Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר הסיפור:

הרכב הוכנס למוסך לצורך "יישור קו" של "אמצע החיים" (הרכב בבעולת האישה כבר שנתיים). הרכב הגיע למוסך תקין לחלוטין למעט מה שיפורט לעיל.

בוצעו לבקשתי:

1. החלפת משאבת מים דולפת (ללא החלפת רצועת תזמון,מאחר ובוצעה כנ"ל לפני שנה)

2. החלפת פלאנג' טרמוסטט והחלפת שניים מתוך 3 צינורות המתחברים אליו (אחד הוחלף על-ידי לפני חודשיים לאחר שהתפוצץ סופית. אחיו היו הולכים בעקבותיו בקרוב מאד,כשהסרתי את הצינור וראיתי את מצב הפלאנג' נשבעתי להחליפו בהזדמנות)

3. החלפת אטם מכסה שסתומים, שהזיע קלות.

4. החלפת שמן מנוע, נוזל קרור פילטר שמן ופילטר אוויר.

5. בדיקת מערכת הבלמים (הוחלפו לבסוף שני צינורות בלם למשאבות האופן.)

מיד לאחר ביצוע העבודה (בנסיעה הביתה מהמוסך) הרכב כבה כמעט בכל רמזור, וביחוד ברוורס.

הרכב סוחב כמו חדש. צריכת הדלק נראית סבירה בנתיים (מה ששולל לדעתי קפיצה של שן בטיימיניג)

לבקשתו של בעל המוסך, העליתי מעט את הטורים בסרק. לא פותר את הבעיה.

הרכב הוכנס חזרה למוסך לאחר כבוד, הוחלף (ע"ח המוסך,יאמר לזכותו) נשם שמן שנטען שמתנפח. לא פתר את הבעיה.

אולי מנוע צעדים? הוא היה תקין לחלוטין עד הטיפול.

יש משהו שאני מפספס במהלך הטיפול שיכול לעורר את הבעיה?

חיישן? קשה לי להאמין שזה משהו שלא קשור לטיפול, שכן הרכב היה תקין לחלוטין בזמן הכנסתו למוסך.

המכונאי משתף פעולה ומוכן לעזור ,אך נראה לי מעט אובד עיצות, הייתי שמח לכוונו לתקלה.

תודה

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה על התשובה בוגו. כמובן שהוסרה הרצועה לצורך ההחלפה. (מי שיצליח בלי, יוכל לרשום על זה פטנט:-D ) לטענת המוסך, הגלגלים קובעו, ולא היה סיכוי שיזוזו. קפיצת שן זה הדבר הראשון שעלה במוחי. אבל בנסיעה בסל"ד סביר הרכב סוחב ונשמע מצויין. (אפילו הרבה יותר טוב מקודם). הבעיה היא רק בסרק. אם אכן יתברר בסוף שקפצה שן, אני חוזר למוסך בלי לעצור מתחת לליפט. ישר לתוך המשרד. בנסיעה:evil:

אשתי חזרה הרגע מהמוסך. טוענת שהמכונאי ניתק חיישן הנתון בתוך צינורית גומי (מה בדיוק? אעדכן כשאחזור בעצמי הביתה. להערכתי,הכוונה לצינור גומי הזה שיש לו כדורית מתכת וקפיץ בפנים. שכחתי מה שמו.) ואמר לה לחזור ביום ראשון ולהגיד אם יש שיפור. אם כן, הוא טוען, הוא יזמין חיישן, כיוון שזה מוכיח שהישן מזייף. טוענת שבנתים הכל בסדר. נשמע מה היא תגיד בסוף הסיבוב ילדים/חוגים/קניות.

נתקו

פורסם

עדכונים והתפתחויות- ועוד כמה שאלות העולות במוחי המיובש:

מה שהמכונאי ניתק, הוא לא אחר ממנוע הצעדים.

פירקתי אותו, ניקיתי, והחזרתי.

attachment.php?attachmentid=185110&stc=1&thumb=1&d=1263037621attachment.php?attachmentid=185108&stc=1&thumb=1&d=1263037621

פירקתי את הצינור המוביל מפילטר האוויר לבית מצערת. בבית המצערת הכל נראה נקי ויפה. תקנו אותי אם אני טועה.

attachment.php?attachmentid=185106&stc=1&thumb=1&d=1263037621

צינורות הגומי המובילים מפילטר האוויר למכסה השסתומים ולהזרקה מאד יבשים וסדוקים (קצת קשה לראות זאת בתמונות.אולי צריך להחליף גם מצלמה). הם יוחלפו ללא קשר לתקלה , בשל הפדנטיות (שלא לומר פאנטיות מעצבנת) שלי. השאלה, האם זה עלול לגרום לתקלה שפורטה בתחילת השרשור?

attachment.php?attachmentid=185111&stc=1&thumb=1&d=1263037621

הצינורות הדקים המובילים לחיישן-מישהו זוכר האם הם מחוברים נכון? משום מה זכור לי סידור אחר או שהיו יותר צינורות.

attachment.php?attachmentid=185105&stc=1&thumb=1&d=1263037621

ומה זה? למה הוא לבד? לא צריך להיות מחובר אליו משהו?

attachment.php?attachmentid=185112&stc=1&thumb=1&d=1263037621

ולמה יש פה עוד דוד בצד?

attachment.php?attachmentid=185109&stc=1&thumb=1&d=1263037621

הכל הורכב חזרה, אבל הבעיה עדיין קיימת. העליתי בנתיים טורים ידנית (מאד,אין שעון ברכב, אבל לפי האוזן מדובר בכ- 1.5K בסרק) עד שתפתר התקלה, זה הפתרון היחיד שמאפשר לנייד את הרכב ממקום למקום.

עוד שאלה: מה זה? חיישן מצב מצערת? בדייהו 94??

attachment.php?attachmentid=185107&stc=1&thumb=1&d=1263037621

סליחה על החפירות. אינני מנסה ללמוד מכונאות בהתכתבות, רק להבין יותר טוב את התקלה שמולי.

תודה מראש למי שיעזור.

נ.ב יש עוד תמונות. איני רוצה להציף את השרת סתם. אם צריך,אעלה לפי דרישה

נתקו

DSCN1704.JPG

DSCN1703.JPG

DSCN1709.jpg

DSCN1708.JPG

DSCN1714.JPG

DSCN1722.JPG

DSCN1726.jpg

DSCN1735.jpg

פורסם

סליחה עמוס השרת, אבל אני חייב להוסיף עוד תמונה אחת של אחרי ההרכבה, להבנת התמונה הכללית:

DSCN1734.jpg

פורסם

לדעתי המנוע צעדים לא תקין.

פרק רק אותו שוב, בקש ממישהו שרק יפתח סוויץ ואתה תוך כדי תסתכל אם המנוע צעדים עובד, הוא אמור לזוז קצת היכן שהקפיץ.

זהו אכן חיישן מצב מצערת.

לגבי ה"דוד", זוהי קופסאת תהודה שתפקידה להשתיק את רעשי היניקה.

פורסם

ואללה.

חבל שלא קראתי את תגובתך כשהיה עוד אור בחוץ. איך לא חשבתי על זה בעצמי. לבדוק שהמנוע צעדים בכלל זז.

טוב, נו. גם מחר יום.

תודה על ההסברים המלומדים לגבי החלקים ועל הרעיון לבדיקת מנוע הצעדים.

נתקו

פורסם

מנוע צעדים יתקשה לתפקד כאשר אות המצערת גבוה ולכן יש להחזיר חזרה את הבורג מצערת למקומו ואין לגעת בו באופן כללי.

אם המנוע צעדים זז כאשר הוא בחוץ ומנותק מבית המצערת יש להחזיר אותו למקומו ולבצע לימוד סל"ד סרק. זה כנראה כל מה שהיה צריך לעשות לאחר תיקון המוסך, שכנראה ניתק מצבר.

אם המנוע צעדים תקין תעדכן בשרשור ואתן לך הסבר קצר כיצד לבצע לימוד.

פורסם

אם בבדיקה תגלה שהמנוע צעדים פועל, תרכיב הכל בחזרה למקום.

נתק את המינוס מהמצבר ל כ10דקות, חבר חזרה את המינוס.

תתניע את המנוע ותן לו לעבוד בסרק בלי שום דבר פועל(אורות, רדיו, מזגן וכו..) ובלי ליגוע בכלל בגז למשך כ 20דקות.

לאחר ה20דקות, כבה את המנוע תתניע מחדש וצא לנסיעת מבחן.

פורסם

תודה רבה רבה לכם. הגברת נסעה מוקדם בבוקר לבית המשפט לתביעות קטנות (קשור למקרה אחר עם אותו רכב.זכינו.:-D פירוט בשרשור נפרד במקום היאה לכך) כך שלא הספקתי לבדוק. אני אעשה זאת בהקדם ואדווח אם יש שם תזוזה.

תודה רבה בנתים.

מזל שיש את הפורום ואת המשתמשים המומחים המשתתפים בו.

אחרת, באמת כבר לא הייתי יודע למי לפנות.

הצעד של המכונאי (ניתוק מנוע הצעדים) מעיד על יאוש שלו בחיפוש התקלה,ועל חוסר הבנה בחומר, כך אני מסיק מדבריכם.

נתקו

פורסם

ההתפתחויות.

אחרי כמעט שבוע סוף-סוף הצלחנו להגיע למצב האופטימלי של הרכב בבית+אני בבית+אור בחוץ+יש מתנדב זמין שישב בקוקפיט ויפתח סוויץ' כשאני בחוץ.:-D

תוצאות הבדיקה:

מנוע הצעדים זז, ועוד איך. בפתיחת סוויץ' הוא עושה (מה שנראה בעין כמו) כמעט חצי מהלך.

כשסוגרים סוויץ' הוא חוזר למקום.

(מוכרח לציין שזה מחזה די מגניב :-) )

עכשיו, אתפוס אתכם בבקשה במילתכם ואנצל את הבטחתכם ללמדני כיצד מבצעים לימוד מצערת.

והאם לפני ההליך,להוריד קודם כל את הסל"ד ע"י סיבוב בורג הטורים חזרה למקומו?

תודה מראש

נתקו.

פורסם

קפיץ-קפוץ:lol:

חיפשתי קצת במאגר המידע בפורום.

בחלק גדול מהשרשורים נטען שצריך להתחבר למחשב כדי לכוון מצערת.

אני מקווה שזה לא המצב אצלי.

מישהו?

• תוכן חדש...