Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים. ברשותי דייהו רייסר 94,לפני כחודש בלג בעומר נסעתי מבאר שבע לאשדוד לים,לאחר שחגגתי חזרתי לבאר שבע,וכשהגעתי לכניסה לבאר שבע נתקלתי ברמזור עם אור אדום, עם ההתקרבות לרמזור אני שם לב שאין לי ברקסים, הדוושה נפלה לרצפה ולא מגיבה נלחצתי קצת ומזל שהצלחתי לבלום איך שהוא,מזלי ש ביתי קרוב ממש לכניסה לבאר שבע.לאחר שהחנתי את הרכב יצא עשן מהגלגל האחורי עשן לבן אחרי 5 דקות פסק העשן.למחרת בבוקר גגרתי תרכב למוסך,לאחר הבדיקה במוסך האיש מקצוע אמר לי שנהרסו 2 משאבות בלם אחורי,והוא החליף לי אותם.חשבתי לעצמי שזה לא יקרה לי יותר אך כנראה טעיתי, אתמול נסעתי לים באשקלון ואיך שהגעתי לכניסה לעיר ברמזור הראשון התופעה שהדוושה נדבקת לרצפה קרתה שוב ,מזל שהצלחתי לבלום לחצתי ממש חזק על הדוושה היה רעש של חריתות חזק.לאחר מכן גגרתי את הרכב לבאר שבע. יש לציין שבנסיעה עירונית זה אף פעם לא קרה לי.כעת מה עלי לעשות אני כבר לא סומך על מוסכים ניראה לי שעבדו עלי וסתם שילמתי,וזה לא שהלכתי לאיזה חאפר הלכתי למוסך מוכר בב"ש.עם תוכלו פחות או יותר להסביר לי מה צריך להחליף או לתקן אשמח מאוד.

פורסם

כוון הבלמים האחוריים לא תקין, זוהי תופעה ידועה בדייהו שגורמת להתפסות הבלמים מאחור. זה גורם להתחממות נוזל הבלמים עד לרתיחה ואז הדוושה צונחת.

רתיחת נוזל הבלמים גורמת לקוויטציה של נוזל הבלמים ואיכול מיידי של בוכנות ואטמים של מערכת הבלמים.

רצוי להחליף משאבת בלם מרכזית ולפרק בוכנות וקליפרים קדמיים לבדיקה ולהחליף סנדלי בילום וחריטת תופים לבלמים מאחור.

כדאי מקצוען שמכיר את הרגישויות של הרכב יבצע את הכוונים הדרושים לבלמים האחורים ולבלם היד.

פורסם

היה לי מקרה דומה לפני שנתיים עם פיז'ו 205 . הרכב יצא ממוסך מורשה לאחר טיפול + מתיחה לכבל בלםהיד. בנסיעה על כביש מהיר עם התקרבותי לתחנת הדלק , אני מתחיל לבלום ואז לפתע הדוושה צונחת לרצפה ועשן לבן כבד יוצא מהגלגל הימני אחורי. הוזמן גרר ונגרר חזרה לאותו מוסך מורשה פיז'ו/סיטרואן שבו בוצעה העבודה, הגלגלים האחוריים הורדו, פורקו מכסי הדרמים ומה שנתגלה הוא שבוכנות משאבות האופן דחפו את הסנדלים עד הסוף וזאת עקב רשלנות בכיונון כבל בלם היד.

לאחר שהוחלפו הסנדלים והמשאבות על חשבון המוסך בוצע כיוונון מחדש לכבל בלם היד והבעייה נפתרה.

בדוק עניין זה , אולי אצלך זה גם גורם לבעייה של התפסות הבוכנות כלפי הסנדלים.

פורסם
כוון הבלמים האחוריים לא תקין, זוהי תופעה ידועה בדייהו שגורמת להתפסות הבלמים מאחור. זה גורם להתחממות נוזל הבלמים עד לרתיחה ואז הדוושה צונחת.

רתיחת נוזל הבלמים גורמת לקוויטציה של נוזל הבלמים ואיכול מיידי של בוכנות ואטמים של מערכת הבלמים.

רצוי להחליף משאבת בלם מרכזית ולפרק בוכנות וקליפרים קדמיים לבדיקה ולהחליף סנדלי בילום וחריטת תופים לבלמים מאחור.

כדאי מקצוען שמכיר את הרגישויות של הרכב יבצע את הכוונים הדרושים לבלמים האחורים ולבלם היד.

תודה על עזרתכם. אתה יכול לשער כמה זה יעלה לי

פורסם

דניאל,

על איזו תופעה מוכרת בדיוק הנך מדבר?!

מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו ברייסר.

לעומת זו, ההמלצה שלך על חריטת תופי בלם אחוריים שגוייה!

ברייסר לא חורטים! מחליפים לחדש(הפרש העלות זניחה). עם תופים חרוטים וסנדלים מחודשים נוצרת תופעה של נקישה בעת בלימה(גם כשהם מותאמים היטב).

פורסם

התופעה מוזכרת למעלה, כוון בלמים לא תקין, טעות של מכונאי במהלך החלפה או שירות לבלמים ולא פגם יצור. משום מה בדגמים אלו הרגישות לכוון מרווח הסנדל לתוף הוא רגיש מאוד.

זה גורם להתפסות קלה של סנדלי הבילום לתופים ובעקבות כך להתחממות מכלול הבלם התפוס ולנוזל בלמים.

לגבי חריטה, אני לא מעודכן במחירי החלקים, ולכן, אם כיום יותר זול להחליף או הפרש המחירים לא מצדיק חריטה אז בכבוד, אני לא כופה על אף אחד שום דבר ומדובר בשיקול כלכלי בלבד ולא טכני ולא, לא נתקלתי בבעיות של נקישה כאשר התאמת התוף לרפידה החדשה מבוצע כיאות.

עוד גורם שעולה כעת בראשי, זכור לי שיש שסתום שיורי שמורכב חיצונית על משאבת בלם המרכזית, אם הוא תקול הוא יכול לגרום לתופעה הזו בדיוק. ולכן ההמלצה להחליף משאבת בלם מרכזית, שמגיעה עם השסתומים עליה, נשארה בעיינה.

• תוכן חדש...