Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,היום ביצעתי ניקוי למערכת הקירור והרדיאטור,ברנו 5 GT טורבו שלי.

החומרים:

1.שתי מכלי נוזל קירור פרסטון,80 ש"ח.

2.בקבוק חומר לניקוי מערכת קירור של פרסטון 15 ש"ח.

3.בקבוקים/ג'ריקנים למילוי מי ברז.

שלבי העבודה:

שלב ראשון: כאשר הרכב קר ,יש לפרק צינור תחתון של הרדיאטור וניקוז מי הברז.

שלב שני: מילוי מחדש במי ברז של המערכת (לנקז אויר במידת הצורך),לשפוך את תכולת בקבוק ה"פלאש",יש להניע את הרכב לחכות שיגיע לטמפ' עבודה,להמתין 10 דקות,לאחר 10 דקות יש לכבות את הרכב ולהמתין שהרכב יתקרר מעט (40 דקות עד שעה).

שלב שלישי:לאחר שהרכב התקרר,יש לפרק שוב צינור תחתון לנקז את המים עם החומר שטיפה,לאחר ריקון המים יש למלא שוב מי ברז (לנקז אויר במידת הצורך),יש להניע את הרכב לתת לו להגיע לטמפ' עבודה,להמתין 10 דקות, ייש לכבות את המנוע ולתת לרכב להתקרר.(40 דקות עד שעה)

שלב רביעי:לאחר שהרכב התקרר מעט לפרק שוב צינור רדיאטור תחתון,לתת למים להתנקז,כאשר הצינור התחתון פתוח למלא מי ברז ולתת להם להישפך,תעשו כך עד המים שיצאו מים נקיים.

שלב חמישי:לאחר שוידאתם שהמים שיוצאים מהמערכת הם נקיים,לנקז את המים לחלוטין ולסגור את הצינור התחתון,להתחיל למלא נוזל קירור,יש לנקז אויר במידת הצורך ,זהו זה המערכת שלכם נקיה מכל מיני משקעים וליכלוך.

הערות:

-החלפתי תרמוסטט ואני ממליץ לכם לעשות גם כך למרות שזה לא חובה.

-בנוסף פירקתי את מיכל העיבוי,וניקיתי אותו באופן יסודי בבית.

-אם נשפך לכם קצת נוזל קירור על המדרכה לשטוף אותו עם מים כדי שכלבים/חתולים לא יורעלו ממנו.

- לא להתעצל,לעשות את כל השלבים, לנקות שוב ושוב את המערכת עד שיצאו מים נקיים.

-מערכות הקירור קצת שונות מרכב לרכב,ברמת העיקרון,תדאגו לנקות את המערכת ולנקז אותה כל פעם מחדש עד שתהיה נקיה.

רשמים לאחר נסיעת מבחן:

-הרכב מגיע לטמפ' עבודה יותר מהר.

-המחוג לא "מטייל" ויושב די יציב על טמפ' העבודה,לפני כן המחוג היה מטייל די הרבה ,לפעמים קר מידי ואז עולה בקיצוניות ליותר מידי,כידוע שינויי טמפ' קיצוניים לא בריאים כלל למנוע.

תמונות מצורפות:

-המים כפי שהיו (גוון חום בוצי).

-החומרים.

-מיכל העיבוי עם המים החדשים לאחר ניקוי המערכת.

החומרים נקנו באוטו דיפו,אם יש לכם שאלות/ביקורות/הערות אשמח לשמוע.

בהצלחה לכולם.

DSC00043.JPG

DSC00042.JPG

DSC00045.JPG

פורסם

כל הכבוד, נראית עבודה מקצועית ומסודרת.

כמה זמן הרכב שלך נסע עם המים המטונפים?

האם אתה לא פוחד שיווצרו נזילות ובעיות שהפרסטון החדש יצור?

האם היית מוסיף מים כי הרכב היה צורך אותם, אם כן אז כל כמה זמן?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עם המי ברז נסעתי כשנה,לא מצאתי זמן להחליף.

הפרסטון לא יצור נזילות,כיוון שכאשר שיפצתי ראש ובלוק,ראיתי שאין סימנים של קורוזיה קשה,גם המשאבת מים בסדר גמור,לכן עשיתי את הפלאש וההחלפה ללא חששות.

לא קרה לי במהלך השנה שפתחתי את המיכל עיבוי והיה חסר בו מים בצורה משמעותית,מהסיבה שהרכב לא התחמם בצורה רצינית,(לפעמים קצת מעל טמפ' העבודה)לא הייתי צריך להוסיף הרבה.

החלטתי לעשות פלאש כיוון שקיבלתי את הרכב לאחר שהמנוע הקודם עבר התחממות קשה,כנראה שבמוסך לא שטפו כהלכה ומידי פעם היו צפים לי חלקיקים במיכל עיבוי,המים החליפו גוון עם הזמן לחום מלוכלך,בנוסף לטמפ' היה קריזות,פעם מתחת לטמפ' עבודה,פעם קצת מעל (לא מצב של התחממות רצינית אבל מעל מה שצריך).

פורסם

אני מקווה בשבילך שהכל יהיה בסדר מבחינת נזילות ואיבוד מים, אבל אם לא , תעדכן בבקשה.

פורסם

שלום,חזרתי לעדכן,אחרי שבוע שבו נסעתי כל יום ברכב,אין איבוד מים או נזילות,המיכל עיבוי נקי לחלוטין ללא סימני ליכלוך,הטמפ' יציבה גם בעמידה בפקקים או בנסיעה חזקה ,סה"כ אני מרוצה מהתוצאות ועוד יותר מרוצה שעשיתי הכל בעצמי.

ממליץ בחום לכל רכב שלא עבר טיפול כזה כמה שנים טובות.

פורסם

תוספת קטנה: יש רכבים שיש צורך להעביר את הבורר לחימום בכדי שהנוזל שנימצא ברדיאטור חימום יצאו גם כן.

בקשר למיכל עיבוי, האם זה לא מוסכן להוציא? למיכל שלי יש צינור שבא מהצד שנראה כאילו "מולחם" למיכל, ישירות לפלסטיק. אני מפחד שאם אני אוציא אותו אחר כל הצינור לא ישב טוב במיכל עצמו.

ועוד שאלה, להיכן מרוקנים את הנוזל קירור שהוצאנו?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

נכון,הבחור עם האופל צודק,שכחתי לציין את זה.

תשמע,אם המיכל עיבוי שלך לא מלוכלך בצורה נוראית אפשר לוותר,אבל המיכל אצלי היה ממש חום ומלא ב"ג'יפה" הייתי חייב,תראה האם הקצה השני של אותו צינור ש"מולחם" אצלך מהודק עם בנד,אולי משם תוכל לפרק.

את הנוזל קירור תנקז לתוך איזשהו ג'ריקן ריק או משהו,אל תשפוך אותו על הריצפה,כמות קטנה יכולה להישפך תוכל לנקות אותו בקלות עם מים,אבל להקפיד שכמות רצינית לא תשפך.

פורסם

ירדתי למטה לצלם וניגלה לעיניי בנד :)

עשית לי חשק לעשות שטיפה(הייתי אמור לנסוע היום למוסך לעשות את זה, אבל עכשיו עשית לי חשק לעשות את זה לבד,מסודר וטוב).

לא הבנתי עדיין לאן מרוקנים את הנוזל קירור. אחרי שאספתי אותו לג'רקן איפה אני זורק את הג'ריקן

פורסם

אמ, עמית, אתה לא באמת חושב שמשקים עגבניות עם גושי חרא וכל מיני דברים אחרים מהביוב?

המים שמשקים איתם צמחים הם מים שעברו טיהור - מי קוליחן.

אם היית ב"שפדן", ניתן לטהר מי ביוב לרמה של מי שתייה במקום הזה. הבעיה היחידה שזה לא נעשה זה בגלל הפסיכולוגיה.

אנשים לא ירצו לשתות מים בידיעה שזה היה ביוב בעברו.

בכל מיקרה, לא נראה לי שמותר לשפוך את זה לביוב מכל מיני סיבות אחרות, בידיוק כמו שלא שופכים שמן.

העניין הוא שאני לא יודע לאן כן אפשר. הרי במוסכים לא אוספים את זה. ראיתי שבמוסכים פשוט שופכים את זה על הריצפה

פורסם

אופל מחקתי את ההודעה ורק אחר כך שמתי לב שהגבת, בכל מקרה התייעצתי עם מישהו פה לידי ואתה צודק פחות או יותר.

אני בטוח שבעזה משקים עם מי ביוב עם גושי חרא, אם אתה מחליף נוזל בעזה אז אל תשפוך לביוב.:-D

• תוכן חדש...