Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מדובר על רנו קליאו 92'.

אני מעוניין לעשות מפסק עם שני מצבים על מנוע מפוח של מזגן באוטו, וזאת בגלל שהמחשב שלו כל הזמן נשרף ומתקלקל(מחלה מאוד ידועה באוטו הספיציפי הזה, שעלות תיקונה עלולה להגיע ל1000 שקל כל פעם)

כמובן שאני מתייחס למפוח עצמו בלבד, בלי שינוי זרמים במדחס עצמו.

הוא מקבל 12V, והוא מאוד מרעיש, אז צריך לתת לו פחות מהירות בסל"ד ללא שינוי הזרם המקורי(12V)

(הכוונה לא לעשות חצי מצב של 7V לדוגמה כי הוא לא יעבוד, הוא צריך תמיד לעבוד על 12V!! פשוט על חצי פחות סל"ד ממה שהוא רגיל לעבוד בFULL)

לדוגמה: אם הוא עובד על סל"ד של 3000 על FULL(מצב 1-ברירת מחדל), אז על החצי יעבוד ב1500 סל"ד (קרי מצב 2)

האם יש מפסק כזה 12V שיכול לעשות שני מצבים מבלי לשנות את הזרם המקורי עצמו? או אפילו שלוש....

ואיך ניתן לחבר אותו ללא המחשב ואותו כרטיס אלקטרוני ?

כבר חיברתי אותו ישירות בלי המחשב , ובגלל שהוא עובד על FULL כל הזמן, הרעש בלתי נסבל.

בבקשה לחסוך דברים מיותרים כמו "אל תתעסק בזה, זה מסוכן לך לחשמלאי רכב זה הכי טוב , הוא יתן פתרון יותר טוב"

מי שלא יודע שלא יענה

תודה לעוזרים

פורסם

ניתן לבצע זאת בעזרת מעגל שליטה PWM (אפנון רוחב דופק) או PPM. מעגל יותר פשוט אבל לא יעיל במיוחד הינו מעגל בעזרת נגדי הספק.

מהי צריכת הזרם של המפוח כאשר הרכב מונע והמפוח במהירות מקסימלית קרי חיבור ישיר למצבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

היכן ניתן לרכוש יחידה כזו ומה מחירה ? איך מחברים אותה במקום מודול הנגדים המקורי/יחידת הבקרה המקורית ?

פורסם

בדוק אצל אלכס אורגינל בנתניה (פולג) , הם מתעסקים שם הרבה עם מזגנים לא מקוריים ואולי אפשר להשתמש ברכיבים שלהם .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

רוב יחידות נגדי מפוח פנימי מותקנות בבית המפוח כך שהן מקבלות קרור מהאויר שמייצר המפוח.

למרות זאת, בזמנו חב' "אוטו קור" התקינה במזגניה, בפיאט טיפו וטמפרה, פס של נגדים שהיו מותקנים חיצונית ללא קרור

ונגדים אלו פעלו כשורה במשך הרבה שנים וללא תקלות.

בברכה - רפי לין

פורסם
כמובן שאני מתייחס למפוח עצמו בלבד, בלי שינוי זרמים במדחס עצמו.

הוא מקבל 12V, והוא מאוד מרעיש, אז צריך לתת לו פחות מהירות בסל"ד ללא שינוי הזרם המקורי(12V)

(הכוונה לא לעשות חצי מצב של 7V לדוגמה כי הוא לא יעבוד, הוא צריך תמיד לעבוד על 12V!! פשוט על חצי פחות סל"ד ממה שהוא רגיל לעבוד בFULL)

לא מדויק, סל"ד (ומומנט) מנוע זרם ישר תלוי במתח. יחידות נגדי מפוח פועלות בדיוק בצורה זו, כאשר מוכנס נגד מתאים בטור למנוע חלק ממתח ההזנה נופל על הנגד והמנוע מקבל מתח נמוך יותר. בחלק מהרכבים המודרנים משתמשים במנוע צעדים/זרם חילופין למפוח אך קשה לי להאמין כי ברנו קליאו 92' קיים מנוע צעדים עם בקרה ממוחשבת.

לענינך, פיתרון מהיר ומלוכלך. מתג את המפסק כך שיחבר נורה של 12 וולט בהספק בינוני (אין נתוני מנוע מפוח אך הייתי מנחש כ 35 וואט) בטור למנוע וכך תוכל להקטין את מהירותו. חשוב: דאג שהנורה לא תהיה קבורה איפשהו עמוק כדי שתוכל לפזר את ההספק שלה.

פורסם

Haim_gds

סלח לי על מה שאני הולך להגיד , זה הרעיון הכי מטופש ששמעתי .

או שתעשה את זה כמו שצריך (נגד מתאים/רכיב מיועד) או שלא תעשה את זה בכלל .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אתה כמעט צודק.

זה לא הרעיון הכי מטופש, יש לי רעיונות אפילו יותר טיפשיים:lol:. ושים לב, כתבתי במפורש "מהיר ומלוכלך". לא אלגנטי, לא מתוחכם, אלא פשוטו כמשמעו.

תבין, זה במפורש מהיר ומלוכלך. רוצה, ילך יחפש נגד מתאים (נגד הספק רציני מחוט מלופף) ויתקין בבית המפוח או יחפש בקר PWM ויתפור אותו לרכב. לא רוצה,ישים נורה:idea:.

אני ראיתי את פיתרון הנורה המטופש מיושם במספר מקומות (עמדות הלחמה עם איוורור למשל) והוא עובד. זה שהוא יהיה מאושר בבק"א אצלי או בתכנון מערכתי אצלי, זה משהו אחר. אבל אם הוא רוצה פיתרון מעיכשוו לעיכשוו ובשקל, הצעתי לו.

פורסם
רוב יחידות נגדי מפוח פנימי מותקנות בבית המפוח כך שהן מקבלות קרור מהאויר שמייצר המפוח.

למרות זאת, בזמנו חב' "אוטו קור" התקינה במזגניה, בפיאט טיפו וטמפרה, פס של נגדים שהיו מותקנים חיצונית ללא קרור

ונגדים אלו פעלו כשורה במשך הרבה שנים וללא תקלות.

בברכה - רפי לין

אני מתאר לעצמי שהם התקינו מספר רב של נגדים בכדי לפזר את החום הרב הנפלט מהנגדים בעת עבודת המפוח.

ייתכן שבמקום נגד של 2 אוהם 25 וואט הם התקינו 2 נגדים של 4 אוהם (לדוגמא) וככה הלאה.

כנראה את כול יחידת הנגדים הם הצמידו לפח של הרכב בכדי לשפר את הקירור של גוף הקירור.

יש לך צילום או שרטוט של המעגל.

ייצרני הרכב היום לא נוהגים בשיטה זו בכלל אלא מודול נגדים המותקן בתעלת האיורור או מעגל מבוסס PWM בקרה אלקטורנית של המפוח.

• תוכן חדש...