאחר מילוי הפלאשינג, השארתי את המנוע לעבוד בסרק כ-15 דקות, ולאחר מכן רוקנתי את השמן מהמנוע, ופרקתי את הפילטר הישן.

dscn4259v.jpg

ריקון השמן עם נוזל הפלאשינג:

dscn4273y.jpg

עכשיו : על מנת לוודא כי כל השמן הישן ושאריות הפלאשינג יצאו מן המנוע, החלטתי להריץ שמן חדש כדי שינקה את כל השאריות.

זה לא חובה, אולם בגלל שהמנוע עם 150 אלף ק"מ, ואני לא יודע באיזה שמנים השתמשו בעבר, החלטתי להיות יסודי יותר, ולוודא כי המנוע נשטף מבפנים לאחר ביצוע הפלאשינג.

ולכן,קניתי שמן זול ב-40 שח, יחד עם פילטר שמן סיני ב-20 שח, הרכבתי ברכב, ונסעתי כחצי שעה. כך וידאתי כי במנוע לא נותרו שאריות פלאשינג או לכלוך.

כאן אפשר לראות את המילוי של השמן החדש הזול, יחד עם פילטר סיני פשוט.

dscn4260.jpg

dscn4262.jpg

הרכבת הפילטר הזול :

dscn4271k.jpg

לאחר שנסעתי ברכב כחצי שעה, שוב רוקנתי את השמן, פירקתי את הפילטר הזול, ואז הרכבתי פילטר איכותי, יחד עם שמן מנוע איכותי.

dscn4310.jpg

dscn4309cn.jpg

הרכבת פילטר חדש :

dscn4292e.jpg

לאחר מכן סגרתי את פקק ריקון השמן, ובזה סיימתי את עניין ביצוע הפלאשינג והחלפת שמן המנוע. - לגבי השמן בו השתמשתי רק כשעה בגלל איכות הסביבה,חשוב לציין כי אני לא זורק אותו או מעביר למוסך, כי הוא ממש חדש, הוא משמש לשימון מנועי שרשרת לחיתוך עצים.

נעבור לשמן גיר :

תחילה, רוקנתי את אגן שמן הגיר :

עושים זאת על ידי פירוק הבורג שבאגן - בוקסה 24 במקרה שלי

dscn4275h.jpg

שימו לב לבורג הריקון, יש בו מגנט שאוסף את חלקיקי המתכת שמצטברים בגיר עם הזמן, למזלי הבורג נקי לחלוטין.

dscn4298f.jpg

רוקנתי כ- 6 ליטר שמן, מתוך 8 שיש בגיר, לא מומלץ להחליף את כל השמן אלא רק את חלקו, ולאחר מספר חודשים להחליף שוב, על מנת להגיע למצב שרוב השמן בגיר חדש.

dscn4280rx.jpg

לאחר ריקון אגן שמן הגיר, יש צורך לפרק את פילטר השמן של הגיר, שממוקם במקרה שלי ליד המצבר, הדבר הצריך פירוק מצבר :

dscn4284c.jpg

dscn4286w.jpg

כעת נרכיב את הפילטר החדש- מקורי של יונדאי מיצובישי

dscn4287sz.jpg

מורחים מעט שמן על הגומיה שלא תתייבש מהחום.

dscn4289e.jpg

ומרכיבים :

dscn4290s.jpg

לאחר הרכבת הפילטר, סוגרים את בורג האגן שאת תמונתו ראיתם למעלה, ועכשיו ניתן למלא שמן גיר.

בחרתי שמן גיר סינטטי מלא- שעומד בתקן של מיצובישי ויונדאי - SP3 , העדפתי להשתמש בשמן איכותי, ולא דקסרון 3 כפי שמספר חנויות המליצו עליו.

אני יכול לומר לכם, שכבר אחרי הטיפול יש הבדל בהעברת ההילוכים, היא הרבה יותר חלקה ונעימה, וגם בהאטה, הורדת ההילוכים עדינה משמעותית.

הנה התקנים בהם השמן עומד :

dscn4318.jpg

מילוי של שמן גיר , ממלאים לאט, ובודקים מידי פעם את המפלס. מילוי של יותר מידי יחייב ריקון.

לאחר הטיפול נוסעים עם הרכב ולאחר שהוא מתחמם מבצעים בדיקת שמן גיר, מוסיפים במידת הצורך.

dscn4314us.jpg

dscn4317.jpg

לאחר שסיימתי עם מילוי שמן גיר, עברתי להחלפת פלאגים, הפעם קניתי דנסו, בפעם הקודמת NGK - מפרקים את ארבעת הפלאגים :

dscn4299.jpg

לאחר פירוק ארבעתם :

dscn4303h.jpg

הפלאגים החדשים :

dscn4308.jpg

מרכיבים את הפלאגים החדשים בזהירות, לא סוגרים בכח אלא בעדינות, מוודאים כי חוטי ההצתה הורכבו בסדר הנכון.

אחרי הרכבת הפלאגים מחליפים את פילטר האויר,עניין פשוט, מוציאים את הישן ומכניסים חדש.

לקינוח, מוסיפים תוסף דלק למיכל.. וזהו.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

טוב,קבל חח, עצבני ביותר,עבודה יסודית,כמו שצריך עם השמנים והחלקים האיכותיים ביותר.

ככה גם אני עשיתי,כזאת עבודה לא יעשו לך בשום מקום ולא משנה עניין התשלום.

אגב,מאיפה קנית את כל הרכיבים? אני יודע שהשמנים של החברה הזאת יקרים להחריד!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כול הכבוד על ההשקעה והצילום,איך השמן מנוע הזה לעומת ה ליקוי מולי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
טוב,קבל חח, עצבני ביותר,עבודה יסודית,כמו שצריך עם השמנים והחלקים האיכותיים ביותר.

ככה גם אני עשיתי,כזאת עבודה לא יעשו לך בשום מקום ולא משנה עניין התשלום.

אגב,מאיפה קנית את כל הרכיבים? אני יודע שהשמנים של החברה הזאת יקרים להחריד!

תודה רבה, לגבי המחיר, עדיין לא שילמתי, אשמח אם תגיד לי מהם המחירים שאתה מכיר.

נהנתי לראות ולקרוא - עבודה יפה .

אייל .

תודה, עצותייך בפרטי עזרו לי מאוד.

ממש נהנתי לקרוא!

אחלה עבודה, יסודית, נקיה, מסודרת!

עושה חשק ללמוד ממך =]

תודה, בכיף.

כול הכבוד על ההשקעה והצילום,איך השמן מנוע הזה לעומת ה ליקוי מולי?

לא יודע לגבי ליקווי מולי, אבל אני יכול לומר לך שבטיפול הקודם לפני חצי שנה, רכשתי שמן 10-40 של ELF מצנטרל, ב- 100 שח

שאמור היה להיות מעולה.

כבר בהתנעה הראשונה שלאחרי הטיפול, רעשי התיקתוק מהמנוע היו מוגזמים, עד כדי כך שחשבתי שאחד הפלגים מזוייף או לא מותקן טוב.

לאחר בדיקה של מכונאי הסתבר שהכל בסדר, מקור הרעש היה טבעי מהמנוע...

עם הזמן הרעש פחת, ולדעתי זה היה קשור בסוג השמן, במקרה הקודם ELF

לשמחתי הפעם היה חלק ונטול תקתוקים.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

שלום רב !

ברצוני להשתתף בחלוקת המחמאות, על התיעוד המצולם, על הפירוט היסודי, ועל הכללים וההסברים שבהם נקטת, יל מנת לקבל תוצאות חיוביות, שיניו תוצאה של שימוש בשמניים איכותיים ויקרים(קסדו שמן מנוע ופלשינג), מסנן שמן מנוע מקורי, החלפת רובו של שמן הגיר, והחלפת מסנן שמן הגיר, ואת התומאות משביעות הרצון, של שקט בעת התנעת מנוע קר, והחפת הילוכים חלקה.

כך צריך לבצע טיפול יסודי, גם א9 מרכיב החומרי העזר יקר יחסית, בשורה התחתונה, הוא זול ומאריך את חיי המנוע.

מברוק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עבודה יסודית, מתעודת היטב ומרשימה. סופ"ש הזה הטנדר יקבל אותו טיפול. תודה על הדרבון :)

אגב. בלי שום קשר, כל הכבוד. החלק הזה הרשים אותי לא פחות מכל הפרויקט. לא מובן מאליו שמתייחסים לדברים האלו. תודה!

לאחר מכן סגרתי את פקק ריקון השמן, ובזה סיימתי את עניין ביצוע הפלאשינג והחלפת שמן המנוע. - לגבי השמן בו השתמשתי רק כשעה בגלל איכות הסביבה,חשוב לציין כי אני לא זורק אותו או מעביר למוסך, כי הוא ממש חדש, הוא משמש לשימון מנועי שרשרת לחיתוך עצים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אין ספק עבודה מקצועית ישר כח!

הערה אחת לגבי שמן הגיר לשאר חבר הפורום שמן גיר XADO ATF III מינרלי נמכר באותה אריזה ממש אותה מעטפת

אותם צבעים ולוגו זהה להבדיל מהכיתוב הקטן לממסרה אוטומטית- מי שלא ממש מכיר יכול לטעות בקלות.

מעניין מה היה הרעיון השיווקי של החברה לא להבדיל אריזות אחת מהשניה....אין ספק שיש בכך פגם.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

פשש עבודה יפה. :-D

חידשת לי שהפילטרים של מיצובישי ויונדאי זהים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...