Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הופיעה הבעיה של שילוב להילוכים ראשון או שני וגם רוורס, ההילוך נכנס אבל לפעמים די קשה ולפעמים נכנס רק עד החצי.

החלפתי שמן גיר במוסך לפני כחודשיים, לאחר ההחלפה לא היו בעיות אבל בשבוע האחרון זה התחיל.

במיוחד שילוב להילוך אחורי כאשר הרכב קר.

המצמד לא חדש ומפריד די גבוהה, אבל לא מרגיש החלקה. חייב לציין שהרכב גם מתקשה מאוד בעליות במיוחד עם מזגן.

מה יכולות להיות הסיבות לכך?

איך אפשר לבדוק שמן גיר ברכב הזה?

הרכב טויוטה קורולה 95, גיר ידני.

פורסם

את שמן הגיר בודקים כאשר הרכב על ליפט כך שאפשר לעמוד מתחתו, פותחים את בורג מילוי השמן אשר נימצא באגן השמן בגיר עצמו.תבדוק מול המוסך אם הם לא שיחקו לך עם מוט ידית ההילוכים אשר מתחבר לגיר מתחת לרכב.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אני לא יודע אם בקורולה זה קלאצ' הידראולי, אבל אם כן אז אולי יש בעיה במשאבה. אפשרות שניה , כמו שקוואן אמר , שהכבל דורש כיוון ו\או מתיחה כראוי.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אין קלאץ' הידראולי, כאשר הקלאץ' גבוה הגיוני שהילוכים לא יכנסו היטב כי אין הפרדה מושלמת של הקלאץ'.

בצע כיוון או החלפה בהתאם לממצאים לאחר הכיוון. קח בחשבון שיתכן שכבר כוון.

פורסם

דווקא קלא'ץ גבוה גורם להפרדה מעולה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

בקורולה דווקא יש קלאץ' הידראולי.

האם אתה יודע איזה שמן גיר מילאו? למוסכים יש נטייה לשים שמן גיר בעל צמיגות אחידה, 80W, וזה לא השמן שצריך לשים.

השמן המומלץ ע"י טויוטה הוא בעל צמיגות 75W90 ודי קשה להשיגו בחנויות.

בכל מקרה, בדיקה של כמות השמן מבוצעת כאשר הרכב מורם בצורה מאוזנת ע"י פתיחה של בורג המילוי והכנסת אצבע לבדיקת גובה המפלס (אמור להיות מלא לגמריי).

מה הקילומטרז' שהרכב עבר? הילוכים ראשון ושני נשחקים הכי הרבה, והגיוני שברכב ישן יהיה מעט יותר קשה לשלבם.

שילוב הרוורס ידוע כבעייתי, ואם אתה מרגיש שלא ניתן לשלב אותו - העבר לניוטרל, תן בעיטה קטנה לדוושת הגז ואז נסה לשלב אותו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

העמד את הרכב עם מנוע עובד, גיר בניוטרל.

לחץ על דוושת המצמד. המתן שלוש שניות.

שלב בעדינות לרוורס.

שמעת חריקה? המצמד לא מפריד טוב. עדכן, וננסה להמשיך לעזור לך.

אין חריקה? משהו בגיר לא עובד טוב.

אתה מדבר על בעיית שילוב לראשון בעמידה? או בנסיעה? מנוע קר או חם? כנ"ל גם לגבי ההילוך השני.

פורסם

תודה לכולכם על התגובות.

גם אחרי המתנה של 3 שניות שהקלצ' לחוץ עד הסוף יש לפעמים חריקה, הבעיה נעלמת כאשר לפני משלבים להילוך ראשון או שני ומשם לרוורס.

כאשר הרכב קר ולפעמים גם שחם מעמידה קשה לשלב לראשון, כנ"ל גם לשני כאשר הרכב בתנועה אבל זה קורה מעט מאוד.

השמן שהחליפו לי במוסך היה לא ממיכל אלה מחבית שממנה שמים לכל הרכבים., לכן יכול להיות שהוא לא מתאים, אולי זאת הבעיה?

מה השמן המתאים, איזה חברה עדיפה ואיפה לקנות?

תודה מראש.

פורסם

המצמד לא מפריד היטב. תופעה שיכולה להיגרם ממצמד מעוות, אבל יכולה להיגרם גם ממנגנון הפעלה לא תקין. בדקת נוזל בלמים במיכל של המצמד? אולי השטיח נכנס מתחת לדוושת המצמד? מהו המהלך החופשי של הדוושה בתחילת ההפעלה? האם הוא תואם לנתון בספרות? מהו המהלך הכולל של הדוושה? לפעמים יש נתון למהלך הזה בספרות.

פורסם

הייתי במוסך לפני כחודש, המוסכניק אמר שהמצמד ישן אבל עדיין מפריד טוב.

אני קניתי את הרכב לפני כ 4 חודשים, לכן לא יודע אם החליפו או שזה מצמד מקורי, אבל מהלך הדוושה יחסית קשה, לעומת רכבים אחרים שאני נוהד בהם יום יום, אולי כי הם חדשים יותר.

איך אני בודק בעצמי אם המצמד לא מפריד טוב, חוץ מהחריקה?

• תוכן חדש...