Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב! שרשור תמונות כבד!!! ואחרי זה הסברים - חכו שאסיים

rings.jpg

baseline.jpg

skeleton.jpg

clothing.jpg

3layer.jpg

aftercut.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המשך - עוד שניים

firstcoat.jpg

sanded.jpg

stapeling.jpg

b4fit.jpg

fitting2tray.jpg

allmost.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד שרשור אחד ואז הסברים

finished.jpg

mounted.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

הסברים:

א. יצרתי טבעות מעץ אשר בתוכן ישבו שתי השמיניות - בעזרת שולחן עבודה ומלחציים, מקדחה, מסור אנכי ומחרטה.

ב. יצרתי צורת בסיס ע"י - הדבקת סרט דביק לאורך ולרוחב של המגש האחורי - ציירתי עליו את צורת הבסיס - הוצאתי את המשטח הדביק והדבקתי לעץ ובעזרת הכלים שבסעיף א' ניסרתי את צורת הבסיס מלוח העץ.

ג. יצירת השלד - בעזרת גליל עץ דק ניסרתי אותו לעמודים קטנים ובעזרת אקדח דבק חם הדבקתי את הטבעות למוטות העץ ואת מוטות העץ לבסיס.

ד. מעטפת בד - שתי שכבות של גרב ניילון 40 דנייר (הכי חזק שמצאתי). אין טעם להסביר יותר מידי.

ה. 3 שכבות של פיבר גלאס - חומר מסוכן מאוד - חשוב להגין על דרכי הנשימה העיניים והאור - בייחוד הידיים. לפני עבודה עם חומר זה יש להתייעץ עם בעל נסיון ולעבוד בזהירות.

ו. חיתוך עודפים - בעזרת מלטשת צד (דיסק) - חשוב מאוד - הגנה על דרכי נשימה, עיניים ועור... שני הסעיפים האחרונים צריכים להתבצע במקום פתוח או מאוור היטב.

ז. חומר פחחים (בונדו) - שתי שכבות ושיוף אחרי כל שכבה - הגימור של עבודה זו עשוי מבד עבה וגמיש מאוד המצופה בשכבת ספוג מלמטה - לכן רמת הגימור של חומר הפחחים אינה נדרשת להיות גבוה - הבד היה מאאאאווודד סלחני - אחרת הייתי נזקק לשתי שכבות נוספות של חומר פחחים לגימור עדין או גימור לצבע.

ח. עיטוף בבד- בעזרת ספריי דבק ואקדח סיכות מלמטה עטפתי את הבד השחור מסביב לפודיום.

ט. התאמה ע"י ריפוד המגש האחורי באותו הבד - את זה עשיתי אצל רפד משום שלא היו לי ניטים שהתאימו לגרילים של הרמקולים המקוריים במגש... לא נורא...

י. גזירת חורים לרמקולים והרכבתם - כמעט מושלם.

יא. הדבקת הגרילים בעזרת אפוקסי לרמקולים.

יב. הרכבה סופית - תהנו...

עבודה לא הכי איי-ייאיי-יאיי אבל יצא יפה וסה"כ התוצאה טובה...

Pioneer TS-X150

פורסם

השימוש בגרביונים לא הורס לך את הקשיחות של התיבה לטווח ארוך?

פשוט לעבודה כזאת אני הייתי משתמש בפליס לפחות בגלל העובי

גרביונים יותר מתאימים לטוויטרים שלא מופעל עליהם לחץ בכלל

פורסם

שמתי שלוש שכבות של פיברגלאס - שתי וערב בעובי 500 - זה הרבה יותר חזק מהבד פירורים שבדר"כ משתמשים בו - יש כל מיני סוגים של בד

יש בד - תחבושת שזה פיברגלאס שנראה כמו נייר אורז - שמתי שכבה אחת שלו בשביל הקוסמטיקה.

יש את הבד שעשוי מ"נשורת" פיברגלאס שהוא הכי נוח לעבודה - אבל אח"כ צריך לשייף אותו כמו משוגע וגם לו יש שלושה עוביים.

ויש את הבד שמשתמשים בו לבניית גוף לרכבים, קירות של ספינות וכו' וזה בד האריג - גם לו - יש שלושה עוביים 300 500 ו800 - השמונה מאוד - שלוש שכבות זה משהו מטורף - עשיתי שלוש שכבות של 500 בשביל שתי שמיניות - זה יחזיק את הזמן שהרכב הזה יהיה בבעלות שלי - זה בטוח וגם יותר - וזה עבר בקלות רבה את מבחן העמידה...

היום כבר ניתן לקנות אצל הספקים - לא פיברגלאס - אלא קארבון-פייבר עולה 200 ש"ח למטר רבוע על עובי 300 שלו הוא פי שלוש יותר חזק מעובי 300 של אריג פיבר...

עושים עם זה היום ציפוי לראשי מנוע ולמכסי מנוע - זה הטראנד החדש... carbon fiber יוצא חלק - יפה - שחור חום מטמטם - לא צריך שיוף אחרי זה ולא צריך חומר פחחים - פשוט יפה לעין - נראה חייתי.

Pioneer TS-X150

פורסם

תחלס תפקיד הגרביונים זה לתת צורה,ואני רואה שהגרביונים עשו את העבודה שלהם,ומה שחיזק את כל המבנה זה היריעות פיבר,מה עוד אפשר לבקש? נשאר רק לומר כל הכבוד ותתחדש!.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

דבר ראשון כל הכבוד על היוזמה והעבודה העצמית .

מקווה שאתה מבסוט ונהנה מהבניה ובעיקר מהסאונד.

השימוש בגרביונים לא הורס לך את הקשיחות של התיבה לטווח ארוך?

פשוט לעבודה כזאת אני הייתי משתמש בפליס לפחות בגלל העובי

כמו שנאמר , התפקיד של הגרביון במקרה הזה הוא לתת צורה בלבד. הוא לא מהווה פקטור בחוזק של התוצר הסופי ולכן אין משמעות לפליז או גרביון .

שמתי שלוש שכבות של פיברגלאס - שתי וערב בעובי 500 - זה הרבה יותר חזק מהבד פירורים שבדר"כ משתמשים בו - יש כל מיני סוגים של בד

יש בד - תחבושת שזה פיברגלאס שנראה כמו נייר אורז - שמתי שכבה אחת שלו בשביל הקוסמטיקה.

יש את הבד שעשוי מ"נשורת" פיברגלאס שהוא הכי נוח לעבודה - אבל אח"כ צריך לשייף אותו כמו משוגע וגם לו יש שלושה עוביים.

.

לגבי הבדים שרשמת - הבדים הארוגים שדיברת עליהם נקראים מיקרוגלאס , הם עשויים מאותו חומר שממנו עשויים הבדים האחרים - אלו שתיארת כנייר אורז ואלו שתיארת כמו נשורת. מה ששונה זה צורת האריגה עובי הסיב וצפיפות האריגה . רשמת שהבדים הארוגים חזקים פי כמה מהאחרים - זה נכון אבל לא מדויק. הבדים הארוגים יהיו יותר חזקים לכפיפה לעומת הבדים הלא ארוגים שיהיו עמידים יותר במכה ופחות שבירים. בשכלול הכללי אכן הבדים הארוגים חזקים יותר , אבל בחלקים מורכבים קשה יותר ( ולפעמים בלתי אפשרי ) לעבוד איתם. לכן יש כל מיני סוגי אריגה .

היום כבר ניתן לקנות אצל הספקים - לא פיברגלאס - אלא קארבון-פייבר.

carbon fiber יוצא חלק - יפה - שחור חום מטמטם - לא צריך שיוף אחרי זה ולא צריך חומר פחחים - פשוט יפה לעין - נראה חייתי.

קרבון פייבר לא יוצא חלק יפה ומבריק בגלל תכונות החומר של הקרבון , אלה הוא יוצא כך אך ורק בגלל צורת עבודה מסויימת שמקובלת איתו. הסיבה שהוא יוצא חלק זה עבודה עם תבניות מתאימות , שגורמות לאפוקסי ליצור שכבה חיצונית אחידה וחלקה והיא זאת שמקנה את המרקם החלק והמבריק. אם ניקח תבניות מתאימות ונשתמש במיקרוגלאס רגיל , נקבל בדיוק את אותו הגימור רק הבד יהיה בצבע שונה ( כמו הצבע הצהוב של הקוולר לדוגמא ).

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה.

רק משהו קטן מפריע לי.

השקעת כל כך הרבה בפיבר, בבונדו,בשיופים,בשוב בונדו,ושוב שיופים, ומה...

בסוף שציפית את זה עם הלבד, רואים את הקפלים של הלבד...לא חבל?

כי הצורה מאוד יפה, וזה מתאים מאוד מאחורה, רק חבל שהגימור הקטן הוא זה שמוריד מערכו של הפרוייקט.

בכל אופן, תתחדש ותהנה!

under construction..

פורסם

אני יודע, בגלל זה רשמתי שם שעשיתי רמת גימור לא איי-יאיי-יאיי - יש שני קפלים בלבד סה"כ - אבל גם הם בסופו של דבר יצאו יפה - אסטתי יחסית.

שני שוקל בקרוב אחת משתי אפשרויות - או להוסיף שתי שכבות נוספות של חומר פחחים להחלקה מלאה ואז לצפות בבד אקוסטי שנמתח פרפקט כמעט על כל צורה וגם נותן מרקם מאוד יפה ונעים למגע, או גימור צבע מה שלא כל כך מוצא חן בעיניי - אני אוהב בד - הרבה יותר נעים לעין.

והאפשרות השניה היא לפרק שוב את המגש החיצוני - לבטל את הגרילים המקוריים של הרמקולים ולעשות התקנה לשתי השמיניות בנוסח של מה שסאונד סטורם עשה בניסן אלמרה + להוסיף אקולייזר גרפי רק לשם תצוגה בין שני הסאבים שפונה לתוך חלל הרכב... אבל זה עוד רחוק ממני.

קודם כל אני צריך עוד להשלים את הפודים לרמקולים בדלתות הקדמיות - כרגע אני נוסע על טוויטרים של אינפיניט רפרנס עם מידים וקרוסים של מוראל מילניום... זה ישתנה בקרוב.

רק צריך למצוא את הזמן המתאים - אני איש מחשבים במקצוע ואין לי מכון התקנות או יותר מידי זמן פנוי... ואני כבר מת לשים את הידיים שלי לסיום הפרוייקט.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן מוכרת הבעיה, גם אני איש מכירות במקצועי ולא ממש מוצא פנאי לעבוד על הפרוייקטים שלי, לקח לי כמעט חודש וחצי לסיים את הפרוייקט אצלי שגם הוא לא יצא בצורה שאני רוצה בדיוק, אבל הוא רק ההתחלה, הוא הבסיס לסאונד וזה מה שחשוב, הגימורים, יבואו בהמשך אני מאמין שגם תעשה זאת אצלך, כי סה"כ המבנה הכללי של הבנייה שלך הוא טוב, והדבר היחידי שנותר לך "לשפר" זה רק את הגימור החיצוני, וזה יכול להיות מלבד,סקאיי,צביעה, רק תיקח בחשבון שצבע לא סלחני, לעומת ציפוי בסקאיי או בלבד, או עור או כל דבר אחר, אני הייתי מציע לך עוד משהו קטן.

אם אתה לא מוצא זמן לעשות זאת, אתה יכול לפרק את הבנייה ולתת אותה לתופר, הוא יוכל להלביש לך על זה כל סוג של בד שתרצה בצורה מקצועית כמובן, אתה אפילו יכול להרחיק ולהביא פיסת עור שמתאימה לצבע הרכב שלך ולעשות גימור שטרם נראה, אבל זה רק רעיון, וגם אני בדעה של לעשות לבד, אבל מה לעשות , רפד לא אני ולא אתה במקצוע הזה, ולכן אולי שווה לשקול לקחת את זה לבעל מקצוע רק בשביל הגימור, אותו סיפור עם צבע, אתה יכול לגשת לצבעי רכב, אני מאמין שזה לא סיפור יקר, ותוכל לעשות גימור יפה אצל בעל מקצוע שמלבד הנסיון שיש לו,הוא בעל הזמן,המקום וכמובן הכלים המתאימים לכך, צביעה בתנור ושכבת גלוס יתנו לך אפקט וואו , הרבה יותר מהלבד, וכך גם תפירת בד\סקאי\עור על הבנייה.

בכל אופן, שוב, תתחדש,ותעדכן אותנו איך מתקדם הנושא.

under construction..

פורסם

לגבי התפירה, אני יכול להעזרת באמא שלי - מורה למלאכה וציור (בפנסיה) אבל אני לא חושב שאצטרך לעשות זאת עם הבד שבו אני רוצה להשתמש - אם כן - עם זה אני יכול להסתדר.

לגבי הצבע - דרך שלמה ביפו (סלמה) 15 - יש חנות שנקראת "ברק" - הם מכינים צבע לפי מיקרופילם ולא לפי מחשב - לפי דגם הרכב, יצרן ושנתון וזה יוצא צבע מקורי אמיתי - לא חיקוי

הוא גם יכול לשים את הצבע בספריי ארוסול ביחד עם גימור של לקה - טיפלתי ככה בשלוש מכוניות - זה יוצא מושלם.

אבל בקטע של הגימור - הקפלים נמצאים במקומות בו כמעט ולא מבחינים בהם בתוך הרכב ולכן זה לא מציק לי כל כך - זה בהחלט מבאס שהעבודה לא יוצאת מושלמת, אבל מסיבות מובנות - אני אסלח לעצמי הפעם.

שמע - גם אם הטוויטרים - עשיתי עבודה מטורפת ובסוף - רק בשביל לקבל זווית רצויה ולא בשביל להשקיע את הטוויטרים בתוך צורה יפה - אבל זה השיג את המטרה ובכאל זאת יש לזה מראה מעניין - וכן יצא שחשבתי רק לאחר מעשה... כואב, לומדים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...