Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נעשה קצת סדר, ואני מקווה שנמרוד רחמימוב, ה- מומחה בפורום למספרי רישוי, ישלים או יתקן.

עד שהופיעו הלוחיות הכתומות, בסוף שנות החמישים השיטה התבססה על רצף מספרי ואות מזהה של האיזור. המספרים היו בני שלוש, ארבע או חמש ספרות+אות.(בנוסף מ למשטרה ו צ לצבא)

עם הנהגת הלוחיות הכתומות, כל הלוחיות של רכבים פרטיים, אוטובוסים, מסחריות ומשאיות היו של חמש ספרות, ללא יוצא מן הכלל. בנוסף היו רכבים צבאיים ומשטרתיים שהמשיכו בשיטה הישנה ומי שמתבונן בניידות סיור רואה למעשה לוחית בתבנית של שנות החמישים (אות+רצף מספרי ללא מקף).

בגלל שהיו קידומות למספרים, בשיטה ה"חדשה", קיבלו הרכבים המסחריים את הקידומת של 0 ושל 1. כלומר, היה רכב מסחרי של 00-222, 01-222 או 10-222.

לאחרונה, יחסית, התחיל נוהג של השמטת האפסים וכך 00-222 קיבל לוחית 2-22 ואילו רכב שהיו לו המספרים 01-222, סיגל לעצמו את 1-222 והרכב שאתרע מזלו לקבל את 10-222, נאלץ להשאיר את הלוחית כמו שהיא.

לכן גם תראו שרכבים בני שלוש או ארבע ספרות הם רק מסחריים למיניהם.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כולם צודקים, בני הקדים אותי בהסבר המפורט.

לאחרונה, יחסית, התחיל נוהג של השמטת האפסים וכך 00-222 קיבל לוחית 2-22

אני לא בטוח שבעלי המספרים, שהיו במקור עם אפסים מובילים, אכן "קיבלו" לוחית עם מספר מקוצר.

לדעתי הם פשוט "לקחו" (הזמינו) כאלה - וכנראה שזה לא נוגד את החוק. יתכן גם שבהדפסה הממוחשבת של הרשיון האפסים המובילים מושמטים אוטומטית (ככה רגיל המחשב לעבוד).

אבל לגבי השאלה המקורית - אם בסרט רצו "לשחזר" את תמונות שנות ה-50 וה- 60, הרי שמספר בן ארבע ספרות (ועוד כזה שמחולק עם מקף לשני זוגות) בוודאי שאיננו אוטנטי לתקופה.

עודד

פורסם

מדובר בטנדר פיג'ו 202 של חבר יקר מהמועדון החמש שלא אזכיר את שמו מטעמי צנעת הפרט,

רק אומר שהוא מתגורר במושב בשרון ויצא לי לראות את הרכב. אמנם 4 ספרות.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
לוחית המספר היא פשוט זיוף גרוע (או סתם נסיון שחזור לא מקצועי).

ראשית - הצבע לא מתאים. הצבע הצהוב הונהג ב-1971. עד אז היו הלוחיות כתומות. הלוחית שבתמונה היא בפורמט מודרני, עם מסגרת שחורה (ונדמה לי שאפילו עם סמל מכון התקנים). ממש לא מתאים לרוח התקופה....

שנית - מעולם לא היו 4 ספרות בשיטה הנוכחית. היו לפחות 5 ספרות , גם אם היו אפסים מובילים.

אני עוד זוכר משאית (מטיולי ביה"ס) שמספרה היה 00-001 .

סבתא שלי אמרה "שמעולם זה המון זמן".

ובכן, היו גם היו רכבים מסחריים עם ארבע ספרות במספר. עדין יש כמה במועדון ובשנה שנתיים האחרונות ראיתי במפגשי המועדון פעם או פעמים רכב עם ארבע ספרות.

טנדר פזו עם ארבע ספרות קיים ושייך לחבר מועדון שמעדיף להחביא אותו..

המספרים 00-000 ו- 0000 אינם מספרי רישוי זהים.

שלמה דן גדרון

פורסם

שלמה גידרון, נראה לי שאתה טועה. הרכבים היחידים, בשיטה האדומה, שהיו בני 4 ספרות היו המשטרה, הצבא ורכבי שרד ששהשדה משמאל למקף היה ריק.

נמרוד, אייכה?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

הנני :-D

ככל הידוע לי, המספר המינימלי של ספרות לרכב פרטי או מסחרי בסדרת 1958 (רקע כתום, חמש ספרות, ספרת מחוז מובילה), היה חמש ספרות. לאופנועים - שש.

ידוע לי גם שלרכב מסחרי הוסיפו קידומות באפסים להשלמת הספרות לחמש במעבר מסדרת 1948 עם אותיות המחוז. מי שברכבו מותקנת לוחית של 4 ספרות, היה נאמר ת-XXXX , הפך ל 0X-XXX בשנת 1958, ופשוט השמיט את האפס המוביל.

יש לי לוחית או"מ מקורית (לא הטבעה חוזרת) 00-026 . בעל רכב כזה יכול היה להטביע תיאורטית מספר בן שתי ספרות בלבד.

נמרוד

פורסם

למיטב ידיעתי עד לפני כמה שנים איש לא השמיט את האפס המוביל. היתה לזה גם סיבה פרוזאית כי רק משרד הרישוי הנפיק את הלוחיות. נדמה לי גם שלא היה קשר בין הספרות בצורה הקודמת והספרות בצורה שאחרי 1958

פורסם
סבתא שלי אמרה "שמעולם זה המון זמן".

ראשית - אני שמח לראות שיותר ויותר סבתות משתתפות (או לפחות משותפות) בפורום.

שנית - המשפט שלי היה מסויג: "מעולם לא היו 4 ספרות בשיטה הנוכחית". השיטה הנוכחית היא מ-1958, ואני מוכן שוב להתעקש שמאז לא הונפקו (באפן רשמי, לפחות) מספרים כתומים/צהובים בני פחות מ-5 ספרות.

עודד

פורסם
אני גם ראיתי לפני כמה שנים טנדר משנות ה 40 עומד עם לוחית זיהוי עם 3 ספרות חשבתי שזה לא אימיתי

ראיתי אתמול בתחנת דלק פז בצומת רופין ,טנדר עם 4 ספרות.

מכיון שזה מקום זמני לא חשבתי ללכת לספר לחבר'ה בשרשור המתאים לכך

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

• תוכן חדש...