Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מתכוון לסוג של חלום צלול? (או חלום מודע). ככל הידוע לי, זה מצב שקורה בתנאים מאוד ספציפיים והרבה אנשים דווקא מנסים לא להמנע ממנו אלא להגיע אליו.

שיחקתי עם זה לפני הרבה שנים והצלחתי לחוות את זה כמה פעמים. לפחות בפעם אחת היה מדובר במה שאתה יכול לקרוא לו "שיתוק שינה". המוח שלך מתעורר אבל הגוף לא. אתה מרגיש שאתה צף באוויר ונסחף באיטיות לצדדים. כשאתה מתנגש בקיר אתה לא מרגיש כלום, חוץ מהתחושה המוזרה של הציפה (כמו שצפים במים, בערך, אבל בלי יכולת לזוז). אם מתגברים על הפחד וחושבים על החוויה באופן חיובי, אפשר להגיע לחלק המגניב של החלום הצלול - לדמיין מה שאתה רוצה שיקרה ולהרגיש אותו קורה. הכל כמובן בראש שלך, אבל מכיוון שהגוף חושב שאתה ער אז אתה מרגיש את הכל כאילו אתה באמת ער. אתה יכול לעוף, לעבור דרך חפצים ולעשות כל מה שבדימיון שלך. מגניב לאללה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כאשר אני מאוד עייף, מצב שאפיין אותי ברוב המוחלט ובעיקר בשירות הצבאי, בדקות הראשונות לשינה הייתי מרגיש שאני נסחף במערבולת ובשלב מסויים נופל התחושה היית מאוד מאוד צלולה וה"נחיתה" התאפיינה בהתעוררות ממשית מה"חלום" כולל תנועה פיזית של הגוף. תחושה נהדרת שמלווה בשינה עמוקה ורציפה וגם מלווה ביקיצה טבעית (נדיר מאוד במערך הלוחם).

פורסם

הייתה תקופה שחוויתי את זה כמה פעמים.

זה לא חלום "נפילה", שיתוק - פשוטו כמשמעו.

לפני ההרדמות או כשמתעוררים באמצע השינה, אי אפשר להזיז שום איבר בגוף למשך כמה שניות.

בהתחלה הייתי נלחץ, אחרי זה כבר הייתי מוכן לזה..

פורסם

אתה רואה את המציאות בזמן שזה קורה ? או חולם ?

לי קורה הרבה פעמים שאני בד"כ שומע רעש מהמציאות ומבין שאני חולם אבל לא מתעורר מהחלום. :-P

אני לא חושב שזה דומה כי אם אני רוצה אני יכול לקום מהמצב הזה בלי בעיה. גם את השעון המעורר אני שומע בחלום ו"מחליט" לקום בשבילו. :?

מה שכן אומנם ב"חלומות צלולים" האלה ההגיון אצלי די מוזר אבל עדיין די מציאותי ואי אפשר לעוף/לעבור דרך חפצים וכו'. אני תוהה אם כשאתה עובר דרך חפצים זה נראה כמו במשחקים הישנים שאתה נצמד לקיר ומשחק עם המצלמה. :twisted:

פורסם

לי קורה המצב ההפוך- מפעיל SLEEP MODE, ישן בכיף, פותח עיניים, רואה הזייה (לפי התיאור של וויקיפדיה) כלשהי בשילוב מושלם עם החדר שינה (העיניים פתוחות, כן?) ו... שם רייס! פשוט קופץ מהמיטה ומתחיל לרוץ.

זה קורה לי בעיקר כשאני לחוץ, אבל הצלחתי להשתלט על זה (קצת).

זה נהיה מסוכן, בבית שיש בו 5 חתולים לקפוץ ולרוץ. קצת התנייה מנטלית וזה יחסית עבר, עדיין הייתי לעיתים "מתעורר" ככה, אבל שולט בזה, מבין מה קרה, מתעצבן וחוזר לישון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני שמח לשמוע שאני לא לבד,

התופעה אצלי התחילה לפני 16 שנים כשהייתי בן 14 ומלווה אותי עד היום לעיתים קרובות,

ניסתי להאבק בזה אבל זה כבר חלק מהחיים (או מהשינה) שלי.

בשניות שלפני ההתעוררות אני מרגיש שהגוף שלי הולך ו"ננעל"

העפעפיים נהיות כבדות ולחץ אדיר מופעל בתוך האוזניים שלי -כמו רוח חזקה שנושבת בתוך האוזניים ,

אמנם העיניים פתוחות למחצה ואני רואה את החדר שלי (כמו את שעון הקיר שבזכותו אני יכול לדעת כמה זמן זה ארך)

אך זה מגיע בשילוב של הזיות מאוד מוחשיות :

רעשים חזקים שבוקעים מהבית :טריקת דלתות של חדרים וארונות ,ורעשים של מישהו שרץ בתוך הבית,

הפסקתי לנסות להזיז את הגוף כי קראתי איפשהו שזה עלול לגרום לנזק אז אני פשוט מרפה ומחכה שזה יעבור,

השיא היה כשזה ארך 20 דקות!

בשנים הראשונות לא ידעתי מהי התופעה הזו והייתי משוכנע שהשדים מבקרים אותי,למען האמת אני לא מאשים את עצמי

כי לפעמים אותה רוח חזקה שנשבה באוזניים הייתה מתחלפת בצעקות של מה שהיה נשמע כשד.

לאורך כל השיתוק יש תחושה ש'משהו' נמצא שם לידך .

Gn'f'R

פורסם

20 דקות זה היה השיא ,לרוב זה נמשך פחות .

גם כאני מתעורר אז אני מתעורר עם דפיקות לב מהירות והתנשפויות כמו אחרי מאמץ ולוקח זמן להסדיר את זה.

כמובן שיש גם את עיניין הפחד שאופף אותי לאחר הזיה קשה אז אני עלול להגיע באיחור למקום שאני צריך להיות בו.

ברווז :

עברתי על ההודעה שלך כמה פעמים ,לא כל כך הבנתי.

הגוף שלך ער - המוח ישן ואתה קופץ ורץ באמת ?

אם זה נכון אז זו בדיוק הסיבה ששיתוק שינה קיים - למנוע מצב של גרימת נזק מתנועה פתאומית ולא רציונלית.תזהר.

Gn'f'R

פורסם

ידעתי שקרה לי חלום כזה ( או לא חלום ), אני קם שומע את כל העולם אבל לא יכול לזוז, מרגיש שאני ער למחצה ושומע רעשים אבל עדיין לא מסוגל לזוז ממקומי.

ואז אתה מתעורר סתם ככה.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני גם בן אדם שסובל עם הרבה בעיות בתחום השינה: שעון ביולגי הפוך (בבוקר חש עייפות בלתי מוסברת אפילו אם ישנתי כ24 שעות ובכלל מעדיף להיות ער בלילה), שינות ארוכות - קמתי מ18 שעות שינה וזה נורמטיבי לחלוטין, סיוטים וחלומות מרובים (אך לכך יש קשר לעובדה שאני חולה סכרת ולתת מודע מאוד מפותח), עירבוב בין חלומות ומציאות (אני ער לגמרי ומודע לכך שאני ער אך אני שוכב במיטה עם עיניים עצומות בדר"כ ועדיין "נמצא" בחלום למרות שאני יודע שאינו אמיתי אך זה מרגיש כך).

כל הרופאים (רופא משפחה, נירולוג, אורולוג, אינדוקריני) מעבירים אותי מאחד לשני ולא קיבלתי תשובה מאף אחד. אני סוף סוף השגתי זימון למעבדת שינה ואני מקווה ששם יפתרו לי את הבעיה.

נקודה נוספת ויותר חשובה היא תחום הקבלה. תתפלא לדעת שיש קשר ממש חזק בין החלומות והם מסבירים פשוט הרבה ונותנים לך מעין נקודת מבט שונה לחלוטין - לא תמיד חיובית ויכולה להיות בעלת השפעות לא טובות (בלשון המעטה).

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ברווז :

עברתי על ההודעה שלך כמה פעמים ,לא כל כך הבנתי.

הגוף שלך ער - המוח ישן ואתה קופץ ורץ באמת ?

כן. בדיוק כך.

אם זה נכון אז זו בדיוק הסיבה ששיתוק שינה קיים - למנוע מצב של גרימת נזק מתנועה פתאומית ולא רציונלית.תזהר.

NO SHIT, שרלוק...:lol:

שיתוק שינה נורמאלי מונע ממך לעשות מה שאתה רואה בחלום, אבל נעלם ברגע שאתה מתעורר. אם הוא לא נעלם מייד או נעלם לפני שאתה מתעורר, יש בעייה.

המוח מדמיין "סכנה" כלשהי, בצעירותי זכור לי "עכביש סגול ענק" שהסתובב לי במיטה. העיניים רואות אותו- אין הבדלה בין התת-מודע, חלום, הזיה, איך שתרצו לקרוא לזה בזמן שהעיניים פתוחות, למה הן נפתחות- אין לי מושג, ואז הגוף מגיב בצורה טבעית לחלוטין: "fight or flight". הצלחתי לעבור לשלב ה"פייט" כמה פעמים (וקמתי כשאני מבואס מזה שהרגתי לטאה למשל על הכרית שלא הייתה שם בכלל ע"י מכת קראטה יפה), אבל זה עדיין קורה לי לפעמים. גם לאחרונה היה לי קטע כזה שקפצתי מהמיטה והגעתי עד לדלת החדר.

אגב, בצעירותי היו לי גם חלומות צלולים במיוחד. הייתי ממש מרגיש כל מה שעשיתי בחלום, ברמה כמו שאני מרגיש עכשיו את מקשי המקלדת בזמן שאני כותב. חלומות שבהם אני מתחיל לרוץ בירידה, קופץ, וכל קפיצה נהיית יותר ארוכה עד שאני ממש עף ומרגיש איזה כיף זה לעוף, עם הרוח עליי, הגובה וכולי (ההרגשה הכי מגניבה בעולם, לא נתקלתי במציאות ב"היי" כזה), דרך חלומות בסגנון של משחקי מחשב, פה ושם חלום נבואי (קיבינימט עם אלה, שונא אותם. וכן, זה אמיתי. מצאתי עצמי בסיטואצייה שבה חלמתי על שיחת טלפון מסויימת, לא הגיונית במיוחד, ועם משפטים מסויימים מאד- שהתקיימה ב-100% כמו שהייתה בחלום) וחלום שבו אמרתי לעצמי שאני ישן, אז צריך להתעורר. אז התעוררתי כולי עצבני, למה אני מנייאק מעיר את עצמי. :shock:

לא קל להיות אני.

וחלומות זה עולם מוזר מאד.

פותח השירשור- האם התחלת לקחת איזו שהיא תרופה קבועה, או שינית תזונה באופן קיצוני, או אולי אתה נמצא במצב קשה כלשהו מבחינה אישית או בעבודה, אפילו יכול להיות שקשר זוגי משפיע על זה.

אני מציע לך לבדוק (אם זה לא מצב קבוע שחוזר על עצמו בתדירות גבוהה וקבועה כל החיים) מה השתנה לפני כל פעם שזה קרה לך, ואולי תצליח להבין מה תורם למצב.

הייתה איזו תרופה שלקחתי שגרמה לי להתנהג כמו ערס למשך כמה ימים... כמעט התחלתי עם בחורה בשביל חבר שהיה איתי עם המשפט של "אבא ש'לך גנן?", למען השם :?:shock:

(ולא. זה מאד לא אופייני לי.)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...