Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע מוצעת למכירה אחת המכוניות של החברה, בה אני עובד.

מדובר ברנו קליאו B, מנוע 1600 90 כ"ס (8V), גיר אוטומטי, 2 כריות אוויר, צבע לבן.

יד ראשונה, כלומר נקנה חדש.

הרכב שימש כרכב צמוד לאחת העובדות, אישה בת כ 45. במהלך 8 שנים, שהרכב על הכביש, הוא ביצע יום יום את הנסיעה ת"א- נתניה, כאשר המגורים שלה בת אביב והעבודה בנתניה, כלומר הנסיעה הייתה נגד כיוון הפקקים.

הרכב לא נסע במהלך יום העבודה.

הרכב טופל מיומו הראשון ועד היום המוסך "פיתוח" מורשה רנו בהרצליה.

יש ספר טיפולים מלא.

לא היו תאונות, גם לא קטנות, הרכב לא עבר פחחות או צביעה בכלל.

לרכב בערך 130 אלף ק"מ. זכורים לי מס' מקרים, בהם הרכב נתקע והיה צריך להגיע למוסך בגרירה.

מחירון - 31000 ש"ח. בשקלול בעלות חברה - 28600 ש"ח .

האם מדובר כאן במציאה ?

הנושא העיקרי שמדאיג אותי הוא כמובן הגיר. אני עוקב אחרי הפורום כבר כ4 שנים, ומסתמן שאורך חיים של הגירים האלו הוא באיזור 130 אלף ק"מ.

מה אתם אומרים ?

פורסם

נשמע טוב סה"כ.

לגבי הגיר-אורך חייו אינו קבוע ואחיד,ואני מכיר אישית 2 רנו מגאן 1.6 16V עם אותו גיר(AL4)שחצו את קו ה 200K ללא שום תקלת גיר.

בכל מקרה מדובר על מנוע ה 1.6 הישן יותר,ששימש גם את המגאן,וידוע ומוכר כמנוע טוב ואמין למדי.

היתרון הגדול הוא שאתה מכיר את המכונית מיום עלייתה לכביש ויודע שטופלה היטב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המחיר נשמע גבוה מדי. אני בטוח שהחברה תמכור את הרכב במחיר הרבה יותר נמוך בחוץ, או במחיר כאסח לסוחר רכב. למה לך להיות הפראייר? :?: לפי דעתי גג גג גג 24-25

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני בכלל לא דיברתי על המחיר.

אני רק ציינתי, מה מחיר מחירון.

החברה כמובן תעדיף למכור את הרכב לי, כי זה חוסך לה את התיזוזים, פגישה עם הקונים, לקיחת הרכב למספר בדיקות וכו'.

מה, מצב השוק של רנו קליאו כל כך על הפנים, שלדעתך מורידים 25% מהמיחר על רכב יד ראשונה ללא שריטה עם ספר טיפולים ?

פורסם

החברה כמובן תעדיף למכור את הרכב לי, כי זה חוסך לה את התיזוזים, פגישה עם הקונים, לקיחת הרכב למספר בדיקות וכו'.

מה, מצב השוק של רנו קליאו כל כך על הפנים, שלדעתך מורידים 25% מהמיחר על רכב יד ראשונה ללא שריטה עם ספר טיפולים ?

1> רכב חברה

2 > 130.000 ק''מ

3 > רנו

תנסה להוריד עד כמה שאפשר את המחיר, אם אתה סגור על הרכב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

1 > ציינתי מה היה השימוש ברכב.

2 > זה יוצא בדיוק 16000 לשנה, שהם ממוצע לרכב פרטי, לא לרכב חברה.

3 > נו טוב.

לגבי הסגור או לא סגור- בשביל זה בדיוק אני מיתיעץ.

הרכב מיועד לאמא שלי, שנוסעת היום בסובארו לאונה שנת 91, ולא חשבה להחליף, עד ה"הזדמנות" הזאת.

היא לא עוברת יותר מ 5000- 6000 ק"מ בשנה.

פורסם

שחברה רוצה למכור רכב אני מניח שהיא תמסור אותו לסוחר או שתמכור אותו למגרש! ובנוגע לק"מ- מחישוב זריז יוצא קצת מעל 18.5K בשנה!

פורסם

האוטו עלה על הכביש בחודש יוני 1999.

ז"א שהוא על הכביש 8 שנים + חודשיים = 98 חודשים

130000 לחלק ב 98 =1326 ק"מ בחודש

שזה יוצא 1326*12 =15918 ק"מ בממוצע בשנה בחישוב זריז.

החברה לא תמכור את האוטו לסוחר או מגרש.

החברה תפרסם את האוטו כולל כול הנתונים הנ"ל ותמכור אותו למישהו, שישלם מחיר סביר.

לא מדובר בחברה ענקית עם צי של מאות מכוניות, מדובר בחברה פרטית קטנה, ואף אחד שם לא יעניק מתנה של 5000 ש"ח לסוחר רכב.

אשמח לתגובות נוספות, רצוי לגבי הרכב עצמו.

פורסם

היום לקחתי את האוטו לסיבוב.

קודם כל, הקילומטרזי הוא רק 118 אלף ק"מ, האוטו עלה על הכביש במאי 1999, מה שאומר שממוצע השנתי הוא רק 14 אלף ק"מ.

האוטו מבפנים נראה חדש, ואכן מרגיש מאוד נוח ומפנק. מבחוץ יש כמה לחיצות פח מפתיחת דלתות של השכנים לחניה.

במיכל איבוי יש מיים אדומים - האם כך צריך להיות בקליוא ?

לא מצאתי מדיד שמן גיר - האם יש בדגם הזה ?

תחתית המנוע יבשה לחלוטין, אבל יש הזעות שמן רציניות סביב המכסה שסתומים.

למרות מנוע 1600 ו 90 כ"ס במכונית סופרמיני, הביצועים חלשים, החלפת הילוכים רכה אך איטית, תגובה לקיקדאון איטית עוד יותר. הרגשתי מיידית את פעולת הגיר AL4, בגלל אופי נהיגה רגוע מאוד של הנהגת בלחיצות הראשונות קיק דאון בכלל לא התקבל, רק לאחר כמה דקות הגיר התחיל להוריד הילוכים בלחיצה חזקה.

יש טסט עד מאי 2008.

כנראה שאצליח לקבל את הרכב ב 25000 ש"ח.

אה, והרכב עדיין נועל צמיגים מקוריים:roll:, שנראים יחסית במצב טוב (חנה בחניון מקורה)

אני בהתלבטות מאוד כשה.

מצד אחד, לא התכוונו בינתיים להחליף את הסובארו.

מצד שני, בתוספת זעומה של כ 15000 ש"ח מקבלים מכונית מודרנית עם ABS, וכריות אוויר,עם הסטוריה מוכרת וללא תאונות בכלל.

מצד שלישי זה גיר אוטומטי צרפני בן 8 שנים עם אמינות עתידית לא ברורה.

אנא עזרו לי להגיע להחלטה.

פורסם

מים אדומים זה בסדר. מדיד שמן גיר אין ככל הזכור לי.

גם אם הצמיגים נראים בסדר, הם לא. החלפה מיידית.

שיקול שלך - ק"מ סביר, היסטוריה ידועה לך, את הבעיות של הגיר האוטו' אתה מכיר ככה שעכשיו זו החלטה שלך נטו.

תקפוץ למוסך הפיתוח שיחברו למחשב לראות שהכל תקין מבחינת המחשב לפני שתקנה אם תקנה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אני לא בטוח שבשנת 99 היה בקליאו גיר DP0 (נקרא AL4 ב-PSA). מהם נתוני ה-Oval Plate שעל הרכב (מדבקה שנמצאת בתחתית קורה B הימנית - צד נוסע של הרכב)?

ייתכן שמדובר בגיר הישן יותר של רנו שנהנה ממוניטין אמינות (מוצדק?) יותר טוב מה-DP0.

פורסם

הרכב כאמור שנת דגם 2000, עלה על הכביש במאי 1999

המספרים בתוך ה OVAL הם :

BB00 W017133

E3SAN913 SAN513

0389 DRAP04 HABM01

0/ ACCK NRTV

תודה

פורסם

לאחר היתיעצות עם אחי, החלטנו, באופן עקרוני, לרכוש את הרכב.

לקחתי את תיק הטיפולים במשרד ועברתי על ההיסטוריה שלו.

טיימינג נעשה בשנת 2005, ב 84000 ק"מ.

לקראת סיום האחריות בשנת 2002 הרכב עבר טיפול גדול מאוד, וזו הייתה הפעם היחידה שהחליפו שמן גיר (באיזור 45000 ק"מ). מה אומרת הנחיית היצרן ?

דברים חריגים נוספים - הוחלפו 4 סלילי הצתה וחיישן נמ"ע.

נוסף לזה אין שום דבר מיוחד, טיפול רגיל כל שנה, הוחלפה תושבת מנוע, טרמוסטט וצינור קשיח לרדיאטור. מצבר הוחלף לפני שבועיים.

שאלה - אני יודע בוודאות של מיליון אחוז שלא היו תאונות שאסי או כל תאונות אחרות.

האם לדעתכם כדאי לבדוק את הרכב במכון בכל זאת ?

נשאר רק עיניין המחיר - מאחר ואני למעשה קונה את האוטו מהבוס שלי, לא נעים לי כ"כ להתמקח איתו.

לליאור - האם העובדה שכנראה יש באוטו את הגיר הישן יותר, מהווה יתרון או חיסרון ?

פורסם

תראה, רוב הבעיות שאנו שומעים אליהן בגירים של רנו מגיעות בגלל גיר DP0 (הפיתוח של רנו-פיג'ו-סימנס).

בקליאו הזאת יש גיר יותר ישן (כמעט בוודאות אבל כדאי שתברר זאת לגמרי עם שי "מפיתוח") ככה שאמורות להיות לך הרבה פחות בעיות ברמה העקרונית. לגבי סלילי הצתה - חיפוש היה מספר לך שיש איתם לא מעט בעיות.

היות ואתה יודע את כל היסטוריית הרכב, הייתי ניגש למוסך המורשה, מבצע בדיקת מחשב + בדיקת פחחות + דעת מנהל המוסך על הרכב ולא לוקח למכון בדיקה. נכון, זה יעלה כסף אבל פחות מבדיקה במכון בדיקה ולדעתי הבדיקה תהיה לא פחות טובה היות ומכירים שם את הדגם היטב ובגלל ידיעת היסטוריית הרכב, יוכלו להתמקד במקומות הבעייתים (אם יש) ישר ולבדוק אותם ביתר פירוט.

* כל מה שכתבתי נכון לגבי המקרה הספציפי שלך ולא המלצה להפסיק לקחת רכב לבדיקת קנייה במכון בדיקה מוסמך.

סיפורון משבוע שעבר:

חבר ביקש לבוא איתו לבדוק בורה 2001 אוט' 2.0. ראינו את הרכב וסך הכל נראה סביר מאוד. נלקח למכון בדיקה ושם השלדה יצאה נקייה (הדבר שהיה הכי חשוב לחבר שלי). הרכב נכשל בזיהום אויר + נאמר לנו שאין אחריות על הגיר האוט' בכלל. לי זה הדליק נורה אדומה היות והבעלים שבוע לפני כן החליף שמן גיר. שיכנעתי את חברי לקחת את הרכב לבדיקת מחשב בצ'מפיון. בדרך לשם שנינו שמנו לב "להחלקה" קטנה בגיר. היות ואין לי ניסיון עם אוט' וזיהוי בעיות איתו, הרגעתי אותו שהכל יבדק במוסך המורשה. לצערנו המוסך היה סגור כבר. הכרחתי את חברי לחזור למחרת (הרצליה-רחובות) ולא לקנות את הרכב בלי בדיקה של צ'מפיון. למחרת חברי סיפר שהגיע עם בעל הרכב לצ'מפיון וכבר בקבלה אחד המכונאים זיהה את בעל הרכב ושאל אותו לשם מה הוא הגיע עוד הפעם, היות ושבוע לפני כן כבר נאמר לו שיש בעיה בגיר. חברי שאל לחוד את המכונאי מה בדיוק יש לגיר והמכונאי מבלי להתבלבל סיפר כי ישנה החלקה והגיר יצטרך לעבור שיפוץ תוך פרק זמן מאוד קצר. בגלל התעקשות שלי לבדוק את הרכב גם במורשה (בהתחלה בגלל חיישן למדה תקול בכלל) חבר שלי לא נפל בפח של בעל הרכב.:-)

צירוף מקרים או יתר זהירות שלי, תחליטו לבד.

ליאור

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...