Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עוד שבועיים אני טס לארצות הברית לתקופה.

במהלך התקופה הזאת יהיה לרשותי רכב.

ברשותי גם רישיון נהיגה ישראלי, שיש לו תוקף לעוד שנה וחצי.

אני מודע לכך שמשרד התחבורה הנפיק רישיונות נהיגה חדשים, המתאימים לתקינה אירופאית.

בבעלותי הרישיון הישן, שקיבלתי אותו לפני תהליך הנפקת הרישיונות החדשים.

האם אני יוכל לנהוג עם הרשיון שיש ברשותי כרגע בארצות הברית ללא כל בעיה?

או שאני צריך להחליף את הרישיון פסטיק לרישיון החדש?

או שבכלל אני צריך ללכת לממסי ולהוציא רישיון בין לאומי?

אשמח לקבל תשובה ברורה.

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

לך לדואר ותעשה רשיון בינלאומי בעלות של 29 ש"ח עם אני לא טועה.

תעשה גם מנוי לממסי ותקבל איתו כרטיס AAA, הייתי בארה"ב לפני כמה שבועות והוא חסך לי המון $, מהנחה למוטלים ועד להנחות לכל מיני אטרקציות.

פורסם

אתם בטוחים שהרישיון שלי יכובד שם?

אבל באירופה אין סיכוי שאני יכול לנסוע עם הרישיון שלי כי הוא לא מתאים לתקינה האירופאית, נכון?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

כששכרתי רכב בגרמניה בזמן התערוכה, מה שאומר לא מזמן, לא היה לחברת ההשכרה (סיקסט) שום בעיה עם הכרטיס של הרישיון שלי.

ואני מדבר על כרטיס כזה

122375-18.jpg

פורסם

אני הוצאתי רשיון בינלאומי, אבל לא נדרשתי להציג אותו.

תוציא - מה איכפת לך? זה עולה 20 שקל ומשהו.

בכל מקרה - תוודא שאתה יכול לנהוג לפי תנאי חברת ההשכרה.

אגב גדול לכל הנהגים החדשים פה:

כאשר שכרנו רכב בגרמניה הסוכנת נסיעות שדרכה עשינו את זה אמרה ששלמה סיקסט (נציגי סיקסט בארץ) דורשים גיל 18 ושנתיים ותק (ההיגיון..), באתר של סיקסט היה רשום 18 ויום אחד של ותק.

התקשרתי לגרמניה והם אימתו את מה שרשום באתר - אז אל תקשיבו לנציגים בארץ חבר'ה. דברו עם הנציג המקומי בחו"ל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני הבנתי דווקא שבארה"ב עשו לכמה אנשים בעיות עם ה DRIVING PERMIT, טענתם היתה שזהו לא רשיון נהיגה (DRIVING LICENCE) אלא היתר נהיגה, ושאין לזה משמעות שם, היות וחייב להיות בידך רשיון נהיגה.

אני אף פעם לא נהגתי בחו"ל, אבל אני יודע שאבא שלי תמיד הוציא רשיון נהיגה בינלאומי לפני נסיעה לחו"ל (גם לפני שהתחילו לעשות בעיות עם הרשיון). לדעתי השקט הנפשי שווה כל אגורה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

דני תודה על האזהרה אבל אני נוסע על הרכבים של המשפחה (ריינג' רובר חדש, הריינג' הצורה הישנה, אינפיניטי FX וכ'ו :) )

ודני, אני רוצה להוציא כבר על הדרך את הרישיון פלסטיק החדש, יש למישהו מושג אם אני אוכל להוציא אותו תוך שבוע-שבועיים?

ואיך הולך כל התהליך של ההוצאת רישיון בינלאומי כנייר? אני צריך ללכת לממסי ולשלם כמה שקלים או שכמו שאחד אמר פה שצריך ללכת לדואר?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
אני הבנתי דווקא שבארה"ב עשו לכמה אנשים בעיות עם ה DRIVING PERMIT, טענתם היתה שזהו לא רשיון נהיגה (DRIVING LICENCE) אלא היתר נהיגה, ושאין לזה משמעות שם, היות וחייב להיות בידך רשיון נהיגה.

אני אף פעם לא נהגתי בחו"ל, אבל אני יודע שאבא שלי תמיד הוציא רשיון נהיגה בינלאומי לפני נסיעה לחו"ל (גם לפני שהתחילו לעשות בעיות עם הרשיון). לדעתי השקט הנפשי שווה כל אגורה.

גם על הרשיון הנהיגה הבינלאומי הופיע לי PERMIT, למרות שמעולם לא לקחתי אותו איתי.

נושא הפרמי/ליסנס, הוא נושא טיפשי בגלל החוקים בארצות הברית.

ברגע שתסביר לשוטר שפרמיט בישראל הוא רשיון נהיגה מלא לכל דבר הוא יעזוב אותך.

אם אתה בונה על כך שבבינלאומי יהיה רשום לך LICENSE אז אתה טועה

פורסם

ניב אתה לא יכול להחליף את הפלסטיק לחדש למיטב ידיעתי, חכה שיגמר לך הנהג חדש.

בקשר לרשיון הבינלאומי, אני מחזיק אותו ביד (כן כן ברבע ל4 בבוקר), ואכן רשום עליו "International Driving Permit".

בכל מקרה, ניב המקום הקרוב לביתך היא חנות הצילום בתחנה המרכזית החדשה בראשון. המקום נקרא טלדור והוא נמצא ליד הבורגראנץ' (או שזה מקדונלדס, אחד מאלה..).

בכל מקרה, לא מזיק להוציא, למרות שאני מניח שאפשר גם בלי.

בקשר לגיל - אני לא בטוח שזה רלוונטי, בשוויץ מוציאים רשיון בגיל 20 ואני נהגתי כמו גדול (עוד מעט 19), חברת ההשכרה אמרה: שכרת בגרמניה - פה מותר וזה מה שמשנה.

(לא נעצרתי לביקורת אז אני לא יכול לאמת ודאית).

אבל תבדוק איך זה הולך שם..

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
גם על הרשיון הנהיגה הבינלאומי הופיע לי PERMIT, למרות שמעולם לא לקחתי אותו איתי.

נושא הפרמי/ליסנס, הוא נושא טיפשי בגלל החוקים בארצות הברית.

ברגע שתסביר לשוטר שפרמיט בישראל הוא רשיון נהיגה מלא לכל דבר הוא יעזוב אותך.

אם אתה בונה על כך שבבינלאומי יהיה רשום לך LICENSE אז אתה טועה

היות ועכשיו כתוב LICENCE על כל הרשיונות, סביר מאוד שיהיה כתוב LICENCE על הבינלאומי.

(קיבלתי את התיקון לגבי התקופה שבה עדיין הנפיקו רשיונות עם PERMIT)

"ai motoare capul doare"

פורסם

אוקי, אז להחליף את הרישיון פלסטיק אי אפשר, למרות שעדין לא הבנתי למה.

דבר שני - אני אלך כבר השבוע לממסי להוציא רישיון בין לאומי, אבל מישה ו אמר שאפשר להוציא גם בדואר, זה אפשרי?

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אתה קורא מה אני כותב לך? אל תסחב לממסי, לך לתחנה מרכזית בראשון, זה 10 דקות נסיעה ממך.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...